Follow my blog with Bloglovin Follow my blog with Bloglovin Lemoniada arbuzowa to taki pyszny letni napój - słodki, ale także świeży. Jest to nasza wariacja na
CRAVEmonkeyFollow my blog with Bloglovin Follow my blog with Bloglovin Sałatka ziemniaczana w stylu austriackim jest lżejsza od amerykańskiej sałatki ziemniaczanej. Zobacz jak łatwo jest zrobić
CRAVEmonkeyFollow my blog with Bloglovin Follow my blog with Bloglovin Teraz chcielibyśmy przedstawić wam nasz rodzinny przepis - biały chłodnik. Ta zupa to odmiana tradycyjnego litewskiego Chołodnika
CRAVEmonkeyFollow my blog with Bloglovin Follow my blog with Bloglovin Sałatka z bobu jest doskonale zielona i zdrowa. Składniki nadają jej dodatkowy smak słoności, miękkości i
CRAVEmonkeyFollow my blog with Bloglovin Follow my blog with Bloglovin Kasza manna z owocami to jest danie mojego dzieciństwa. Sprawia, że dzień staje się lepszym. Więc
CRAVEmonkeyFollow my blog with Bloglovin Follow my blog with Bloglovin Zupa ze świerzych pomidorów jest łatwa do zrobienia i jest tak aromatyczna - to esencja lata. Zobacz
CRAVEmonkeyPożegnanie sezonu szparagowego. Zostało mi pół pęczka cienkich zielonych szparagów. A ponieważ przeglądam ostatnio z dużą przyjemnością książkę "Barcelona cult recipes" Stephana Mitscha, postanowiłam wykorzystać jeden z przepisów w niej zawartych
Stare GaryMakaron ze szparagami w sosie pomidorowym to obiad, który przypadnie do gustu niemal każdemu! Niesamowicie prosty, sezonowy i szybki w przygotowaniu. Pysznie smakujący i bez dodatku mięsa. Artykuł Makaron ze szparagami w sosie pomidorowym pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl
Pogotujmy.plmniejsze czerwone cebule - 500ml mleka kokosowego Real Thai - 1/2 szklanki sezamu - 1 łyżka pasty z kurkumy - 4 ząbki czosnku - makaron z czarnej fasoli - olej kokosowy - 500g zielonych szparagów - 100g suszonych pomidorów - 1 łyżka przyprawy prowansalskiej - sól kłodawska Przygotowanie : Do garnka z grubym dnem wkładamy poszatkowaną cebulę i olej kokosowy - szklimy na małym ogniu. Marchew obieramy, trzemy na tarce na dużych(...)chwilę dusimy. Zalewamy wodą, dodajemy pastę z kurkumy i sezam. Gotujemy do miękkości. Dodajemy czosnek blendujemy, dodajemy mleko kokosowe doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy przyprawe prowansalską, sól , pokrojone szparagi i suszone pomidory. Gotujemy 2 minuty. Podajemy z makaronem z czarnej fasoli i oliwą z oliwek. Ja sobie dodaję na talerzu ocet jabłkowy oraz macerowane w oleju lnianym, zalane octem
Szkrab Je SamKupiłam niedawno na rynku cieniutkie zielone szparagi. Były idealne na sałatkę. Miałam też żółte i czerwone pomidory. Mało składników a sałatka wyszła pyszna. Oczywiście ważne, aby pomidory były dojrzałe i pachnące
Stare Garyzielonego groszku i awokado z chipsami z bekonu - na blogu Picante Jalapeno Przepisy, które przygotowałam do akcji kulinarnej - Kuchnia Szkocka 2019 : Propozycje śniadaniowe: Jajko w koszulce na szparagach z musztardowym winegretem Jajecznica z wędzonym łososiem Zupy: Zupa z rukoli z wędzonym łososiem Zupa brokułowa z wędzonym łupaczem Przystawki: Tarteletki z haggisem i sosem whisky Tarteletki z wędzonym łososiem(...)koperkiem Pieczarki faszerowane haggisem Dania główne - ryby: Ryba z frytkami, groszkiem i sosem tatarski, czyli fish & chips Łosoś smażony z ziemniaczkami i szparagami Dorsz na wiosennych warzywach Dania główne - mięso: Gulasz wieprzowy z piwem wrzosowym Desery: Shortbread, czyli szkockie ciasteczka maslane Mam nadziej ę , ż e was zainspirowałam i przekonałam do kuchni szkockiej ;) Dajcie
Codzienne Gotowaniepożegnanie maja, jeszcze jeden przepis z zielonymi szparagami. Tym razem pomysł na błyskawiczny, wiosenny obiad
Stare GaryOstatnio wpadł mi do głowy świetny pomysł na danie sezonowe – pyszne kanapki z jajecznicą i smażonymi szparagami. Można by rzec, że prościej się nie da. I to prawda! Nie dajcie się jednak zwieść – pomimo, że pomysł ten może wydawać się aż nazbyt trywialny – doskonale smakuje i z pewnością przypadnie Wam do gustu. [...] Artykuł Kanapki z jajecznicą(...)smażonymi szparagami pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl
Pogotujmy.plchwili w amoku czyszczenia lodówki :) Warto było przeprowadzić renament jej zawartości, ponieważ zrobiłam pyszny obiad i to w krótkim czasie! Składniki: * 15 dkg ryżu * 1/2 piersi kurczaka * 8 sztuk szparagów * 1 papryka * mała cukinia ok. 20 dkg * 100 ml wina białego wytrawnego albo półwytrawnego * 1 marchew * biała część szczypiorku bądź dymki * curry pasta 1/2 łyżeczki * curry w proszku (opcjonalnie(...)Dodałam po tym czasie curry pastę i gotowałam bez przykrycia do samego końca. Dodałam pokrojoną w kawałki paprykę, cukinię pokrojoną w pół talarki i białą część szczypiorku. Szparagi obrałam ze skórki, odcięłam twardą ich część, pokroiłam w kawałki ok. 2 cm długości i dodałam do risotto. Podlałam winem. Posoliłam do smaku. Poczekałam aż wino i woda zredukują
Pieprzyć z FantazjąZobacz jak zrobić najlepszy sos holenderski do szparagów, jajek, ryby oraz gotowanych warzyw. To mój sprawdzony i niezawodzony przepis na ten pyszny, francuski sos. Jest prosty i szybki do zrobienia. Zapraszam! - jeden z 5 popularnych sosów francuskich - najlepszy do szparagów, ryb i warzyw - tradycyjny i sprawdzony przepis
AniaGotuje.pl