Jako że szparagów na naszym stole nigdy dość, dziś ukochana szakszuka na zielono z ich udziałem. Taka szakszuka to skarb dla oczu, brzucha, odżywi, pożywi, idealne danie. Polecam zróbcie sobie a zostanie już z Wami na zawsze. Szakszuka na zielono. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieDanie, którym możemy powitać najbardziej kochanych gości oraz rodzinę. Zaręczam, że będą zachwyceni prostotą, smakiem i pięknym wyglądem! Artykuł Risotto z krewetkami i szparagami pochodzi z serwisu Pieprzyć z Fantazją
Pieprzyć z FantazjąPodogadzajmy sobie trochę dzisiaj. Mamy majówkę i nic nam nie wolno, przynajmniej w moim województwie więc nie choć podniebienie się cieszy. Tak przyrządzona botwinka smakuje wybornie z dodatkiem szparagów i jaja. Polecam gorąco do wypróbowania, będzie smakowało. Jaja i botwinka. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieZaczyna się powoli najpyszniejszy wiosenny sezon na świeże owoce i warzywa. Na pierwszy rzut idą szparagi pod beszamelem :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldZaczyna się powoli najpyszniejszy wiosenny sezon na świeże owoce i warzywa. Na pierwszy rzut idą szparagi pod beszamelem :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldSzparagi nadal królują. Tym razem zapiekłam je w pysznej tarcie ze składnikami, które ostatnio bardzo często wykorzystuje w kuchni w rożnych kombinacjach, czyli serem gorgonzola, suszonymi pomidorami i wędzoną szynką. Te smaki się świetnie pasują do siebie w każdym zestawie, nawet tarcie. Polecam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikSkładniki: 250 g fileta z ulubionej ryby 1/2 pęczka szparagów 1 mała cukinia 1/2 pora 250 g boczniaków 200 g fasolki 200 g mrozonego groszku 25 g pasty zielone curry … Czytaj dalej Lekkie zielone curry
czarrna od kuchniwydawałoby się wynalazki dla dorosłych. W trakcie warsztatów Grzegorz przygotował wołowinę po azjatycku, która bardzo nam zasmakowała. Kilka razy odtwarzałam ten przepis w domu, gdy rozpoczyna się sezon na szparagi (mniej więcej przypominając sobie składniki sosu, bo wiadomo że dokładnych proporcji nie pamiętałam, bo on dodawał i tak wszystko na oko), modyfikującego je za każdym razem tak, by danie smakowało
Bernika - moj kulinarny pamietnikSkładniki: 1 mała marchewka 1/2 czerwonej papryki 1 filet z dowolnej ryby 1/2 pęczka szparagów kawałek pora 200 g jogurtu naturalnego sól, pieprz słodka papryka, zioła prowansalskie łyżeczka sosu chili … Czytaj dalej Potrawka rybna
czarrna od kuchnichyba najsłynniejsze tajskie danie, które można dostać na każdym rogu. A gdyby tak połączyć je z tym, co daje nam w maju natura? Read More Artykuł Pad thai ze szparagami i tofu pochodzi z serwisu Fly me to the spoon - Dorota Domino
FlymetothespoonSzybkim wiosennym i letnim obiadem mogą być szparagi z bułką tartą, do tego jajko sadzone, ziemniaki z koperkiem i koniecznie kefir :) Obiad dla zabieganych i pracujących zdalnie :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldSzybkim wiosennym i letnim obiadem mogą być szparagi z bułką tartą, do tego jajko sadzone, ziemniaki z koperkiem i koniecznie kefir :) Obiad dla zabieganych i pracujących zdalnie :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldZnalazłam tę sałatkę na blogu Stare Gary i tak jest ze mną do dziś. To pyszna sałatka, którą robi się błyskawicznie ale jest warunek: szparagi muszą być jędrne i świeże, tak samo jak i pomidory. Sałatka wtedy będzie pyszna. Można ją podać do mięs ale jeszcze pyszniejsza jest sama z grzankami. Przepis z książki "Barcelona cult recipes" Stephan
Moje Małe CzarowanieNajbardziej popularne to rosół , pomidorowa , krupnik i żurek . Na drugie danie kotlet , ziemniaki i surówka. Zamiast ziemniaków coraz częściej jest ryż albo kasza a w miejsce surówki pojawiają się szparagi, sałata lodowa, marynowane pieczarki czy warzywa z wody. Do obiadu ciągle lubimy pić własnoręcznie przygotowany kompot owocowy . Do obiadu niedzielnego podaje się także deser, którym jest domowe ciasto sernik albo
ProstePesto.pl