Shoarma to danie z Bliskiego Wschodu. Bardzo aromatyczne kawałki mięsa, którym przyprawy nadają wyjątkowego charakteru. Taki ich fast food. Robiłam ją po raz pierwszy, przyznaję, bo
Szefowa kuchniOto oponki, po których nie wyrośnie nam opona na brzuchu. ;-) Nawet one doczekały się swojej wersji light, choć efekt końcowy jest zupełnie odmienny od tych smażonych
Szefowa kuchniBardzo lubię cannelloni, ale w wersji tradycyjnej nieco mi się już znudziło. Modyfikacja i powiew świeżości były mi potrzebne i tak powstało cannelloni z mięsem mielonym
Szefowa kuchniPowiew lata i słoneczne promienie słońca w środku zimy? Mam wrażenie, że ktoś zamknął je w butelce świeżego pomarańczowego soku Marwit , który postanowiłam wykorzystać do kremu
Szefowa kuchniTłusty czwartek nie może obyć się bez pączków, choć w moim przypadku wcale nie były one tłuste. :-) W tym roku wybrałam pączki z piekarnika i nie
Szefowa kuchniSmażąc pączki, faworki i oponki nie zapomnijcie przygotować się do walentynek. ;-) Mój tegoroczny pomysł to walentynkowa pizza serce. Prosty przepis i proste danie a gwarantuję, że
Szefowa kuchniJedna z moich ulubionych zapiekanek, bardzo popularna w sieci. :-) Ryż, mięsko z przyprawą kebab-gyros, pieczarki, warzywa i ser to połączenie, któremu ciężko się oprzeć. W
Szefowa kuchniNa początek wyjaśnienie. Muszę przyznać, że to ciasto ma wspólnego z sernikiem tyle, co ja z top modelką. ;-) Ale pod taką nazwą funkcjonuje w Internecie, postanowiłam
Szefowa kuchniPróbowałam wielu wersji sosu czosnkowego. Używałam przy tym przeróżnych składników: majonez, kefir, maślanka aż w końcu trafiłam na wersję idealną dla nas. :-) Sos jest lekki i
Szefowa kuchniDziś przedstawiam najlepszą wersję schabu, jaką dotąd jadłam. To bardzo proste, smaczne, tanie i rozgrzewające danie, w sam raz na zimowe dni. Jak widzicie, same zalety
Szefowa kuchniKiedy jest zimno, z większą chęcią zjadamy konkretne i sycące dania. Zapiekanka z ziemniaków, z boczkiem i jajkiem to obiad z prawdziwego zdarzenia, który nawet w
Szefowa kuchniDo muffinek z marchewką zabierałam się jak pies do jeża. ;-) Zupełnie nie wiem dlaczego, bo smakują lepiej niż tego oczekiwałam i teraz zamierzam je powtórzyć - jak
Szefowa kuchniNie wyobrażam sobie obiadu bez kawałka mięsa, więc te kotlety traktuję jak dodatek do niego niż główną część. ;-) Podane z sosem, np. pieczarkowym są jeszcze smaczniejsze
Szefowa kuchniCenię sobie przepisy Gordona Ramsay'a, bo dzięki nim z prostych składników można wyczarować dania, które są rajem dla podniebienia. Nie przepadam za gotowaną marchewką a
Szefowa kuchni