Cannelloni z mięsem mielonym, szpinakiem i sosem pomidorowym
Cannelloni z mięsem mielonym, szpinakiem i sosem pomidorowym
Przepis na : obiad
Bardzo lubię cannelloni, ale w wersji tradycyjnej nieco mi się już znudziło. Modyfikacja i powiew świeżości były mi potrzebne i tak powstało cannelloni z mięsem mielonym, szpinakiem, serem feta. Ze starej wersji zostawiłam sos pomidorowy, który jest nie tylko zdrowy, niskokaloryczny, ale i smaczny. :-) Nadzienie rurek: 1 cebula 500g mielonego mięsa 450g mrożonego szpinaku 1/2 kostki sera feta 100ml mleka 3,2% 3-4 ząbki czosnku sól, pieprz Sos pomidorowy: 2 cebule 2 puszki pomidorów krojonych 2 łyżki koncentr... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Szefowa kuchni
Autor
szefowakuchni
Najlepiej czuję się w kuchni. ;) Gotuję z prostych, powszechnie dostępnych produktów.
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
feta, mielone, ser, ser feta, cebula, zupa pomidorowa, szpinak, sosy, sos pomidorowy, mięso mielone, mięso, cannelloni, makaron, makarony, papryka, pomidor, słodkie, zdrowe, dania obiadowe, niskokaloryczne, zdrowe przepisy, dania mięsne, makaron z serem, sos do mielonego , sos do makaronu, makaron na słodko, smażony ser, zapiekanka makaronowa, makaron z patelni, makaron ze szpinakiem
Inne przepisy z Szefowa kuchni
Dodaj komentarz