syrop - 6989 przepisów (strona:325/466)

Lody kawowe – domowe lody bez maszynki 233

peaks’. Jeśli tak, kończymy ubijanie. Do ubitej ‘na miękko’ śmietany wlewamy kawę z mlekiem skondensowanym, całość dokładnie mieszamy i przelewamy do pojemnika. Z wierzchu robimy esy-floresy karmelem lub syropem kawowym, posypujemy lekko kawą, opakowanie zamykamy a lody zamrażamy minimum 6 godzin, najlepiej – przez noc. SKŁADNIKI 250ml śmietany 36% ½ puszki mleka skondensowanego, słodzonego 3 czubate łyżeczki dobrej, mocnej kawy rozpuszczalnej

Karo in the Kitchen
Woda Ognista | Koktajl bar | Warszawa 189

popcornem z kaszy gryczanej i ogórkiem kiszonym. Szczególnie smakowały mi pierożki z białą kiełbasą, bryndzą i musem z pieczonego jabłka. Podany był do nich koktajl na bazie wódki z syropem z piwa pszenicznego, majerankiem, cytrusami i bittersem grapefruitowym. Na zakończenie otrzymaliśmy buteleczkę wódki Ostoya starzonej w dębowej beczce po miodzie pitnym w towarzystwie czekoladowej trufli z pudrem truskawkowym i solą

Kuchnia Bazylii
Fit bananowe ciastka owsiane 632

ciastka owsiane  PRZEPIS (5 ciastek): 2 banany (około 200 gr) 120 gr płatków owsianych górskich 2 łyżki sezamu 1 łyżka słonecznika łuskanego 1 łyżka siemienia lnianego 1 łyżka syropu z agawy (lub miodu) płatki gorzkiej czekolady  Banany blendujemy, dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy. Zostawiamy masę na 10-15 minut. W tym czasie podgrzewamy piekarnik (termoobieg, 180 stopni

Tetiisheri
Fit ptyś 278

pozostałą część mleka z budyniem i dolewamy do gotującego się mleka, mieszając. Ciacho po wyjęciu z piekarnika kroimy i uzupełniamy kremem. Nakładamy na wierzch czapeczkę i polewamy/lub nie ulubionym syropem. U mnie czekoladowy Waldenfarms. Niebo!!! Zachęcam do obserwowania mojego profilu na   ♥︎ ♥︎  Instagramie ♥︎ ♥︎   Facebooku

Tetiisheri
Fit kokosanki 224

łyżki wiórków kokosowych Wszystkie składniki wymieszaj.  Przelej do naczynka i wstaw do nagrzanego piekarnika.  Piecz 25-30 min w temperaturze 180 stopni. Kokosankę z borówkami dodatkowo polałam syropem czekoladowym WaldenFarms (do kupienia na zerokalorii.pl) Do kokosanki z malinami dodałam łyżkę fit a'la nutelli :) WARTOŚCI ODŻYWCZE 1 kokosanka: 467kcal 17B/31T/27W SMACZNEGO!!! Zachęcam do obserwowania mojego profilu

Tetiisheri
Ciastka cytrynowo -kokosowe bez glutenu, bez cukru, wegańskie 205

lodówki na co najmniej noc, wytrąci się wtedy mleczko na wierzchu, a pod spodem będzie woda, po otwarciu puszki zbieramy tylko bardzo gęsty wierzch bez wody) 1/4 szklanki syropu z agawy lub klonowego, daktylowego lub miodu 5 łyżek soku z cytryny 2 łyżki startej skórki z cytryny     Spód: 1. Daktyle zalać ciepłą wodą i odstawić na około

Mała Cukierenka
Tort z musem i ganache czekoladowym (biszkopt genueński) - warsztaty z Twardym Szparagiem 256

kratce. Dzięki temu trikowi ciasto będzie idealnie równe.) Przygotować nasączenie.  Cukier zalać gorącą wodą i następnie dodać sok oraz skórkę z cytryny (w kawałkach). Gotować do momentu otrzymania syropu i pozostawić do ochłodzenia. Po przecedzeniu - opcjonalnie wymieszać z odrobiną (!) alkoholu. Przygotować mus. Śmietankę ubić na sztywno, a czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. (Czekoladę połamać i umieścić w metalowej miseczce

Di gotuje
Rabarbar i truskawki. Biszkopt. Rolada 214

jasnego nieba; po prostu nie mogłam się powstrzymać. Skarmelizowałam więc rabarbar w ciemnym, aromatycznym cukrze, dodając truskawki pod sam koniec gotowania. Dzięki temu lekko zmiękły, zanurzone w gorącym syropie, zachowały jednak swój świeży smak. Do tego bita śmietana, której nikt nie potrafi się oprzeć. Pachnący krem zawinęłam w mięciutkie ciasto biszkoptowe, na którym lekko podpieczone migdały chrupały zachęcająco. Całość wyszła

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Szejk potreningowy z masłem orzechowym 190

szklankę: 1 mały jogurt naturalny [180g] 1/ mały banan 1 łyżka masła orzechowego active PRIMAVIKA 1 łyżka płatków owsianych - zamiast białka serwatkowego 1 łyżeczka kakao szczypta cynamonu 1 łyżeczka syropu z agawy - można pominąć, jeśli słodycz banana tu komuś wystarczy woda niegazowana - aby rozrobić do preferowanej konsystencji - ja użyłam niew iele, bo lubię szejki gęste W kielichu blendera umieścić obranego

Grunt to przepis!
Trójkąty z serem i owocami 157

francuskiego 200g białego sera 1 łyżka masła ( w temp. pokojowej) 1 żółtko 1 łyżka skrobii ziemniaczanej 2-3 łyżki cukru kilka łyżek ulubionych owoców, u mnie czarna porzeczka z syropu ze słoika 1 roztrzepane jajko do posmarowania ciastek , przed wstawieniem do piekarnika Na lukier: 2 łyżki soku z cytryny+kilka łyżek cukru pudru  Przygotowanie Ser, masło,żółtko skrobię

WYSPA SZCZĘSLIWA
DOMOWA GRANOLA 152

szklanki płatków owsianych  1/2 szklanki migdałów  1/2 szklanki orzechów nerkowca 1/2 szklanki suszonej żurawiny 1/2 szklanka suszonych moreli pół łyżeczki cynamonu 1/2 szklanki miodu lub syropu klonowego  Przygotowanie  Piekarnik rozgrzej do 175 stopni Celsjusza Wszystkie składniki z wyjątkiem suszonej żurawiny dokładnie wymieszaj.  Blachę wyłóż papierem do pieczenia i równomiernie rozprowadź masę.  Włóż do piekarnika

Kukuleczki
Zielona sałatka z kiełkami w sosie musztardowym 199

Rzodkiewki i obranego ze skóry ogórka pokroić w plasterki. Szczypiorek drobno posiekać. Plastry wędliny pokroić w małe słupki. Przygotować sos. W małym naczynku wymieszać dokładnie razem musztardę, ocet winny, syrop z agawy i olej rzepakowy. Doprawić solą i pieprzem do smaku. W dużej misce wymieszać kiełki, wszystkie warzywa, wędlinę i suszoną żurawinę z sosem musztardowym. Odstawić do lodówki

Grunt to przepis!
Panna Cotta Kokosowa z Jeżynową Frużeliną 222

potem delektować się tą kremową, lekko galaretowatą konsystencją. Tym razem postawiłam na smak kokosowy, nie miałam czasu na zakupy, ani na rozmrażanie owoców, więc otworzyłam słoik z jeżynami w syropie kandyzowanym , które robiłam w zeszłym roku i z nich zrobiłam frużelinę, którą pokryłam panna cottę. Bardzo lubimy kokosowy smak, więc dla nas wyszło idealnie.  Składniki: 400 ml śmietany kremówki

Blondynka Gotuje
Sałatka ze szparagów 164

pokruszony twaróg, posypać pestkami dyni, skropić oliwą i octem balsamicznym.   Sałatkę ułożyłam na jadalnych oczywiście, liściach funkii. Zapraszam po więcej przepisów na dania ze szparag ami . *ja użyłam syrop, który pozostał mi po marynowaniu truskawek do ciasta czekoladowego zastawa

królestwo garów
Ciasto pomarańczowe z kolendrą i lukrem 203

rondelka włożyć 75 g cukru, 100 ml wody i cząstki pomarańczy. Podgrzewać na małym ogniu aż cukier się rozpuści a następnie zwiększyć ogień i gotować 10 minut. Gdy syrop trochę ostygnie zmiksować go blenderem na miazgę. Kolendrę zmielić lub rozgnieść w moździerzu, dodać razem z polentą do ciepłej pomarańczy, wymieszać a następnie ostudzić. Tortownicę wysmarować masłem a jej dno wyłożyć

Mama Gotuje