Grysikowe ciasto z mascarpone 191środkowym poziomie. Resztę cukru gotujemy z 125 ml wody i sokiem pomarańczowym. Pozostawiamy na ogniu na 2 minuty bez pokrywki. Wyjmujemy z piekarnika upieczone ciasto i polewamy gorącym syropem. Posypujemy wcześniej uprażonymi płatkami migdałowymi. Ciepła ciasto kroimy na kawałki. Na talerzyk wlewamy trochę Amaretto i moczymy ciasto. Na zimno jest również pyszne. Życzę smacznego
Kulinarne życie
Podsumowanie akcji "Świąteczne Słodkości! 2015" 406Nowy Rok Drożdżowa gwiazda z makiem Keks Ciasto "śmieciak" Pralinki kokosowo-migdałowe Ciasteczka z orzechowym krokantem i marmoladą Piernikowe cake pops Dominosteine - piernik z marcepanem i konfiturą śliwkową Piernikowy syrop Kolorowe pierniki świąteczne Stollen – drożdżowe ciasto z marcepanem i bakaliami Choinki z piernika Batoniki pełne orzechów - bez pieczenia Pychotka Tort orzechowo- chałwowy Bakewell Tart (nieoszukana!) Pierniczki na ostatnią chwilę Piernik
My Culinary Art
Omlet bounty kokosowo-czekoladowy 204otrębów pszennych,żytnich lub owsianych Krem : 2-3 łyżki jogurtu naturalnego 4 łyżki twarożku 2 łyżki wiórków kokosowych Sos: 3 łyżeczki ciemnego kakao 1 łyżeczka miodu lub syropu z agawy 1 łyżeczka wody Białka oddzielić od żółtek. Ubić je na sztywno, dodać żółtka i zmiksować. Wsypać mąkę i otręby, delikatnie wymieszać. Patelnię wysmarować masłem (niekoniecznie) i wylać ciasto
Chocolate Muffin Blog
Racuchy z ananasem 203drożdże. Dodaję jajko, cukier waniliowy oraz sól. Mieszam. Stopniowo wsypuję mąkę. Ciasto dokładnie mieszam trzepaczką, aby nie było grudek. Odstawiam na 30 minut do wyrośnięcia. 2. Ananasa odsączam z syropu. Plastry ananasa zanurzam w cieście i wykładam na patelnię z rozgrzanym olejem, formując placuszki. Smażę na rumiano z dwóch stron. 3. Usmażone racuszki wykładam na talerz i posypuję cukrem
Tradycyjna kuchnia Kasi
Bułeczki drożdżowe z serem i malinami. 257cukru 4 ż ółtka 50 g roztopionego masła 22 g drożdży 250 g sera białe go 3 łyżki cukru 1 cukier wanilowy 2 jajka Maliny w syropie od Eterno Wykonanie: Drożdże pokruszyć do miseczki , dodać łyżkę cukru,połowę mleka i 1 łyżkę mąki , ucieramy i odstawiamy aby rozczyn wyrósł. Do miski przesiewamy resztę maki, dodajemy cukier waniliowy, żółtka , resztę
Sama słodycz i szczypta chili
Orientalna surówka 254łyżka nasion sezamu dressing 6 łyżek oleju (np. ryżowy; NIE oliwa z oliwek ) 2-3 łyżki octu ryżowego (ewentualnie octu winnego) 1,5-2 łyżki syropu z agawy 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka oleju sezamowego 2 szczypty świeżo mielonego pieprzu czarnego/zielonego Kapustę drobno kroimy. Marchewkę ścieramy na grubych oczkach tarki lub kroimy
Simple Dish
Truskawkowo- różany pudding chia 162porcje): 5 łyżek nasion chia 1 szklanka mleka (u mnie z orzechów nerkowca) 1 szklanka jogurtu naturalnego 300 gram truskawek (użyłam mrożonych) 1 łyżka wody różanej 1 łyżka syropu klonowego granat Nasiona chia mieszam z mlekiem i jogurtem naturalnym, odstawiam na całą noc. W międzyczasie truskawki gotuję z dodatkiem wody różanej około 5-7 minut i miksuję na mus. Przed
Mango Papaja
Mini pączki z jagodami / Mini blueberry beignets 232serve, top with plenty of powdered sugar. Enjoy! Poniżej przypominam też moje inne karnawałowe słodkości: Pączki luksusowe Churros z sosem czekoladowo-kawowym Pieczone pączki nadziewane jabłkami z syropem klonowym Pączki hiszpańskie z lukrem rumowym Oszukane mini doughnuts
karmelowy
Nalewka z czereśni 165przefiltrowaniu): 2 kg czereśni 250 ml wódki 250 ml spirytusu 400 gram cukru Wydrylowane czereśnie zasypuję cukrem i odstawiam na jedną noc. Po tym czasie zlewam powstały syrop do słoja, dodaję połowę owoców i zalewam alkoholem. Odstawiam słój w ciemne i chłodne miejsce na 3 miesiące. Po tym czasie filtruję nalewkę (np. przez gazę lub filtr do kawy
Mango Papaja
Owsianko-jaglanka 185jednym. podziękowania dla mojej siostry za użyczenie swojej ręki owsianka z kaszą jaglaną (owsianko-jaglanka) na mleku sojowym; chipsy kokosowe, kandyzowana skórka pomarańczowa i syrop ryżowy Przepis: własny / 1 porcja / 20 g kaszy jaglanej 30 g płatków owsianych 300 ml wody i mleka w dowolnych proporcjach Kaszę jaglaną podprażyć w garnku lub przepłukać
tost z dżemem
Śródziemnomorska sałatka z kaszą jaglaną 724zmarnuje, moje małe dzieci 5 i 7 lat chętnie ją wcinają w każdej postaci- ich ulubiona wersja to kasza jaglana prażona na oleju kokosowym z dodatkiem cynamonu i syropu z agawy. Ale dziś trochę inaczej i na wytrawnie. Składniki szklanka ugotowanej na sypko kaszy jaglanej Premium Skworcu solidna garść roszponki pomidorki koktajlowe rybka- u mnie filety z łososia
Z Kuchni Do Kuchni
Francuskie rurki z bitą śmietaną i owocami 232masło do posmarowania rurek (opcjonalnie) masło do wysmarowania foremek Nadzienie: 500 ml śmietanki 30-36% 2-3 łyżki cukru 1 śmietan-fix (opcjonalnie) 1/2 puszki brzoskwiń w syropie 1 kiwi Przygotować nadzienie z bitej śmietany. Kremówkę z cukrem (opcjonalnie można dodać śmietan-fix) ubić na sztywno i wymieszać z pokrojonymi w kostkę owocami. Ciasto pociąć na paski
Di gotuje
Koktajl ze szpinaku,pigwy,spiruliny 157szklanki kremu z tego przepisu , ale równie dobrze obejdzie się bez niego. 3 garście umytego szpinaku 3 jabłka łyżka nasion chia pół malutkiej łyżeczki spiruliny 2 łyżki domowego syropu z agawy łącznie z owocami garść jagód goji szklanka naparu ziołowego ulubionego Wszystkie składniki umyj, pokrój i wrzuć do blendera, w którym zostało pół szklanki kremu z dyni . Zmiksuj
Z Kuchni Do Kuchni
Florentynki migdałowo-pomarańczowe 170przez 10 minut. Ostudzone migdały wrzucamy do pojemnika blendera i rozdrabniamy. Orzechy ziemne opcjonalnie również rozdrabniamy blenderem (można zostawić połówki lub lekko rozdrobnić - wedle gustu). Do rondelka z syropem wrzucamy orzechy i żurawinę, dokładnie mieszamy. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia nakładamy po łyżce masy, rozpłaszczając formujemy ciasteczka. Zachowujemy odległość 5-6 cm pomiędzy ciasteczkami. Pieczemy
Smakuje zdrowo
Wegański pudding z jabłkami i cynamonem 309środkowej półce piekarnika z włączonym termoobiegiem, jeżeli masz oczywiście a tak wyglądał oryginał: Pekany praktycznie poza kosmiczną ceną nie różnią się od orzechów włoskich. Propozycja podania: polać syropem klonowym i posypać orzechami, a wersja śniadaniowa to polać jogurtem, wegańskim- wiadomo! Smacznego
greenscarf