syrop - 6989 przepisów (strona:320/466)

Frappuccino jagodowo - pistacjowe! Gotowe w 3 minuty! 174

czemu pianka z mleka pozostanie na górze - na piankę z mleka posyp startą czekoladę i kilka jagód Podpowiedzi: - jeśli lubisz słodkie napoje do do espresso dodaj cukier brązowy, bądź syrop np. jagodowy lub owoce leśne - kawę też możesz udekorować bitą śmietaną, jeśli nie jesteś na diecie ;-))) - jeśli lubisz czekoladę to do warstwy z jagodami i espresso dodaj 2 kostki czekolady

SMYKWKUCHNI
Bezy z lodami jagodowymi 166

producentem jagodowych lodów, które widzicie na zdjęciach. Oprócz puszystej delikatnej konsystencji (co bardzo ułatwia nabieranie i dekorowanie), plusem są urocze rozetki i śliczne czekoladowe serduszka. Do tego jagodowy syrop! :) Trochę smaku lata, który można zamknąć w pudełku i cieszyć się nim nawet w takie deszczowe dni jak ostatnio. Do przygotowanie dzisiejszego wpisu wykorzystałam jagodowo-waniliowe lody, w sklepach możecie znaleźć

Ciastkozercy
Pancakes 236

środku naleśniki, smażone bez dodatku tłuszczu. Na smażenie ich w taki sposób pozwala masło, które jest dodawane do masy naleśnikowej. Takie naleśniki można podawać z ulubionymi dodatkami np. miodem, syropem klonowym, bitą śmietaną i oczywiście świeżymi owocami lub konfiturą. Pancakes doskonale sprawdzą się w porze śniadaniowej, na kolację lub jako przekąska między posiłkami.  Pancakes nabierają puszystości dzięki maślance, sodzie

Kuchcik gotuje
Koktajl bananowo - jagodowy 177

brzmi to pocieszająco... to póki co może jakiś koktajl na poprawę humoru? Co na to powiecie? SKŁADNIKI 1 banan 3 łyżki jagód 150 - 180 g jogurtu naturalnego 1 łyżka syropu klonowego 2 - 3 łyżki otrąb orkiszowych prażonych Wszystkie składniki miksujemy razem, przelewamy do szklanki i gotowe

Czary - gary w kuchni
ROLADA TIRAMISU 810

cukry waniliowe 2 łyżki cukru  2 płaskie łyżeczki żelatyny rozpuszczone w 1/4 szklance wrzątku 1 łyżeczka ciemnego kakao 1 kubek kawy rozpuszczalnej do nasączenia  50 ml syropu rumowego z czekoladą  Victoria Cymes słodkie kakao do posypania ciasta

Kulinarne Fantazje Marioli
Kokosek z truskawkami i brzoskwiniami 430

truskawkową. Wylać na pierwszy kokosowy blat, a po zastygnięciu ułożyć połówki truskawek. Przygotować masę brzoskwiniową. Żelatynę zalać zimną wodą, a gdy napęcznieje rozpuścić podgrzewając delikatnie nad palnikiem.Owoce odsączyć z syropu i zmiksować w blenderze, po czym połączyć z rozpuszczoną żelatyną. Schłodzone mascarpone utrzeć i połączyć z brzoskwiniami.Tężącą masą zalać truskawki, wygładzić powierzchnię i przykryć blatem kokosowym. Odstawić do całkowitego

https:KKuchniaMniam
Sorbet Brzoskwiniowy z nasionami chia i lemoniadą 150

brzoskwiniowego: 1. Brzoskwinie przełożyć do blendera (bez soku). Do garnuszka wlać wodę, dodać cukier, sok z cytryny i cukier wanilinowy według uznania. Gotować do rozpuszczenia cukru. 2. Przygotowany wcześniej syrop wlać do zblendowanych brzoskwiń i wymieszać składniki. 3 . Masę przełożyć do pojemnika i włożyć do zamrażarki na 1h po czym wyjąć i ponownie zmiksować masę, czynność powtórzyć 3/4 razy

Coś z niczego
Sernik z brzoskwiniami 150

utrzeć masło z cukrem, do otrzymania jasnej, puszystej masy. Dodać jajka, w całości, cały czas ucierając. Dodawać twaróg i mąkę - porcjami, cały czas ucierając, do połączenia. Ponadto: brzoskwinie w syropie, w puszce (zużyłam 3 puszki po 400 g każda - można oczywiście dać mniej - ile lubicie) 5 białek 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków Brzoskwinie osączyć, połówki pokroić na 4 części

Smaki Natalii
Placuszki z kaszy manny 162

poza tym BARDZO sycące. Polecam!  Placuszki z kaszy manny Składniki: pół szklanki mleka pół szklanki kaszy manny pół łyżeczki brązowego cukru(można pominąć), a gotowe placuszki polać syropem klonowym jajko szczypta cynamonu 1-2 łyżki masła owoce Sposób wykonania: Kasze mannę zalewamy zimnym mlekiem na około 20 min aby wchłonęła płyn. Oddzielamy żółtko od białka. Białko ubijamy na sztywną

Smaki Natalii
Nalewka jabłkowo-miętowa 154

powrotem zlewamy do słoika, a owoce w osobnym słoiku zasypujemy cukrem i zostawiamy na około 7 dni w słonecznym miejscu. W tym czacie cukier powinien się rozpuścić. Taki syrop znowu przelewamy przez durszlak i łączymy z alkoholem. Owoce nie będą już nam potrzebne. Nalew filtrujemy. Następnie dolewamy 0,6 litra wody, bo w obecnym stanie jest to bardzo mocne

Marder&Marder Manufacture
Nalewka z wiśni (wiśniówka) 133

drugiego słoja i zasypujemy je cukrem. Zakręcamy i również zostawiamy w nasłonecznionym miejscu. Codziennie wstrząsamy słojem z owocami żeby cukier się rozpuścił. Potrwa to około tygodnia. Po tym czasie syrop z owoców zlewamy i dodajemy do alkoholu. Same owoce już nie będą potrzebne. Można je wykorzystać np. do ciasta. Alkohol filtrujemy, butelkujemy i zostawiamy do dojrzewania w chłodnym i ciemnym

Marder&Marder Manufacture
Koktajl z mango i brzoskwinią 183

dodatki, taka moja koktajlowa wariacja... nam smakował bardzo, mam nadzieję, że Wam też posmakuje :-)  SKŁADNIKI 1 dojrzałe mango 2 brzoskwinie 2 banany 1/2 szklanki mleko migdałowego 1 łyżka syropu klonowego Mango odcinamy od pestki, obieramy i kroimy w kostkę, banany obieramy i kroimy w plastry, brzoskwinie kroimy w cząstki. Wszystkie składniki koktajlu miksujemy razem na gładki

Czary - gary w kuchni
Batony owsiane 202

modyfikować wedle uznania :) PRZEPIS (5 batonów): 2 banany (około 200 gr) 120 gr płatków owsianych górskich 2 łyżki sezamu 1 łyżka słonecznika łuskanego 1 łyżka siemienia lnianego 1 łyżka syropu z agawy (lub miodu) płatki gorzkiej czekolady  Banany blendujemy, dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy. Zostawiamy masę na 10-15 minut. W tym czasie podgrzewamy piekarnik (termoobieg, 180 stopni

Tetiisheri
Lody z kalafiora 210

PRZEPIS 400 g mrożonego kalafiora miarka odżywki o dowolnym smaku owoce Kalafiora blendujemy z odżywką i wykładamy do miseczki. Podajemy z ulubionymi owocami lub syropami np. zero kalorii. Smacznego :) Zachęcam do obserwowania mojego profilu na   ♥︎ ♥︎  Instagramie ♥︎ ♥︎   Facebooku

Tetiisheri
Nalewka truskawkowa 207

tygodnie. 2. Po tym czasie zlać wódkę do butelki, a truskawki zasypać cukrem, ostawić na 1 tydzień, codziennie wstrząsnąć słojem, by cukier się rozpuścił. 3. Po tygodniu zlać syrop z truskawek, wymieszać ze wcześniej zlaną wódką, dodać sok wyciśnięty z cytryny i przefiltrować nalewkę przez np. filtry do kawy. 4. Nalewkę zlać do butelek, odłożyć w ciemne miejsce

Kuchnia domowa Ani