wlać wodę. Dodać miód, cukier trzcinowy i kardamon. Gotować około 3 minut, aż rabarbar będzie miękki, ale zachowa kształt. Sitkiem go wyjąć i odłożyć. Pozostały płyn gotować do konsystencji syropu. Następnie dodać orzechy, posiekane daktyle i ugotowany rabarbar. Delikatnie wymieszać. Ser camembert położyć na foli aluminiowej i zawinąć, tworząc sakiewkę. Położyć na ruszcie i grillować kilka minut, aż ser zrobi
Oryginalny smakwypróbowania :) Składniki : 2 kopiaste szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 roztopionej margaryny Kasi 2 cukry waniliowe 1 szklanka cukru 4 jajka 1 puszka brzoskwiń odsączonych z syropu Blaszka o wymiarach 29/22cm Wykonanie: Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na gęsty kogel mogel. Następnie dodajemy mąkę wymieszana z proszkiem, na samym końcu wlewamy letnia roztopioną margarynę. Blaszkę
Sama słodycz i szczypta chilisuche i mokre składniki (do małych drobinek), na patelni rozgrzać olej lub masło klarowane, następnie wlać chochlą ciasto, przewrócić naleśniki, gdy brzegi będą suche, podawać z owocami, polane np. syropem klonowym
Kuchnia Beatyprzemieszać słoikiem żeby kolor ze skórek równomiernie rozchodził się w spirytusie. Po 2 tygodniach przelewamy spirytus przez sito żeby oddzielić go od skórek. Skórki już nie będą potrzebne. Robimy syrop cukrowy, czyli wsypujemy cukier do wody, podgrzewamy i stale mieszamy aż do rozpuszczenia. Studzimy i łączymy ze spirytusem. Filtrujemy, butelkujemy i zostawiamy w chłodnym miejscu do przegryzienia się na tydzień
Marder&Marder Manufacturenaszykowany w taki sposób nie jest rozgotowany, nie traci formy i koloru, nie gubi skórki. Zostaje ładnym, jędrnym i jednolitym rozpoznawalnym kawałkiem znanego i lubianego owocu. Rabarbar odcedzamy z syropu i studzimy. Kroimy kawałki wzdłuż na połowy. Blat bezowy kładziemy na talerzu. Śmietanę ubijamy na sztywno, z dodatkiem fixu, który zapobiegnie jej podochodzeniu wodą i z niewielką ilością cukru
Karo in the Kitchenowocowym dodatkiem Składniki 1 pojedynczy filet z kurczaka 1/2 cukinii 1 biała papryka 1/3 bakłażana 1 czerwona cebula 2-3 krążka ananasa w zalewie 2-3 połówki brzoskwiń w syropie sól, … Czytaj dalej Sałatka z kurczaka i grillowanych warzyw
czarrna od kuchnipodczas jedzenia. Słodyczy jaglance nadają daktyle , które pod wpływem ciepła rozpadają się i stają się mięciutką, słodką formą. Dla tych którym słodyczy jest za mało radzę dodać miodu lub syropu klonowego :) Będzie pysznie! :) Składniki: 50 g kaszy jaglanej 1 łyżka liofilizowanych truskawek 1 łyżeczka nasion chia 3 daktyle kilka migdałów 250 ml mleka Dodatki: truskawki 1 łyżeczka
Zdrowie na języku :Pdrobno pokrojonych (u mnie żurawina i daktyle) 1 łyżeczka cynamonu 1 stare jabłko 1/4 łyżeczki soli sok z 1/2 cytryny 70 g roztopionego masła 1/2 kubka płynnego miodu lub syropu klonowego Wszystkie składniki wymieszałam w misce i uformować batoniki. Batoniki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i zapiekać 45 minut w temperaturze 160 stopni do momentu, aż ładnie się
kruche babeczkimiałam mąki kokosowej więc zamieniłam na inną i dodałam troszkę wiórek kokosowych. Placuszki są pyszne, można je zjeść z dżemem, same lub tak jak mój młody z syropem klonowym. Bardzo nam wszystkim smakowały i polecam :)) Składniki: 1 szklanka kaszy jaglanej (ugotowana w 2 szklankach wody) 3 jajka 3 łyżki wody 2 kopiate łyżki mąki troszkę wiórek kokosowych cynamon szczypta kurkumy
kruche babeczkiwitaminy z grup E i B. Pyszne - na jeden kęs, a takie zdrowe! Składniki: 1/2 szklanki nasion słonecznika 4 łyżki twarożku lub kremowego serka np. Mój Ulubiony 2 łyżeczki syropu Walden Farms 2 łyżeczki kakao 2 łyżeczki odżywki białkowej o dowolnym smaku np. Iso Whey Zero Nasiona słonecznika umieszczamy w pojemniku blendera i rozdrabniamy na pył. Dodajemy pozostałe składniki
Chocolate Muffin Bloggazie wykorzystaj do zrobienia pysznego smarowidła, natomiast mleko migdałowe używaj jak tylko chcesz. Dla wersji słodkiej użyj dodatkowo: Wanilia – 1 laska Daktyle – 6 sztuk lub 3 łyżki syropu Jeśli natomiast chodzi za Tobą wersja czekoladowa, to do słodkiej dodaj po prostu 2 łyżki kakao, a dla truskawkowej szklankę lub dwie truskawek. Nie ma nic prostszego! Jeśli chcesz uzyskać
Blendmanpłatków owianych błyskawicznych około 80 g mąki 1 ½ łyżeczki cynamonu 2 łyżki oleju kokosowego lub masła (roztopione) 1 duże jajko w temperaturze pokojowej około 5 lyżek syropu klonowego lub miodu ¾ szklanki startej na średnich oczkach marchewki 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Wykonanie W średniej misce wymieszać płatki, mąkę i cynamon. W osobnej misce wymieszać olej
lady-och-mistrzyni.blogspot.comrabarbaru 2 łyżki cukru trzcinowego nierafinowanego 20 g cukru z prawdziwą wanilią Kruszonka: 2 szklanki płatków owsianych 1 szklanka wiórków kokosowych 5 łyżek oleju kokosowego 5 łyżek syropu z daktyli (lub cukru trzcinowego) Przygotowanie: Piekarnik rozgrzać do temp. 180 ° C. Truskawki umyć, odszypułkować. Rabarbar umyć i pokroić na 1 cm kawałki, wymieszać delikatnie z truskawkami i przełożyć
Domowa Cookierenka AgiJakie dobre śniadanie! Na dodatek, przygotowanie zajmie nam przysłowiowe 5 minut. Moim zdaniem nie trzeba takich płatków dosładzać, ale jeżeli lubicie owsiankę słodszą, najlepiej dodać nieco miodu lub syropu klonowego. Pycha! składniki 30 g (ok 3 łyżek) płatków owsianych (używam Górskich) 200 ml świeżego soku z pomarańczy 120 g owoców - truskawek i borówek amerykańskich przygotowanie Płatki wsypać do słoika, zalać
Stare Garyosączyć i zemleć) 50g wiórków kokosowych 120g mąki jaglanej lub gryczanej lub pszennej 3 czubate łyżki oleju kokosowego 70ml mleczka kokosowego 1-2 łyżki cukru trzcinowego lub kokosowego lub syropu z agawy Masa serowa: 750g gotowego sera na sernik (użyłam ser Wieluński) 100ml mleczka kokosowego lub śmietanki 36% 5 jaj 150g masła orzechowego o zawartości orzechów minimum 90% (użyłam masła
Mała Cukierenka