Crumble truskawkowo-rabarbarowe (bezglutenowe, wegańskie)

Crumble truskawkowo-rabarbarowe (bezglutenowe, wegańskie)

Crumble truskawkowo-rabarbarowe (bezglutenowe, wegańskie)

Przepis na : deser

Pyszności: truskawki z rabarbarem zapiekane pod kruszonką z płatków owsianych i wiórków kokosowych. Mega prosty deser poleca się wszystkim, nawet tym dbającym o linię. Składniki (na dużą formę o śr. 28 cm): 750 g truskawek 650 g rabarbaru 2 łyżki cukru trzcinowego nierafinowanego 20 g cukru z prawdziwą wanilią Kruszonka: 2 szklanki płatków owsianych 1 szklanka wiórków kokosowych 5 łyżek oleju kokosowego 5 łyżek syropu z daktyli (lub cukru trzcinowego)   Przygotowanie: Piekarnik rozgrzać do temp. 180 ° C... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowa Cookierenka Agi

Warto przeczytać

Czego jeszcze nie wiesz o truskawkach, ciekawostki, kalorie i przepisy!

Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.