syrop - 6989 przepisów (strona:319/466)

Przekąska na zimno z płatkami jaglanymi 189

płatki jaglane  Plenus Natura len złoty  Plenus Natura borówka amerykańska trzy różne jogurty, Wasze ulubione. Kubki raczej duże nasiona chia jagody goji banany spirulina dowolna posypka czekoladowa, syrop do deserów- opcjonalnie Do bardzo wysokich szklanic , na dno, dodajcie trochę najrzadszego jogurtu, wejdzie w reakcję z płatkami i trochę je zmiękczy. Następnie wsypujemy płatki jaglane

Z Kuchni Do Kuchni
Czas na piknik! Burgery z łososia z grillowanym ananasem i lemoniadą miętowo-truskawkową 167

pozbaw szypułek. Następnie zmiksuj blenderem i przecedź je przez sito, aby pozbawić ich pestek. Truskawkową pulpę wlej do rondla, zasyp cukrem i gotuj przez około kwadrans, aż powstanie syrop. Połącz go z miętowym naparem i sokiem z 1 cytryny. Przelej do naczynia i dodaj pokrojone na kawałki plasterki cytryny oraz listki świeżej mięty. * * Specjalne podziękowania dla mojej modelki - Kasi, która

Food Square
Chia pudding 165

dlatego tak bardzo lubią je osoby  dbające o linię.  Pudding chia dekorujemy jak podpowiada nam wyobraźnia: owocami, orzechami, płatkami owsianymi.  Dla smaku możemy dodać miód,  syrop klonowy, wanilię.   Składniki: (jedna porcja) 150 ml mleka  2 łyżki nasion chia 1 łyżeczka miodu owoce Do mleka dodajemy nasiona chia i miód. Tak przygotowaną porcję wkładamy

Pyszności Słodkości
Dietetyczne Monte z borówkami 234

już znacie. Dzisiejsza wersja tak pięknie się prezentowała, że postanowiłam wrzucić ponownie tą prostą recepturę :) Smacznego! Warstwa czekoladowa: 3 łyżki jogurtu naturalnego 2 płaskie łyżeczki kakao niskotłuszczowego 1/2 łyżeczki syropu z agawy/stevii/ksylitolu/miodu itp Warstwa jasna: 3 łyżki jogurtu naturalnego kropelka aromatu waniliowego  Składniki na obie warstwy wymieszać w osobnych kubeczkach. Na dno wyłożyć ciemną warstwę i przylać jasną. Podawać

Chocolate Muffin Blog
Łosoś z brzoskwinią,ananasem, orzechami, mietą i kaszą orkiszową 193

opakowaniu. Brzoskwinię i ananasa kroje w drobną kosteczkę, daję do miseczki, dodaję pokrojone orzechy i miętę. Mieszam. Łososia dzielę na 3 porcje, wkładam do naczynia żaroodpornego, polewam odrobinkę syropem z ananasa, nakładam wymieszane owoce z mięta i orzechami. Resztę owoców również daję obok łososia do naczynia. Wkładam do piekarnika. Zapiekam w 180 stopniach około 25 minut. Kasze rozkładam na talerzu

kruche babeczki
Czekoladowe naleśniki z serem i borówkami 139

łyżki stopionego masła, 2-3 pełne łyżki kakao, farsz: 4 żółtka, 4-5 łyżek cukru pudru 500 g sera białego twarogowego, esencja waniliowa miód (u mnie jaworowy) lub syrop klonowy, Przepis na naleśniki czekoladowe : Do miski wsypać mąkę, wbić jajka, wlać około 500 ml mleka, szczyptę soli, następnie roztopione masło i wszystko wymieszać mikserem. Dodać kakao do smaku. Dokładnie wymieszać

królestwo garów
Nalewka cytrynowa ( tradycyjna ). 238

ścierać białego pod skórką miąższu ( jest gorzki ). Wyciśnij dokładnie sok z cytryn, usuń z niego pestki. Wlej do czystego słoja sok z cytryn, wsyp otartą skórkę , wlej syrop z wody i cukru oraz spirytus, wymieszaj. Następnie słój szczelnie zamknij wieczkiem i odstaw na 2 dni. Po tym czasie przefiltruj płyn przez gęstą gazę lub bibułę filtracyjną , rozlej do czystych butelek

Przepisy i porady kulinarne
Nalewka czereśniowa (czereśniówka) 227

ciemne, chłodne miejsce, a owoce zasypujemy cukrem i odstawiamy w ciepłe miejsce. Wstrząsamy każdego dnia żeby cukier się lepiej rozpuścił. Po 5-7 dniach powinniście już mieć ładny syrop. Zlewamy go do odstawionej wcześniej nalewki. Całość dokładnie filtrujemy i butelkujemy. Odstawiamy do dojrzewania w ciemne i chłodne miejsce na 3 miesiące. Smacznego

Marder&Marder Manufacture
Power batony, Vintage Wedding Cake (Seinfeld) 232

szklanka wiórek kokosowych 1/3 szklanki oleju kokosowego + kilka łyżek (dałam z pestek winogron) 6 łyżek kakao 4 łyżki świeżo parzonej kawy 5-6 łyżek słodziwa – np. miodu/ słodkiego syropu (lub więcej, kto woli) 1 łyżeczka cynamonu (lub więcej) Namocz orzechy przez noc. Następnie odcedź i zblenduj je dokładnie razem z pozostałymi składnikami na jednolita masę. Przełóż do małej

Qlinarnie i Qlinarnie
Nalewka na soku z czerwonej porzeczki. 150

źródlanej ) 3/4 l spirytusu 96 % 25 dkg rodzynek kilka goździków kawałek kory cynamonu Sposób wykonania :   S ok wlej do czystego słoja. Do soku z czerwonej porzeczki wlej przestudzony syrop sporządzony z cukru i wody. Następnie dodaj rodzynki, goździki, korę cynamonu, wlej spirytus, wymieszaj. Słój szczelnie zamknij i odstaw w ciepłe miejsce na 2 tygodnie. Po tym czasie przefiltruj nalewkę

Przepisy i porady kulinarne
Bezglutenowe pierogi z jagodami. 197

szklanka wrzącej wody 1 łyżka oleju - u mnie kokosowy szczypta soli Na farsz: ok. 150 g jagód Do podania: zmiksowane jagody, śmietana, coś do posłodzenia (miód, ksylitol, syrop klonowy itd.) 1. Mąkę gryczaną wymieszaj z ziemniaczaną i solą. STOPNIOWO dolewaj wody i wyrabiaj ciasto rękoma (może parzyć, lepiej pomagać sobie łyżką albo tradycyjnie, siekając ciasto nożem) lub przy pomocy robota

Powiedz dietom nie
Wegańskie gofry czekoladowe :) 152

pewnością osiągniecie lepszy efekt wizualny :) Wegańskie gofry są bardzo smaczne, sycące, słodkie i czekoladowe :) Wzbogacone białkiem roślinnym od SunwarriorPolska . Dobrze komponują się z owocami, masłem orzechowym, słodkimi syropami - klonowym czy daktylowym. Nawet szybko się je robi, dzięki czemu można je sobie przygotować np. na śniadanie, także w tygodniu. Składniki (4 gofry): 70 g płatków owsianych  1 miarka

Zdrowie na języku :P
PANCAKES Z BORÓWKAMI – kuchnia amerykańska 144

Dziś mam dla Was przepis na przepyszne , puszyste Pancakes z borówkami! Idealne zarówno na leniwe śniadanie, jak i słodki obiad czy też podwieczorek. Świetnie smakują cukrem pudrem albo też syropem klonowym. Spróbujcie! Gwarantuję, ze będziecie zachwyceni! SKŁADNIKI: ( ok. 12-14 szt ) * mąka pszenna – 0,5 szkl * mąka razowa – 0,5 szkl * proszek do pieczenia -1 łyżeczka * cukier

Ostra na Słodko
NALEWKA MIĘTOWA 557

Wykonanie: Czyste liście mięty mieścić w szklanym naczyniu, zalać spirytusem, szczelnie zamknąć i ustawić na 8 - 10 dni w ciemnym miejscu. Następnie przefiltrować, zmieszać z syropem z wody i cukru, jeszcze raz przefiltrować. rrarossa@gmail.com

RAROSSA