płatki jaglane Plenus Natura len złoty Plenus Natura borówka amerykańska trzy różne jogurty, Wasze ulubione. Kubki raczej duże nasiona chia jagody goji banany spirulina dowolna posypka czekoladowa, syrop do deserów- opcjonalnie Do bardzo wysokich szklanic , na dno, dodajcie trochę najrzadszego jogurtu, wejdzie w reakcję z płatkami i trochę je zmiękczy. Następnie wsypujemy płatki jaglane
Z Kuchni Do Kuchnipozbaw szypułek. Następnie zmiksuj blenderem i przecedź je przez sito, aby pozbawić ich pestek. Truskawkową pulpę wlej do rondla, zasyp cukrem i gotuj przez około kwadrans, aż powstanie syrop. Połącz go z miętowym naparem i sokiem z 1 cytryny. Przelej do naczynia i dodaj pokrojone na kawałki plasterki cytryny oraz listki świeżej mięty. * * Specjalne podziękowania dla mojej modelki - Kasi, która
Food Squaredlatego tak bardzo lubią je osoby dbające o linię. Pudding chia dekorujemy jak podpowiada nam wyobraźnia: owocami, orzechami, płatkami owsianymi. Dla smaku możemy dodać miód, syrop klonowy, wanilię. Składniki: (jedna porcja) 150 ml mleka 2 łyżki nasion chia 1 łyżeczka miodu owoce Do mleka dodajemy nasiona chia i miód. Tak przygotowaną porcję wkładamy
Pyszności Słodkościjuż znacie. Dzisiejsza wersja tak pięknie się prezentowała, że postanowiłam wrzucić ponownie tą prostą recepturę :) Smacznego! Warstwa czekoladowa: 3 łyżki jogurtu naturalnego 2 płaskie łyżeczki kakao niskotłuszczowego 1/2 łyżeczki syropu z agawy/stevii/ksylitolu/miodu itp Warstwa jasna: 3 łyżki jogurtu naturalnego kropelka aromatu waniliowego Składniki na obie warstwy wymieszać w osobnych kubeczkach. Na dno wyłożyć ciemną warstwę i przylać jasną. Podawać
Chocolate Muffin Blogopakowaniu. Brzoskwinię i ananasa kroje w drobną kosteczkę, daję do miseczki, dodaję pokrojone orzechy i miętę. Mieszam. Łososia dzielę na 3 porcje, wkładam do naczynia żaroodpornego, polewam odrobinkę syropem z ananasa, nakładam wymieszane owoce z mięta i orzechami. Resztę owoców również daję obok łososia do naczynia. Wkładam do piekarnika. Zapiekam w 180 stopniach około 25 minut. Kasze rozkładam na talerzu
kruche babeczkiłyżki stopionego masła, 2-3 pełne łyżki kakao, farsz: 4 żółtka, 4-5 łyżek cukru pudru 500 g sera białego twarogowego, esencja waniliowa miód (u mnie jaworowy) lub syrop klonowy, Przepis na naleśniki czekoladowe : Do miski wsypać mąkę, wbić jajka, wlać około 500 ml mleka, szczyptę soli, następnie roztopione masło i wszystko wymieszać mikserem. Dodać kakao do smaku. Dokładnie wymieszać
królestwo garówścierać białego pod skórką miąższu ( jest gorzki ). Wyciśnij dokładnie sok z cytryn, usuń z niego pestki. Wlej do czystego słoja sok z cytryn, wsyp otartą skórkę , wlej syrop z wody i cukru oraz spirytus, wymieszaj. Następnie słój szczelnie zamknij wieczkiem i odstaw na 2 dni. Po tym czasie przefiltruj płyn przez gęstą gazę lub bibułę filtracyjną , rozlej do czystych butelek
Przepisy i porady kulinarneciemne, chłodne miejsce, a owoce zasypujemy cukrem i odstawiamy w ciepłe miejsce. Wstrząsamy każdego dnia żeby cukier się lepiej rozpuścił. Po 5-7 dniach powinniście już mieć ładny syrop. Zlewamy go do odstawionej wcześniej nalewki. Całość dokładnie filtrujemy i butelkujemy. Odstawiamy do dojrzewania w ciemne i chłodne miejsce na 3 miesiące. Smacznego
Marder&Marder Manufactureszklanka wiórek kokosowych 1/3 szklanki oleju kokosowego + kilka łyżek (dałam z pestek winogron) 6 łyżek kakao 4 łyżki świeżo parzonej kawy 5-6 łyżek słodziwa – np. miodu/ słodkiego syropu (lub więcej, kto woli) 1 łyżeczka cynamonu (lub więcej) Namocz orzechy przez noc. Następnie odcedź i zblenduj je dokładnie razem z pozostałymi składnikami na jednolita masę. Przełóż do małej
Qlinarnie i Qlinarnieźródlanej ) 3/4 l spirytusu 96 % 25 dkg rodzynek kilka goździków kawałek kory cynamonu Sposób wykonania : S ok wlej do czystego słoja. Do soku z czerwonej porzeczki wlej przestudzony syrop sporządzony z cukru i wody. Następnie dodaj rodzynki, goździki, korę cynamonu, wlej spirytus, wymieszaj. Słój szczelnie zamknij i odstaw w ciepłe miejsce na 2 tygodnie. Po tym czasie przefiltruj nalewkę
Przepisy i porady kulinarneszklanka wrzącej wody 1 łyżka oleju - u mnie kokosowy szczypta soli Na farsz: ok. 150 g jagód Do podania: zmiksowane jagody, śmietana, coś do posłodzenia (miód, ksylitol, syrop klonowy itd.) 1. Mąkę gryczaną wymieszaj z ziemniaczaną i solą. STOPNIOWO dolewaj wody i wyrabiaj ciasto rękoma (może parzyć, lepiej pomagać sobie łyżką albo tradycyjnie, siekając ciasto nożem) lub przy pomocy robota
Powiedz dietom niepewnością osiągniecie lepszy efekt wizualny :) Wegańskie gofry są bardzo smaczne, sycące, słodkie i czekoladowe :) Wzbogacone białkiem roślinnym od SunwarriorPolska . Dobrze komponują się z owocami, masłem orzechowym, słodkimi syropami - klonowym czy daktylowym. Nawet szybko się je robi, dzięki czemu można je sobie przygotować np. na śniadanie, także w tygodniu. Składniki (4 gofry): 70 g płatków owsianych 1 miarka
Zdrowie na języku :PDziś mam dla Was przepis na przepyszne , puszyste Pancakes z borówkami! Idealne zarówno na leniwe śniadanie, jak i słodki obiad czy też podwieczorek. Świetnie smakują cukrem pudrem albo też syropem klonowym. Spróbujcie! Gwarantuję, ze będziecie zachwyceni! SKŁADNIKI: ( ok. 12-14 szt ) * mąka pszenna – 0,5 szkl * mąka razowa – 0,5 szkl * proszek do pieczenia -1 łyżeczka * cukier
Ostra na SłodkoWykonanie: Czyste liście mięty mieścić w szklanym naczyniu, zalać spirytusem, szczelnie zamknąć i ustawić na 8 - 10 dni w ciemnym miejscu. Następnie przefiltrować, zmieszać z syropem z wody i cukru, jeszcze raz przefiltrować. rrarossa@gmail.com
RAROSSA