bierze również pod uwagę sezonowość składników, są to dania proste w przygotowaniu, opatrzone pięknymi zdjęciami potraw. Śniadania: znajdziemy tutaj przepisy na : sałatkę jajeczną z jabłkiem, kaszkę kukurydzianą z orzechami, syropem z agawy, żurawiną i borówką, jest tez talerz rozmaitości i wiele innych propozycji :-) II śniadania to np : bananowe placki z ricottą, brzoskwiniami i porzeczkami, sałatka z kozim serem i malinami
kruche babeczkikokosowego. Płatki jaglane z powodzeniem mogą być zastąpione owsianymi, orkiszowymi lub jęczmiennymi. Daktyle medjool zastąp, wcześniej namoczonymi i odciśniętymi z nadmiaru wody, daktylami „zwykłymi” albo użyj miodu, syropu klonowego lub z agawy. Orzechy laskowe zastąp innymi ulubionymi lub posiadanymi. Myślę, że włoskie lub ziemne również się świetnie sprawdzą. Co do oleju kokosowego , to proponowałbym go używać ze względów
BlendmanWylać ciasto na formę, powkładać jabłka i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Piec 30 - 40 minut (do "suchego patyczka") Nie kroić przed całkowitym ostudzeniem. Można podawać z syropem klonowym
zadanie-gotowaniekokosowych (u mnie surowe), 6 łyżek rozpuszczonego oleju kokosowego (u mnie nierafinowany), 150 ml wody, 2 łyżki karobu (u mnie surowy) 1 łyżka masła z orzechów laskowych, 1 łyżka syropu z agawy lub innego słodzika pół łyżeczki wanilii. Wykonanie: Płatki kokosowe blendujemy na proszek. Dodajemy kaszę, olej, wodę i słodzik. Blendujemy na gładką masę. Dzielimy na dwie części. Połowę wylewamy
Jeść, by żyć w zdrowiukokosowe zmielone na mąkę), 1/4 szklanki surowych wiórków kokosowych, 4 łyżki rozpuszczonego, nierafinowanego oleju kokosowego, 1/2 łyżeczki wanilii w proszku, 4-5 łyżek cukru kokosowego w pudrze lub ksylitolu, syropu z agawy bądź innego słodzika (ilość w zależności od upodobań i słodkości truskawek; w wersji dla dziecka nie dodaję słodziku), Polewa karobowa: 12 łyżek rozpuszczonego nierafinowanego oleju kokosowego, 6 łyżek
Jeść, by żyć w zdrowiumarchewki, 1 łyżeczka cynamonu, 1/2 łyżeczki imbiru, 1/3 łyżeczki kardamonu. Polewa: 3/4 szklanki nerkowców, sok z 1/2 cytryny, 8 łyżek rozpuszczonego oleju kokosowego (nierafinowanego), 1 - 1,5 łyżki syropu z agawy, klonowego, ksylitolu, stewii lub cukru kokosowego w pudrze. Wykonanie: Marchewkę ucieramy na tarce o drobnych oczkach, dodajemy resztę składników i blendujemy (nie musi być dokładnie). Foremkę wyścielamy folią spożywczą
Jeść, by żyć w zdrowiuszklanka bezglutenowych płatków owsianych, 5 suszonych daktyli, 5 łyżek rozpuszczonego oleju kokosowego (nierafinowanego). Nadzienie: 1 awokado, 7 łyżek karobu, 2 łyżki oleju kokosowego, 1 łyżeczka wanilii, 1 łyżka syropu klonowego. Do dekoracji: garść malin i porzeczek. Wykonanie: Płatki kokosowe i owsiane blendujemy na mąkę. Dodajemy daktyle i znowu blendujemy. Mieszamy z olejem kokosowym. Tak przygotowanym ciastem wylepiamy formę (uprzednio wyłożoną
Jeść, by żyć w zdrowiulaska selera naciowego, 3 rzodkiewki 1 ogórek, 1 pomidor, 1 awokado kiełki rzodkiewki, brokuła, fasoli mung, łyżka koperku i kolendry, sól, pieprz. Sos w proporcjach 1:1: oliwa, musztarda, syrop z agawy bądź klonowy, ocet jabłkowy. Przygotowanie: Kapustę ucieramy na tarku. Jabłko, cebulę, seler, ogórka awokado kroimy w kostkę, a rzodkiewkę i pomidora w ćwiartki. Dodajemy kiełki. Przyprawiamy solą, pieprzem
Jeść, by żyć w zdrowiuciasteczek: 1 szklanka pulpy z marchewki, 1/2 szklanki pulpy po mleku kokosowym, 1/2 szklanki bezglutenowych płatków owsianych, garść rodzynek, 1 łyżeczka cynamonu, 50 ml rozpuszczonego oleju kokosowego, 1 łyżeczka syropu klonwego, z agawy, cukru kokosowego, itp. (opcjonalnie). Wykonanie: Wszystkie składniki mieszamy. Następnie formujemy ciasteczka o średnicy 6-7 cm. Ukladamy na kratce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez 30 minut
Jeść, by żyć w zdrowiuużywać oleju konopnego. Świetnie nadaje się do sosów sałatkowych na bazie oleju, wody i ziół. Kilka kropel daję również do domowego soku marchewkowego, który codziennie robi mi moja babcia. Syrop z dzikiego bzu jest dla mnie również ogromną nowością, a skład powala na kolana (kwiaty bzu, miód, woda, cytryna). Dziś polałam nim owoce, ale na co dzień wlewam
CzarnawisienkaDzisiaj nadaję do Was z łóżka. Z rozgrzewającą herbatą (z eksperymentalnym syropem) i termometrem u boku. I ostrzegam… dzisiaj jestem bardzo sfrustrowana bo cały mój plan poszedł…. poszedł w… no rypnął się
gotować!Składniki: 1 polędwiczka wieprzowa (0.5 kg) 3 łyżki masła klarowanego 2łyżki smalcu gęsiego marchew do karmelizacji i pieczarki MARYNATA : 3 łyżki musztardy "Dijon" 1 łyżka musztardy francuskiej 2 łyżki syropu z fig 3 łyżki wody różanej 3 łyżki aromatyzowanej oliwy z oliwek Przepis tu w "ciekawostkach" 2 łyżki tymianku 3 ząbki czosnku przeciśniętego na prasie Sposób: Polędwiczkę oczyszczamy z błonek
Viola cooks with passionnawet 5-6%. Słodzone są bowiem tylko dodatki. I słodkość całości zależy właśnie od rodzaju dodatku i jego poziomu słodkości. Skład dodatków jest dobry, ale nieidealny. Nie zawierają syropu glukozowo-fruktozowego, gumy guar, a przynajmniej w żadnym nie zauważyłam, nie ma też innych złych czy wątpliwej reputacji dodatków. Pokręcić nosem można przy składnikach typu skrobia modyfikowana lub mączka chleba świętojańskiego
Anioszek w kuchniłyżkę dziennie lub dodając do herbaty. Należy tylko pamiętać, że jeżeli dolewamy go do ciepłych napojów, to temperatura nie może przekroczyć 40*C. Miód wtedy straci swoje właściwości prozdrowotne. Syrop świetnie smakuje także jako dodatek do piwa. 100 g świeżego imbiru 3 szklanki wody 2 cytryny 1 szklanka miodu lipowego Imbir pokroić na plasterki, bez obierania i włożyć do garnka
https:KKuchniaMniamjako danie potreningowe. A więc do dzieła :) Składniki: - porcja kaszy jaglanej ugotowanej wg tego przepisu - 50g gorzkiej czekolady dobrej jakości lub 2 czubate łyżki dobrego kakao - 2-3 łyżki syropy z daktyli lub erytrotylu - 250 ml mleka kokosowego I wersja: Do ciepłej kaszy jaglanej dodać posiekaną czekoladę i mieszać do rozpuszczenia. Następnie dodać mleko kokosowe i słodzik. Zmiksować
CookYourself