syrop - 6989 przepisów (strona:308/466)

Co Lila jadła w środę? 30 (kulinarne inspiracje dla całej rodziny) 172

Podwieczorek 17:30 Domowy budyń z wanilią. Tutaj>>> jest przepis na budyń czekoladowy. Ten zrobiłam podobnie tylko bez dodatku kakao. Na górze posypałam migdały i polałam syropem daktylowym. Przepis na domowy budyń Składniki 500 ml mleka ( u mnie roslinne) 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 żółtka 1 laska wanilii 2 łyżki masła / oleju kokosowego 2-3 łyżki cukru

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Cztery pomysły na wigilijne śledzie 368

rodzynek 1/2 cebuli 1/4 łyżeczki przyprawy do piernika 50 ml czerwonego wina 50 ml kremu balsamicznego 50 ml oleju rzepakowego 2-3 łyżeczki octu ryżowego 1 łyżeczka miodu lub syropu klonowego SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Rodzynki zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 5-10 min. Wylewamy wodę i zalewamy owoce winem.  Cebulę kroimy w cienkie piurka i dodajemy do rodzynek. Płaty śledziowe

DefinicjaSmaku
Korzenny wegański sernik z chałwą 239

przez 50-60 minut. Po wystudzeniu przechowuj w lodówce. Mój ma już 4 dni i jest nadal idealny, więc daję mu gwarancję minimum tydzień. Proponuję podawać plany syropem klonowym. Smacznego!   Artykuł Korzenny wegański sernik z chałwą pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
Sałatka awokado z kumkwatem 156

Sałatka awokado z kumkwatem   1 awokado 1 kumkwat w słodkim syropie kapusta pekińska 200g fenkuł (koper włoski) 50g papryka 50g pomidor 100g dodatki: żurawina kurkuma pestki prażonej dyni suszona pokrzywa sos: 1 łyżeczka musztardy dijon 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka octu 10% 4 łyżeczki oliwy z oliwek Przygotowanie: Kapustę pekińską, fenkuł oraz paprykę pokroić w drobne paski. Pomidora pokroić

Pij soki wyciskane
Świąteczne ciasto czekoladowo - cytrynowe 465

jakości kakao 4 całe jajka 1,5 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka suszonego imbiru (można więcej) 1 słoik cytrynek z imbirem i miodem w syropie Składniki (na czekoladowy ganache): 100 g gorzkiej czekolady 150 g mlecznej czekolady 50 g masła 1 łyżka miodu 250 ml śmietanki 30% Składniki (na wierzch): około 300 gramów Maltesers

Garniec Magalie
Kawa Inka z syropem migdałowo-wiśniowym 263

macie czasem ochotę wypić coś ciepłego, kawowego, słodkiego i bez kofeiny? Ostatnio pijam kawę zbożową Inka, która poprawiam mi samopoczucie :) Polecam kawę Inka z syropem migdałowo-wiśniowym z mleczną pianką...pyszności :) Czytaj więcej

Ana Mari's world
Kawa Inka z syropem migdałowo-wiśniowym 263

macie czasem ochotę wypić coś ciepłego, kawowego, słodkiego i bez kofeiny? Ostatnio pijam kawę zbożową Inka, która poprawiam mi samopoczucie :) Polecam kawę Inka z syropem migdałowo-wiśniowym z mleczną pianką...pyszności :) Czytaj więcej

Ana Mari's world
PIERNIKOBROWNIE (WEGAŃSKIE, BEZGLUTENOWE) 144

łyżeczki przyprawy piernikowej, 1 łyżeczka cynamonu, 15 kropel olejku pomarańczowego, polewa: 70 ml rozpuszczonego oleju kokosowego nierafinowanego, 4 krople olejku pomarańczowego, 2 łyżki kakao, 5 łyżek karobu, 1 łyżeczka syropu daktylowego, 1, 5 łyżeczki przyprawy piernikowej, 1/2 łyżeczki cynamonu. Wykonanie: Fasolę namaczamy na całą noc. Następnie odcedzamy i gotujemy w świeżej wodzie do miękkości. Przestudzoną fasolę i daktyle przepuszczamy przez

Jeść, by żyć w zdrowiu
Kawowa legumina z wiśniową frużeliną 173

gotowanego w wodnej kąpieli. Dodałam do niej trochę kawy, więc nie jest mdła, lecz delikatnie słodka i kawowa. Udekorowałam moją ulubioną wiśniową frużeliną , ale Wy możecie dodać owoce w syropie, dżem, konfitury - wszystko to, co lubicie. Składniki na 2-3 porcje: 2 łyżki masła 1/2 szklanki mleka 2 łyżki cukru waniliowego 2 łyżki kawy rozpuszczalnej (dowolnej, może być zbożowa

Codzienna kuchnia niecodzienna
Omlet zapiekany z malinami i bananem 206

Zazwyczaj w wersjach na słodko :)  PRZEPIS  ✔ 3 białka, 2 żółtka ✔ 3 łyżki mąki ryżowej   ✔ 1-2 łyżeczki cynamonu   ✔ 1 łyżeczka proszku do pieczenia ✔ 1 łyżka syropu klonowego lub ksylitol ✔ owoce plus odżywka białkowa np. http://www.myprotein.pl/our-range/protein.list Białka ubijamy na sztywno, dodajemy pozostałe składniki. Mieszamy. Wylewamy do formy. Dodajemy owoce. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika

Tetiisheri
Placuszki na śniadanie z płatkami i jabłkami 179

pokusić o przygotowanie smażonych owoców, domowej „nutelli” czy wegańskiej bitej śmietany . W ekspresowej natomiast, wystarczy zjeść je same lub posmarować czymkolwiek, co akurat jest pod ręką, np. syropem klonowym, miodem, dżemem… placki jęczmienne są dobre ze wszystkim. Smażenie placuszków, jak i ich obracanie, to bajka. Nic nie przywiera, ani się nie rozpada. Nie trzeba się irytować przy

Blendman
Sernik z brzoskwiniami i kokosową kruszonką 156

żółtka. Całość miksujemy do połączenia składników. Z białek ubijamy sztywną pianę. Dodajemy do zmiksowanej serowej masy i delikatnie mieszamy rózgą kuchenną lub szpatułką. Na podpieczonym spodzie układamy odsączone z syropu połówki brzoskwiń zachowując ok. 1 cm odstępy między sobą. Na owoce wykładamy masę serową, wyrównujemy jej powierzchnię. Kruszonka kokosowa: Cukier ucieramy z masłem na puch, a następnie dodajemy wiórki kokosowe

MyCookBook.pl
Bezglutenowe ciasto cytrusowe z suszoną morwą białą (bez cukru) 201

proszku do pieczenia  szczypta soli  1 łyżeczka domowego ekstraktu cytrynowego 1/4 szklanki suszonej morwy białej Rozgnieść banany widelcem. Następnie dodać je do pojemnika z olejem kokosowym, jajkami, syropem, ksylitolem i zmiksować. W osobnej misce połączyć suche składniki wraz z orzechami. Dobrze wymieszać. Wyłożyć f oremkę papierem do pieczenia wylać ciasto.  Piec około 35-40 minut

FitKot
“Zdrowe słodkości na każdą porę dnia” – recenzja 163

naturalnych zdrowych składników. Oprócz przepisów są też porady jak ograniczyć w naszych przepisach ilość tłuszczu i cukru, przez zastąpienie ich jogurtem, bananem, awokado, olejem kokosowym, albo miodem, ksylitolem i syropem klonowym. Możemy więc przerobić nasze ulubione ciasta, żeby były bardziej zdrowe. A co bym ugotowała ze “Zdrowych słodkości”, żeby wejść w ten słodki, mączny, owsiankowy i muffinkowy klimat? Na pewno

Ugotowane pozamiatane
Ciasto z kremem budyniowym i galaretką bez żelatyny 264

temperaturze pokojowej i może być spożywany przez wegetarian. Masę przelewamy na ciasto. Na rozgrzanej oliwie rozmrażamy wiśnie. Możemy użyć świeżych, ale wtedy należy dodać trochę wody lub syropu. Do owoców również dodajemy agar agar, dzięki czemu powstanie naturalna galaretka. Przekładamy na wystudzoną masę budyniową. Smacznego

MarcinChef