owsianych i mąki kokosowej, góra z twarogu i jagód. Musisz wypróbować! Składniki (16 sztuk): SPÓD: pół szklanki płatków owsianych pół szklanki mąki kokosowej 3 łyżki oleju kokosowego 3 łyżki syropu klonowego (lub innego słodzidła w płynie) Wymieszaj wszystko, wyłóż do silikonowych foremek i ugnieć. GÓRA: 450 g twarożku dwukrotnie zmielonego 2 białka 150 g zblendowanych i przetartych przez sitko jagód
Mój pomysł naużywam, staram się robić "odchudzone" wersje m.in. bez kostek masła i szklanek oleju jak to większość robi 😑 A jak komuś za gorzko to niech sobie swój kawałek poleje syropem czy nawet posypie cukrem😄Dla mnie torcik ma być "domowy"wyglądem i nie mulący słodyczą☝ Nie to co produkują np. w cukierniach😏 Oczywiście bez urazy bo to dzieła sztuki jeśli chodzi
Zdrowie i pysznie na talerzuwiśni 1 kg cukru 250ml wody 1. Wiśnie umyć i wydrążyć. 2. Do garnka wlać wodę, dodać cukier i od czasu do czasu mieszając, zagotować. 3. Na gotujący się syrop wsypać wiśnie i znów zagotować. Na małym ogniu gotować konfiturę przez 30 minut. Proszę konfitury nie mieszać łyżką, tylko od czasu do czasu potrząsać rondlem (robimy tak, żeby nie uszkodzić
Mała Cukierenkamoże być gazowana) Przygotowanie: wszystkie składniki dokładnie wymieszać na gładką masę - będzie przypominać gęstą śmietanę smażyć z obu stron na rozgrzanej patelni, formułując małe placuszki udekorować cukrem pudrem lub syropem klonowym - podawać z ulubionymi owocami Smacznego
Gotowanie z pasjąSkładniki: 1,5 - 2 szklanki płatków owsianych górskich szklanka płatków śniadaniowych 1/2 szklanki pestek z dyni 1/3 szklanki nasion chia kilka łyżek babki jajowatej ok 1/3 szklanki syropu klonowego lub miodu 1-2 łyżki kakao Przygotowanie: wszystkie składniki wsypujemy do miski i dokładnie mieszamy - nie będą się kleiły, ale spokojnie przekładamy do pojemnika wyłożonego papierem do pieczenia odłożyć
Gotowanie z pasjązlej tak uzyskany płyn do innego pojemnika, a maliny zasyp cukrem na kolejne 7 dni, tak aby cały cukier się rozpuścił. Później zlej powstały syrop, odciśnij maliny i wymieszaj go z uzyskanym wcześniej nalewem. Tak uzyskany trunek przefiltruj i odstaw na kolejne 7 dni celem pozbycia się osadu
KuchniaWeDwoje.plproszku + 2 łyżki zimnej wody 1,5 łyżeczki mąki ziemniaczanej, rozpuszczonej w 2 łyżkach wody Ananasy kroimy na małe kawałki. Wsypujemy do rondelka i zalewamy syropem. Żelatynę zalewamy wodą i odstawiamy na ok 7 min do napęcznienia. Do ananasów dodajemy sok z cytryny i rozpuszczoną mąkę ziemniaczaną. Podgrzewamy całość
Słodki Pomysłchwilę mieć domowe lody czekoladowe. Oczywiście możecie też dodać do nich swoje ulubione dodatki, dosłodzić według gustu lub zamienić czekoladę deserową na gorzką i dodać np. syrop klonowy, aby lody były bardziej zdrowe. 2-składnikowe lody czekoladowe Składniki: 200 g czekolady deserowej 2 puszki mleczka kokosowego Przygotowanie: Rozdrobnij tabliczki czekolady na kostki i przełóż
wegujemyzapach świeżych placuszków. Chciałabym zwrócić uwagę, iż większość z nas nie docenia owocu, jakim jest czarna porzeczka. Często sięgamy po nią dopiero podczas choroby, zazwyczaj w postaci syropu. Mnie czarna porzeczka kojarzy się z ciepłą herbatą, jaką mama podawała mi w trakcie przeziębienia lub grypy. Nie bez przyczyny chorym zalecane jest spożywanie tego owocu. Czarna porzeczka pokrywa
Smiling Shrimptłuszcz się niestety pojawia ale jego ilość nie jest pokaźna a samo masło jest tak cudowne, że możemy przymknąć na to oko. Przepyszna kanapka z masłem orzechowym active i syropem daktylowym <3 Czekoladki z gorzkiej czekolady nadziane masłem orzechowym active mix orzechów Ocena: 6 pand
Candy PandasCream: płatki owsiane, granola (płatki owsiane, cukier, tłuszcz palmowy częściowo utwardzony, kaszka kukurydziana, pełnoziarnista mąka pszenna, kakao), ciastka z kremem (mąka pszenna, cukier, kakao, olej palmowy, skrobia pszenna, syrop g-f, subst. spulchniające, sól, lecytyna sojowa, aromat), muszelki czekoladowe (pełnoziarnista mąka pszenna, mąka graham, kaszka kukurydziana, cukier, glukoza, kakao, olej słonecznikowy, mleko w proszku, lecytyna sojowa, aromaty, cynamon), biała czekolada
Candy Pandasawokado -3 łyżeczki oleju kokosowego nierafinowanego Vivio - ½ szkl. wiórków kokosowych -1 limonka -ksylitol Kakaowa polewa -4 pełne łyżki oleju kokosowego nierafinowanego Vivio -6 łyżek gorzkiego kakao -4-5 łyżek syropu klonowego lub innego płynnego słodziła Śmietankę, wiórki, odzywkę i posiekane pistacje zagnieść razem. Wyłożyć plastyczną masę do prostokątnej formy (wyłożonej folią), całość wyrównać i lekko ubić. Awokado, olej
Candy Pandaskakao w proszku), ziarna wanilii*, nektar kokosowy*, kokosowy olej*, konopie* 17% (nasiona i proszek), cynamon*, sól himalajska*. Cynamon: 60% kakao* (masło kakaowe, kakao w proszku) olej kokosowy*, ciemny syrop z agawy*, karob*, olejek cynamonowy* 1%, cynamon*, sól himalajska*. *składniki pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych Masa netto: 45g Wartości odżywcze: Konopia i kakao: 100g/ kcal, tłuszcz – 43,2g w tym kwasy
Candy Pandassłonkiem i ciepełkiem tak, jak teraz. Są na to dobre sposoby, więc warto poświęcić nieco czasu na przetwory i przygotować się na zimową słotę. Dzisiaj przepis na domowy syrop, kompot truskawkowy. Nie mam pojęcia skąd wziął się ten przepis, ale w naszym domu króluje od pokoleń. Idealny do przygotowania pysznego, smakującego i pachnącego latem napoju. Świetnie sprawdzi się jako baza
Pichceniomania