syrop - 6989 przepisów (strona:295/466)

placuszki jogurtowo serowe 153

serek ricotta. Wszystko dokładnie mieszamy. Rozgrzaną patelnię delikatnie natłuszczamy masłem (natłuszczamy tylko za pierwszym razem). Partiami smażymy placuszki na złoty kolor z obu stron. Gotowe podajemy z miodem lub syropem klonowym

Domowy Smak Jedzenia
Jak zrobić w domu frappuccino jagodowe? 169

PRZEPIS NA FRAPPUCCINO SKŁADNIKI: - około 8-10 kostek zamrożonego mleka 3,2% - 1/2 szklanki mleka - 1/2 szklanki jagód świeżych lub mrożonych - 1 świeże espresso - cukier lub słodzik bądź słodki syrop ponadto: wysoka szklanka, bądź kubek lub słoik i słomka WYKONANIE: - do szklanki wrzuć około 8 kostek zamrożonego mleka - zaparz espresso (jeśli nie masz ekspresu, w małej filiżance zaparz mocną kawę

SMYKWKUCHNI
Babeczki z jogurtem i owocami 147

foremek do muffinek. Dekorować owocami, które de facto i tak zostaną pochłonięte w ciasto. Piec w nagrzanym na 160-170 stopni piekarniku około 30 minut. Można podawać z syropem różanym oraz posypane cukrem pudrem! Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Nalewka truskawkowa 235

czasie nalewkę zlać, przelewając przez gazę, owoce odcisnąć. W dużym garnku zagotować wodę z 300 g cukru, co jakiś czas mieszamy, aby cukier się rozpuścił. Syrop delikatnie zgęstnieje, wystudzić. Dodać wyciśnięty sok z cytryny i zlaną nalewkę, dokładnie wymieszać. Przelewać nalewkę do butelek, ponownie filtrując przez gazę. Odstawić na co najmniej 6 miesięcy. Im dłużej nalewka postoi tym jest smaczniejsza

kulinarnyswiatdomi
Ciasto z płatków owsianych 184

zaserwowania sobie zdrowego ciast na śniadanie… bezcenne. Ciasto z płatków owsianych to de facto składniki, które najczęściej u mnie lądowały z płatkami w owsiance. Banany, truskawki i troszkę syropu klonowego… ja więcej do szczęścia nie potrzebowałem. Chcesz dodać orzechów? Śmiało! To ciasto czeka na Twoją inwencję twórczą. Jeśli zdecydujecie się je zrobić, to musicie mieć na uwadze

Blendman
Z ŁĄKI NA TALERZ: Dżem truskawkowy z kwiatami czarnego bzu 166

kolejną partię słodkiego syropu kwiatów już nie uzbieram. Sezon na przepiękne białe baldachy czarnego bzu właśnie mija, ale jeszcze gdzieniegdzie można uszczknąć ostanie kwiatostany czerwcowego zapachu. Udaje mi się zerwać mały bukiecik i zdążyć do domu przed burzową zawieją. Za oknem dzieje się prawie koniec świata, a ja zasypuję cukrem truskawki i wiążę mój mały bukiecik bzu sznureczkiem w rytmach

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Deser czekoladowo-owocowy 148

czekoladowy i sycący – niewielka szklanka tego smakołyku zaspokoi największego czekoladowego głoda Składniki (na 3 porcje): 18 daktyli bez pestek 2 łyżki kakao 1 łyżka masła orzechowego 1 łyżka syropu z agawy (opcjonalnie) garść wiśni mrożonych 3 łyżki mrożonych czarnych porzeczek lub malin (mogą być świeże) 1 łyżka płatków kokosowych Wykonanie: Daktyle miksuję w blenderze przez około 1.5 minuty

Lamarida.pl
Popcorn 151

kokosowego, który wydaje się być najzdrowszą opcją i dodatkowo daje przyjemny smak. Składniki: garść suchych ziaren kukurydzy 1 łyżeczka oleju kokosowego dowolne dodatki: powietrze sól papryka słodka w proszku syrop klonowy lub czekoladowy Wykonanie: Najlepiej jest użyć wysokiego garnka ze szklaną pokrywką, żeby widzieć co się dzieje w środku W garnku rozgrzewamy olej i wsypujemy kukurydzę tak, żeby wszystkie ziarna

Lamarida.pl
Jaglane ciasto z orzeszkami ziemnymi 174

średnicy): Spód: 12 daktyli 3 łyżki płatków owsianych 1/2 szklanki mąki kokosowej 3 łyżki niesłodzonego masła orzechowego Masa: 1 szklanka suchej kaszy jaglanej 3 szklanki mleka roślinnego syrop z agawy lub inny słodzik (do smaku) Wierzch: 1 szklanka daktyli 4 łyżki masła orzechowego 1 łyżka kakao niesolone orzeszki ziemne do ozdobienia Wykonanie spodu: Daktyle zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na około

Lamarida.pl
Najprostsze gofry wegańskie 181

porcję masy na rozgrzaną gofrownicę (można posmarować ją wcześniej olejem kokosowym) i pieczemy przez około 5-8 minut aż do uzyskania złotego koloru. Podajemy z domowym dżemem lub ulubionym syropem i owocami. Smacznego! * Przepis pochodzi od Anji . Dwuskładnikowe ciasto na gofry wymaga tylko zmiksowania Artykuł Najprostsze gofry wegańskie pochodzi z serwisu Lamarida.pl

Lamarida.pl
Smoothie 159

pełni korzystając z bogactwa sezonowych owoców i warzyw, cały czas się nimi zajadam. Wczoraj np. na śniadanko miałam gofry z toną truskawek i syropem z agawy, dzisiaj pochłonęłam mnóstwo truskawek i czereśni, ale ciągle było mi ich mało, więc zrobiłam jeszcze szpinakowo-truskawkowo-bananowe smoothie . Było pyszne! Składniki: banan umyty świeży szpinaku umyte świeże truskawki mleko roślinne i woda

Lamarida.pl
Smoothie truskawkowo-arbuzowe 233

małego 3 garście truskawek - mrożonych 2 łyżki soku z cytryny 1 szkl. wody niegazowanej - lub więcej, w zależności jak rozwodniony napój chcemy mieć 1-2 łyżeczki miodu - można zastąpić syropem z agawy, lub w ogóle pominąć Wypestkować arbuza i pokroić go na mniejsze kawałki.  Truskawki wyjąć zmrożone z zamrażalnika na chwile przed robieniem napoju. Można też użyć świeżych truskawek

Grunt to przepis!
Syrop z dzikiej róży 140

pachnie równie pięknie jak kwiaty dzisiaj róży. Syrop przygotowany z ich płatków jest intensywnie różowy i przepyszny. Bardzo aromatyczny i słodki. Idealnie nadaje się jako dodatek do herbaty, rozcieńczania jako sok oraz dodatek do lodów czy deserów.   Składniki: (na około 1l) 80g róży 160g cukru 500ml wody 1 cytryna Sposób przygotowania: Płatki róży zrywamy w słoneczny dzień. Najwygodniej jest

Pyry na Gaz
Wypiekacz do chleba firmy Panasonic i chleb orkiszowy ;-) 184

rozmiar XL. PRZEPIS NA CHLEB PEŁNOZIARNISTY Z WYPIEKACZA PANASONIC PRZEPIS: - 300g mąki orkiszowej pełne ziarno - 100g mąki pszennej - 7g suchych drożdży - 250 ml wody - 2 łyżki wody - 1 łyżka syropu klonowego lub miodu - 1 łyżeczka soli - 1 łyżka otrąb pszennych Drożdże umieszczamy w pojemniku na drożdże, pozostałe składniki w dużej misie wypiekacza. Nastawiamy program nr 6. I to wszystko! Całą

SMYKWKUCHNI
Nalewka orzechowa ( z miodem i przyprawami ). 135

goździki, korę cynamonu, zalej spirytusem. Słój zamknij i odstaw na 2 tygodnie. Pamiętaj , aby codziennie wstrząsnąć słojem. Po tym czasie zagotuj wodę, rozpuść w niej miód, odszumować. Do gorącego syropu, powoli, cienkim strumieniem wlewaj przecedzony nalew z orzechów, a następnie koniak, wymieszaj. Słój zamknij i odstaw na tydzień. Następnie przefiltruj trunek przez gazę lub filtr, rozlej do butelek, zakorkuj. Zabutelkowaną

Przepisy i porady kulinarne