syrop - 6989 przepisów (strona:118/466)

Kompot wiśniowo-porzeczkowy z miętą 122

Składniki : 1 kg czarnych porzeczek 1 i 1/2 kg wiśni cukier, woda, gałązki mięty Przygotowanie: Owoce dokładnie umyć, osączyć na sicie Z wody i cukru przygotować syrop, tzn. w letniej wodzie rozpuścić ok.70 dag cukru, wymieszać Do umytych słoi wsypywać owoce, na wierzch kłaść po gałązce umytej mięty Do każdego słoja wlewać słodki syrop, zakręcać suchymi dekielkami Brzegi słojów należy

Proste Potrawy
TIRAMISU KOKOSOWE Z PORZECZKĄ 114

szklanki cukru 150 g wiórków kokosowych 1 łyżka cukru kokosowego 200 ml mleka 250 g margaryny Nasączenie: 400 ml gorącej wody 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 2-3 łyżeczki syropu barmańskiego o smaku waniliowym Posypka: 8 kostek gorzkiej czekolady 1,5 łyżeczki wiórków kokosowych Dodatkowo: biszkopty podłużne (ok. 36 szt) 250 g czerwonej porzeczki Przygotowanie: Nasączenie - w 400 ml gorącej wody(...)rozpuszczamy kawę i dodajemy do smaku syropu barmańskiego o smaku waniliowym. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia.  Wiórki kokosowe - 200 ml mleka zagotować dodać wiórki kokosowe i gotować na małym ogniu około 2 minut. Odstawić do całkowitego wystudzenia.  Porzeczka czerwona - umyć pod bieżącą zimną wodą. Osuszyć i zdjąć owoce z "gałązek".  Masa kokosowa - 2 opakowania budyni śmietankowych rozpuścić

Ciastka - domowe słodkości
SNICKERS JAGLANY 127

daktyle - około 18 szt. (120 g) - kakao - (15 g)  - masło orzechowe - 4 łyżki (120 g) - woda po namoczonych daktylach (ok. 5 łyżek) ŚRODEK: - kasza jaglana - (200 g) - syrop klonowy- 1/3 szklanki (100 ml) - woda - 4 szklanki (niecałe) - olej kokosowy (opcjonalnie) 40 g GÓRA: - daktyle - około 30 szt. (240 g) - masło orzechowe - 4 łyżki (120 g) - orzechy arachidowe (u mnie(...)miedzy czasie przygotuj następna warstwę. WARSTWA ŚRODKOWA: 1.Kaszę jaglaną przepłucz dokładnie.  2.Następnie kaszę zalej 4 szklankami wody (niecałe), około 25 min.  3.Do ugotowanej kaszy dodaj syrop klonowy, wymieszaj i odstaw do przestygnięcia. 4. Przestudzona kaszę zblenduj, do uzyskania jednolitej konsystencji. 5. Wylej masę na spód migdałowy, wstaw ponownie do lodówki aby kasza zastygła. POLEWA: 1. Namoczone

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas
LEMONIADA CYTRYNOWO- MIĘTOWA W WERSJI FIT! 139

Dlatego zachęcam Was do zastępowania cukru innymi słodzidłami. Najbardziej naturalny zamiennik to miód, kalorii niestety ma tyle samo, ale chociaż dostarczamy w ten sposób chociaż witamin. Inne zamienniki to syrop daktylowy czy syrop klonowy. Jednak jeśli chcesz lemoniadę w wersji FIT to użyj erytrolu. Ja na litr lemoniady używam dwóch cytryn, kilka gałązek mięty, używam tej grubolistnej jest najlepsza! Dodaje

SMYKWKUCHNI
Jagodowy pudding chia 130

właściwie robi się sam. Inne przepisy z wykorzystaniem nasion chia znajdziecie TUTAJ . Składniki /4 porcje/: 300 ml mleka 5 łyżek nasion chia ½ szklanki jagód (mogą być mrożone) 1 łyżka syropu klonowego ubita śmietanka 30%   Wykonanie: Mleko zblendować z jagodami, następnie dodać syrop oraz nasiona chia. Wymieszać i odstawić na kilka godzin, by napęczniały. Jagodowy pudding chia przełożyć

Pasja Smaku
Syrop lipowy 132

Syrop, który z pewnością przyda się w okresie jesienno - zimowym. Zalety lipy wszyscy znają.     Składniki: -3 solidne garści kwiatów lipy -1 kg cukru -1 l wody -kwasek cytrynowy do smaku Zagotowujemy wodę z cukrem. Do gorącego syropu wrzucamy lipę i pozostawiamy na dobę. Po tym czasie ponownie doprowadzamy do wrzenia, ale nie gotujemy. Pozostawiamy do wystudzenia. Odcedzamy, dodajemy

Maminek kulinarny
MINI PANCAKES KOKOSOWE Z TRUSKAWKAMI I MIGDAŁAMI 172

biszkoptowe o smaku kokosowym, to takie moje malutkie cudeńka. Pyszne małe placuszki o smaku kokosa i biszkopta, są puszyste i dość nisko kaloryczne. Możecie je podawać z dowolnymi owocami, syropem klonowym, lub z musem z miksowanych truskawek. Ja zazwyczaj podaje je z czymś wilgotnym n. jogurt i truskawki, jogurt i owoce, owoce, syrop klonowy i migdały. Mini pancakes możecie też

SMYKWKUCHNI
Serduszka z galaretką i czekoladą (wegańskie) 98

mleka roślinnego Uwaga: szklanka o pojemności 200 ml. Dodatkowo: 1 galaretka wegańska (lub 2, jeśli lubicie grubszą warstwę) 150 g czekolady wegańskiej 150 ml  śmietanki sojowej 2 łyżki syropu z agawy lub miodu Wszystkie składniki na ciasto umieszczam w misce i mieszam do uzyskania jednolitej masy. Blaszkę (25×30 cm) wykładam papierem i wlewam ciasto. Wyrównuję łyżką. Ciasto(...)ciasto wylewam chłodną galaretkę i całość wstawiam do lodówki. W tym czasie (galaretka bardzo szybko zastyga) podgrzewam śmietankę sojową, ściągam z ognia i dodaję połamaną czekoladę i 2 łyżki syropu z agawy lub miodu (jeśli czekolada była gorzka). Odstawiam na chwilę, a później mieszam do uzyskania jednolitej polewy. Wyciągam ciasto z lodówki, wykrawam serduszka, układam je na kratce

Słodki sentyment
Tygrysie bułeczki 97

Czas czytania: 2 min Te bułki nie tylko fajnie wyglądają, ale i smakują wyśmienicie! Ta ich chrupiąca skórka jest bardzo smaczna i pięknie wygląda. Tygrysi wzór

SprawdzonaKuchnia.pl
Mini serniczki 108

Czas czytania: 2 min Dla mojej średniej córki to najlepsze serniczki na świecie, a bardzo istotne dla mnie jest to, że są błyskawiczne! Można je upiec

SprawdzonaKuchnia.pl
Tort bezowy z truskawkami 98

Czas czytania: 3 min Na tort bezowy z truskawkami chyba nie trzeba specjalnie zapraszać. Większość z nas miała już pewnie okazję spróbować tego królewskiego deseru. Tort

SprawdzonaKuchnia.pl
Tarta z truskawkami 100

Czas czytania: 2 min Sezon truskawkowy w pełni trzeba więc korzystać z ich bogactwa smaku, aromatu i koloru oczywiści, póki są świeże i soczyste. Dziś będzie

SprawdzonaKuchnia.pl
Smażone ziemniaki 105

Czas czytania: 2 min Ziemniaki zapiekane na patelni to bardzo szybki dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Ziemniaki są lekko chrupiące i bardzo smaczne. Wspaniałego smaku

SprawdzonaKuchnia.pl