surówka z kapusty - 4149 przepisów (strona:137/277)

Żeberka z rękawa 143

ułożyć ostrożnie w rękawie do pieczenia. Położyć plasterki czosnku i obłożyć żeberka warzywami. 7. Piec godzinę w temperaturze 180 stopni. Żeberka podałam z pieczonymi w piekarniku ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty

Pasja Smaku
Kotlety z dorsza 141

rybnej masy formować kotlety. Każdy obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.  Podawać z ziemniakami i np. marchewką z groszkiem lub surówką z kiszonej kapusty

Pasja Smaku
Pieczeń z karkówki 202

talerz i studzę, a pozostałej wody i soków robię pyszny sos. Kroję w 2 cm plasterki i podaję z ziemniaczkami z koperkiem polane sosem i obowiązkowo z surówką z białej kapusty. Smacznego

Mechanik w kuchni
Kotlety z Wilanowa 186

grubo posmarować pasztetem.  Następnie obtoczyć w rozkłóconym jajku oraz bułce tartej.  Smażyć na mocno rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.  Podawać np. z surówką z czerwonej kapusty.                                            Smacznego

Z miłości do słodkości
Tilapia w marynacie z sosu chili 152

dobrze osuszyć papierowymi ręcznikami kuchennymi. Oprószyć mąką. Rozgrzać na patelni masło z dodatkiem 2 łyżek oleju i usmażyć rybę na rumiano. Podałam z ziemniakami z wody i surówką z kiszonej kapusty z burakiem

Buniabaje w kuchni
Tilapia w cytrusach 165

usmażyć na rumiano filety z Tilapii. Podawać skropione sokiem z pomarańczy obłożone cząstkami pomarańczy ( bez skórek). * Podaję z pieczonymi cząstkami ziemniaków a'la frytki ( Robię w ActiFry) i surówką z kiszonej kapusty z pomarańczą

Buniabaje w kuchni
Niedzielny obiad? A jak! 322

kostkę rosołową. Od zagotowania gotowałam ok. 5 minut. Następnie wyłączyłam, porządnie zamieszałam. Zawinęłam garnek w ściereczkę i schowałam pod kocem, aby doszła w cieple. Podawałam po 30 minutach. SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTY. (przepis autorski;) 1/2 główki młodej kapusty 4 marchewki posiekana natka pietruszki ocet winny 2 łyżki oliwy z oliwek sól, pieprz Kapustę posiekałam, marchew starłam na grubych oczkach. Ocet

W kuchni Karmel-itki
Pulpety w sosie pomidorowym 261

patelni. Sosy są najróżniejsze, tak na prawdę ogranicza nas tylko wyobraźnia :) U mnie dzisiaj było klasycznie, czyli wybrałam sos pomidorowy.  Pulpety najlepiej podawać z ziemniakami oraz surówką z białej kapusty. Ja z ziemniaków zrezygnowałam ze względu na kalorie. PULPETY W SOSIE POMIDOROWYM (składniki na 4 porcje) - 500 gram mięsa mielonego (najlepiej drobiowe) - 1 czerstwa bułka - mała cebulka - przecier pomidorowy

Zgrabne Gotowanie
Sola gotowana na parze 144

nasolić i odstawić na co najmniej 2h, a najlepiej na całą noc. Następnie doprawić pieprzem oraz przyprawą do ryb, gotować w parowarze około 15 minut. Najlepiej podawać z surówką z kiszonej kapusty, na którą przepis znajdziecie tutaj . Przed podaniem skropić rybę sokiem z cytryny

Zgrabne Gotowanie
Roladki z kremem chrzanowym i serem 283

roztrzepanym jajku i bułce tartej. Roladki smażyć na wolnym ogniu, ze wszystkich stron na złoty kolor. Podawać z dowolnymi dodatkami, u mnie ziemniaczki z koperkiem i  surówka z białej kapusty

Monia miesza i gotuje
Tołpyga w tymianku 137

Pyszna rybka doprawiona tymiankiem i solą prowansalską w chrupiącej panierce z bułki tartej. Do rybki polecam smażone ziemniaczki i surówkę z  białej kapusty . składniki: 600 g filetów tołpygi tymianek Kamis sól prowansalska Kamis 1-2 jajka bułka tarta do panierowania olej do smażenia Filety ryby pokroić na mniejsze kawałki. Następnie kawałki ryby oprószyć tymiankiem i solą. Jajko roztrzepać widelcem

Monia miesza i gotuje
Czerwona kapusta zasmażana 135

mielonych kotletów lub panierowanych schabowych jak trza! Podobne danie przyrządzam z białej kapusty . Kocham kapustę w każdej postaci i w każdym kolorze! Dietetyczna i zdrowa. Idealna na surówkę lub gotowania. Czerwona kapusta z zasmażką Składniki: 1 główka kapusty 200 ml wody 2 duże czerwone cebule 3 łyżki octu balsamicznego 4 nasiona angielskiego ziela 1 liść laurowy sól i pieprz

codojedzenia
Kapusta kiszona z marchewką i jabłkiem 124

Przepis z blogu: Spiżarnia Dziadka Mateusza . Kapusta jest bardzo smaczna i idealnie połączona smakowo. Znakomicie sprawdzi się jako pyszna surówka.     Polecam! 4 kg kapusty 1 kg jabłek (twardych) 1/2 kg marchewki 3/4 szklanki soli   Kapustę poszatkować, a marchew i jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wszystko razem wymieszać (w dużej misce) i osolić. Miskę przykryć talerzem

Di gotuje
Czerwona kapusta kwaszona na zimę 98

sklepach raczej nie kupimy czerwonej kapusty kwaszonej, polecam Wam swój sprawdzony sposób, kapusta jest bardzo smaczna i zdrowa, idealna na surówki. Składniki: 3 kilogramy czerwonej kapusty 60 gram soli Sposób przygotowania: Kapustę myjemy, kroimy na mniejsze części, szatkujemy na szatkownicy, przekładamy do miski, dodajemy sól, dokładnie mieszamy. Kapustę pozostawiamy do momentu aż puści sok, przekładamy do umytych i wyparzonych słoików

Bajeczna Kuchnia