surówka z kapusty - 4149 przepisów (strona:134/277)

Kotlety rybne z miruny 257

cebulką, solą, pieprzem cytrynowym, koperkiem i szczypiorkiem. Formujemy w dłoniach kotleciki, obtaczamy w mące, jajku oraz bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Kotlety podajemy z surówką z kiszonej kapusty oraz ziemniakami posypanymi koperkiem. kotlety rybne z miruny i z koperkiem

Bon Appetit Małgorzaty
Frykadelki czosnkowe 143

Oto fajna czosnkowa odmiana kotletów mielonych, formowanych w wałeczki.Składniki:50 dag mięsa mielonego (u mnie łopatka)1 jajko1 bułka namoczona i odciśnięta1 cebula2-3 ząbki

Kuchnia domowa Ani
Roladki schabowe z pieczarkami i ogórkiem kiszonym 172

obok drugiej. Zrumienić z każdej strony, podlać niewielką ilością wody, przykryć pokrywką i dusić jeszcze chwilę, aż mięso będzie miękkie. 8. Roladki podałam z ziemniakami posypanymi koperkiem oraz surówką z młodej kapusty .  Smacznego!!! Przy okazji zachęcam Was do odwiedzenia strony cojesc.net . Znajdziecie tam mnóstwo ciekawych artykułów m.in. na temat niemarnowania jedzenia . Polecam

Kuchnia domowa Ani
Gęsie szyjki faszerowane 173

polewając wodą z gotowania. Drugiej metody jeszcze nie sprawdziłam. Przed podaniem  odsmażyć na gęsim smalcu ,pokrojone w plastry lub w całości. Podawać z ziemniakami i np surówką z kiszonej kapusty

Stare Gary
Surówka z pekińskiej kapusty 134

1/2 kapusty pekińskiej 1/2 średniej cukinii 1 marchew 1 czerwona cebula 1/3 szk posiekanego szczypiorku 25 g kiełków brokuła 3 duże rzodkiewki 1 saszetka oleju sezamowego

Ewa w kuchni
Młoda kapusta - surówka 161

sporo oleju a cena to ponad 17 zł. Więc jak na moją kieszeń to zdecydowanie za dużo. Ale oczywiście osobom z pokaźniejszym portfelem polecam. Dziś zrobiłam moją ulubioną surówkę z młodej kapusty. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Filet z warzywami otulony boczkiem 245

już kiedyś pisałam uwielbiam faszerowane mięsa. A że wczoraj była niedziela to przygotowałam naszą ulubioną surówkę z czerwonej kapusty, frytki ( dawno ich nie było ) i właśnie faszerowane piersi z kurczaka w objęciach boczku. Obiadek smaczny i w sumie mało pracy. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Steki z rekina 134

Wiele osób tak zachwala steki z rekina, że postanowiłam i ja spróbować. Dorwałam je w jednym ze sklepów i usmażyłam na obiad. Podałam je z domowymi frytkami i surówką z młodej kapusty. rozwiń i czytaj dalej : Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Karkówka w sosie pieczarkowym 134

kupuję karkówkę i przygotowuję ją w sosie pieczarkowo-cebulowym. To potrawa łatwa w przygotowaniu a naprawdę smaczna i w dodatku z prostych składników… Podaję z colesławem lub surówką z czerwonej kapusty . Zapraszam! Karkówka w sosie pieczarkowym – składniki: ok. 6 plastrów karkówki 400g pieczarek 2 cebule 2 ząbki czosnku sól , pieprz, papryka, mąka do oprószenia kotletów, olej do smażenia

UgotujmyTo.pl
Kurczak w pesto z mozzarellą 318

odwijamy z folii i pokrywamy plasterkami mozzarelli. Zapiekamy do momentu aż ser się rozpuści. Podajemy gorące! * Świetnym dodatkiem są do tego pokrojone w ćwiartki , opiekane ziemniaczki i lekka surówka z białej kapusty. Jeśli macie czas czerwone pesto możecie zrobić również sami w domu. PESTO ROSSO: - suszone pomidory w oliwie – 100 g - orzechy pini – 100 g - czosnek

Ostra na Słodko
Śledź w oleju tradycyjny 217

Najbardziej popularny śledź na wigilijny stół i nie tylko. Podany z ziemniakami gotowanymi w mundurkach i surówką z kiszonej kapusty jest smacznym daniem obiadowym.    Składniki: -solone filety śledziowe -czerwona i biała cebula -olej -pieprz -słodka papryka -można dodać do dekoracji pieczarki marynowane z marchewką, szczypiorek  i ogórek konserwowy    Filety moczymy kilka godzin w zimnej wodzie

Maminek kulinarny
Bitki wołowe z kaszą 213

zagęścić mąką i doprawić śmietaną. Ja dzisiaj jednak nie zagęszczałam swojego sosu i nie dodawałam śmietany. Bitki podałam z kaszą jęczmienną ugotowaną na sypko. Jako dodatek wspaniale smakuje surówka z kiszonej kapusty lub marynowana papryka. Smacznego

Codzienna kuchnia niecodzienna
Placki ziemniaczane z sosem grzybowym 189

przekładamy na blaszkę z papierem do pieczenia, wstawiamy do piekarnika na 10-15 minut w temp. 180 st. C.    Upieczone polewamy sosem grzybowym. Podajemy np. z surówką z białej kapusty. Smacznego! To początek dań z ziemniaków. Niebawem pojawią się kartacze

Maminek kulinarny
Roladki z udek kurczaka 240

smaku zwykłych pieczonych udek z kurczaka. Warto się trochę nagimnastykować dla tych doznań smakowych. Można podawać np. z frytkami i zestawem sałatek. W naszym zestawie jest surówka z białej kapusty, z kiszonego ogórka i wielowarzywna. Smacznego

Maminek kulinarny
Tortellini 164

Wstawiamy do piekarnika 180 st. C na ok. 30 minut.    Kiedy wierzch jest rumiany możemy podawać na talerze.        Dobrym dodatkiem jest surówka z białej kapusty.                                             Smacznego

Maminek kulinarny

Proponowane wyszukiwania