wstawiamy do piekarnika na ok. 50 minut w temp. 180 st. C. Tak przygotowane udka są kruchutkie a jednocześnie wilgotne. Marchewka smakuje wyjątkowo. Dodatek surówki z kiszonej kapusty powoduje, że danie podane np. z ziemniakami smakuje wyśmienicie. Smacznego
Maminek kulinarnysmarujemy roztrzepanym jajkiem z dodatkiem delikatu do mięs... ...i do piekarnika na 20 minut w temp. 160 st. C. Gotowe i pachnące. Bardzo dobrze smakują z surówką z kiszonej kapusty. Smacznego
Maminek kulinarnyspodu i ponownie polewamy rybę. Smażymy na wolnym ogniu, kilka razy obracając. Ryba jest gotowa. Świetnie smakuje z ziemniakami z sosem pomidorowym i surówką z białej kapusty. Smacznego
Maminek kulinarnyodrobinę oleju, posypujemy pieprzem i cebulką. Układamy na tym warstwę śledzia i ....posypujemy pieprzem i cebulką. Całość zalewamy olejem i dekorujemy szczypiorkiem. Znakomicie smakuje z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty. Smacznego
Maminek kulinarnyObracamy. Powtarzamy czynność i już ryby maja łuski. Jeszcze ogon z cebuli i oko z marchewki i krzyżówka piranii z karpiem królewskim jak żywa. Do tego ziemniaczki i surówka z czerwonej kapusty. Mniam, mniam... Smacznego
Maminek kulinarnyuzyskania złotego koloru. Zmniejszamy ogień i dolewamy śmietanę. Kiedy zacznie gęstnieć dosypujemy koper i przyprawiamy do smaku. Bardzo smaczne z młodymi ziemniaczkami i surówką z młodej kapusty. Smacznego
Maminek kulinarnysmażyć na rozgrzanym na patelni oleju na złocisty kolor. Mięso podawać z ziemniakami/frytkami/ chrupiącymi ziemniaczkami w panierce z kaszy manny /ryżem i surówkami (u mnie z surówką z młodej kapusty ). Sosy: Składniki poszczególnych sosów dokładnie ze sobą wymieszać. Wstawić do lodówki, i trzymać je tam, aż do momentu podania dania. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Jogurt grecki można zastąpić
Gospodyni Miejskaprowansalskimi. Rozdzielić po równo na eskalopkach. Na wierzch zetrzeć ser żółty i posypać natką pietruszki. Zapiekać aż ser się rozpuści w 190oC. Eskalopki podałam z puree ziemniaczanym i surówką z kiszonej kapusty
Czerwień i błękitobsypać resztą przypraw. Dusić do miękkości, podlewając wodą w miarę potrzeby, przewracając na drugą stronę co jakiś czas, przy każdej zmianie strony posypując przyprawami. świetnie smakuje z surówką z kiszonej kapusty Smacznego
chwile dla mnieczym dodaję śmietanę wymieszaną wcześniej z łyżką mąki. Regularnie mieszając dodaję jeszcze zszatkowaną nać pietruszki i po chwili sos jest gotowy. Podałem z kaszą kus-kus i surówką z białej kapusty. Smacznego
Mechanik w kuchnipaluszki. Posypujemy ulubionymi przyprawami, maczamy w rozkłóconym jajku i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na oleju (bądź innym tłuszczu) na średnim ogniu ze wszystkich stron. Podajemy z surówką z kiszonej kapusty TUTAJ , która najbardziej pasuje mi do smażonej rybki
Walijskie Pichcenieserwuję rodzince na obiad smażoną drobiową wątróbkę z cebulą. Uważam, że to smaczny, szybki i tani obiad. Rewelacyjnie komponuje się jako danie obiadowe z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty, albo po prostu ze świeżą bagietką. Składniki: ok 1kg cebuli 600 g wątroby drobiowej łyżka sklarowanego masła do podsmażenia cebuli olej do smażenia wątróbki sól
Walijskie Pichceniewarzywa. Zestawienie to na pewno na stałe zagości w mojej kuchni a przepis polecam wszystkim miłośnikom ryb :-) Fajne danie obiadowe w zestawieniu z sosem śmietanowym i surówką z kiszonej kapusty (przepis TUTAJ ) albo jako przekąska na zimno. Składniki: 1kg fileta z dorsza (ja miałam mrożony) 3 marchewki 1 pietruszka kawałek selera łodyga selera naciowego biała część pora
Walijskie PichcenieBardzo prosta i bardzo pyszna jest surówka z białej kapusty... szczególnie z tej pierwszej, młodej, która jest zieloniutka i chrupiąca. Trochę później zrobi się już przytwardawa i wtedy nie podaję już jej na surowo. Składniki: 1/2 główki białej kapusty (najlepiej młodej) 2 marchewki 2 małe młode cebulki lub 1 młody por koperek olej łyżeczka octu winnego
Walijskie Pichcenieczasie miałam już gwarancję, że są pięknie usmażone także i w środku. Podałam roladki z ziemniakami w mundurkach, które polałam roztopionym masłem i posypałam tymiankiem oraz surówką z białej kapusty
Walijskie Pichcenie