łyżeczka musztardy sól pieprz cukier sok z 1/4 soku z cytryny Surówka z porem, to pyszna surówka, ze sporą ilością chrupiących warzyw, które uwielbiam najbardziej. Proporcje składników są doskonale skomponowane, a smak który uzyskamy po jej zrobieniu, świetnie dopełni każdy obiad. Kapustę poszatkować bardzo cieniutko. Por pokroić w cieniutkie talarki. Kukurydzę odcedzić na sitku. Paprykę umyć, oczyścić z gniazd nasiennych
Świat Domowej KuchniKapusta zasmażana to jedna z ulubionych potraw, dodatków do obiadów. Prosty i sprawdzony przepis. Czas przygotowania: 1 godzina Ilość porcji: >5 sztuk Trudność przygotowania
karolgotujekapusty pekińskiej najczęściej robimy surówkę do drugiego dania. Warto pokusić się i dla odmiany przygotować to smaczne, zdrowe warzywko na gorąco. Z dodatkiem kilku warzyw z udziałem kapusty pekińskiej przygotujesz pyszny bigosik wegeteriański i to w ekspresowym tempie. Idealny dodatek do obiadu, ale z kawałkiem chrupiącej bagietki to pyszne samodzielne danie. Polecam przepis do wypróbowania! Zajadaliśmy się bigosikiem
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Duszona, czerwona kapusta Były kluski śląskie , musi być i czerwona kapusta . To doskonała ciepła przystawka , coś w rodzaju bigosu , ale o zupełnie innym smaku . Piękny purpurowy
Ogrodnik w podróżymajonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego Jakiś czas temu pomyślałam sobie, że temat surówek to jakaś forma zamknietej księgi i niewiele w niej się może zmieniać. Mizeria, surówka z pomidorów, z kapusty - i tyle. Ale jakie było moje zdziwienie kiedy zaczęłam się wgłębiać w przepisy na potralach internetowych! Tam po prostu - końca niewidać :) Co jedna surówka - to lepsza. Wprost
Świat Domowej Kuchnidomu! Przynajmniej masz pewność, że jest bez dodatku octu! Młoda kapusta właściwie nie potrzebuje żadnych przypraw oprócz soli. Dododałam jedynie marchewkę, by surówka cieszyła nie tylko smakiem ale i kolorem. Główki młodej kapusty są na tyle luźne, że do poszatkowania wystarczy zwykły nóż. Im cieniej poszatkowana, tym szybciej się ukisi. Składniki: 2 kg kapusty 2 łyżki soli kamiennej 2 marchewki(...)prostu ręką zwiniętą w pięść. Ubita kapusta powinna być całkowicie przykryta sokiem, w innym razie zacznie pleśnieć Zakręcić słoiki wieczkami i odstawić na 5-7 dni. Słoiki najlepiej ustawić na tacce wyłożonej papierowym ręcznikiem, bo będzie "kipieć". Gotowe! Jest tak pyszna, że może stanowić kompletny dodatek obiadowy. Oczywiście można zrobić tradycjnie surówkę z dodatkiem cebulki i jabłka
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Młodą kapustę z koperkiem robie od zawsze . Jest przebojem początków lata. Starczy , ze ugotuje do niej młode ziemniaczki i już nic więcej nie trzeba. Robiłam ją
Buniabaje w kuchniMiałam za mało kapusty pekińskiej, więc dodałam trochę marchewki, papryki, pomidora i ogórka i surówka prawie gotowa..jeszcze tylko śmietana lub majonez i gotowe. kapusta pekińska papryka pomidor ogórek marchewka sól, pieprz śmietana ,majonez Marchewkę obrać , zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Kapustę pokroić, paprykę, pomidora, ogórka pokroić.Dodać sól, pieprz i wymieszać.Dodać śmietanę lub majonez i ponownie razem
Moje domowe kucharzenieciepło jako dodatek do obiadu *** *** SMACZNEGO *** POLECAM RÓWNIEŻ: SURÓWKI DO OBIADU, GRILLA I BURGERÓW KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Wczesna kapusta zasmażana pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z ApetytemSzybka i smaczna surówka do obiadu. Ze względu na zawartość soczewicy jest bardziej wartościowa i pożywna. Składniki 1 szkl ugotowanej zielonej soczewicy 1 mała puszka kukurydzy złocistej firmy Bonduelle 1/2 kapusty pekińskiej 1-2 ogórki kiszone natka pietruszki koperek ocet jabłkowy … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatyplacków posiekaną dymkę, wprowadzając tym samym klimat młodej wiosny i moc aromatu :) Od siebie dodałam jeszcze jeden odcień zieleni w postaci podsmażonego z cebulką szpinaku i chrupiącą surówkę Coleslaw z czerwonej kapusty, której połówka smuciła się w lodówce. Zwieńczeniem całości niech będzie tradycyjny kleks dobrej śmietany i rzut świeżego, pachnącego szczypioru ♥ Chodźcie wszyscy zieloni i w innych kolorach, z kuflami(...)liście zwiedną. 3. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Coleslaw z czerwonej kapusty: 1. Kapustę cienko poszatkuj. 2. Marchewkę zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. 3. Warzywa posól i wymieszaj - odstaw na 15min. 4. Połącz w miseczce śmietanę z chrzanem i sokiem z cytryny, zalej surówkę i wymieszaj. 5. Dopraw jeśli potrzeba. Smacznego! Boxty - Irish potato pancakes Ingredients: 600g boiled
Kuchnia w Słońcu Skąpanaczerwone liście i z zewnątrz i wewnątrz. Nowa odmiana jest pyszna, słodka, bez odrobiny goryczki, nie farbuje innych warzyw i nie traci na objętości. Z czerwonej kapusty pekińskiej przygotowałam bardzo smaczną surówkę. Jest lekka, winna i bardzo zdrowa, bo sos opiera się na klasycznym winegrecie. Świetny dodatek do prawie każdego dania obiadowego. Polecam! Koloru w kuchni i na talerzu nigdy
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!zdaniem , kiszonki czyli kapustę i pomidorki . Bardzo prosty w wykonaniu nie może się nie udać , bo przecież kiszona kapusta to zepsuta w dobry sposób kapusta, więc nie da się zepsuć zepsutego . Doskonała jako przystawka , surówka , a wprost idealna na bigos . Uwierzcie mi nie ma sobie równych , no chyba że kapusta kiszona z papryką Polecam spróbujcie a już zawsze będzie(...)wycieku spiżarka nie zabrudzi się . Taka kapucha może stać nawet do 1,5 roku … U nas dotrwała tylko do świąt Doskonała solo jako surówka , a bajeczna w kapuśniaku lub bigosie … Smacznego ! Artykuł Kapusta kiszona z pomidorami , bajeczne przetwory pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżysłodka Kamis w dużym opakowaniu papryka ostra Kamis sól, świeżo zmielony pieprz 1 łyżka brązowego cukru 1-2 łyżki sosu sojowego (opcjonalnie) 1 łyżka oliwy z oliwek Surówka colesław: 1/4 białej kapusty 1 mała marchewka 1 mała cebula sól, świeżo zmielony pieprz 2 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka octu winnego 1 łyżka płynnego miodu + dodatkowo: placki tortilla(...)obierz, zetrzyj na tarce o małych oczkach. Cebulę zetrzyj na tarce o najmniejszych oczkach. Do kapusty dodaj marchewkę, cebulę, majonez, jogurt naturalny, miód, ocet winny. Dopraw świeżo zmielonym pieprzem i w razie potrzeby – solą. Całość dokładnie wymieszaj. Na środek tortilli nałóż kurczaka i surówkę, zwiń i ciesz się pysznym jedzeniem w gronie najbliższych! Smacznego! Artykuł Tortille z pulled chicken
Moja pasja smakuUwielbiam świeże surówki do obiadu, ten akcent wydaje mi się najważniejszy. Czy Wy też jesteście tego zdania? Czerwona kapusta z natury jest dość oporna, trzeba ją dobrze pougniatać, aby nieco zmiękła. Potrzebujemy: pół główki czerwonej kapusty 1 duża marchew, bądź dwie mniejsze 1 średnia cebula, jabłko 2 łyżeczki soli pieprz 3 łyżki oleju słonecznikowego, bądź rzepakowego łyżka soku z cytryny
MamaOskarka