surówka jak w - 500 przepisów (strona:5/34)

Surówka z ogórków kiszonych 213

Zapraszam na szybką w przygotowaniu, smaczną i bardzo zdrową surówkę.       Taka surówka będzie idealnym dodatkiem do każdego mięsa, jedna z moich         ulubionych. Składniki: 500 g   ogórków kiszonych 1 duża czerwona cebula 2 ząbki czosnku oliwa świeżo zmielony pieprz Wykonanie: Ogórki przekroić wzdłuż na pół i pokroić w plasterki. Cebulę obrać

magiczna kuchnia Kasi
Surówka z kiszonej czerwonej kapusty z porem i papryką 167

kiszoną czerwoną kapustę? Ja kupują ją zawsze u pani na ryneczku a jest zjawiskowa w smaku. Często zajadam ją po prostu samą ale tym razem wykorzystałam ją do surówki. Jest bogactwem witamin, polecam gorąco. Surówka z kiszonej kapusty z porem i papryką. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Najlepsza surówka z pora 217

Najlepsza surówka z pora ever - nie wiem dlaczego do tej pory przepisu nie było na blogu :  ) SKŁADNIKI 1 duży por 2 średnie jabłka cukier sok z cytryny  majonez PRZYGOTOWANIE Jasną część pora siekamy na cienkie plasterki. Przekładamy do miski, posypujemy 3-4 łyżeczkami cukru, przykrywamy i odstawiamy na minimum godzinę. Jabłka ścieramy, skrapiamy sokiem z cytryny i dodajemy

Moje Kuchenne Rewelacje
Surówka z marchewki i jabłka 186

Blueberry Corner by "jagodzianka" Ta surówka to wspomnienie z dzieciństwa, ale do dziś jem ją z przyjemnością, bo smak marchewki i jabłka nie może … Przeczytaj cały artykuł Post Surówka z marchewki i jabłka pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Surówka grillowa w 10 minut. 216

Smaczna i prosta w przygotowaniu surówka na grilla i nie tylko. Wg tego przepisu surówki wystarczy dla 10 grillujących osób. Skład: Kapusta 1,5-2 kg. Papryka: żółta, zielona, czerwona. Cebula: czerwona, biała. Czosnek 5-10 ząbków.  Cukinia ~0,3 kg. Oregano 1 łyżka, pieprz 1 łyżeczka, ocet 2 łyżki, olej 3 łyżki, sól i cukier

chleba naszego
Surówka z pora i marchewki 304

Smaczna i zdrowa surówka do obiadu. Składniki: średni por marchew mała cebula czerwona jabłko sól, pieprz łyżka majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego Przygotowanie Pora i cebulę kroimy w półplasterki. Marchewkę i jabłko obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Składniki przekładamy do jednej miski, dodajemy jogurt i majonez. Mieszamy dokładnie i przyprawiamy do smaku

e-PrzepisyKulinarne
surówka z kapusty i octem jabłkowym 255

łyżka miodu 3 ziarna ziela angielskiego, rozmiażdżonego w moździerzu 1-2 ząbki czosnku, przeciśniętego przez praskę sól, pieprz wykonanie: Wszystkie składniki dokładnie mieszamy ze sobą. Gotowym sosem polewamy surówkę i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na ok. 15 min. Po tym czasie podajemy jako dodatek np. do mięs

Domowy Smak Jedzenia
Czerwona kapusta zapiekana z jabłkami i kiełbaskami. 193

taka swojska potrawa dla wszystkich. Krewna bigosu. W wersji z kiełbasą niemal siostra ;) Podoba mi się w tym przepisie to, że przerywając jego produkcję na pewnym etapie uzyskamy dobrą surówkę, z kolei nie dodając kiełbasy - ciepły dodatek warzywny do typowego obiadu z mięsem lub bez. Jeżeli zaś zostanie nam część tej kapusty z jabłkiem na drugi dzień i dodamy(...)cebulę pokroić na cienkie półplasterki, jabłka na ósemki lub szesnastki. Wymieszać wszystkie składniki od kapusty do pieprzu w dużej misce i odstawić na 15 minut. Na tym etapie powstaje surówka, którą (po dodaniu siekanej natki) można wykorzystać bez dalszego gotowania. Kapustę z dodatkami przełożyć do naczynia do zapiekania, przykryć i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 45 minut

zadanie-gotowanie
Kotlety z selera z żółtym serem 280

jajkach i panierujemy dokładnie w bułce tartej. Kładziemy na rozgrzany, gorący tłuszcz i na średnim ogniu smażymy z obu stron, do zezłocenia. Podajemy same, jako wegetariański obiad np. z surówką coleslaw albo z tradycyjną surówką z białej kapusty , albo jako dodatek do mięsa – świetnie pasują do białego mięsa drobiowego – kurczaka czy indyka. SKŁADNIKI 2 bulwy selera, duże

Karo in the Kitchen
Łosoś atlantycki w cieście piwnym 227

mocno rozgrzanym olejem. Smażymy na średnim ogniu, z obu stron, na złoty kolor. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowych ręcznikach i podajemy z czym kto lubi. Moja propozycja to surówka z pora, marchewki, czerwonej cebuli, papryki żółtej i czerwonej. Warzywa pokrojone w stylu julienne zalewamy lodowatą wodą na ok. 15 minut. Odcedzamy na sitku, osuszamy na papierowym ręczniku, przekładamy(...)miski. Skrapiamy sokiem z cytryny oraz olejem z pestek dyni. Do smaku oprószamy różową solą himalajską – mieszamy. Łosoś atlantycki w cieście piwnym podany z ryżem i surówką idealnie nadaje się na szybki obiad. Danie bardzo proste i szybkie w przygotowaniu, gdyż łosoś nie wymaga długiego smażenia. Ryba jest delikatna i soczysta. Kiedyś łosoś był symbolem luksusu, teraz to dotyczy raczej

mojewypiekiinietylko
Zrazy z boczkiem i cebulką – pyszny przepis 242

boczkiem i cebulką to doskonała propozycja na niedzielny obiad dla całej rodziny. Możemy je podać nie koniecznie z ziemniakami, ale np. z kaszą pęczak albo kaszą jęczmienną. Jako surówkę polecam np. buraczki z cebulką , lub surówkę z czerwonej kapusty. Zrazy z boczkiem i cebulką - składniki: 10 plastrów karkówki 4 ogórki konserwowe/kiszone boczek wędzony (10 plastrów) 3 cebule musztarda francuska sól

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Surówka z ogórkiem kiszonym 233

Przepis na szybką surówkę z ogórka kiszonego, jabłka i cebuli. Składniki: 5 ogórków kiszonych małe jabłko mała cebula 2 łyżki oliwy pieprz, cukier Przygotowanie Cebulę i ogórki kroimy w kostkę. Jabłko obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Składniki przekładamy do jednej miski, dodajemy oliwę, szczyptę pieprzu i cukru, mieszamy dokładnie

e-PrzepisyKulinarne
Letnia surówka z kapusty pekińskiej 164

Sezon na warzywa w pełni, trzeba więc z niego korzystać. Dziś proponuje lekką surówkę z kapusty pekińskiej. Smacznego :)      Letnia surówka z kapusty pekińskiej Składniki: 1 kapusta pekińska 1 duży pomidor 1 duży zielony ogórek 2-3 ogórki małosolne 1 czerwona papryka 1 mała cebula 1 łyżeczka ziół prowansalskich sól, pieprz Sposób wykonania: Kapustę drobno szatkujemy. Pomidora, cebulę

Smaki Natalii
Wiosenna surówka z ogórkiem, cukinią i rzodkiewką 338

Pyszna, lekka surówka idealna do obiadu, jako dodatek do wędlin czy na grilla. Składniki: mała cukinia 3 ogórki gruntowe lub jeden długi 6-7 rzodkiewek płaska łyżeczka cukru pudru łyżka soku z cytryny 125 ml jogurtu naturalnego sól, pieprz Przygotowanie Warzywa dokładnie płuczemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy sok z cytryny, cukier puder, jogurt i przyprawy. Mieszamy

e-PrzepisyKulinarne

Proponowane wyszukiwania