surówka jak w - 500 przepisów (strona:14/34)

KOTLETY Z JAJEK I KASZY JAGLANEJ (WEGETARIAŃSKIE) 151

smaż na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor po 2-3 minuty . Kotlety możesz podać np. z puree ziemniaczanym i ogórkami kiszonymi lub ryżem, ziemniakami i ulubionymi surówkami. Kotlety smakują równie dobrze na zimno. Gotowe! Smacznego

Słodko-Słony Świat Ilony
Kotlety schabowe tradycyjne 169

czym kojarzy się Wam typowy polski obiad ? Nam z kotletem schabowym albo z mielonym. Do tego oczywiście zasmażana kapusta, mizeria lub ulubiona surówka i mamy super szybki i smaczny obiad. O kaloriach wspominać nie będę, bo jest ich.... dużo, za dużo, ale odrobina szaleństwa czasami nie zaszkodzi. Kruchy, soczysty " schaboszczak " w złocistej, chrupiącej panierce to klasyk polskiej kuchni

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Rybne kołaczki 170

Kolejny przepis z książki "Ryby są super"  Karola Okrasy i Doroty Wellman.  Cudowne bułeczki z rybnym nadzieniem.  U nas był podane na obiad w towarzystwie surówki z kiszonej kapusty.  Z tych ilości upiekłam 6 sporych bułek, więc spokojnie wystarczyło na obiad dla nas wszystkich.     Składniki: Ciasto: 450 g mąki pszennej 50 g mleka

Sto kolorów kuchni
Filet z łososia zapiekany w piekarniku. 130

samej skóry. Wkładamy do nacięcia paprykę. Rybkę przekładamy na folię aluminiową i posypujemy przyprawami - zawijamy. Zapiekamy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 23 minuty.Podajemy z ziemniaczkami lub ulubioną surówką. Smacznego

Moje-pitraszenie
RYBA Z PIECZARKAMI 169

masła , wrzucić Pieczarki , podsmażyć. Grzyby zdjąć , posolić .Ryby włożyć do naczynia żaroodpornego , na wierzchu ułożyć Pieczarki i wiórki masła .Zapiekamy 10 minut w 180 stopniach.Smacznego. Podajemy z ziemniakami i surówką np.z KISZONEJ KAPUSTY  z suszonych pomidorów

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Pieczone kotlety mielone z prażoną cebulką 275

Często przygotowuję tak kotlety, bardzo dużo kotletów (przynajmniej z kg mięsa). Gdy nie mam pomysłu na obiad, one są dużym wybawieniem, wystarczy do nich ugotować kartofle i dodać jakąś surówkę, mizerię, czy zwykłe kiszone ogórki, jak w tym przypadku i wszyscy mlaskają z zadowoleniem. Gdy kotlety są zimne, lubimy je potraktować jak wędlinę i pokrojone w plastry jeść na kanapkach

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kotlety z jajek 1068

Kotlety z jajek są smaczne i sycące, często przyrządzam je na piątkowy obiad, podaję z surówką i ziemniakami. Składniki: 5 jajek ugotowanych na twardo 2 jajka surowe 1 cebula 3-4 łyżki bułki tartej 2 łyżki śmietany 18% Pół pęczka natki pietruszki Sól, pieprz Olej do smażenia Bułka tarta Sposób przygotowania: Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i przesmażamy na rozgrzanym

Bajeczna Kuchnia
Polędwiczki po góralsku 172

kawałku polędwiczki. Wstawiamy do piekarnika i zapiekany do momentu aż oscypek się roztopi. Na każdą kawałek nakładamy niewielką ilość konfitury żurawinowej.   Polędwiczki podajemy z opiekanymi ziemniakami i ulubioną surówką

Bajeczna Kuchnia
Delikatne kotleciki drobiowe 166

Formujemy małe kotleciki otaczamy w mące kukurydzianej, smażymy na patelni na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podajemy na gorąco z ziemniakami, kaszą lub ryżem z dowolną surówką. Smacznego

kgwjanczewo
Drobiowy filet faszerowany warzywami i serem 129

Dziś mam taki filecik nadziany mieszanką chińską i żółtym serem. Do tego ziemniaczki lub frytki oraz ulubiona surówka i mamy super obiad na każdą okazję. Takie danie poprawi nam humor tym bardziej, że u mnie strasznie dziś wieje i ciągle miga prąd i na dodatek woda z kranu kapie a nie leci.' Dawno takiej pogody nie było, wczoraj deszczowo

Ewa w kuchni
Królik w winie z rozmarynem i szafranem 195

wodą , ok 0,5 l dodać szafran. Dusić ok godzinę aż mięso będzie miękkie. Mięso wyjąć, warzywa zmiksować i dodać śmietanę, ponownie zagotować. Ja podałam królika z pęczakiem i surówką z białej kapusty, wszystko polane sosem

Gotowanie jest łatwe
Restauracja Grota w Grudziądzu 177

bogatej karty dań wybraliśmy dość jednorodne menu – wszyscy bowiem skusiliśmy się na placek po cygańsku, który jak się okazało był dobrym wyborem. Placek ziemniaczany świeży, gulasz smaczny a zestaw surówek bez zarzutu. Wcześniej jednak spróbowaliśmy dwóch zup: żurku ( nie odpuszczam, kiedy zobaczę go w karcie ) i czerniny. Żurek podany był w chlebku, ale we właściwej temperaturze. Smaczny i aromatyczny

Smaki Ewy
Piątkowe Inspiracje - dorsz smażony w panierce 158

bułce. Smażyć na mocno rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor. Usmażone kawałki ryby, mniam :) Pyszna panierka i jeszcze pyszniejsze wnętrze Nasza propozycja podania - z ziemniakami i surówką z selera naciowego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Hamburgery GIGANTY z wołowiny. 250

mięsa, natkę drobno siekamy dodajemy do mięsa, mięso doprawiamy pieprzem i wyrabiamy. Przygotowujemy dodatki, Sałatę szatkujemy, cebulkę kroimy w piórka, pomidory i ogórki w plasterki. Możemy dodać też jakąś surówkę lecz nie jest to konieczne. Bułki przekrajamy na pół i podpiekamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez dwie minuty (funkcja grill góra dół z termoobiegiem). Mięso smażymy na patelni

Pelusiowa Kuchnia
WYCISKANY SOK Z POMIDORÓW 154

Dziś wszyscy spożywamy pomidory pod różnymi postaciami. Nie ma chyba osoby, która nie lubiła by pomidora czy to świeżego, czy w sosie, czy jako dodatku do sałatek, surówek, czy jako soku pomidorowego lub keczupu.  Niewielu z nas ma jednak świadomość tego, że prócz przyjemności jakie serwujemy dla podniebienia spożywając pomidory i ich przetwory, serwujemy sobie również zastrzyk witamin

potrawyregionalne