Dziś zapraszam na bardzo smaczną surówkę do obiadu , pasuję do wszystkiego rodzaju mięsa , ziemniaków czy kasz , to już według uznania smakowych , zapraszam do wypróbowania . Składniki ćwiartka kapusty białej 1 duża marchew 3 ogórki kiszone 4 płaty papryki marynowanej czerwonej sól do smaku pieprz czarny łyżeczka pieprzu ziołowego 3 łyżki oliwy
Mój Smakściemniało. Por cieniutko pokroić w pół krążki i posolić aby lekko zmiękł . Wszystko razem wrzucić do miski, przyprawić solą, pieprzem oraz cukrem. Wymieszać z jogurtem połączonym z majonezem. Surówka ma świeży lekko ostrawy smak. Idealna do ryżu, ziemniaków a nawet do grillowanych mięs
W garach u GosiUwielbiam surówki,szczególnie jesienią,gdyż dostarczają wielu niezbędnych witamin. Dzisiejsza propozycja bardzo znana,ale też bardzo lubiana zarówno przeze mnie jak i przez męża. Składniki: 1 duży por 1 duża marchewka 2 jabłka 1 łyżka majonezu 2 łyżki śmietany sól,pieprz Por należy dokładnie umyć i pokroić w cienkie plastry,posolić,odstawić na ok 15 min. W tym czasie
Niespełnione zdolności kulinarnejakości kiełbaskę, kapustę (w końcu jest młoda kapusta, mniam!) i marchewkę- tyle wystarczy, by przygotować wypasionego i pysznie smakującego hot-doga :) * podłużna bułka pełnoziarnista * ulubiona i dobrej jakości kiełbaska Surówka z młodej kapusty (proporcje na 4 hot-dogi) * poszatkowana młoda kapusta- 2 szklanki * marchewka- 1 mała * oliwa z oliwek- 1 łyżka * sok z cytryny- 1 łyżka * cukier- 1/2 łyżeczki * sól
Kraina Miodem PłynącaTaką surówkę robię bardzo często - jest bardzo smaczna a składniki są łatwo dostępne. Marchew, jabłko i por to same witaminki - z dodatkiem jogurtu naturalnego doskonale nadają się jako fit dodatek do obiadu. Składniki (ok. 4 porcje): 2 średnie marchewki 2 duże jabłka 1/2 pora 3 łyżki jogurtu naturalnego sól, pieprz Przygotowanie: Marchew i jabłka obieramy - ścieramy na tarce o dużych
Alutka-GotujeSzybka w wykonaniu surówka obiadowa. Same witaminki ;) Składniki: *Marchewka *Jabłko *Cukier *Olej *Sól Wykonanie: Marchewkę i jabłko obrać ze skórki, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać odrobinę soli, oleju i cukru (wszystko według swojego smaku, ja nie zawsze daję cukier, zależy jak kwaśne jest jabłko). Wymieszać i gotowe
Zrób to smaczniemiędzy kukurydzą a ananasem. Wtedy dolna część sałatki będzie wilgotniejsza. Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Bez pieczenia , Dania bez glutenu , Dania jednogarnkowe , Dania z rybą , Na specjalne okazje , sałatki i surówki , Wielkanoc Tagged: jajka , kukurydza , ser żółty , śmietana
https:KKuchniaMniamSurówka z kiszonych ogórków... Składniki: 6 kiszonych ogórków 1 średnia czerwona papryka 1 mała cebula kopiasta łyżka natki pietruszki pieprz oliwa Ogórki kiszone kroimy w cienkie plasterki, cebulę obieramy i kroimy w cieniutkie piórka, paprykę myjemy, wykrawamy gniazdo nasienne i białe części w środku, kroimy na 4 części i kroimy w cienkie plasterki, Natkę pietruszki myjemy i siekamy dość drobno
Pelusiowa Kuchniazdrowa ;-) 1/4 główki czerwonej kapusty 4 ogórki kiszone lub marynowane 1/2 cebuli 1 łyżeczka musztardy 4 łyżki oleju lub oliwy sól, pieprz sok z cytryny … Czytaj dalej Surówka z czerwonej kapusty
czarrna od kuchnicukier, miód, sól, przecier pomidorowy, sos tabasco lub inny i papryki w proszku. Wymieszać i wystudzić. Podawać do upieczonego kurczaka obtaczając (smarując) w nim mięso. Sposób na surówkę z buraczków: składniki na 2 porcje: 250g buraków 1 mała cebula ½ jabłka sól pieprz sok z cytryny opcjonalnie łyżka oleju rzepakowego. Przygotowanie: Buraki ugotować do miękkości. Ostudzić. Zetrzeć na tarce
Fabryka pomysłówZostało mi trochę kapusty kiszonej, ale było za mało na surówkę do obiadu, więc dodałam jeszcze trochę innych warzyw i tak oto powstała pyszna suróweczka. 30 dkg kiszonej kapusty 1 -2 marchewki 1/2 ogórka zielonego por sól, cukier, pieprz do smaku 2 łyżki oliwy Kapustę odcisnąć z soku i pokroić na mniejsze kawałki. Marchewkę obrać i zetrzeć
Moje domowe kucharzeniemoja ulubiona wersja surówki z białej kapusty - niewiele składników, ale smak rewelacyjny! Składniki: 1/2 niedużej główki białej kapusty 2 marchewki 2-3 łyżki siekanej natki pietruszki sól kilka łyżek oleju odrobina cukru Sposób wykonania: 1. Kapustę poszatkować, posolić i odstawić na 15 minut. Po tym czasie kapustę odcisnąć z nadmiaru soków. 2. Marchew obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach
Kuchnia domowa AniNowa, prosta, ciekawa smakowo wersja surówki z kiszonych ogórków. Składniki: -5 kiszonych ogórków -mała cebula -średnie, słodkie jabłko -pieprz, olej Ogórki kroimy w plasterki. Cebulkę kroimy w cienkie półplasterki. Jabłko obieramy ze skórki i kroimy w cienkie plasterki. Mieszamy, dodajemy szczyptę pieprzu, skrapiamy olejem, jeszcze raz mieszamy i gotowe. Smacznego
Maminek kulinarnyPyszna, zdrowa, szybka w wykonaniu surówka, która świetnie będzie pasowała do tradycyjnego schabowego lub delikatnego kurczaka. Kto nie próbował zachęcam bo jest świetna, jedna z moich ulubionych. POLECAM! Składniki: 2 średnie pory (biała część) 1/2 puszki kukurydzy 1 jabłko 1/2 pęczka pietruszki 2 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego sól, pieprz Wykonanie: Por dokładnie myjemy, kroimy w cienkie półplasterki. Przekładamy
magiczna kuchnia KasiSmaczny dodatek do obiadu: kapusta pekińska z dodatkiem słodkiej kukurydzy i pikantnego sosu czosnkowego na bazie jogurtu, z dodatkiem domowego majonezu...Mmmm... Taka surówka świetnie sprawdzi się także jako przekąska. Składniki: - główka kapusty pekińskiej (u mnie 660g po usunięciu wierzchnich liści) - 1 pełna łyżka domowego majonezu np. tego lub tego (można dodać również dobry sklepowy) - 1 puszka kukurydzy (u mnie
Smaczne ZdroweSurówka z marchewką i chrzanem Marchewka to tak cenne warzywo, i tak rzadko gości surowe na moim stole. Postanowiłam to zmienić. W końcu zbliża się jesień, świeżej marchewki jest pod dostatkiem, więc trzeba z tego korzystać. Dzisiaj do obiadu podałam startą marchewkę z jabłkiem z dodatkiem chrzanu. Składniki: 0,5 kg marchewki 2 średnie jabłka 1 solidna łyżka startego
na moim stole...Szybka w przygotowaniu surówka idealnie nada się do dania głównego. Szczególnie polecamy do kotletów schabowych lub innych panierowanych mięs. Składniki mała kapusta pekińska 8 ogórków konserwowych 2 łyżki majonezu 3 łyżki zalewy z ogórków sól i pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle
R'n'G Kitchenmałymi cebulkami 1 mały ząbek czosnku sól, pieprz 1 łyżeczka cukru suszone lub świeże oregano 3-4 łyżki oliwy lub oleju 2 łyżki soku z cytryny lub octu winnego Surówka z młodej kapusty - czyli pysznie, zdrowo i kolorowo :) Po takiej zachęcie mam nazieję, że bedziecie ją robić póki trwa sezon na młodą kapustę. Polecam srdecznie. Kapustę drobno poszatkować. Przełożyć
Świat Domowej Kuchnisosie curry, który złagodzi jej ostrość. Rzodkiew wystarczy zetrzeć na tarce. Sos curry przygotowujemy z 2 łyżek majonezu i 2 łyżek jogurtu, dodajemy pieprz i curry. Taką surówkę podaję do obiadu lub zjadam z pieczywem
Jadło i czytadłoBardzo lubię cukinię, marchewkę też przez to często łączę razem te warzywa. Tak więc dziś zapraszam na
magiczna kuchnia Kasinaturalnego. Mieszamy wszystko i mamy sos Upieczonego fileta z łososia polewamy sosem. Do ryby najlepiej pasuje ryż, wtedy smaki ładnie nam się mieszają. Polecam również zrobić swoja ulubiona surówkę. Smacznego
Klaudynkowa kuchniaRzepa jest warzywem antydepresyjnym, więc po długiej i męczącej organizm zimie teraz będzie znakomitym dodatkiem diety. Rzepa smakuje wybornie w sałatkach i surówkach a dziś podam jak ją wykorzystać do twarożku. Zachęcam do wypróbowania przepisu. Twarożek z rzepą i koperkiem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieczęsto w restauracjach lub u znajomych jemy genialnie doprawioną surówkę z kapusty,niezwykle kruchą, chrupiącą,nie za słodką ,nie za kwaśną i później w domu próbujemy taką zrobić i nam nie wychodzi,czegoś brakuje .... To mam dla was pyszny przepis gdzie proporcje zawsze będą takie same i smak zawsze będzie genialny -polecam jest wyśmienita Składniki: 1/2 główki białej kapusty
Swojskie jedzonkopołączenia składników. Tak aby masa nie była mocno zbita. Formować kotlety. Przed smażeniem obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na rumiany kolor. Podawać z ziemniakami i ulubioną surówką
Motylkowa KuchniaSuper na przystawkę, zakąskę. Może być też podawana do obiadu zamiast surówki albo jako dodatek do kanapek. Składniki: 9 papryk, 5 sporych ząbków czosnku, 1 szklanka przegotowanej wody, ½ szklanki oliwy, sok z 2 cytryn, wegeta, pieprz, cukier. Przygotowanie: Całe umyte papryki włożyć do piekarnika i opiec ze wszystkich stron. Zdjąć skórę, wyciągnąć ogonek i pestki i pokroić na ćwiartki(robiąc
Państwo Wojtczuk gotująSoczyste i chrupiące, a do tego szybkie w przygotowaniu, bo pieczone w piekarniku. Czego chcieć więcej? No może tylko do kolekcji pieczonych ziemniaczków i ulubionej surówki :) Polecam. Składniki - 8 pałek z kurczaka - 2 jajka - pól szklanki mleka - domowa wegeta lub inna ulubiona przyprawa do kurczaka - czosnek mielony - papryka mielona - bułka tarta Wykonanie W misce mieszam ( bełtam ) jajka z mlekiem
Kuchnia z widokiem na ogródbułką. Do rondla wlewamy większą ilość oleju i rozgrzewamy, smażymy mięso na złoty kolor z obydwu stron. Podajemy z sosem Madziarów, ketchupem lub sosem czosnkowym. Do tego proponuję surówkę z kiszonej kapusty i ziemniaczki, taki zestaw smakuje wybornie. Smacznego
Sama słodycz i szczypta chilitłuszczem smażymy małe placki z obu stron na złoto- brązowy kolor. Usmażone placki zdejmujemy z ognia i odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Tak przygotowane placki podajemy z surówką. Artykuł Placki drobiowe + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania
Smakowite Daniapieczemy około 1 godziny. Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem kminku i czosnku. Po odcedzeniu i odparowaniu wody dodajemy masło i ugniatamy na gładkie purée. Podajemy z sezonowymi surówkami
Qchnia po prostupokrywy i zdejmujemy na bok jabłka by kaczka ładnie się przyrumieniła. Można uruchomić termoobieg. Przed podaniem zdejmujemy sznureczki i wykałaczki, kroimy na plastry i podajemy na ciepło z surówkami
Gotowanie jest łatwemożna wmówić wszystkim, że jest to bardziej hipsterskie. Z burgerami, które stały się ostatnio bardzo modne, zupełnie nie wiadomo dlaczego, (ani to zdrowe, a kotlet mielony z ziemniakami i surówką jest wygodniejszy w obsłudze) już się tak nie da. Trzeba bulić. A jeśli nie ma się dobrego źródła dochodu w postaci rodzica, który nie ma czasu z nami rozmawiać, dlatego
Kryzysowa Książka Kucharskapizze na blasze w odstępach. Wstaw do nagrzanego na 225ºC piekarnika na same dno i piecz przez około 10 minut. Upieczone pizze posyp oregano i rukolą. Do pizzy przygotuj surówkę z białej kapusty . The post Mini pizze na sylwestrowo appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl
codojedzeniawystępuję witamina B, a w niektórych, jak kasza gryczana, jęczmienna, kukurydziana i owsiana, również witamina PP. W kaszach nie znajdziemy witaminy C, dlatego niezbędnym dodatkiem do kasz powinna być surówka z dużą ilością świeżych ziół. Taką właśnie wersję kaszy chcę Wam przedstawić. Niemożliwie wprost pachnąca, z lekko kwaśną nutą. Po prostu pychota! Osoby, które chcą zrzucić trochę kilogramów, powinny
Kulinarne przemysleniadość...tłuste, dlatego w wersji, którą przygotowałam, zamieniłam śmietankę kremówkę na tę o zawartości 18% tłuszczu, a masło, na olej roślinny. Dodatkowo podałam do zapiekanki, jako polski akcent, surówkę z kiszonej kapusty z marchewką, coby zbić odrobinę absorbowany cholesterol ;P Było tak kremowo i pysznie, że z pewnością przyrządzę ją jeszcze niejeden raz! W końcu idzie zima, a zapasy energii
Kuchnia w Słońcu Skąpanatemperaturze ok. 180°C. Posyp zieleniną przed podaniem. W Magicznych jak zwykle bardzo smacznie i zdrowo: leczo, ziemniaki, gulasz warzywny z czerwoną fasolką i jarmużem (świetny wynalazek!), 2 rodzaje surówek i kotlet z ziarnami plus kompot owocowy. Menu zmienia się bardzo często, ale codziennie są zupa dnia i danie główne (ok. 20 zł). Do tego szeroki wybór deserów. Dużym plusem
Qlinarnie i Qlinarniecząbrem, solą oraz pieprzem. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Z gotowej masy formujemy kotleciki. Obtaczamy je w ziarnach sezamu. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Podajemy do obiadu np. ziemniakami i dowolną surówką
Domowy Smak Jedzenialubił Marszałek może warto do karty wprowadzić dania związane z okresem dwudziestolecia międzywojennego. Za chwilę będzie tu wspaniałe muzeum, warto to wykorzystać. Wielki plus za wspaniałe zestawy surówek. Restauracja ma idealne położenie przy budowanym muzeum. Jeśli moglibyśmy coś sugerować to drobne zmiany w z zewnętrznym wystroju budynku. Ten obecny jest taki nijaki i nie nawiązuje swoim wyglądem zewnętrznym do miejsca
królestwo garówtłuszczu. Przełożyć do rondla, udusić w powstałym sosie. Pod koniec duszenia dodać pieprz i sok z cytryny. Porcje kaczki posypywać drobno usiekaną natką pietruszki. Podawać z ziemniakami i surówkami sezonowymi
Przepisy kulinarne babci Antoninywody, dodajemy keczup i skórkę otartą z cytryny. Mieszamy, gotujemy pod przykryciem jakieś pięć minut, aby nam wszystko odmokło i powstał aromatyczny sos. Podajemy z czym tam kto lubi...surówka, ryż, makaron czy też ziemniaki. Delikatny kurczak bardzo mocno zyskuje na smaku dzięki przyprawom, choć nadal to delikatne mięso. Za to sos jest kwintesencją całości, w nim zawarte jest wszystko
Dieta moja pasjabułce, klopsy się dobrze skleją. Na rozgrzaną patelnię z olejem położyć klopsy. Smażyć na średnim ogniu z obydwu stron. Klopsy muszą się dobrze obsmażyć. Podawać z ziemniakami i surówką. Idealne też będą na imprezy, ułożone na sałacie z dodatkiem pomidorków. Smacznego
Kuchnia Pokoleńplastry, kiwi 2 sztuki, woda filtrowana lub mineralna 1,5 szklanki, olej rzepakowy 1 łyżeczka, cynamon 1 łyżeczka nareszcie nic się nie zmarnuje, wyciskane resztki są dobre do surówek, placuszków, ciast, można też zrobić dżemy z nich, mam tradycyjną sokowirówkę innej firmy ale resztki nie są tak dobre do wykorzystania jak te z wyciskarki, które przygotowałam w urządzeniu do testowania
W Mojej Kuchni Lubiętrzeba się dużo głowić, między innymi roladki schabowe. Zawinięte w mięsko ogórek, ser żółty i szynkę wrzucam do piekarnika, w tym czasie gotuję ziemniaki, do tego jakieś warzywka na surówkę i pyszny obiad gotowy :) Składniki na 5 roladek: ok. 400 g schabu sól, pieprz, papryka słodka w proszku 5 plasterków sera żółtego 5 plasterków szynki 5 kawałków ogórka konserwowego
Simply Foodgrzyby przeszły smakiem warzyw. Danie można podawać na gorąco jako danie główne lub na przystawkę. Na zimno może być przekąską. ----- Podobne: Zupa kalafiorowa Polędwiczki z warzywami Surówka z porów do obiadu Książkę Elif Shafak pt. "Uczeń architekta " wybrałam ze względu na okładkę. Bardzo przyciągnęła moją uwagę. Byłam ciekawa, co kryje w sobie książka o takim zdjęciu na okładce. Głównym bohaterem
Weekendy w domu i ogrodziewywaru z grzybów (lub wody) doprawić solą i pieprzem i zalać ziemniaki. Posypać serem wstawić do nagrzanego do 160 st.C piernika na 30 piekarnika na 30 minut. Podać z surówką. Czas przygotowania - ok. 1 godz. 15 min. Inspirowana dokumentem źródłowym
Z notatnikaMarchewka - dlaczego warto jeść Właściwości odżywcze Ostatnio na blogu był post o surówce z marchwi, dlatego dzisiaj troszkę informacji o samej marchewce. Dlaczego powinniśmy ją jeść jak najwięcej jaki wpływ ma na nasz organizm. Marchew jest prawdziwą kopalnią składników odżywczych. Dostarcza nam bardzo duże ilości beta - karotenu oraz sporo błonnika. Częste spożywanie marchwi może uchronić
Mój pomysł naPanierujemy je w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Krokieciki możemy podawać solo, albo jako część obiadu, z sosem, ziemniakami i surówką. Do takiej ryby najlepiej pasuje sos pomidorowy lub grzybowy. Mięso z karpia można zastąpić mięsem z jakiejkolwiek innej, ulubionej ryby. Zapraszam też na inne DANIA Z RYBĄ
Trzeci talerzbabci Basi ( patrz przepis ), wersja 3. w formie bukietu, Składniki na kwiat : 2 jajka gotowane, kawałek ogórka zielonego . rzodkiewka, Natka pietruszki lub koperek zielony, rzeżucha, Składniki na środek kwiatka (surówka ): 1 jabłko, 1 marchew, 1 ugotowany buraczek, sól, pieprz, majonez, Ponadto : rzeżucha , albo kapusta pekińska , na trawkę . Przygotowanie kwiatka : Jajka kroimy na kawałki, ogórka ze skórką skośnie ( jako listki ), Wszystko
Pysznosci Babci Basigustu przypadł mi również gulasz z papryki (piments au aioli) , zaprezentowany przez Hajduczek Naturalnie: klik . Smak warzyw dopełniony jest jogurtowym sosem. PONIEDZIAŁEK Placki z płatków jaglanych z jabłkiem, surówka z marchwii. WTOREK Placek z płatków jaglanych i cukinii, pomidory, szpinak. ŚRODA Ciecierzyca z warzywami w oliwie, kawałki kalarepy CZWARTEK Gulasz z papryki z kremowym sosem PIĄTEK Smażone tofu, kasza, surowka
Kasia Sarnaudało się chociaż przy jednej potrawie To co widzicie na zdjęciu poniżej to śląskie niebo. Ja zdecydowałam się na placek po węgiersku. Był pyszny. Do każdego dania dostaliśmy zestaw surówek. Zamówiliśmy również po małym piwie tak „dla smaku”, ale nie będę się w tej kwestii wypowiadać, ponieważ tak jak już wspomniałam, ja piwa nie piję
RelaxtimeKotlety mielone z dodatkiem smażonej cebulki, pieczarek i zielonej pietruszki podane z młodymi ziemniakami i ulubioną surówką to pomysł na smaczny obiad. Mięso mielone najlepiej przyprawić 30 minut przed smażeniem, aby lekko „przeszło” przyprawami. Takie kotlety świetnie smakują na drugi dzień, np. odgrzane w piekarniku. Składniki na porcje dla 4 osób: 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego
UgotowaćJajka roztrzepać z przyprawami.,maczać kapelusze grzybów w rozmąconym jajku ,potem obtaczać w bułce tartej.Smażyć na gorącym oleju na złoty kolor.Odsączyć na papierze.Podawać z ziemniakami i surówką.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkizdjęć potraw z różnymi odmianami jabłek. W środku znajdziecie ponad 150 przepisów na rozmaite dania z tymi pysznymi owocami. Są to między innymi: - napoje (soki, smoothie, cydr) - sałatki i surówki - zupy (chłodniki i te na ciepło) - potrawy bezmięsne (śniadania, zapiekanki) - potrawy z mięsem (wieprzowina, drób, ryby) - sosy, dipy, musy - ciasta (drożdżowe, kruche, ucierane) - desery (puddingi, musy, jabłka pieczone, lody) - przetwory
Smakołyki Asipłatków ryżowych - całkiem nieźle imituje smak nabiału (płatki z dodatkiem soku z cytryny, octu jabłkowego, pieprzu, soli oraz czosnku niedźwiedziego. różne wersje tego przepisu możecie sobie wygooglować) * surówka z ogórka, rzodkiewki i szczypiorku * duży kubek herbaty typu chai z mlekiem sojowym Czytaj więcej
Kasia Sarnawrzucić na rozgrzane masłom, chwilę podsmażyć. Dodać pokrojony szpinak, smażyć co jakiś czas mieszając ok 10 minut, aż liście będą miękkie. Posolić do smaku. Pyszny zamiennik tradycyjnej surówki. SMACZNEGO
kulinarnyswiatdomiPyszne bezmięsne kotleciki z kaszy jęczmiennej perłowej z dodatkiem cukinii oraz warzyw, najlepiej smakują podane z surówką. Składniki: 100 gram- 1 torebka kaszy jęczmiennej perłowej Stoisław 2 marchewki 1 pietruszka Kawałek pora 1 cukinia żółta 3 łyżki płatków jęczmiennych Stoisław 2 łyżki mąki pszennej Pęczek szczypiorku 1 jajko Sól, pieprz 1 łyżka masła Olej do smażenia Bułka tarta
Bajeczna Kuchniapodwieczorkiem było ciasto typu biszkoptowego z makiem . Smaczne, pulchne i słodkie pożerałam w drodze z przedszkola do domu. Syncio podjadał :) Po powrocie do domu w końcu mogłam odgrzać obiad. Surówka z czerwonej kapusty była całkiem niezła, pure ziemniaczane w niewielkiej ilości ale smaczne za to porcja ryby wielgachna. Podzieliłam się obiadem z Córcią i najedzone byłyśmy obie. Przejdźmy teraz
Dzieje kuchennej Wiewiórykoniec duszenia zdejmujemy pokrywę i jeszcze chwilę pieczemy do zrumienienia wierzchu. Gotowego kurczaka kroimy na ok. 1-2 cm plastry. Podajemy z ziemniakami w dowolnej postaci oraz ulubionymi surówkami. Moje posty
Słodka Stronapomysł na szaszłyki z polędwiczek. Mięso zawinięte w boczek, z dodatkiem cukinii, o lekkim posmaku czosnku, mięty i bazylii. Szaszłyki są idealne na imprezę lub efektowny obiad, podane z surówką i ulubionym sosem są rewelacyjne
Kulinarne Fantazje Mariolidymki. Wymieszać. Porcję masy rozpłaszczyć w dłoniach. Na środek wkładać kapustę. Skleić brzegi "ciasta" i uformować w płaski kotlet. Kotlety smażyć w rozgrzanym oleju na jasno brązowo. Podawać z surówką lub chutneyem (u mnie z chutneyem z zielonych pomidorów ). ----- Podobne: Pasztet jaglano-grzybowy Kotlety selerowo-jaglane Kotlety jaglano-ziemniaczane z dynią
Weekendy w domu i ogrodziekiedy mogę ze świeżych nowalijek przygotować coś na co czekało się tak długo. Smak i satysfakcja gwarantowane :) Szczypiorek i sałata to zgrana para. Idealnie łączą się, aby stworzyć pyszną surówkę podawana do obiadu. Spróbujcie :) Składniki: 2 garści świeżej sałaty 2 pęczki szczypiorku 1/3 łyżeczki soku z cytryny 2 łyżki jogurtu naturalnego (lub jeśli wolicie śmietany) sól,pieprz Przygotowanie: Szczypiorek
ChilliJemyczasu na pracochłonne przyrządzanie obiadu, to bardzo chętnie robię fritattę z warzywami. Podaję ją w towarzystwie surówek lub pieczonych ziemniaczków :) 6 jajek 3 łyżki pasaaty pomidorowej dymka ze szczypiorkiem 2 ząbki czosnku mały pęczek botwinki (użyłam same łodygi) kilka papryczek Padrón ok. 30 g koziego bundzu łyżka masła klarowanego Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Dymkę ze szczypiorkiem oraz posiekane łodygi
Mienta blogDelikatne pulpety z mięsa indyczego, a wszystko zatopione w zielonym sosie. Sos zrobiony na bazie szpinaku i słodkiej śmietanki. Wspaniałe pyszne mięsko. Podałam je z ziemniakami i surówką z rzodkiewki. Może i Wy skusicie się na taki obiad? Na blogu znajdziecie również przepisy na pulpety w sosie pomidorowym, pulpety w sosie serowym i inne również bardzo smaczne. Składniki
O kuchni z uczuciemgrilowania, piec co jakiś czas przekładając raz na jedną stronę raz na drugą aż mięso będzie miękkie.Mięso możecie oczywiście doprawić według uznania. Podawać z dowolna sałatą lub surówką. Smacznego
Sama słodycz i szczypta chiliUwielbiam kawałki chrupiącego kurczaka . Takie domowe nuggetsy można jeść na wiele sposobów. Najczęściej podaję takie kurczaki z frytkami, ziemniakami i surówką lub po prostu z sosem. Ostatnio zostało mi jednak kilka sztuk po obiedzie (aż dziwne! bo zawsze bardzo szybko znikają). Dlatego dziś dzielę się z Wami prostym, ale jakże smacznym przepisem (pomysłem) na grillowaną tortillę z chrupiącym kurczakiem , pomidorem
Słodkie okruszkiwpisami. Zapraszamy :) Kotlety jajeczne Odwrócone ciasto z jabłkami Bagietki z rwaną łopatką Chłodnik szparagowy Kuskus z warzywami Pomysł na okrycie nieciekawej doniczki Lemoniada pomarańczowa Zupa gulaszowa ze śmietanką Surówka z młodej kapusty
Codzienna kuchnia niecodziennawierzch każdej zapiekanki nakładamy odrobinę masła. Ponownie wstawiamy do piekarnika. Upieczone wyjmujemy z piekarnika a po 2-3 minutach z foremek. Bardzo dobrze smakują z sosem czosnkowym i dowolną surówką. Smacznego
Maminek kulinarnyniech to będzie jeden deser dziennie, a nie 4! Jeżeli chcesz zjeść chrupiącą rybę w panierce, to jak najbardziej warto, ale zamiast tłustych frytek możesz dobrać sobie bukiet surówek lub gotowane warzywa. Planujesz grilla w gronie znajomych? Nie musisz ograniczać się do tłustej kiełbasy. Grilluj warzywa, chude mięso, ryby, a nawet owoce. Ogranicz stosowanie tłustych sosów. Jeżeli już masz zamiar
Codogaramiękkie, delikatne i ani trochę ciągnące czy gumowate. Nie rozpadały się podczas gotowania. Cały sekret polega właśnie na odpowiedniej proporcji mąki i krótkim wyrabianiu. Razem z mięsem, sosem i surówką powstał pyszny domowy obiad. Kluski i sos to zawsze świetna sprawa – takie danie każdemu kojarzy się z najsmaczniejszymi obiadami u babci. Jeśli lubicie kluski śląskie, zachęcam Was do przygotowywania
Poezja smakuokoło 2 minut z każdej strony. Dodałam przyprawy. Na osobnej patelni poddusiłam cebulę pokrojoną w talarki, którą również przyprawiłam solą i pieprzem. Tak przygotowaną wątróbkę można podawać z ulubioną surówką, ziemniakami, lub grzankami
Kukuleczkiszczypiorkiem i majonezem. Doprawić do smaku. Małe porcje nakładać łyżką na rozgrzaną oliwę. Smażyć kilka minut z każdej strony, aż będą rumiane. Gotowe! Świetne z ryżem i różnymi surówkami
Tagebuch po polskugłębokim tłuszczu. Wbrew pozorom nie są trudne ani zbyt czasochłonne, za to smaczne, pożywne i sycące. Świetne danie obiadowe bądź kolacyjne. Moim zdaniem najlepiej podawać je z ulubioną surówką, choć mój A. - jak zwykle przy tego typu daniach - zaproponował sos czosnkowy... składniki: ciasto: 3 szkl mąki pszennej szklanka wody jajko łyżka wódki 1/2 łyżeczki soli 2 łyżki oleju nadzienie
6nieborękawa do pieczenia. Polewam olejem. Na mięsie układam kawałki masła. Rękaw związuję i układam na blaszce. Piekę około 2 godzin w temperaturze 180 stopni. Podaję z pieczonymi ziemniakami i surówką
Tradycyjna kuchnia KasiNastępnie przekładamy polędwicę do formy żaroodpornej wysmarowanej olejem i pieczemy ok.20 min w 180 stopniach (stopień upieczenia zależy od naszych upodobań.) Polędwiczkę podałam z ryżem, sosem pieczarkowym i surówką
słodki brateknumerem. Jest w nim bardzo dużo ciekawych przepisów i informacji o podróżowaniu itp. Mój wkład w letni numer Aromatu to przepisy na dania majówkowe. Jeden już Wam zaprezentowałam - Orientalna surówka z młodych warzyw - teraz czas na raitę ogórkową. Jest to rodzaj sosu do warzyw, mięsa lub pieczywa. Idealnie orzeźwia w upalne dni a poprawia humor w te ponure i deszczowe
sierotka maRysia w kuchnipieczarki, szkoda tylko, że w moim domu ja jedyna...dlatego w ostatniej chwili, ale na szczęście zdążyłam z przepisem do pieczarkowej akcji na durszlaku:) U nas z ziemniakami i surówką, myślę, że świetnie smakowałyby również z kaszą. składniki: masa mięsna: 500 g mięsa mielonego czerstwa bułka cebula jajko sól, pieprz do smaku nadzienie: 200 g twarogu 1/2 pęczka szczypiorku odrobina
6nieboKarkówkę przyrządziłam na szybki obiad, wyszła bardzo smaczna i soczysta. Podałam ją z opiekanymi ziemniakami i surówką. Składniki: 4 plastry karkówki Marynata: 4 łyżki oleju 1 łyżka musztardy miodowej WOM Parczew 3 łyżki ketchupu pikantnego WOM Parczew 1 łyżka miodu 0,5 łyżeczki ostrej papryki 1/3 łyżeczki ziaren czarnuszki 0,5 łyżeczki soli Sposób przygotowania: Do miski wlewamy olej, dodajemy
Bajeczna Kuchniapieprzem oraz gałką muszkatołową. Na wierzchu układamy kawałki masła. Zapiekamy w 175 st. C przez ok. 30-34 min., do zarumienienia. Po upieczeniu posypujemy posiekanym szczypiorem. Podajemy z ulubioną surówką
Domowy Smak JedzeniaPaluszki z ryby są smaczne, szczególnie polecam dla dzieci które nie przepadają za rybą. Podajemy z frytkami i dowolna surówką. Składniki: 1 kilograma dorsza mrożonego 2 jajka 3-4 łyżki bułki tartej 1 łyżka musztardy wikinga Roleski Sól, pieprz Bułka tarta do panierowania Olej do smażenia Sposób przygotowania: Rybę rozmrażamy, mielimy, przekładamy do miski, dodajemy bułkę tartą oraz musztardę, wbijamy
Bajeczna Kuchniazawsze robię. Następnie zdjąć z patelni i obtoczyć w marynacie. ponownie położyć rybę na patelni i smażyć chwileczkę. Panierka musi się zarumienić. Podawać z upieczonymi ziemniakami i surówką, polecam to było pycha
Kuchnia Pokoleńkawałkach ryby ułożyć podsmażoną cebulkę. Na wierzchu posypać startym serem. Ponownie wstawić do piekarnika i zapiekać kolejne 10 minut aż ser się rozpuści. Gotową rybkę podałam z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty ze śmietaną
Monia miesza i gotujemąk (kukurydzianej i pszennej). Układamy na rozgrzanej patelni z tłuszczem (głęboki tłuszcz). Smażymy na złoty kolor z obu stron. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu. Podajemy z ulubionymi dodatkami, np. frytki, surówki, sos czosnkowy lub w bułce z sałatą i sos/keczupem. Wersja pikantna Kawałki kurczaka po delikatnym rozbiciu tłuczkiem wkładamy do worka z marynatą (słodka i ostra papryka, sól i oliwa
Słodkie okruszkiziemniaków. Starte ziemniaki wzbogacone o mielone mięso ( u mnie mniej więcej proporcje 1/1) są nie tylko smaczne, ale i bardzo pożywne. Można je zjadać z dodatkiem surówki, sosu czosnkowego czy np. ketchupu. Można je usmażyć wcześniej w domu, po czym odgrzać np. na grillu i szybka przekąska gotowa. Składniki: ok. 40 0g zmielonej łopatki ok. 400g
Walijskie Pichceniedomu na dłużej, bo też robi się go podobnie jak mielone :) Sceptykom powiem tak: nie czuć goryczki bakłażana, nie jedzie trawą, można podawać go jako mielonego (z ziemniaczkami, surówką lub po prostu na kanapce) lub jako placka ziemniaczanego (z sosem np. pomidorowym czy pieczarkowym). Kotleciki bakłażanowe bakłażan 2-3 plasterki sera żółtego pół szklanki mąki jajko 2 łyżki bazyli suchej
Przepysznik - BLW i nie tylkostron do uzyskania złotego i apetycznego koloru. Podawaj z ulubionym sosem (u mnie najczęściej sojonez , tzatziki lub keczup) i, ewentualnie, pieczywem. Możesz również podawać z ziemniakami i surówką na niedzielny obiadek. Smacznego! Artykuł Nuggetsy sojowe bezglutenowe – wegański fastfood pochodzi z serwisu Blendman.pl - wegańskie przepisy z użyciem blendera
BlendmanPistacje w kuchni Orzeszki pistacjowe doskonale pasują zarówno do dań słodkich, jak i wytrawnych. Można dodać je do śniadania (jako dodatek do jogurtu lub serka), do fantazyjnych sałatek i surówek, do obiadowego dania z mięsem, rybą lub z makaronem i warzywami, a także do słodkich przysmaków na deser. Artykuł Pistacje – kopalnia witamin pochodzi z serwisu Ciasna Kuchnia
Ciasna Kuchniapiec dalej. Po 10 minutach ułożyć na ziemniakach camembert. Piec dalej 5 minut. Ziemniaki wyłożyć na talerz, posypać solą i innymi przyprawami. Na wierzchu ułożyć ciepły camembert. Podawać z surówką lub np. sałatką z ogórków i chili . ----- Podobne: Mozzarella w płatkach owsianych Tortilla patatas z chorizo Camembert w sosie malinowym Po "Zaplątaną miłość" Karoliny Wilczyńskiej sięgnęłam ze względu na okładkę
Weekendy w domu i ogrodzieSurówka z marchewki jest jednym z najpopularniejszych dodatków do polskiego obiadu. Dziś przygotujemy ją na nieco inny, ale bardzo prosty sposób. Do przygotowania jogurtowej marchewki potrzebujemy: Marchew Jogurt naturalny Opakowanie moreli Jabłko Ocet winny Cukier Sól Pieprz Na pół kilograma marchwi potrzeba ok. 100g suszonych moreli. Morele wkładamy do miseczki, zalewami kilkoma łyżkami octu winnego (lub innego o słodkawym smaku
MarcinChefostrym nożem na plastry, prostopadle do wykonanych nacięć w mięsie. P iersi indyka z szynką czyli Sonkás pulykamell podałam jako danie obiadowe z zielonymi kluskami śląskimi, sosem pieczarkowym i surówką ze szpinaku. Gorąco polecam i życzę smacznego. Wydrukuj przepis The post Piersi indyka z szynką czyli Sonkás pulykamell appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko
mojewypiekiinietylkoDobra surówka do obiadu Składniki - 0,5 kapusty pekińskiej - 2 ogórki kiszone - 1 marchewka - 2 łyżki koperku (może być mrożony ) - 1 jabłko - sos sałatkowy koperkowo-ziołowy - 3 łyżki jogurtu - 3 łyżki majonezu Sposób przygotowania 1. - kapustę pokroić dodać potarte na dużej tarce ogórki,jabłko i marchew. Dodać koperek,wszystko posypać sosem sałatkowym. D odać jogurt i majonez dobrze wymieszać
W królestwie smaków BeatyKotlety mielone z kiszoną kapustą to smaczny zamiennik tradycyjnych mielonych. Takie kotleciki podane z ziemniakami i surówką stanowią pyszne oraz pożywne danie obiadowe i będą świetnym pomysłem na urozmaicenie monotonnego jadłospisu. składniki na 15 kotletów 500 g mielonego mięsa 500 g kapusty kiszonej 2 cebule 1 jajko bułka tarta do panierowania olej do smażenia czarny pieprz sól przepis
Smakowite Daniamiał. Każdy filet panierujemy w jajku, następnie w zmielonych ( ja mielę w młynku do kawy) płatkach. Smażymy na mocno rozgrzanym oleju. Podajemy z frytkami lub zapiekanymi ziemniaczkami i ulubioną surówką
Z Majeczką w kuchnimnie bardzo lubią mięso z kurczaka. Zrobiłam więc klopsy z dodatkiem jajka na twardo i dodałam trochę kukurydz y z puszki. Podałam z puree ziemniaczanym i surówką. Rodzinka była zachwycona. Składniki: 2 piersi z kurczaka 2 jajka ugotowane na twardo 1 cebula 3/4 łyżki masła klarowanego 1 jajko surowe 2 łyżki bułki tartej 2 łyżki majonez kremowy Folwark
Ala piecze i gotujePewnie ta surówka podobnie jak u mnie u Was też często gości na stole. Proponuję, aby zamiast cukru dla przełamania smaku użyć miodu najlepiej płynnego akacjowego. Należy dokładnie wymieszać do z oliwą i resztą składników-mała zmiana, ale smak znacznie lepszy
Kuchnia Beatypieczenia, ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Piec w 200 stopniach C przez ok. 2h. Po upieczeniu przestudzić żeby było lepiej kroić. Podawać na ciepło do obiadu z ziemniakami i surówką lub na zimno jako wędlinę do pieczywa. SMACZNEGO
Prosto i Smacznie z Anetąminut. Po tym czasie formować kotlety i obtaczać w płatkach owsianych. Smażyć na średnio rozgrzanym oleju z obu stron, aż staną się lekko rumiane. Podawać z ulubionymi surówkami i ewentualnie z sosami - na ciepło lub na zimno. Jeśli lubicie fasolę, to spróbujcie też zupę krem z białej fasoli
Codzienna kuchnia niecodziennastopni. W czasie pieczenia mięso kilkakrotnie polewam wytworzonym w czasie pieczenia sosem. A 5 minut przed końcem pieczenia odkrywam naczynie, aby kurczak się zarumienił. Podaję z ziemniakami i surówką. Do przygotowania potrawy wykorzystałam płatki migdałowe oraz mieszankę ziaren, którą otrzymałam od firmy MAKAR . W skład mieszanki wchodzą ziarna: słonecznika łuskanego, sezamu, siemienia lnianego oraz pestek dyni. Bakalie doskonale współgrały
Tradycyjna kuchnia KasiKartoflak czyli zapiekanka ziemniaczana to super propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Kartoflak podajemy ciepłe z surówką, polane keczupem lub innym ulubionym sosem. Składniki: 1 kg ziemniaków 2 pętka ulubionej kiełbasy 20 dkg wędzonego boczku 2 jaja 2 ząbki czosnku 5 łyżek mąki sól pieprz plasterki szynki Przygotowanie: Ziemniaki umyć, obrać, zetrzeć na tarce (można na średniej wielkości oczkach albo
Smaczne Potrawysmaż na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor po 2-3 minuty . Kotlety możesz podać np. z puree ziemniaczanym i ogórkami kiszonymi lub ryżem, ziemniakami i ulubionymi surówkami. Kotlety smakują równie dobrze na zimno. Gotowe! Smacznego
Słodko-Słony Świat Ilonyczym kojarzy się Wam typowy polski obiad ? Nam z kotletem schabowym albo z mielonym. Do tego oczywiście zasmażana kapusta, mizeria lub ulubiona surówka i mamy super szybki i smaczny obiad. O kaloriach wspominać nie będę, bo jest ich.... dużo, za dużo, ale odrobina szaleństwa czasami nie zaszkodzi. Kruchy, soczysty " schaboszczak " w złocistej, chrupiącej panierce to klasyk polskiej kuchni
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataKolejny przepis z książki "Ryby są super" Karola Okrasy i Doroty Wellman. Cudowne bułeczki z rybnym nadzieniem. U nas był podane na obiad w towarzystwie surówki z kiszonej kapusty. Z tych ilości upiekłam 6 sporych bułek, więc spokojnie wystarczyło na obiad dla nas wszystkich. Składniki: Ciasto: 450 g mąki pszennej 50 g mleka
Sto kolorów kuchnisamej skóry. Wkładamy do nacięcia paprykę. Rybkę przekładamy na folię aluminiową i posypujemy przyprawami - zawijamy. Zapiekamy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 23 minuty.Podajemy z ziemniaczkami lub ulubioną surówką. Smacznego
Moje-pitraszeniemasła , wrzucić Pieczarki , podsmażyć. Grzyby zdjąć , posolić .Ryby włożyć do naczynia żaroodpornego , na wierzchu ułożyć Pieczarki i wiórki masła .Zapiekamy 10 minut w 180 stopniach.Smacznego. Podajemy z ziemniakami i surówką np.z KISZONEJ KAPUSTY z suszonych pomidorów
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiCzęsto przygotowuję tak kotlety, bardzo dużo kotletów (przynajmniej z kg mięsa). Gdy nie mam pomysłu na obiad, one są dużym wybawieniem, wystarczy do nich ugotować kartofle i dodać jakąś surówkę, mizerię, czy zwykłe kiszone ogórki, jak w tym przypadku i wszyscy mlaskają z zadowoleniem. Gdy kotlety są zimne, lubimy je potraktować jak wędlinę i pokrojone w plastry jeść na kanapkach
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięKotlety z jajek są smaczne i sycące, często przyrządzam je na piątkowy obiad, podaję z surówką i ziemniakami. Składniki: 5 jajek ugotowanych na twardo 2 jajka surowe 1 cebula 3-4 łyżki bułki tartej 2 łyżki śmietany 18% Pół pęczka natki pietruszki Sól, pieprz Olej do smażenia Bułka tarta Sposób przygotowania: Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i przesmażamy na rozgrzanym
Bajeczna Kuchniakawałku polędwiczki. Wstawiamy do piekarnika i zapiekany do momentu aż oscypek się roztopi. Na każdą kawałek nakładamy niewielką ilość konfitury żurawinowej. Polędwiczki podajemy z opiekanymi ziemniakami i ulubioną surówką
Bajeczna KuchniaFormujemy małe kotleciki otaczamy w mące kukurydzianej, smażymy na patelni na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podajemy na gorąco z ziemniakami, kaszą lub ryżem z dowolną surówką. Smacznego
kgwjanczewoDziś mam taki filecik nadziany mieszanką chińską i żółtym serem. Do tego ziemniaczki lub frytki oraz ulubiona surówka i mamy super obiad na każdą okazję. Takie danie poprawi nam humor tym bardziej, że u mnie strasznie dziś wieje i ciągle miga prąd i na dodatek woda z kranu kapie a nie leci.' Dawno takiej pogody nie było, wczoraj deszczowo
Ewa w kuchniwodą , ok 0,5 l dodać szafran. Dusić ok godzinę aż mięso będzie miękkie. Mięso wyjąć, warzywa zmiksować i dodać śmietanę, ponownie zagotować. Ja podałam królika z pęczakiem i surówką z białej kapusty, wszystko polane sosem
Gotowanie jest łatwebogatej karty dań wybraliśmy dość jednorodne menu – wszyscy bowiem skusiliśmy się na placek po cygańsku, który jak się okazało był dobrym wyborem. Placek ziemniaczany świeży, gulasz smaczny a zestaw surówek bez zarzutu. Wcześniej jednak spróbowaliśmy dwóch zup: żurku ( nie odpuszczam, kiedy zobaczę go w karcie ) i czerniny. Żurek podany był w chlebku, ale we właściwej temperaturze. Smaczny i aromatyczny
Smaki Ewybułce. Smażyć na mocno rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor. Usmażone kawałki ryby, mniam :) Pyszna panierka i jeszcze pyszniejsze wnętrze Nasza propozycja podania - z ziemniakami i surówką z selera naciowego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniemięsa, natkę drobno siekamy dodajemy do mięsa, mięso doprawiamy pieprzem i wyrabiamy. Przygotowujemy dodatki, Sałatę szatkujemy, cebulkę kroimy w piórka, pomidory i ogórki w plasterki. Możemy dodać też jakąś surówkę lecz nie jest to konieczne. Bułki przekrajamy na pół i podpiekamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez dwie minuty (funkcja grill góra dół z termoobiegiem). Mięso smażymy na patelni
Pelusiowa KuchniaDziś wszyscy spożywamy pomidory pod różnymi postaciami. Nie ma chyba osoby, która nie lubiła by pomidora czy to świeżego, czy w sosie, czy jako dodatku do sałatek, surówek, czy jako soku pomidorowego lub keczupu. Niewielu z nas ma jednak świadomość tego, że prócz przyjemności jakie serwujemy dla podniebienia spożywając pomidory i ich przetwory, serwujemy sobie również zastrzyk witamin
potrawyregionalneSałatka szwedzka z ogórków jest słodko - octowa, taka w sam raz. Idealnie pasuje do dań obiadowych, gdy nie mam pomysłu na surówkę lub sałatkę. Wtedy wystarczy odkręcić słoiczek i chrupiemy zielone plasterki ogóreczków. Jest naprawdę mało pracochłonna. Może poszatkowanie ogórków zabierze nam trochę czasu. Ale warto! Tak więc, póki są jeszcze ogórki, kupcie chociaż
potrawyregionalnewyobrażam sobie obiadu bez surówki. Ta, choć przygotowana z prostych składników to bomba witaminowa. Składniki: 2 marchewki kawałek kapusty pekińskiej ćwiartka selera kilka gałązek koperku 3-4 łyżki kwaśnej śmietany 1 łyżeczka ostrego chrzanu 1/2 łyżeczki cukru sól do smaku Marchewki i seler obrać i zetrzeć na drobnych oczkach tarki. Kapustę drobno posiekać, koperek także. Śmietanę wymieszać z chrzanem, solą
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaDziś przedstawiam Wam kolejną surówkę, tym razem z surowej czerwonej kapusty. Zdrowa, lekka i chrupiąca, doskonale pasuje do krokietów z mięsem lub ryby. Składniki: ćwiartka niedużej główki kapusty czerwonej 1 jabłko kawałek selera łyżka sezamu łyżka majonezu koperek sól pieprz Kapustę drobno zetrzeć. Jabłko zetrzeć na tarce o grubych oczkach, seler na drobnych. Wszystko razem wymieszać, dodać sezam, majonez
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniasurówka najlepiej smakuje jako dodatek do smażonej ryby. Jest lekko ostra i bardzo soczysta. Składniki: 1 marchewka kawałek selera 1 jabłko kawałek pora 2 łyżki śmietany 1-2 łyżeczki chrzanu szczypta soli szczypta cukru Marchewkę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Jabłko i seler zetrzeć na grubszych oczkach. Pora pokroić w plasterki, zalać wrzątkiem i po chwili odcedzić. Dodać
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaBardzo pożywne danie, idealne na zimę. Dodatek musztardy to niewielka zmiana ale gulasz nabrał nowego, wyrazistego smaku. Można go podać z kaszą lub ziemniakami i obowiązkowo z surówką. Składniki: 1 kg łopatki wieprzowej 1 cebula 200 g pieczarek 1 duża marchewka 3-4 łyżki zielonego groszku 2 łyżki musztardy ząbek czosnku ziele angielskie liście laurowe sól pieprz 1 łyżka
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaobiad można zrobić naprawdę szybko i bez wysiłku. Nie każde mięso musi być smażone czy pieczone by było smaczne. Te pulpety są tego doskonałym przykładem. Idealnie smakują z surówką z selera oraz brązowym ryżem. Pozostają wilgotne i soczyste. Można pokusić się o zrobienie do nich sosu, choć nam smakowały w takiej formie, zupełnie bez niczego. 1/2 kg mięsa mielonego
Szefowa kuchnipodlać rosołem, dodać uszone jabłka, drobno posiekaną cebulę i przyprawy. Dusić do miękkości. Udka wyjąć a sos zmiksować i dodać śmietanę. Podawać z ryżem (MOJA PROPOZYCJA) i bukietem surówek
Gotowanie jest łatwefolią aluminiową, Piec w piekarniku nagrzanym do 200 st ok 30 min , następnie zdjąć folię i przyrumienic, przez jeszcze ok 15 min. Podawać z młodymi ziemniaczkami z koperkiem i surówką z botwinki
Gotowanie jest łatweuzyskania pożądanej miękkości pęczaku. Na koniec dodać łyżkę masła i pieprz. Wyłączyć ogień, przykryć i odstawić na około 5-10 minut. Podawać posypane odłożoną częścią pora w towarzystwie ulubionej surówki. Zdjęcia potraw są mojego autorstwa. Ich kopiowanie wymaga mojej zgody
kawawszklanceczasie kroję i podaję. Jeżeli lubimy mięso mniej krwiste usmażone filety wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170'C na 7 minut. Do mojej kaczki proponuję podać surówkę z czerwonej kapusty . A może przygotujesz kaczkę w ten sposób . Zdjęcia potraw są mojego autorstwa. Ich kopiowanie wymaga mojej zgody
kawawszklancestyczniu już nie ma żadnego słoiczka ;) Są idealne do barszczu (nadają mu naprawdę zmysłowego, apetycznego koloru- zarówno buraczki jak i zalewa), ze startych można przygotować pyszną surówkę, choć u nas najczęściej i tak wyjadane są bezpośrednio ze słoika :) Mniejsze sztuki robię w całości (podaję je jako samodzielna zakąska) i te najczęściej schowane są głębiej, bo jak wiadomo co z oczu
Rozpustne gotowanievegety i szczyptą gałki muszkatołowej. Placki można podawać na słodko (z cukrem, z kwaśną śmietaną i cukrem, z musem jabłkowym) lub na słono (z gulaszem, ze smażoną kiełbasą i surówką z kiszonej kapusty, z sosem czosnkowym, z zupą-kremem jarzynowym, z sosem śmietanowo-grzybowym). Placki można smażyć na rozgrzanym oleju lub smalcu. Placki te są grubsze, większe, bardziej chrupiące
Gospodyni Miejskastron. Usmażone placki układać na talerzach. Na środku każdego placka wyłożyć równomiernie sos z mięsem, placki złożyć na pół. Całość posypać drobno pokrojonym czosnkiem lub zieleniną. Podawać z surówkami i jeśli ktoś lubi - z kwaśną śmietaną
Nie tylko w kuchnipatelni podsmażam mięso, aż będzie rumiane i mięciutkie. Bułki kroję na połowy, ale nie do końca, tworząc kieszeń. Na spód bułki układam posiekaną sałatę, na to mięso, następnie surówkę warzywną i całość polewam sosem czosnkowym, którego składniki wcześniej mieszam ze sobą SMACZNEGO
Bea(u)ty kitchenKurczak, można go podać na setki sposobów. Ja dziś proponuje wersję z chrupiącą skórką dzięki zielonemu pesto. Bardzo aromatyczny kurczak podany z surówką lub tak jak u mnie z czipsami z jarmużu będzie pysznym obiadem. Zapraszam do próbowania. Kurczak z chrupiącą skórką i zielonym pesto. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieUwielbiam je . Mogą stanowić danie główne (obiadowe z dodatkiem surówki i ziemniaków) oraz smaczną przystawką . Składniki na 4 porcje 4 kotlety schabowe 3 papryki (najlepiej po jednym kolorze) 5 dużych pieczarek 1 cebula olej do smażenia sół, pieprz do smaku 1 jajko bułka tarta Wykonanie Kotlety porządnie rozbić, oprószyć solą i pieprzem Cebule
Eli Gotowanietytuł konkursu, który właśnie pojawił się na Durszlaku . Zadanie polega na stworzeniu przepisu z wykorzystaniem produktu marki Marwit . A wśród tych produktów znajdziemy świeże soki, soki typu smoothie, surówki, sałaty, zupy krem i świeże marchewki. Co wyróżnia te produkty spośród wielu innych dostępnych na rynku. Przede wszystkim świeżość, brak obróbki termicznej i konserwantów. Wszystko przygotowane nie z koncentratów ale świeżych
Wiem co jemwkładamy ją do już nagrzanego piekarnika – nigdy do zimnego. Chcemy ją upiec, zamknąć jak najszybciej pory mięsa w wysokiej temperaturze – a nie ugotować we własnych sokach. Pyszna z surówką z białej kapusty, z żurawiną, z sosem grzybowym czy pieczeniowym. Na zimno, na kromce chleba, z chrzanem, majonezem albo ostrą musztardą. Nie jest wymagająca i skomplikowana. Można sobie na taką pieczeń
Karo in the Kitchenmoże być więcej. Ja dają chrzan i ze słoika, i świeży (mam zawsze zapas w zamrażalce). Bardzo klasyczny obiad to bitki z dodatkiem ziemniaków z wody. Ogórek kiszony czy surówka, wszystko jedno. Mogę Wam tylko zagwarantować, że będziecie często wracać do tego prostego, pysznego przepisu. SKŁADNIKI 1kg mięsa wołowego na bitki, np. z udźca 3-4 łyżki klarowanego masła
Karo in the KitchenNajszybsza surówka to połączenie marchewki i ananasa. Kilka minut i mamy pyszny dodatek do obiadu. Składniki: 1 puszka ananasa 5 marchewek sok z cytryny Ananas kroimy na małe kawałeczki, a marchewki ścieramy na tarce o dużych oczkach. Wszystko mieszamy i dodajemy trochę soku z cytryny. Smacznego
Salonik smakówŻeberka wieprzowe w kolejnej odsłonie jaką Wam przedstawiam. Polecam również żeberka po amerykańsku (przepis) Miękkie, smaczne mięsko. Podałam je z frytkami i szybką surówką z pora (przepis) . Obiad gotowy. Składniki 1 kg żeberek wieprzowych 1 łyżka majeranku 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki papryki ostrej 1 płaska łyżeczka papryki słodkiej 1 liść laurowy 2 ziela angielskie
O kuchni z uczuciemplastry, więc z kostki 200g mam 6 kotlecików, na jeden obiad zużywam 2 kostki. Idealny dodatek do frytek i sałatki (zamiast tradycyjnego zestawu: schabowy z frytkami i surówką) albo np. do takich kluseczek ( prehistoryczny wpis na blogu) . Dokładnie takie same kotleciki z tofu można włożyć do burgera zamiast kotletów z kaszy czy sojowych; do tego sałata lodowa, pomidory, chrupiąca papryka
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEoraz tuńczyka. Uwielbiam! ;) Placki są naprawdę pyszne, a dodatek sosu jogurtowo-czosnkowego doskonale dopełnia ich smaku. Zarówno na ciepło, jak i na zimno - z dodatkami w postaci ryżu i surówki są świetnym pomysłem na lekki piątkowy lunch. Zapraszam! :) Składniki (na ok. 9 placuszków): inspiracja 1 średniej wielkości cukinia (u mnie o wadze ok. 350 g) 1 puszka tuńczyka w sosie
Kuchnia EllieWiększość z nas ma swój wypróbowany, domowy sposób na surówkę z kapusty kiszonej. Ja dziś proponuję w nieco odmiennej formie- z chrzanem. Wyszła pyszna! Składniki: ½ kg kiszonej kapusty, 1 cebula, 1 jabłko, 2 łyżki startego chrzanu ( może być ze słoiczka), 4 łyżki majonezu, sól do smaku, cukier do smaku. Wykonanie: Kapustę lekko przepłukać, pokroić i połączyć z startym na grubej
Tradycyjna KuchniaNapełnij je farsze i zacznij zwijać od rogu do końca. Piecz w piekarniki 190 stopni ok 35-40 minut w zależności od piekarnika. Podawaj z surówkami. Ja posmarowałam wierzch żółtkiem. i posypałam czarnuszką, bo lubię. Doskonały z białym barszczem
AZgotuj!Połóż warstwę z połówki fenkułu, cebuli w piórka i cieniutkie plasterki z cytryny. Całość polej delikatnie kremowym octem białym zapiekaj 40 minut w 180 stopniach. Surówka z fenkułu: Pół fenkułu poszatkuj na mandolinie. Skrop sokiem z cytryny, dodaj oliwę i pół łyżeczki nasion fenkułu. Podawaj z dzikim ryżem
AZgotuj!udka włożyć do naczynia żaroodpornego i polać marynatą. Piec 70 minut. W między czasie polewać marynatą. Można też je odwrócić w połowie pieczenia. Udka podałam z ryżem jaśminowym oraz surówką z ogórka i cebuli
Moja Galeria SmakuSurówka z rzodkiewek, żółtej papryki i marchewki. Doprawiona koperkiem i sosem winegret. Świetna jako dodatek do mięs lub samodzielna przekąska. Składniki: 2 pęczki rzodkiewek 1 żółta papryka 3 marchewki 1 łyżka posiekanego koperku 3 łyżki oliwy 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżeczki cukru brązowego pieprz, sól do smaku 1. Rzodkiewkę i paprykę pokroić w paski. Marchewkę zetrzeć na tarce
Moja Galeria SmakuSurówka z selera z dodatkiem orzechów włoskich i koperku. Z dodatkiem lekkiego dressingu z jogurtu greckiego, oliwy i musztardy. Składniki: 1 seler (bulwa) 2 garście orzechów włoskich 1 łyżka koperku 2 łyżki jogurtu greckiego 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka musztardy sól morska Seler zetrzeć na tarce. Orzechy obrać i pokroić na kawałki. Koperek posiekać. Wszystkie składniki umieścić
Moja Galeria Smakusię trzyma). Z masy uformować płaskie kotleciki i dokładnie obtoczyć je w bułce tartej. Smażyć na złoty kolor z obu stron. Osączyć na papierowym ręczniku. Kotleciki podałam z surówką z kalarepki i pieczonymi ziemniaczkami . Z podanych składników wyszło mi 7 kotlecików, wielkość jak na zdjęciu
Monia miesza i gotujemasy formuję owalne kotleciki. Kotlety dokładnie obtaczam w mielonych orzechach laskowych. 3. Na patelni rozgrzewam olej, układam kotlety i smażę na rumiano z dwóch stron. Podaję z ziemniakami i surówką. Do przygotowania panierki do kotlecików wykorzystałam mielone orzechy laskowe, które otrzymałam do testowania od sklepu SKWORCU . Orzechy te to doskonały dodatek do ciast, deserów oraz potraw mięsnych. Serdecznie zapraszam
Tradycyjna kuchnia KasiLubię fasolkę szparagową a najbardziej tą surówkę Składniki - ok 70 dag fasolki szparagowej - 1 duży czosnek - 1 cebula - 1 sos sałatkowy koperkowo ziołowy - olej Sposób przygotowania 1. - Fasolkę pokroić na mniejsze kawałki ugotować do miękkości odcedzić na sicie i zostawić do ostygnięcia - Cebulkę pokroić w drobną kostkę dodać do fasolki wcisnąć czosnek doprawić sosem sałatkowym i dać
W królestwie smaków BeatyDobra surówka do obiadu w nieco innej odsłonie marchewkę zwykłą zamieniłam na czarną Składniki - 6 czarnych marchewek - 1/2 szklanki groszku może być z puszki - 1 łyżka mąki - 1 łyżka masła - 1 łyżeczka musztardy - sól pieprz Sposób przygotowania 1. - marchew pokroić w plastry ugotować w niewielkiej ilości wody tak aby woda wyparowała 2. - Zrobić sos w garnku rozpuścić masło
W królestwie smaków Beatysakiewki z kurczaka ,wkładamy żółty ser. Grillujemy na rumiano z obu stron (tak aby filet nie był surowy w środku-można lekko naciąć). Podajemy z pieczonymi ziemniakami i ulubioną surówką. U nas dodatkiem była młoda kapusta zasmażana. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style
R'n'G KitchenPekińską kroimy w małą kostkę, tak samo ser i wędlinę. Przerzucamy do dużej miski a następnie dodajemy drobno posiekaną cebulkę i pietruszkę. Odsączamy fasolkę i również dokładamy do surówki. Solimy, dodajemy pieprzu i odrobinę cukru. Mieszamy 2/ Dodajemy majonez, musztardę,chrzan oraz lubczyk i bardzo dokładnie mieszamy. 3/ Najlepiej spożywamy po przegryzieniu się sałatki. SMACZNEGO
Kuchnia PROzdrowotnaupieczenie mięsa tym sposobem. Dodam jeszcze, że najlepszym sposobem do serwowania pulled pork jest kanapka, której nie wyobrażam sobie bez własnoręcznie pieczonej, lekko słodkiej bułki hamburgerowej i oczywiście surówki colesław. Całość to absolutne mięsne szaleństwo, wspaniała uczta, pozostawiająca błogi uśmiech:))) Składniki: MIĘSO 1 kg łopatki wieprzowej 2 łyżki soli 1 łyżka pieprzu 3 łyżki cukru trzcinowego 1 łyżka słodkiej papryki
Smakowity Blog Kulinarnysera i trochę mięsa. Podgrzać w mikrofalówce – najlepiej przykryte folią spożywczą lub w pojemniku do podgrzewania z niewielką ilością wody, aby chleb nie wysechł. Do ciepłego chleba włożyć surówkę z kapusty, 3-4 łyżki jogurtu i wlać sos słodko kwaśny do smaku. Można jeść zwinięte lub rozłożone nożem i widelcem. zastawa
królestwo garówcałkiem zasłużenie. Ser kozi wytwarzany jest na miejscu. - Pierś kurczaka glazurowana sądeckim miodem spadziowym, podana na lustrze konfitury z derenia z miodem pitnym, podana z kluseczkami oraz bukietem surówek. Danie bardzo ładnie skomponowane. Konfitura dereniowa oczywiście „domowa”. Bardzo przypadła mi do smaku mizeria z miodem, zamiast cukru... świetny pomysł. Mam tylko jedne zastrzeżenia do dania – nie lubię takiej prezentacji
królestwo garówtłuszczu na dobrze rozgrzanej patelni grillowej. Jeśli mięso jest dobrze rozbite wystarczy kilka chwil z każdej strony, żeby nie straciło soczystości. Kotleciki doskonale smakują z frytkami i ulubioną surówką. W wersji light proponuję ograniczyć się do podania na zielonym (mix sałat, pomidory koktajlowe, sos Winegret). Smacznego Polecam też schab środkowy przyrządzony na prawdziwym grillu
Kuchnia po mojemuUpiekłam je swoją tradycyjną metodą - w rękawie w temperaturze 190 stopni, na obranej, pokrojonej marchwi - przez ok 75 minut. Udka wychodzą aromatyczne, soczyste i pyszne. Doskonale smakują zarówno z surówką z kapusty pekińskiej jak i ziemniaczkami przypiekanymi ze szczypiorem na maśle oraz pieczonymi warzywami. Następnym razem dodam do pieczenia mięsa odrobinę białego wina. Polecam. Receptura jest prosta a obiad wychodzi
Kuchnia po mojemuprzez ok godzinę. Następnie przekładamy do żaroodpornego naczynia i dopiekamy przez ok. 15 minut bez przykrycia dla uzyskania chrupiącej skórki. Podajemy z ulubionymi dodatkami: u mnie z ryżem i surówką z kapusty pekińskiej w lekkim dressingu
Kuchnia po mojemuprzykryciem przez ok 20-30 minut (bez odwracania ryby). Wszystko zależy od patelni jaką posiadamy. Polecam żeliwną bądź ceramiczną. Danie gotowe. Dobrze smakuje z ryżem, ale również z samą surówką jest pyszne. Danie dietetyczne, aromatyczne, zdrowe i wbrew utartym poglądom nie rujnuje domowego budżetu - mimo, że to ryba. Cóż ja będę zachwalać skoro same zalety. Wystarczy spróbować. Jeśli posiłek przygotowujemy
Kuchnia po mojemupewnie jeszcze nie raz tę historię usłyszę ;) Pewnie także nie raz poproszę Męża o przygotowanie smażonych śląskich. Pyszne są. Oczami wyobraźni widzę pieczone mięsko, smażone kluski i pyszną surówkę. Wymarzony obiad. A gdyby tak oprószyć je jeszcze chili na przykład? To i na przekąskę lepszą niż chipsy się nadadzą te mężowskie kluseczki. Jestem pod mega wrażeniem i Wy też będziecie
Kuchnia po mojemuPieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 20-25 minut - w każdym razie niezbyt długo by nie wysuszyć rybki. Podajemy na szpinaku lub z pieczonymi ziemniakami i ulubioną surówką. Pyszności. Syn pierwszego pstrąga zjadł na Wigilię rok temu. Dla mnie niewiele zostawił - tak mu smakował. Proste i szybkie danie rybne, a jakże smakowite do tego
Kuchnia po mojemuoprószamy solą i pieprzem. Kiedy wszystkie kotleciki usmażone wrzucamy do nich cebulkę, podlewamy odrobiną wody i dusimy kilkanaście minut pod przykryciem. Podajemy z młodymi ziemniaczkami w koperku i ulubioną surówką. Prostota i esencja smaku polędwicy wieprzowej. Mięsko jest miękkie, delikatne - rozpływa się w ustach - jak to polędwiczka ;) Smak przeszłości, który warto czasem wskrzesić
Kuchnia po mojemupieprzem, skrop olejem. Włóż do nagrzanego piekarnika ( 190 C ) i piecz około 80 minut. Po upieczeniu rozwiąż sznurek, ponacinaj schab do końca. Udekoruj listkami zielonej pietruszki. Podawaj gorące z surówką lub sałatką. Schab ten doskonale smakuje z młodymi ziemniakami. Polecam. Życzę smacznego
Przepisy i porady kulinarneKotlet, ziemniaczki i pyszna surówka to u większości z nas standardowy obiad. Kotlety mielone w moim domu robimy dość rzadko i sama nie wiem dlaczego. Zazwyczaj mój mąż zajmuje się sporządzaniem tych pysznych kotlecików i to właśnie jego przepis dziś przedstawiam. Kotlety mielone Składniki: 250 g mięsa wołowego, 250 g mięsa wieprzowego, bułka kajzerka, cebula, olej, bułka tarta, jajko
paapilotkaadelikatnie słodki, korzenny smak. Charakteryzuje się wysoką zawartością błonnika. Zalecane spożycie: ok. 5 g (mała łyżeczka) dziennie z wodą lub ulubionym napojem. Polecamy również do koktajli, soków, sałatek, surówek, jogurtów, deserów lub jako mąkę do domowych wypieków. Maca pasuje także jako składnik nadzienia lub jako posypka. Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna - 1564 kJ/ 369 kcal
Zdrowie na języku :PSiostry Anastazji i jak tylko mogę to próbuję wykorzystywać je w swojej kuchni. Dziś mój wybór padł na tę, właśnie, sałatkę pochodzącą z książki 123 sałatki i surówki. Zrobiłam ją do obiadu , który składał się z pieczonego kurczaka i ziemniaków z wody. Lecz również można podać jako samodzielną przekąskę, a także
Bea(u)ty kitchenKolejna wspaniała sałatka obiadowa, którą proponuje w swej książce "123 sałatki i surówki Siostry Anastazji" właśnie, Siostra Anastazja, a którą ja przygotowałam dla swojej rodziny. Powiem tak: jest pyszna, a nawet bardzo smaczna na świeżo, aczkolwiek na drugi dzień była wprost wyśmienita. Polecam nawet na większe imprezy okazjonalne, tym bardziej, że możemy ją spokojnie przygotować nawet dzień wcześniej
Bea(u)ty kitchensamym dole piekarnika. Zrumienione przekręcam na drugą stronę i uderzam w nie łyżką by wypuścić nagromadzone, podczas pieczenia, powietrze. Wyjmuję na talerz, smaruję sosem czosnkowym. Na sos kładę porcję surówki z kapusty, na to podduszone pieczarki, a na wierzch smażone kawałki mięsa i składam na pół jak naleśnik. SMACZNEGO
Bea(u)ty kitchentemperaturę do 180°C i piekę jeszcze przez około 55 minut. Na około 10 minut przed końcem pieczenia, odkrywam mięso i piekę do zrumienienia. Jako dodatek proponuję surówkę z selera :) Mi bardzo smakowało takie połączenie składników SMACZNEGO
Bea(u)ty kitchenPyszny obiad, który przygotowuje się prawie, ze sam, a to za sprawą pieczenia w piekarniku, więc czas oczekiwania można sobie wykorzystac na przygotowanie ziemniaków i ,ewentualnie, surówki. Lubię takie dania, które nie zabierają mi zbyt wiele czasu w kuchni, w szczególności w niedzielę :) Polecam !!! Składniki: 1/2 kg karkówki 3 marchewki 1 cebula czerwona 15 dag żółtego sera 4 łyżki
Bea(u)ty kitchenwszystko grzybami, wlej śmietanę, po 5-6 minutach odwróć mięso , zamieszaj i podduś jeszcze 5-6 minut. Teraz kasza powinna być już gotowa. Wykładamy wszystko na talerze , dodajemy ulubioną surówkę i zjadamy. SMACZNEGO> CMOK
Pasje Jolkiprzystawkę . Dodatek szpinaku dodaje mu wybornego smaku . Taki filet może też stanowić solidne , samodzielne danie, o ile uzupełnimy go ziemniakami z wody i surówką . składniki na 4 porcje 4 filety z kurczaka 25 dag mrożonego szpinaku 2 łyżki masła 2 ząbki czosnku szczypta gałki muszkatołowej 2 jajka szklanka bułki tartej sól i pieprz odrobina
Smakowite Daniasamej śmietanie i mące smażymy około 10 minut z obu stron aż będą rumiane. Wykładamy na talerz usmażony kotlet i seler dekorujemy listkiem lubczyku. Podajemy z dowolnie wybraną surówką. Smacznego
kgwjanczewo