łyżki natki pietruszki Przyprawa do steka RAFEX Sól Pieprz 1 jajko Bułka tarta do panierowania Schab kroimy w plastry (mi wyszły 4 sztuki). Rozbijamy tłuczkiem, nacieramy przyprawą do steków, sola i pieprzem. Ser ścieramy na tarce o średnich oczkach. Natkę pietruszki siekamy bardzo drobno. Mieszamy z serem. Na każdym płacie schabu układamy garść sera i kulka fasolek szparagowych. Zwijamy
VioletoweKucharzenieSkładniki: mięso mielone z łopatki 50 dag, cebula zeszklona 1 sztuka, przyprawa do steków 1 łyżka bułka namoczona w wodzie 1 sztuka, jajka 1 sztuka, olej rzepakowy 1/4 szklanki DODATKI: bułki pszenne nie dmuchane, sałata, majonez, keczup, pomidor, ogórek konserwowy, ogórek zielony, ser żółty, rzeżucha cebulę zeszklić na 2 łyżkach oleju, wystudzić i dać do mielonego mięsa dodać jajko, przyprawę
W Mojej Kuchni LubięDzisiaj zapraszam na wołowinę w sosie własnym z przyprawami Rafex . Składniki : Około 1 kg wołowiny 1 łyżka Przyprawy do steków firmy Rafex http://rafex.eu/ 1 łyżka Przyprawy Greckiej firmy Rafex http://rafex.eu/ wegeta, pieprz do smaku 3 , 4 szklanki bulionu 1 łyżka mąki 5 łyżek oliwy do rondla oliwa
Sama słodycz i szczypta chiliWyjątkowe danie kuchni amerykańskiej. Słynny rib eye to stek z najlepszej części antrykotu wołowego z charakterystycznym oczkiem tłuszczu. Najlepszy jest z mięsa rasy Aberdeen Angus. Mięso jest delikatne mimo sporej ilości tłuszczu, która podkreśla jego smak. Z tego też powodu najlepszy jest z grilla, a sezon już się zbliża. Można go przyrządzić jedynie z solą i pieprzem, ale tym razem
Milion Smakówgorąco. A szkoda, bo potrafi dodać aromatu wielu daniom - jak choćby zwykłemu masłu i w połączeniu stworzyć świetny dodatek do kanapek, grzanek a nawet ziemniaków czy mięs takich jak steki
Milion Smakówdanie z kuchni francuskiej które chciałem zrobić od bardzo dawna. Łączy w sobie zalety idealnego steku i dobrej pieczeni. Mało przypraw pozwala czuć pełen aromat mięsa. Do tego sos z sera z niebieską pleśnią, który doskonale pasuje do mięsa i czerwonego wina
Milion SmakówOryginalne danie włoskie jest z wieprzowiny, najbardziej popularna piccata w USA jest z kurczaka. Dziś prezentuję wersję z wołowiny - plastry jak na stek odpowiednio podsmażone, potem podduszone z jabłkiem i serwowane z warzywami polane wytworzonym wcześniej sosem. Wyszło rewelacyjnie
Milion SmakówStek z polędwicy jelenia sam w sobie jest wyjątkowym daniem, które nie co dzień trafia się na naszym stole. Dziś podamy go w nietypowym towarzystwie - sosu czekoladowego. Jeśli pomysł wydaje wam się dziwny - to dobrze - powinniście spróbować i przekonać się, że sos na bazie gorzkiej czekolady z dodatkiem octu idealnie podkreśla delikatny smak średnio wysmażonego jelenia. Wystarczy dobrać odpowiednie dodatki
Milion SmakówPyszny soczysty stek z polędwicy wołowej w wersji średnio wysmażonej a jako dopełnienie upieczone na chrupiąco szparagi i mieszanka świezych warzyw z truflowym sosem balsamicznym. Całość tworzy wyjątkowo smacze połączenie, które przypadnie do gustu zarówno miłośnikom doskonałego mięsa jak i chrupiących warzyw
Milion Smakówtortille czy sałatki, a dodatkowo propozycję szybkich owocowych deserów, musów, lodów czy nawet ciast. Drugi dział - ŚWIEŻO - klasyczne dania w nowej, świeżej odsłonie - np. sałatka Cezara czy caprese, burger, stek, makarony, pieczone kurczaki, pieczone mięsa, jajka na grzankach, kurczak w cieście, zupy, pierożki, żeberka, ryby i krewetki. Na końcu działu również znajdują się słodkości - np. bananowo-karmelowe ciasto, kruchy
Plate of Joycoś mięsnego przez duże M i Ę zwyciężyła. Oryginalna nazwa tej potrawy to LOMBO REACHEADO. I o to poniżej tego rezultat. Składniki: 1 kg mięsa wołowego na steki (polędwica, rostbef, itd do wyboru) 2 długie paski boczku wędzonego laska kiełbasy 1 cebula 3 łyżki przecieru pomidorowego 3 łyżki kuminu 3 ząbki czosnku ocet winny biały garść świeżej kolendry
Smaki BrazyliiBlueberry Corner by "jagodzianka" Smaczny dodatek do pieczeni, steków, tostów czy kanapek. Tylko na naturalnych składnikach – po prostu wiem co jem. Składniki: 2 … Przeczytaj cały artykuł Post Wytrawny sos śliwkowy pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry CornerBlueberry Corner by "jagodzianka" Ziemniaki pieczone można jeść solo. Można też je podać jako dodatek do steków wołowych lub innego mięsa bez sosu. Kartofle … Przeczytaj cały artykuł Post Ziemniaki pieczone z masłem i serem pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry Cornersmak...w ogóle to nie smakuje! Biorę się wtedy w garść, bo uwielbiam gotować i tworzyć coś z niczego. Już mam! Dziś będzie risotto buraczkowe z dodatkiem pesto i stekiem z tuńczyka. Brzmi ciekawie? Smakuje jeszcze lepiej! Czytaj więcej
Ana Mari's worldczęsto pieczecie mięsa? Z pewnością najczęściej jest to kurczak czy wieprzowina, a wołowina? U nas najczęściej wołowina jest w formie duszonej (zrazy, gulasze, bitki), smażonej (steki) lub kończy jako zupa gulaszowa, choć tatarkiem też nie pogardzimy. ;) Dziś przygotowaliśmy dla Was pieczeń wołową z antrykotu, wycięliśmy mięso przy kościach, aby bardziej je odsłonić. W takiej formie mięso prezentuje się znacznie lepiej
Plate of Joy