stek - 1671 przepisów (strona:24/112)

Najpopularniejszym z fastfoodów jest hamburger 47

jeden z najpopularniejszych fast foodów na świecie. Hamburgery to rodzaj pasztecika wołowego gotowanego w bułce z grilla lub smażonej na patelni. W Hamburgu w Niemczech hamburgery nazywane są „stek hamburski” i „stek hamburski”. Hamburgery to rodzaj pasztecików z mielonej wołowiny gotowanych na patelni lub na patelni. Z czego składa się hamburger? Hamburgery podaje się zazwyczaj z sałatą, pomidorem, cebulą, piklami(...)wieku. Nie ma zgody co do ich pochodzenia, ale po raz pierwszy wspomniano o nich w 1885 roku przez niemiecko-amerykańskiego autora książki kucharskiej Charlesa Ranhofera, który nazwał je „stekami hamburskimi”. W Hamburgu w Niemczech znajduje się restauracja z hamburgerami o nazwie „Hamburger Mary’s”, która została otwarta w 1986 roku. Restauracja stała się znana z burgerów i bliskości

Via Gusto
Stek z antrykotu rib eye 55

STEK Z ANTRYKOTU RIB EYE SKŁADNIKI sezonowany minimum 14 dni stek z antrykotu o grubości 3 cm i wadze 350 gramów; masło; sól gruboziarnista; pieprz; przepis na stek z antrykotu Artykuł Stek z antrykotu rib eye pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Sushi california maki (california roll) 81

sushi california maki. My, na dużą kolację dla dwóch osób (dla każdego po dwie rolki sushi, czyli 16 kawałków), potrzebujemy: – 1 awokado – 1/2 zielonego ogórka – 1/2 papryki – 1 nieduży stek z tuńczyka Wypróbuj mój sprawdzony przepis na IDEALNY RYŻ DO SUSHI 5 sposobów na przygotowanie idealnego sushi california maki 1. Folia spożywcza W przygotowaniu california maki jest jeden, newralgiczny moment(...)sushi 1 szklanka ryżu do sushi 1 i ½ szklanki wody 100 ml octu ryżowego 2 łyżeczki soli 2 łyżeczki cukru Wypełnienie rolki 1 awokado ½ zielonego ogórka ½ czerwonej papryki 1 stek z tuńczyka Dodatki 4 arkusze alg nori chrzan wasabi prażone ziarna sezamu majonez Przygotowanie Przygotuj ryż do sushi według przepisu na Idealny ryż do sushi . Stek z tuńczyka upiecz

smakowitehistorie.com
Warsztaty w Akademii Smaku Sokołów- Zero Waste 92

minut do zamarynowania. Sałatę rzymską podzielić na liście. Warzywa odsączyć. Do środka każdego liścia nałożyć warzywa. Wierzch warzyw obficie posypać tartą suszoną wołowiną. Kanapki z odświeżanej bagietki ze stekiem z antrykotu i sosem zero-westowym Składniki: 2 steki z antrykotu Sokołów Uczta Qulinarna 1 czerstwa bagietka olej do smażenia 2 ząbki czosnku gałązka rozmarynu sól i pieprz Sos: 2 łyżki(...)zawinąć w zwilżony papier do pieczenia. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180ºC i podpiec przez 10 minut. Wyjąć, odwinąć z papieru i odstawić, by odparowała. Na patelni rozgrzać olej, steki przyprawić solą i usmażyć z każdej strony po 2-3 minuty. Zdjąć z patelni i natrzeć rozmarynem i rozgniecionym czosnkiem, doprawić solą i pieprzem. Majonez i śmietanę zmiksować ze szczypiorkiem

Smaki Armine
Kalafior smażony inaczej. Możesz zrobić z niego pyszne steki! PRZEPIS 145

różyczkach, ale z nimi jest jeden problem – trudno zrumienić je równomiernie. Wcześniej trzeba je też podgotować. Ale jest inny sposób. Wszystko zmienia sposób krojenia! Przepis na steki z kalafiora Składniki: średni kalafior, 2 jajka, niecałe pół szklanki mleka, 2 łyżki mąki, sól, pieprz, olej do smażenia. Zrób tak: kalafior umyj, odetnij łodygę, następnie pokrój go w plastry o grubości(...)około 2 cm. Trzeba to zrobić delikatnie, aby steki się nie rozpadły. Jeśli tak się stanie, po prostu robimy mniejsze kawałki. Każdy plaster oprószamy solą i pieprzem. Teraz do miski wbij jajka, wlej mleko i dodaj mąkę, następnie wymieszaj rózgą na gładką masę. Powinna być dość gęsta. W razie potrzeby dodaj więcej mąki. Na patelni rozgrzej olej. Każdy kawałek kalafiora

Kulinarna Polska
Azjatycka sałatka z łososia i ogórka 149

prostu pyszna. Jeżeli zastanawiacie się co zabrać ze sobą na uczelnię czy do biura, przypomnijcie sobie o tym przepisie. Jeśli lubicie wyjątkowo szybkie dania, to do smażenia warto wykorzystać steki minutowe Mowi – to plastry ze świeżego łososia, które, tak jak mówi nazwa, wystarczy smażyć tylko jedną minutę. Sam łosoś Mowi jest ostatnio coraz popularniejszy – znajdziemy go nie tylko(...)przykład dodając słupki z marchewki, pokrojone awokado czy pędy bambusa. Będzie równie pysznie. Przepis na dwie porcje. Azjatycka sałatka z łososia i ogórka: 180 g świeżego łososia Mowi (użyłam steków minutowych Mowi) 2 długie ogórki szklarniowe 1 torebka ryżu jaśminowego (100 g) 3 łyżki octu ryżowego 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka oleju sezamowego 1 łyżeczka miodu ¼ łyżeczki chilli

Poezja smaku
Menu na tydzień: Elegancja Francja, czyli wykwintne i proste francuskie przepisy 129

Kaczka l’Orange, steki poivre, kurczak Marengo, Provensal ratatuille tian, zupa ziemniaczana Vichyssoise – oto menu na ten tydzień. Brzmi tak, że język można sobie połamać, ale w rzeczywistości jest proste i szybkie do zrobienia! Menu na ten tydzień to, można pomyśleć, klasyczne „jem bułkę przez bibułkę”:) No ale z kuchnią francuską inaczej nie można. Nazwy może brzmią dziwnie, ale dotyczą(...)menu możecie zobaczyć tutaj ), więc po sąsiedzku zajrzeliśmy do Francji. Co ugotowaliśmy? Poniedziałek: Kaczka l”Orange, czyli filety z kaczki w zawiesistym sosie pomarańczowym z kaszą gryczaną Wtorek: Stek poivre panierowany w pieprzu w sosie pieprznym z koniakiem i musztardą Środa: Kurczak Marengo, albo kurczak Napoleona z krewetkami w sosie pomidorowym Czwartek: Provencale tian, czyli ratatouille z Prowansji Piątek: Zupa

Niedzielny kucharz
Menu na tydzień: Proste dania z kilku składników 122

Stek z sałatką z mango z orzechowym dressingiem i stekiem, musaka ze słoika, kurczak w glazurze z masła orzechowego, soczewica po marokańsku, jednogarnkowa 10-minutowa potrawka z pomidorów, krewetek i kuskusu – w tym tygodniu mamy dla Was pięć dań z maksymalnie 5 składników! Upraszczanie – to przewodnie hasło Niedzielnego Kucharza w ostatnim czasie. Nasze pierwsze menu na tydzień (nie jest opublikowane(...)niektórych daniach są tylko trzy), ale za to robotę robią przyprawy! Całe menu na ten tydzieńwygląda tak: Poniedziałek: Sałatka z mango z charakternym sosem z masła orzechowego i stekiem Wtorek: Musaka pieczona w słoikach Środa: Skrzydełka z kurczaka w glazurze z masła orzechowego Czwartek: Marokańska soczewica w pikantnym, aromatycznym sosie Piątek: Sałatka z pomidorów, kuskusu, boczku i krewetek Minimalizm jest

Niedzielny kucharz
Menu na tydzień: Jednego dnia przygotowuję, drugiego gotuję 108

Kaczka po chińsku, kurczak w stylu włoskim, steki z kalafiora, letnia pasta z ricottą i cukinią, a do tego zupa tajska ze słoika – zestaw pięciu dość wyszukanych, ale łatwych do zrobienia dań, które może zrobić każdy, nawet niedzielny kucharz. Dzisiejszy wpis zaczniemy od podziękowań dla Was – Czytelników naszego bloga! Ogromnie nas cieszy i motywuje, że robicie nasze przepisy(...)tydzień! Menu na ten tydzień wygląda tak: Poniedziałek: Tajska zupa Tom Yum ze słoika z krewetkami Wtorek: Kaczka po chińsku z ryżem i surówką z czerwonej kapusty Środa: Steki z kalafior z pęczakiem Czwartek: Filety z kurczaka w sosie balsamicznym z kukurydzą i marchewką Piątek: Letnia pasta z cukinią i ricottą Przepisy na poszczególne dania będziemy wrzucać każdego dnia

Niedzielny kucharz
Krakowski Karakter - knajpa z charakterem 133

żołądki i serca drobiowe, a także mule z rozmaitymi dodatkami. Zdecydowanie jest to lokal dla mięsożerców.  Nie możemy się zdecydować co wybrać, po debatach na nasz stół trafia: stek rzeźnika z kukurydzianym puree, pieczonymi czerwonymi cebulkami z mięta i anchois (41 zł). Przed zamówieniem kelnerka zapewnia nas, że mięso jest bardzo delikatne i miękkie. Niestety, stek który dostajemy jest(...)coś innego. Później, przy rachunku, kelnerka wspomina o 10% rabacie na cały rachunek - miły gest, myślimy sobie, ale przyjrzawszy się rachunkowi okazuje się, że jest w niego wliczony nieszczęsny stek, który nie był jadalny. Kategorycznie oświadczamy, że nie zamierzamy za niego płacić, kelnerka krąży między nami i kimś decyzyjnym i w końcu, danie zostaje odjęte od rachunku, ale niestety niesmak

Kulinarne przygody Gatity
Steki wołowe duszone z suszonymi śliwkami i tymiankiem 168

Mimo, że dodatek suszonych śliwek do mięsa jest bardzo popularny, mam do niego słabość. Steki wołowe duszone z wytrawnym winem, świeżym tymiankiem i śliwkami są niesamowicie soczyste i smaczne. W ten sam sposób przygotowywałam także mięso z królika i muszę przyznać, że również pasuje idealnie. Składniki (4 porcje) -4 steki wołowe -1 łyżeczka masła -2-3 szalotki -150 g suszonych(...)szklanką bulionu wymieszanego z łyżką octu winnego) -kilka gałązek świeżego tymianku -2 łyżki oliwy z oliwek -listek laurowy -sól, pieprz Przygotowanie Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i masło. Steki obsmażyć delikatnie z obu stron. Odłożyć na talerz. Na tym samym tłuszczu zeszklić posiekane cebulki i czosnek. Przełożyć do rondla. Zalać winem, podgotować na małym ogniu kilka minut czesto mieszając

Zielona Kuchnia
Stek ze strusia z młodymi grillowanymi warzywami 211

Kochani nie  bójmy się smakować, eksperymentować Warto iść często na żywioł  . Danie w 100% wiosenne  . Zdrowe i pożywne . Dajcie się namówić ViolaPassion Składniki: 2 osoby 2 steki (jeden około 150 g. ) -grubość powinna być około 2-2.5 cm 1 szklanka wytrawnego czerwonego wina 1 łyżeczka octu balsamicznego najlepiej figowego szczypta soli ,pieprzu 1 opakowanie szparagów zielonych(...)minut . Ja nie lubię miękkich warzyw , staram się zawsze jadać al' dente Rozgrzewamy patelnie grillowa i umieszczamy nasze warzywa opiekamy z obu stron Czas na mięso. Wyciągamy steki z marynaty i odsączamy - nie myjemy , nie osuszamy . Mięso oprószamy pieprzem i odrobiną soli Rozgrzewamy następną grillową patelnię i grillujemy steki po 3 minuty z obu stron. Nie przewracamy ,nie zaglądamy

Viola cooks with passion