stek - 1671 przepisów (strona:18/112)

Stek z warzywami z grilla 99

Soczysty stek w towarzystwie też soczystych warzyw. Mogę powiedzieć że to taka uczta mała dla podniebienia. Batat z grilla pycha, słodki nie można mu się oprzeć. 1 stek wołowy rozbef około 250 g sól, pieprz, przyprawa do grilla 1 gałązka pomidorków  koktajlowych 1 batat 1 cukinia 1/2 pęczka szparagów zielonych natka pietruszki pieprz czerwony ziarna olej czosnkowy Stek nacieram(...)oliwą , przyprawą do grilla. Patelnię grillową nagrzewam i wkładam stek. Grilluję z jednej strony dwie minuty, po czym przekładam na drugą stroną i grilluję kolejne trzy minuty. Czas grillowania zależy od tego jak mocno wysmażony lubimy stek. Mięso wykładam na talerz i odstawiam jeszcze na 5 minut. Batata kroję w plastry, cukinię w długie plastry. Smaruję olejem czosnkowym, posypuję solą

wesoła kuchnia
Stek z kalafiora 129

Opis Stek z kalafiora: Stek z kalafiora to pyszny i ciekawy pomysł na to warzywo. Każdy z nas powinien docenić dobroczynne właściwości kalafiora.Ma działanie antynowotworowe, co potwierdzają liczne badania. Regularne jego jedzenie zapobiega powstawaniu wrzodów, jak również wspomaga w walce z innymi chorobami układu pokarmowego. Jeżeli walczysz z reumatoidalnym zapaleniem stawów, koniecznie wprowadź kalafior do swojej codziennej diety. Steki zazwyczaj(...)kojarzą się nam z dużym i soczystym kawałkiem mięsa. Jednak stek to nie tylko mięso, ale także możemy przygotować je z warzyw, np. z kalafiora. Przepis ten na pewno zadowoli wszystkich wegetarian i wegan. Bo kto powiedział, że warzywa muszą być nudne? Polecam Wam ten przepis, a na pewno się nie zawiedziecie. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na obiad

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Marynowane w ginie i cytrusach grillowane steki z łososia z pastą koperkową 149

Zdrowa rybka z rusztu w postaci pachnących cytrusami i jałowcem delikatnych steków otulonych niezwykle aromatyczną pastą ze świeżego koperku to moja propozycja dla klasycznych mięsnych potraw z grilla. Grillowanie to nasz sport narodowy dlatego ja polecam delikatne steki z łososia w towarzystwie chrupiących szparagów. Świetny przepis na grilla pod chmurką. Składniki: 360g steki minutowe z łososia Mowi (2 opakowania(...)szparagów oliwa sól pieprz Wykonanie: 1. Marynata: Gin, sok z pomarańczy i z cytryny wymieszać ze sobą, dodać miód, doprawić do smaku solą, pieprzem i całość dokładnie wymieszać. 2. Steki z łososia zalać marynatą, odstawić na bok i marynować około 30-40 minut. Po tym czasie rozgrzać patelnię grillową, ułożyć steki łososia i smażyć około 40-60 sekund z każdej

Szalona Kuchnia Eweliny
Stek z kapusty na specjalny dzień 98

Białym, mężczyźni się odwdzięczają się również kupując prezenty, dzięki czemu równowaga jest zachowana :) Prawdopodobnie amerykańscy mężczyźni pozazdrościli Japończykom tej równowagi i w odpowiedzi na dzień św. Walentego wymyślili Dzień Steka i Loda. Są zarzuty, że te święto jest trochę wulgarne, żeby nie powiedzieć "burackie". W pełni się zgadzam, ale w odpowiedzi na tak kiczowate święto jakim są Walentynki, nie sposób(...)było wymyślić nic innego. Zazwyczaj steki są wołowe, ale jak wiadomo wołowina jest droga. Ta wołowina, która się w ogóle na steki nadaje, jest jeszcze droższa. Stek znaczy zmażyć, czyli teoretycznie, czegokolwiek plaster weźmiemy i usmażymy, to będzie stekiem. Ja przygotowałem wersję kryzysową - stek z czerwonej kapusty. Przepis na loda dałem kiedyś tu :) Składniki: - kapusta czerwona - mieszanka przypraw do mięsa

Kryzysowa Książka Kucharska
Menu na tydzień: Sycące sałatki na początek wiosny 111

Panzanella ze stekiem, makaronowa sałatka caprese, tajski makaron z dresingiem z masła orzechowego, miks soczewicowo-ryżowy z krewetkami, tortille z pieczonym batatem i awokado – na koniec zimy mamy dla Was pięć prostych, zdrowych sałatek (jedna zawinięta), które można zamrozić. Pozbądź się oponki zimowej Wiosna u nas za oknem, w sercu i w kuchni. Ukuliśmy nawet hasło, że czas pozbyć się(...)tydzień, bo każde danie jest wyjątkowe, zawiera jakiś zdrowe składniki i jest przyrządzane w interesujący sposób. Co jest w nich takiego niezwykłego? Zobaczcie całe menu: Poniedziałek: Panzanella ze stekiem i pieczonymi warzywami Klasyczna włoska, letnia sałatka, z czerstwym pieczywem, idealna na upały. Tu z dopalaczem w postaci solidnego steka wołowego. Zamiast świeżych warzyw użyliśmy pieczonych. Głównie dlatego, że pomidory

Niedzielny kucharz
Pieczone zielone szparagi ze stekami z tuńczyka. Obiad w 20 minut! 119

Pieczone zielone szparagi, to bardzo szybki pomysł na obiad, można go zrobić niemalże w całości w jednym naczyniu. Wystarczą dwa steki z tuńczyka, gałązki pomidorków cherry i szalotka lub czosnek. Cała sztuka to dobrze umieć przygotować i upiec szparagi. Jest to bardzo proste ale trzeba pamiętać o kilku ważnych zasadach. Jakich wszystko zajdziesz w poście. Proste danie jednogarnkowe PIECZONE ZIELONE(...)SZPARAGI ZE STEKAMI Z TUŃCZYKA dla 2 osób - pęczek zielonych szparagów - 2 steki z tuńczyka - 2 gałązki pomidorków cherry - 2 szalotki - około 3-4 łyżki oliwy z oliwek - 2 łyżki syropu z agawy - sól morska Przypieczeniu szparagów ważne są dwie rzeczy CZAS i SPOSÓB pieczenia. Jak czasami w internecie widzę na zdjęciach spieczone, spalone i zdezelowane szparagi to chce

SMYKWKUCHNI
Zgrzewarki próżniowe - do czego się przydają 140

mniej istotnych z punktu widzenia domowego budżetu zastosowań, m.in. możliwość wykorzystywania folii i worków do pakowania próżniowego do przygotowywania posiłków zgodnie z metodą sous vide i sezonowania wołowiny na steki. Dzięki tym rozwiązaniom nie tylko oszczędzamy pieniądze, kupując zamiast gotowych półproduktów kulinarnych, jedynie nieprzetworzoną żywność (mięsa, ryby i owoce morza, warzywa i owoce). Możemy także przygotować odpowiedniej wielkości porcje(...)uniknąć marnotrawienia jedzenia. Stek wołowy sezonowany w workach próżniowych FoodSaver Przyrządzanie potraw metodą sous vide (co w dosłownym tłumaczeniu z języka francuskiego oznacza „w próżni”) polega na powolnym gotowaniu zapakowanych próżniowo produktów w odpowiedniej temperaturze (zazwyczaj nieprzekraczającej 70 stopni C). Dzięki temu następuje mniejsza, niż w przypadku tradycyjnych metod gotowania, redukcja masy użytych składników, zostają zachowane cenne dla zdrowia witaminy

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
STEK Z TUŃCZYKA Z SALSĄ Z KOMOSY RYŻOWEJ 136

Ryby są pyszne przygotowane na wiele sposobów, czy to pieczone, grillowane, pieczone lub w formie steku. Dzisiaj przygotowałam bardzo szybkie danie, stek z tuńczyka z salsą z komosy ryżowej, mango oraz borówek. Połączenie bardzo ciekawe i smaczne, polecam.  SKŁADNIKI :  1 świeży stek z tuńczyka około 300 g  sól, pieprz do smaku 2 łyżki oliwy z oliwek(...)PRZYGOTOWANIE :  Stek z tuńczyka nacieramy odrobiną soli i pieprzu, polewamy oliwą i odkładamy na 30 minut aby mięso naszło.  Komosę wsypujemy do garnka, zalewamy około 1 szklanką lekko osoloną wodą i gotujemy na małym ogniu do miękkości. Ugotowaną nakrywamy pokrywką i odkładamy na 20 minut aż całkowicie napęcznieje. Mango i paprykę kroimy w drobną kostkę, natkę szatkujemy. Komosę

Kulinarne Fantazje Marioli
Grillowany stek z tuńczyka z azjatycką mizerią 204

kilogramów. Mięso tuńczyka to podstawa wielu szybkich i łatwych w przygotowaniu dań. Jadamy go na surowo w sushi i tatarze, z puszki dodajemy do sałatek. Moja dzisiejsza propozycja to steki z tuńczyka w azjatyckiej marynacie, grillowane i podane z sałatką z ogórków. Tuńczyk jest doskonałym źródłem białka, wielu witamin oraz kwasów tłuszczowych Omega. Należy jednak zachować umiar w spożywaniu(...)ciele tuńczyka odkłada się rtęć i im większa ryba, tym więcej szkodliwego pierwiastka przedostaje się do organizmu. Jak ze wszystkim, trzeba zachować umiar i zdrowy rozsądek. Składniki: 2 steki z tuńczyka (po około 120 g) Marynata do steków: 6 łyżek jasnego sosu sojowego 3 łyżeczki brązowego cukru 3 łyżki sosu ostrygowego 3 ząbki czosnku, drobno posiekane 3 łyżki drobno posiekanego

Smakowity Blog Kulinarny
Tortilla z grillowanym tuńczykiem 140

może być przyrządzany na wiele sposobów, może być smażony, grillowany, wędzony, suszony. Może być dodatkiem do wielu potraw: sałatek, zapiekanek, potraw z ryżem lub pizzy. U mnie dzisiaj grillowany stek z tuńczyka w towarzystwie warzyw, sera mozzarella oraz sosu 1000 wysp, a wszytko to  owinięte tortillą. Zamiast steku, który może być niedostępny w naszych sklepach możemy użyć tuńczyka(...)puszki w sosie własnym. Polecam! Tortilla z grillowanym tuńczykiem Składniki na 4 szt: 4 tortille pszenne lub kukurydziane 1 stek z tuńczyka 1 czerwona papryka 1 czerwona cebula garść czarnych oliwek opakowanie mozzarelli przyprawy: sól, pieprz, sok z cytryny Na sos 1000 wysp: 4 łyżki majonezu 2 łyżki ketchupu pikantnego (użyłam ketchupu z ostrą papryczką) 1 łyżeczka octu winnego pół

Smak mojej kuchni
Stek z tuńczyka 152

witamin z grupy B i kwasy omega-3. Mają one korzystny wpływ na wygląd skóry, poprawiają działanie wzroku oraz wspomagają produkcję czerwonych krwinek. Przygotowanie steku z tuńczyka to najprostszy sposób na przygotowanie jakiejkolwiek ryby. Aby uzyskać stek krwisty, należy smażyć go na mocno rozgrzanej patelni po 1 minucie(...)minuty, a dobrze wysmażony – po 3 minuty. Ja smażyłam po 2,5 minuty z każdej strony i wyszedł idealny. Składniki: – 2 steki z tuńczyka o grubości 2 cm – 2 łyżki oliwy z oliwek – sól, pieprz biały do smaku – 1/2 cytryny – 2 kawałki masła   Wykonanie

To co kocham
Stek wołowy z masłem czosnkowym, podany na kaszy gryczanej z sałatką z rukoli 146

Stek to solidne danie, które przygotujemy w kilka chwil... Miłośnicy steków to głównie mężczyźni, lecz również nie  które kobiety są fankami porządnego kawałka mi ę cha😊 Do przygotowania steka możemy użyć antrykot, rozbef lub polędwicę. Jeśli zdecydujemy się na przygotowanie steków, to należy pamiętać o kilku wskazówkach. Mięso, którego będziemy używać powinno mieć temerature pokojow ą , podczas smażenia mięsa(...)wolno nakłuwać, a poza tym mięso po usmażeniu powinno odpocząć - to wszystko, a teraz możemy się zabrać za obiad :-) Usmażone steki można podawać z pieczonymi ziemniaczkami, kasz ą  i różnorodnymi warzywami... Ja wzbogaciłam smak steka, polewając go masłem czosnkowym, a do tego przygotowałam kasze gryczan ą  i sałatkę z rukoli, która doskonale współgrała z całością. Smacznego 😊 Składniki: stek

kulinarne odsłony pati
Stek z Tuńczyka - Jak usmażyć stek z tuńczyka 142

Tuńczyk to love mojego syna. Tą rybę w każdej postaci może jeść codziennie, ba nawet codziennie trzy razy dziennie :) Stek z tuńczyka? Tak naprawdę jest banalny w przygotowaniu i tak szybko się go przygotowuje. Nie bójcie się go usmażyć. W mojej okolicy jedyny stek jaki mogę dostać jest w formie mrożonej, a w Biedronce z tego co widzę zadomowił się(...)stałe. Od kiedy przygotowałam Młodemu stek z tuńczyka od tego dnia twierdzi, że jest zarąbisty i co trochę dopytuje kiedy znowu go przygotuje, więc serwuję mu go co jakiś czas. Składniki: 1 stek z tuńczyka (ja miałam mrożony) świeżo zmielona sól morska świeżo zmielony pieprz kolorowy 1-2 gałązki świeżego rozmarynu oliwa z oliwek (ja użyłam oleju z awokado) Wykonanie

Blondynka Gotuje
Stek z rostbefu nacierany kolorowym pieprzem i aromatyzowany czosnkiem oraz rozmarynem 132

steku z polędwicy wołowej i opisie technik oraz tricków przy przygotowywaniu tego typu mięsa, przyszedł czas na stek z rostbefu. Ten urozmaiciłam nieco przyprawami. Możecie oczywiście wykorzystać własne kompozycje smakowe i próbować, próbować, próbować. :) (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments(...)Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-42916170-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); STEK Z ROSTBEFU NACIERANY KOLOROWYM PIEPRZEM I AROMATYZOWANY CZOSNKIEM ORAZ ROZMARYNEM Składniki: - dowolna ilość rostbefu - tłuczony kolorowy pieprz - kilka gałązek świeżego rozmarynu - kilka ząbków czosnku - oliwa - sól Przygotowanie: Rostbef dzielimy

Życie zamknięte w smaku
Stek ze szparagami 145

Szparagów ciąg dalszy :) Tym razem przedstawiam przepis na danie główne - stek z polędwicy wołowej podany na podsmażanych szparagach w delikatnym sosie. Potrawa inspirowana jest przepisem z czerwcowego wydania magazynu 'Moje Gotowanie'. Zapraszam do przygotowań! Składniki dla dwóch osób: odrobina oliwy z oliwek 1/2 pęczka szparagów 2 steki z polędwicy wołowej 1 łyżka masła sól gruboziarnista pieprz świeżo mielony Składniki(...)smaku Składniki na sos: 3 łyżki oliwy 1 łyżka octu winnego szczypta soli CZAS PRZYGOTOWANIA: 50 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Wszystkie składniki na marynatę mieszamy w misce. Steki płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy ręcznikiem papierowym i obtaczamy w marynacie. Odstawiamy na 20-30 minut w temperaturze pokojowej. Wszystkie składniki na sos mieszamy ze sobą, odstawiamy

My Culinary Art