spaghetti - 5367 przepisów (strona:122/358)

Bezglutenowe burrito 238

Czasami są takie dni, że chcesz pójść po linii najmniejszego oporu. Zrobić szybkie bezglutenowe spaghetti, którego przygotowanie zajmuje mniej więcej tyle co ugotowanie makaronu. Wkraczasz do kuchni z takim właśnie zamiarem a po chwili orientujesz się, że minęło 40 minut, bo dopadła Cię wena twórcza i zamiast zwykłego spaghetti w 10 minut masz buritto i to w dodatku na własnoręcznie

Book of spells
Makaron z pesto z awokado i mięty 134

Cześć Wszystkim! :) Dziś zapraszam na spaghetti w zielonym pesto z awokado i świeżej mięty. Do przygotowania porcji dla 4 osób będziemy potrzebować: - makaron (u mnie razowe spaghetti) - 1 dojrzałe, miękkie awokado - 10 orzechów włoskich - 5 łyżek tartego parmezanu - 2 garście liści świeżej mięty - 2 ząbki czosnku - sok z połowy cytryny - 2-3 łyżki oliwy z oliwek - sól i pieprz

Bez Cebuli
Szakszuka ze szpinakiem 211

naleśniki Zakręcone bułeczki ze szpinakiem Pizza pszenno-żytnia ze szpinakiem Tarta ze szpinakiem i kurczakiem Tarta ze szpinakiem i serem pleśniowym Tarta ze szpinakiem i ricottą Panini z łososiem Spaghetti z sosem szpinakowym. Spaghetti ze szpinakiem i pesto Szpinakowy chłodnik Frittata ze szpinakiem Wiosenny detox, czyli zielony koktajl Szpinakowy koktajl z ananasem ------------------------------------------------------------- Szakszuka ze szpinakiem Czas przygotowania: 30 minut Składniki

Kulinarne przygody Gatity
Cukiniowy makaron ze szparagami i ricottą 203

szafce czy lodówce postanowiłam oczywiście wykorzystać to co miałam pod ręką.  Zapraszam na wariację :-) Cukiniowy makaron ze szparagami i ricottą Uwielbiam warzywa w każdej postaci. Przepis na spaghetti z cukinii pojawiał się nie tak dawno na moim blogu. jeśli macie ochotę na zoodles to zapraszam tutaj . Tym razem wersja majowa, sycąca - ze szparagami, włoskim serem ricotta(...)sera ricotta 2-3 ząbki czosnku masło lub oliwa do smażenia sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Cukinię pokroić wzdłuż w cienkie paseczki, najlepiej za pomocą obieraczki do julienne (spaghetti) lub zwykłej obieraczki do warzyw - wtedy wyjdą nieco grubsze kluski Szparagi opłukać, odłamać końcówki, pokroić na dość spore kawałki. Kilka zostawić w całości, będą ładnie się prezentować. Rozgrzać masło lub oliwę

Marta próbuje
Spaghetti z pulpetami z soczewicy (wegańskie) 145

pulpety: soczewica czerwona 2 szklanki, czosnek 1 ząbek, płatki owsiane 3 łyżki, kurkuma mielona 1 łyżeczka, garam masala lub mielona kolendra 1 łyżeczka, sól i pieprz do smaku, dodatkowo: spaghetti 1 opakowanie, płatki drożdżowe do posypania, świeża bazylia kilka listków, Sposób przygotowania: Paprykę przekrawamy na pół, usuwamy pestki i przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 200 stopniach(...)które układamy na wysmarowanej olejem blaszce. Pieczemy w 180 stopniach przez ok 20 min, aż lekko się zrumienią. Podczas pieczenia pulpety można przewracać, aby były równomiernie upieczone.  Makaron spaghetti gotujemy w osolonej wodzie na al dente, następnie odcedzamy. Sos podgrzewamy. Na talerzu układamy makaron, następnie polewamy  sosem, układamy pulpety i posypujemy posiekaną bazylią oraz płatkami drożdżowymi. Smacznego

kulinarne odsłony pati
SPAGHETTI Z TUŃCZYKIEM I ŚWIEŻYMI POMIDORAMI 138

Kolejny pomysł na pyszny i ekspresowy obiadek.  Makron spaghetti podany z dobrej jakości tuńczykiem z puszki, świeżymi pomidorami, oliwą, czosnkiem i cebulką dymką. Doprawiony suszoną natką pietruszki i szczyptą lubczyku. Przed podaniem skropiony sokiem z cytryny i oprószony świeżo mielonym czarnym pieprzem.  SKŁADNIKI / 2 porcje 150 g makaronu spaghetti 3 łyżki oliwy (np ze słoiczka z tuńczykiem

cool and minty
Kurczak z suszonym pomidorem, rukolą, słonecznikiem i mozzarellą 153

Pyszny kurczak z suszonymi pomidorami, rukolą, słonecznikiem i mozzarellą w sosie śmietanowym z papryką i spaghetti :-). Tak na szybko z tego co znalazłam w lodówce, a że staram się mieć suszone pomidory, bo lubimy, słoneczniku też nie brakuje, rukolę kupiłam do sałatki, to wyszło tak właśnie :-) Miłego piątku :-) Składniki: 2 filety z kurczaka kilka suszonych pomidorów rukola suszone oregano(...)garście słonecznika mini kulki mozzarelli 1 łyżeczka papryki mielonej słodkiej   1/3 szklanki śmietany 30% szczypta kurkumy sól pieprz 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła klarowanego makaron spaghetti razowe Lubella 1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Filety myjemy, kroimy w paski.Na patelni rozpuszczamy masło, wrzucamy na niego kurczaka, podsmażamy, dodajemy przepuszczony przez praskę czosnek, słodką paprykę, kurkumę i słonecznik

kruche babeczki
Wegetariańskie spaghetti bolognese 187

soczewicy czerwonej, która nadała gęstości sosowi. Przepis niezwykle prosty i szybki w wykonaniu. Porcja na 4 osoby, bo jak zostanie to na kolejny dzień będzie smakował jeszcze lepiej Wegetariańskie spaghetti bolognese   Drukuj Czas przygotowania 10 min Czas gotowania 20 min Czas całkowity 30 min   Ilość porcji: 4 Składniki makaron spaghetti - opakowanie 200g. 1 duża cebula 3 ząbki czosnku

Apetyt na Zielone
Spaghetti carbonara 168

Spaghetti carbonara jest bardzo smacznym i łatwym do przygotowania daniem pochodzącym z kuchni włoskiej. Danie jest bardzo sycące i po jego zjedzeniu nikt głodny na pewno nie będzie. W oryginalnych przepisach na carbonarę występują produkty, które w Polsce są trudno dostępne i dość drogie. Zastąpiłam więc guanciale (podgardle wieprzowe wędzone) boczkiem tradycyjnie wędzonym, ser pecorino - serem grana padano, może być(...)mogą być różne oceny tego samego dania, ale to chyba dobrze, gdyż w ten sposób rozwijają się i kształtują nasze gusta kulinarne.  Składniki: (2 porcje) 200 g makaronu spaghetti z semoliny 150 g boczku wędzonego tradycyjnie 2 żółtka z jaja kurzego 80 g sera grana padano lub parmezanu łyżka oliwy z oliwek 100 ml śmietany 30% ząbek czosnku pieprz

Kuchcik gotuje
Spaghetti z passatą i bazylią 279

Mimo, że czasem używamy tych samych składników, efekt finalny bywa różny, inaczej smakuje z każdej ręki, są inne proporcje, ilość przypraw, sposób przygotowania, łączenia smaków.... Najlepsze spaghetti pomidorowe robi moja Teściowa. Jest w tym daniu jakaś magia, wyjątkowy smak, uwielbiam je, nawet zimne. Dziś w mojej kuchni wersja pomidorowo-czosnkowa z parmezanem i bazylią, klasyczna. Jednak(...)bardzo słodkie. Pachną latem a ich czerwony kolor przyciąga. Cale danie przyciąga, zaś w kuchni unosi się piękny czosnkowo-pomidorowy aromat. Smacznego:) Składniki: 280 g makaronu spaghetti szklanka passaty 5 pomidorków koktajlowych 4 ząbki czosnku przyprawy mielone: bazylia, oregano, zioła prowansalskie, sól, pieprz cukier trzcinowy / biały - płaska łyżeczka do smaku oliwa z oliwek parmezan i bazylia do podania

Zasmakuj Kuchni
Spaghetti z chorizo w sosie pomidorowym 175

Lubię jak moje dania powstają z przypadku. Otwieram lodówkę, zerkam co się w niej znajduje i komponuję danie. Tak było właśnie z tym spaghetti, które wyszło w smaku wyraziste za sprawą chorizo i oliwek.  Składniki na 2 porcje: 150-200g makaronu spaghetti (u mnie pełnoziarnisty) 130g kiełbasy chorizo 250 ml passaty (przecieru) pomidorowego 2 ząbki czosnku 1 mała

Fabryka pomysłów
Spaghetti z porem i smażonym tofu — palce lizać! 157

pomidorowy nie zawsze musi być klasyczny - moja propozycja na dziś spaghetti z sosem pomidorowym wzbogaconym porem i tymiankiem - pycha! Artykuł Spaghetti z porem i smażonym tofu — palce lizać! pochodzi z serwisu Vegan Taste

Vegan Taste
Spaghetti ze szparagami 172

Uwielbiam szparagi za ich delikatny smak i za to, ze w krótkim czasie można przygotować pyszny i bardzo efektowny posiłek. Spaghetti ze szparagami smakuje doskonale. Polecam :) makaron spaghetti ok 20 dag pęczek szparagów (10szt) 1-2 ząbki czosnku 10 dag parmezanu/ grana padano oliwa sól morska prowansalska świeżo zmielony pieprz kolorowy pieprz świeżo zmielony W dużym garnku zagotować wodę

Smakołyki Asi
Tagliatelle z wegetariańskim bolognese z soczewicy i pieczarek 155

Mięsne spaghetti bolognese to pierwszy makaron przygotowywany przez nas w domu. Na początku był to oczywiście sos z proszku (takie były czasy), potem ze słoika, a gdy polubiłam gotowanie, już takie prawdziwe długo duszone ragù . Po rezygnacji z jedzenia mięsa wcale za nim nie tęsknię - kuchnia włoska ma do zaoferowania tyle pysznych roślinnych makaronów. Ale zaciekawił mnie pomysł na wegetariańską(...)grzybów i soczewicy, mniej pomidorów, więc nie bądźcie zaskoczeni. Należy jednak pamiętać, że również w klasycznym bolognese pomidory stanowią dodatek do mięsnej bazy. Do takiego ciężkiego sosu lepiej od spaghetti sprawdzi się makaron w postaci szerokich tasiemek. Mi udało się dostać razowe tagliatelle , ale też pappardelle (szerszy) i fettuccine (węższy makaron) spełnią swoje zadane. Tagliatelle z wegetariańskim bolognese z soczewicy

Chilli Czosnek i Oliwa
Ekologiczne pesto z czosnku niedźwiedziego (wegańskie) 182

laktozy ani żadnych składników pochodzenia zwierzęcego (jest wegańskie). Nadaje się do kanapek, tostów, dań makaronowych. Ma specyficzny smak, podobny do zwykłego czosnku, jednak trochę się od niego różni. Przyrządziłam spaghetti z pesto z czosnku niedźwiedziego, smarowałam też nim pieczywo. Do kupienia w stacjonarnych i internetowych sklepach ze zdrową żywnością. Ecological wild garlic pesto (vegan) Ingredients: wild garlic(...)breadspread for sandwiches, toasts, also in pasta dishes. It tastes similarly to regular garlic but is slightly different from it. I used the product to make spaghetti and put it on my sandwiches. You can find it in traditional and online health food stores

Qlinarnie i Qlinarnie

Proponowane wyszukiwania