spaghetti - 5367 przepisów (strona:116/358)

Spaghetti carbonara z łososiem 145

życiu, a poniższy przepis nie ustępuje mu kroku. Czas wykonania: 10 min Ilość porcji: 3 – 4 porcje Składniki: 200 g makaronu spaghetti 100 g łososia Sos: 150 ml śmietanki 30% – 36% 40 g tartego parmezanu lub wędzonego sera 2 żółtka 2 ząbki czosnku 2 łyżki prażonej cebuli ½ łyżeczki soli szczypta(...)kroku: 1. Ugotować makaron 2. Wymieszać składniki na sos 3. Dodać ser 4. Zalać makaron sosem 5. Dodać kawałki łososia i wymieszać Poprzedni 1 z 5 Następny Artykuł Spaghetti carbonara z łososiem pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
Ryż z kalafiora zapiekany z jabłkami (dieta dr Dąbrowskiej) – przepis krok po kroku 203

dosłodzić jabłka w trakcie duszenia. Jedliście kiedyś ryż z kalafiora? Jeśli tak, koniecznie dajcie znać, czy Wam smakował   Smacznego!   A jeśli szukacie pomysłu na warzywny obiad, polecam spaghetti z cukinii: Spaghetti z cukinii wg diety dr Dąbrowskiej – przepis krok po kroku Artykuł Ryż z kalafiora zapiekany z jabłkami (dieta dr Dąbrowskiej) – przepis krok po kroku pochodzi z serwisu

Okiem Blondynki by McBlondi
Spaghetti z pesto (pesto alla genovese) 201

Dzisiaj kuchnia włoska, do której mam słabość. Makaron spaghetti z pachnącym i pysznym pesto ze świeżej bazylii, orzeszków piniowych, czosnku, oliwy z oliwek i parmezanu. To oryginalne połączenie, które zniewala aromatem i smakiem. Pesto doskonale sprawdzi się również jako dodatek do pizzy , gnocchi, sałatek , pieczywa i wielu innych potraw. Tradycyjnie składniki na pesto uciera się w marmurowym moździerzu, jeśli(...)pracę, użyjcie blendera Opcjonalnie orzeszki piniowe można zastąpić orzechami nerkowca lub ziarnami słonecznika, jednak polecam użyć oryginalnych składników, bo smak będzie się nieco różnić. Składniki: około 300 g makaronu spaghetti 1 duża doniczka bazylii 40 g orzeszków piniowych 1 ząbek czosnku 2 łyżki startego parmezanu + 1 łyżka do dekoracji około 1/3 szklanki oliwy z oliwek extra vergine sól pieprz Przygotowanie

Oryginalny smak
spaghetti z pesto z czosnku niedźwiedziego 165

składniki: ok. 300 g makaronu spaghetti 100 g liści czosnku niedźwiedziego 25 g pestek dyni Helio 70 ml oleju np. słonecznikowego ok.1 łyżka soku z cytryny sól, pieprz dodatkowo: starty ser do podania wykonanie: Makaron gotujemy al dente lub wg wskazań na opakowaniu. Liście czosnku niedźwiedziego miksujemy z pestkami dyni oraz olejem na papkę. Doprawiamy sokiem z cytryny, solą oraz

Domowy Smak Jedzenia
Spaghetti z pesto z liści rzodkiewki i rukoli 151

żelazo i wapń. Mają dużo związków antyrakowych.  Pamiętajcie zatem - nie wyrzucajcie liści rzodkiewki, wrzućcie je do sałatki lub zróbcie pesto! SKŁADNIKI (dla 4 osób) 400 g pełnoziarnistego makaronu spaghetti pęczek liści rzodkiewki garść rukoli 10 szt. rzodkiewek 5 łyżek nasion słonecznika kilka łyżek oliwy (ok. 4) 1 łyżka soku z cytryny 50 g startego parmezanu bazylia do dekoracji PRZYGOTOWANIE

Moje Kuchenne Rewelacje
Mięsne kulki z mozzarellą 240

kulki smażymy na średnim ogniu, głębokim tłuszczu, z obu stron, do zrumienienia. Podajemy najlepiej na ciepło z sosem. Świetnie sprawdzi się ten z naszego poprzedniego przepisu, który wykorzystałyśmy do spaghetti. Spaghetti z zielonym sosem z cukinii i parmezanem Podziwiamy efekt

Pyszny Duet
Tradycyjna carbonara 394

jajeczno-śmietankowym sosie? Przygotowanie carbonary wymaga pewnej sprawności ruchów, a dzięki opisanym poniżej trikom mam pewność, że efekt końcowy zadowoli każde podniebienie. Po pierwsze - makaron. Może to być spaghetti, tagliatelle lub inny rodzaj makaronu, jednak osobiście wolę długie kształty. Dobrze byłoby, gdyby makaron był ręcznie robiony (nie koniecznie przez nas samych:) Taki makaron zazwyczaj jest bardziej omączony, co z kolei(...)wody z gotowania. Później pozostaje tylko szybkie mieszanie i głośne wołanie rodziny na obiad. To co? Wszystkie składniki mamy? Możemy zatem przygotować carbonarę:) Składniki (na 2 porcje): 150g makaronu (spaghetti, tagliatelle) 2 żółtka 50g tartego włoskiego sera (pecorino romano, parmezan lub grana padano) 50g tłustego surowego wędzonego boczku świeżo mielony pieprz sól Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie

Obiad gotowy
KUKURYDZIANY DUTCH BABY NA BAZIE SOSU JASNEGO #ŁOWICZ 107

się w kremowy sos musztardowy. Z dodatkiem chrzanu staje się wyrazistym sosem chrzanowym. W duecie z koperkiem tworzy delikatny sos koperkowy. Wyśmienicie wypada też w towarzystwie boczku, śmietany i spaghetti jako uwielbiane spaghetti a’la carbonara czy kurczaka, szpinaku i ryżu jako rozpływający się w ustach kurczak w sosie szpinakowym. Sos jej idealny do pieczenia, duszenia i podgrzewania." Ja sprawdziłam

Kuchnia w oparach
MINI ZAPIEKANKI MAKARONOWE Z JABŁKAMI Z BABCINEGO SADU 116

pyszne i zdrowe płatki migdałowe. Zapiekanka dzięki obecności jajek jest miękka i delikatna. Dzięki jabłkom i cynamonowi nasze mini zapiekanki smakują jak masa szarlotkowa. Do zapiekanek użyłam makaronu spaghetti LUBELLA. Składniki: 200 g makaronu spaghetti LUBELLA 2 zielone jabłka 50 g suszonej żurawiny 1 łyżka kakao 75 g cukru waniliowego szczypta soli waniliowej 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 100 g sera

Kuchnia w oparach
GNIAZDA MAKARONOWE Z RODZYNKAMI I NUTĄ PIERNIKA 127

Makaron jest produktem uniwersalnym a także łatwym w przygotowaniu. Te cechy sprawiają, że Polacy pokochali makaron. Można przygotować go na różne sposoby. Na słodko. Na wytrawnie. Możemy zrobić zwykłe spaghetti a także zapiekankę makaronową. Składniki: 120 g makaronu spaghetti Lubella 130 ml śmietanki 30% 10 g cukru trzcinowego 30 g miodu 12 g mąki ziemniaczanej 1 jajko 1 żółtko

Kuchnia w oparach
SPAGHETTI W WIEJSKIM KLIMACIE 96

sercem. Każdy makaron to wiedza i doświadczenie, które nabywają już od 130 lat. W swojej ofercie makaronowej Lubella posiada makarony klasyczne, pełnoziarniste, jajeczne. Ja wykorzystałam do przygotowania dania makaron spaghetti nr 4. Potrawę przygotowałam z dodatkiem pistacji., które wyróżniają się: jako jedyne zawierają karotenoidy, które wspomagają nasz wzrok ze wszystkich orzechów posiadają największą ilość potasu, który obniża ciśnienie zawierają błonnik(...)białko, wapń, fosfor oraz witaminę E nazywaną "witaminą młodości" zmniejszają ryzyko chorób nowotworowych obniżają cholesterol, ciśnienie oraz cukier Czego potrzebujemy do użycia dania: 1 opakowanie makaronu spaghetti Lubella 1 awokado 1 łyżka soku z limonki duża szczypta soli 1 ząbek czosnku duża szczypta pieprzu kolendra 100 g cukinii połowa papryczki chilli 1 łyżka masła klarowanego lub oleju rzepakowego 1 garść

Kuchnia w oparach
Zakupy dietetyka – oceniamy produkty #1 164

zawsze warto analizować składy. Dzisiaj zrecenzuję: SANTE Fit Pełnoziarniste płatki zbożowe truskawka, malina, wiśnia bez dodatku cukru ONE DAY MORE musli skoncentrowanych w tubie DIET FOOD bezglutenowy makaron spaghetti zero kalorii LUXURY Makaron z fasoli lub ciecierzycy NATURAVENA Masło orzechowe kremowe SOLEVITA Napój chia 1. Sante Fit Pełnoziarniste płatki zbożowe truskawka, malina, wiśnia 3,99/225 g (Tesco) Składniki : Płatki zbożowe(...)energetyczna (423 kcal/100g), która w zależności od kontekstu może być wadą lub zaletą Gdyby nie cena, na pewno kupiłabym jeszcze raz.   3. DIET FOOD bezglutenowy makaron zero kalorii SPAGHETTI 9,99 zł/200 g Auchan Składniki: konjac glucomannan, woda, wodorotlenek wapnia. Makaron składa się głównie z wody i błonnika (z rośliny konjac),  dlatego ma prawie 0 kcal

Powiedz dietom nie
Pęczotto primavera 113

Pęczotto primavera to wiosenne danie, pełne zielonych warzyw z kremową kaszą zrobioną jak risotto. Pęczotto jest wariacją na temat spaghetti primavera, pasty wymyślonej w 1975 r. w nowojorskiej restauracji Le Cirque. Dzisiaj jest to jeden z kanonicznych makaronów, podawanych kiedy na rynku pojawiają się nowalijki. Stąd zresztą wzięła się nazwa – primavera to właśnie nowalijki. W czasach kiedy przez cały(...)porze, bo smakują najlepiej: są delikatne, lekko orzechowe, odświeżające. W naszym daniu są dodatkiem do kaszy, do pęczotto, ściślej mówiąc. Po tym jak szef Sirio Maccione wymyślił spaghetti primavera, które szybko zdobyło popularność, pojawiło się risotto primavera, z takich samych składników, tylko z ryżem. My z kolei zrobiliśmy naszą wersję na bazie naszego tradycyjnego pęczaku. Oprócz szparagów znalazły się

Niedzielny kucharz
Zupa kartoflanka z "ośmiornicą" 168

wpadły mi te klopsiki z makaronem , wyglądające jak ośmiorniczki.Super pomysł.polecam. bulion kilka  ziemniaków marchewka, pietruszka listek, ziele sól,pieprz 25 dkg mięsa mielonego  makaron spaghetti [ kilka nitek makaronu] 1 cebula 1 jajko majeranek sól, pieprz do smaku koper Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę , dodać do bulionu , dodać również warzywa.   Mięso wymieszać z jajkiem , doprawić(...)Makaron spaghetti połamać na 3 części.Z mięsa formować małe kulki , do mięsa wkładać pocięty makaron.Ilość makaronu czyli "nóg ośmiornicy "dowolna.Do gotującej się zupy wrzucić kulki mięsa z makaronem i gotować razem jeszcze kilka minut.Dodać koperek , doprawić w razie potrzeby

Moje domowe kucharzenie
Spaghetti olio pomodoro 170

Składniki: makaron spaghetti 6 pomidorów suszonych w zalewie z oliwy z ziołami 5 pomidorków koktajlowych 2 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy z oliwek sól pieprz 5 listków świeżej bazylii W garnku z osoloną wodą gotujemy makaron spaghetti. Odsączamy.  Na patelnię wlewamy oliwę z oliwek, dodajemy rozgnieciony czosnek, chwilę smażymy. Dodajemy pokrojone w małe kawałki suszone pomidory, chwilę dusimy. Dodajemy

Olga Piecze i Gotuje

Proponowane wyszukiwania