spaghetti - 5367 przepisów (strona:110/358)

Expresowe spaghetti z cukinią 66

Expresowe spaghetti z cukinią – czyli pyszny makaron w sosie pomidorowym, to idealny pomysł na szybki, bezmięsny obiad :) A jeśli baaaardzo lubicie mięsko, to śmiało do sosu pomidorowego można dorzucić mięso mielone z indyka, czy szynki :) The post Expresowe spaghetti z cukinią appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Makaron z sosem cukinii z ajwarem 108

makaronu.  Wykorzystałam to co miałam w lodówce i szafce. 3 składniki, a smak naprawdę doskonały. Tym razem wybrałam bavette, mojej ulubionej włoskiej marki. Można wykorzystać inny jak spaghetti czy pappardelle lub tagliatelle. To makarony idealny do wszelkich sosów. Makaron z sosem cukinii z ajwarem / 1 porcja Składniki: 150 g makaronu bavette ( płaskie spaghetti) 1/3 małej cukinii 2 łyżki

Moja smaczna kuchnia
Spaghetti z bobem i boczkiem w kremowym sosie 130

Smaczny sezonowy obiad, z bobem i nową, lepszą wersją makaronu spaghetti Lubella Pełne Ziarno w roli głównej. Z dodatkiem boczku dla okrasy i kremowego sosu na bazie serka mascarpone tworzą wyśmienitą kompozycję. Szybkie tempo przygotowania, prostota i smak, to zalety potraw z makaronem, a makarony pełnoziarniste Lubella dodatkowo zawierają wiele cennych minerałów, witamin oraz błonnik, a ich skład jest wciąż(...)ziarnu mają jeszcze bardziej delikatny smak, dlatego smakują równie dobrze, jak klasyczne makarony, co sprawia, że szybko znikają z talerza nawet u najmłodszych ☺️ Składniki, 2 porcje: 200 g makaronu spaghetti Lubella Pełne Ziarno 300 g bobu 120 g boczku w kawałkach 100 g serka mascarpone 1 łyżka oleju rzepakowego szczypta pieprzu natka pietruszki do dekoracji Makaron ugotować w osolonej wodzie

Kraina Miodem Płynąca
Tagliatelle w sosie bolońskim 131

coś, co kochają nie tylko Włosi, ale i my. W tej tradycyjnej wersji podaje się go z makaronem tagliatelle lub papardelle. Przyjęło się jednak podawać go najczęściej z makaronem spaghetti, co jest dużym błędem i Włosi nie są z tego faktu zadowoleni. Cienkie nitki spaghetti nie są w stanie utrzymać tak ciężkiego sosu, dlatego dużo lepszym dodatkiem jest tu szeroki

Analiza Smaku
Bezglutenowe "spaghetti napoli" z fasolki 162

Jakby się dało, to bym dał większy cudzysłów, bo ze spaghetti to ma tyle wspólnego co barszcz czerwony z barszczem, w związku z tym, że spaghetti to rodzaj tworu, zasadniczo otrzymywanego ze zmielonego ziarna pszenicy wymieszanego z wodą, a tu mamy zupełnie inne ziarna, w dodatku, w obudowie, ale z daleka wygląda podobnie :) W każdym razie sam pomysł ciekawy, typowo

Kryzysowa Książka Kucharska
CUKINIOWE INSPIRACJE LCHF (keto, LCHF, bez glutenu) 130

ilościach hurtowych więc gości non stop w naszej kuchni w przeróżnych odsłonach. Jeśli szukacie pomysłu jak wykorzystać to pyszne, niskowęglowodanowe warzywo, to podrzucam Wam cukiniowe inspiracje od zwykłego spaghetti, leczo, przez pizzę, lazanię, placki, roladę, kotleciki aż po ketchup z cukinii. CUKINIOWE INSPIRACJE: Pizza z cukinii Pieczona rolada z cukinii Placki z cukinii Lazania z cukinii Spaghetti z cukinii Zupa

Ola la LCHF
Spaghetti al pesto trapanese 140

Dzień dobry :-) Dziś kolejna pyszna  propozycja obiadowa z książki Hanny Lis "Mój świat na talerzu". Robi się szybko, a smak jest rewelacyjny. Spaghetti z pesto sycylijskim z Trapani to pyszne połączenie migdałów, pomidorków cherry, świeżej bazylii, czosnku, oliwy i sera pecorino lub parmigiano reggiano. Ja użyłam tego drugiego. Polecam, naprawdę warto spróbować :-) Miłego dnia :-) Składniki na 4 porcje(...)makaronu spaghetti 500 g pomidorków cherry spora garść świeżej bazylii 2-5 ząbków czosnku (ja dałam 4) 6 łyżek oliwy z oliwek extra virgin 80 g migdałów bez skórki lub ze skórką  sól pieprz 8-10 łyżek startego sera pecorino lub parmigiano reggiano (u mnie ten drugi) tarty ser typu pecorino lub parmigiano reggiano do posypania 1. Pomidorki myjemy

kruche babeczki
ZAPIEKANKA MAKARONOWA Z OWOCAMI 90

Składniki: 200 g makaronu spaghetti Arc Pol 200 g twarożku śmietankowego 40 g jogurtu naturalnego 20 g cukru waniliowego 1 łyżeczka masła 2 łyżki pestek słonecznika 4 garście ulubionych owoców sezonowych Makaron spaghetti Arc Pol gotujemy al dente. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem. Makaron wymieszać z jogurtem, cukrem i twarożkiem. Przełożyć makaron do naczynia żaroodpornego. Dodać owoce i posypać pestkami słonecznika

Kuchnia w oparach
MAKARON Z SEREM I TRUSKAWKAMI 116

dzieciństwo nie kojarzy Wam się z makaronem podanym z truskawkami i białym serem? Jest to najszybszy sposób na przygotowanie smacznego obiadu... na słodko :) Składniki: 300 g makaronu spaghetti Arc Pol 250 g twarogu półtłustego 2 łyżki jogurtu 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 łyżka cukru 300 g truskawek Makaron Arc Pol spaghetti ugotować al dente. Truskawki umyć, usunąć szpatułki. Zmiksować truskawki

Kuchnia w oparach
Środa: Spaghetti z sosem al ragu 112

mleka, zamieszaj, gotuj chwilę. Następnie wlej passatę pomidorową. Wymieszaj dobrze całość, przykryj i gotuj na bardzo małym ogniu przez 40 minut, a najlepiej 2 godziny. Podawaj ragu z makaronem spaghetti lub linguini. Smacznego! Artykuł Środa: Spaghetti z sosem al ragu pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
SPAGHETTI BOLOGNESE + FILMIK 122

Spaghetti bolognese to najpopularniejsze danie z makaronem, mięsem i pomidorami. Przepis przygotowałam bardzo łatwy i myślę że jest tak smaczny że nie trzeba do niego nic dodawać. Po prostu pyszny.  SKŁADNIKI :   250 g makaronu spaghetti 500 g mięsa mielonego, mieszanego 2 puszki pomidorów 1 cebula 3 ząbki czosnku 3 łyżki oleju 1 łyżeczka naturalnej jarzynki lub trochę więcej

Kulinarne Fantazje Marioli
Makaron spaghetti z bakłażanem, kaparami i pomidorami 159

Nieco inne wydanie spaghetti, bez mięsa, ale również z dużą ilością pomidorów i bardzo smacznie!  200g makaronu spaghetti 2 bakłażany 1 mały słoiczek kaparów w zalewie  4 ząbki czosnku  300ml passaty pomidorowej 100g tartej mozzarelli sól, pieprz oliwa z oliwek 1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.  2. Na rozgrzanej oliwie podsmażamy posiekany drobno czosnek

Szefowa kuchni
Menu na tydzień: Przepisy na proste włoskie dania 115

każdej postaci to ulubione danie Agnieszki, a ja, choć generalnie większą estymą darzę ziemniaki i kaszę z czasem uległem jej fascynacji. Miłosz z równym entuzjazmem reaguje na hasło: spaghetti i ziemniaczki. Z jednym i drugim wygrywa tylko piza. Prosta włoska kuchnia Włoska kuchnia standardowo kojarzy się z makaronem i pizzą i słusznie, bo to jedne z najpopularniejszych na świecie dań(...)smaczne. Proste, smaczne dania Przed rokiem w Niedzielnym Kucharzu zrobiliśmy sobie tydzień włoski , składający się z przepisów bardzo prostych. Jest tam pizza diavola , włoski klasyk, jest najprostsze i najsmaczniejsze spaghetti aglio e oglio, jest risotto risi e bisi, czyli z groszku, jest bakłażan pod parmezanem , danie bardzo łatwe, a nieprawdopodobnie pysze. I wreszcie gnocchi i makaron z groszkiem i chorizo

Niedzielny kucharz
Spaghetti bezglutenowe z pesto z mięty i pietruszki ze szparagami 153

sera np. grana padano, parmezan, sól do smaku, 3 – 4 łyżki oleju rzepakowego, ponadto: garść dużych zielonych szparagów ok. 6 szt., pieprz młotkowany z kolendrą, sól do smaku, makaron spaghetti bezglutenowy z burakiem, pęczek szczypiorku, 1 łyżka oleju, płatki sera. Przygotowanie: pesto: W moździerzu rozcieramy czosnek, dodajemy pestki dyni, listki mięty, pietruszki całość dokładnie rozcieramy. Dolewamy olej, dodajemy(...)mieszamy, doprawiamy pieprzem młotkowanym. Rada: makaron dodajemy bezpośrednio z wody, jeśli będziemy go odcedzać na cedzaku, to odlewamy sobie 3-4 łyżki wody, którą dodajemy do szparagów z pesto. Spaghetti podajemy z płatkami sera lub startym

Moniki Smakołyki