spaghetti - 5367 przepisów (strona:107/358)

Pasta alla norma – makaron z bakłażanem 71

script.setAttribute('charset', 'utf-8');var head = document.getElementsByTagName('head')[0];head.appendChild(script); Zobacz też inne przepisy na makaron: Zapiekanka makaronowa z bakłażanem Makaron z masłem szałwiowym Makaron ryżowy z wieprzowiną Spaghetti aglio e olio Spaghetti napoli Wieprzowina na ostro Zobacz też najnowsze przepisy: Pasta alla norma – makaron z bakłażanem Schab po azjatycku Grzanki z kozim serem i granatem Pączki serowe

okolicepalnika.pl
Spaghetti z łososiem na zielono 115

będzie uczta wymarzona. Makaron na al dente ugotowany, groszkiem, szpinakiem, koperkiem na zielono "ubrany", łososiem połączony, serem oprószony. Danie banalne, ale w smaku idealne. Składniki: 200 g makaronu spaghetti, 1 mała biała cebula, 2 garście świeżego szpinaku, 100 g łososia wędzonego na zimno, 2 łyżki oleju rzepakowego, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, pieprz zielony świeżo mielony do smaku, sól(...)delikatnie mieszamy. Doprawiamy pieprzem do smaku. Rada: kiedy dodamy wszystkie składniki, patelnię zdejmujemy z ognia, po zmieszaniu przykrywamy pokrywa na 1 min, łosoś pod wpływem temperatury delikatnie zmieni kolor. Spaghetti podajemy z płatkami lub startym serem, można skropić sokiem z cytryny

Moniki Smakołyki
Powalentynkowa zapiekanka i kuchnia społeczna 130

zapiekankę makaronową z ziemniaczanym "serem", mając na uwadze, że za taki "ser" w jednej z poznańskich pizzerii trzeba słono zapłacić, więc wyszło zarówno kryzysowo, jak i prestiżowo :) Składniki: - wczorajsze spaghetti - ziemniaki - drożdże nieaktywne - kurkuma Wykonanie: Spaghetti czy inną pastę wkładamy do żaroodpornego naczynia. Ziemniaki gotujemy, a następnie miksujemy z drożdżami, odrobiną kurkumy, dla koloru i sporą porcją soli. Górale solą

Kryzysowa Książka Kucharska
Jak ugotować 5 obiadów na cały tydzień i nie zwariować 94

żeby sos sobie „pyrkał”. Nie przykrywamy rondla – woda powinna swobodnie odparować z sosu. Minimalny czas gotowania – 15 minut. Optymalny – 45 minut. Sos pomidorowy pysznie smakuje z makaronem. Wystarczy ugotować spaghetti, czy rurki, dodać sos i obiad gotowy. Miłosz wsuwa aż miło! W czasie choroby gotowaliśmy mu takie spaghetti. Poza tym sos stanowił podstawę trzech różnych dań. Sos ugotowaliśmy w poniedziałek

Niedzielny kucharz
Spaghetti z cukinii z pomidorkami, mozzarellą, pesto i jogurtem 118

Spaghetti  z surowej cukinii jest niskokaloryczne, świeże i zdrowe. Danie z wyglądu przypomina makaron z dodatkami, jednak jest to raczej sałatka. Do przygotowania makaronu z cukinii potrzebujemy spiralizer lub temperówkę do warzyw. Jeżeli nie posiadamy takich sprzętów, możemy użyć tarki do julienne.  W ostateczności  wystarczy ostry nóż i zwinna ręka. Składniki na 1 porcję 200 g cukinii(...)doprawiamy solą i pieprzem. Pomidorki kroimy na ćwiartki, mini-mozzarellę odsączamy z zalewy. Cukinię myjemy i przepuszczamy przez spiralizer, temperówkę lub trzemy na tarce do julienne. W miseczce wykładamy spaghetti z cukinii, dodajemy kulki mini-mozzarelli, ćwiartki pomidorków. Całość polewamy sosem jogurtowym z pesto, dodajemy listki bazylii,  w razie potrzeby doprawiamy sola i pieprzem. Smacznego

Tajemnice Smaku
Gotowanie podczas obozu tai-chi - relacja kulinarna 93

oregano - suszone lub świeże Pasta z oliwek i suszonych pomidorów - sposób przygotowania: Wszystkie składniki połącz w robocie kuchennym na smarowną masę. Reguluj konsystencję dodając oliwy. Wegetariański sos pomidorowy do spaghetti Składniki dla 4-6 osób: około 8 łyżek oliwy cebula - 1 sztuka marchew - 2 sztuki pietruszka korzeń - 1 sztuka seler - 1 mały 2 puszki pomidorów koncentrat pomidorowy - ewentualnie woda - około(...)czosnek i zioła (w dowolnej ilości!). Mieszaj co jakiś czas doprowadzając do ulubionej konsystencji. Pod koniec gotowania dopraw świeżo mielonym pieprzem i jeśli chcesz - solą morską. Podawaj z makaronem spaghetti - najlepiej razowym. Jeżeli lubisz - posyp startym parmezanem. Można również użyć startego sera żółtego i posypać bardzo gorące danie - tak, żeby ser zdążył się rozpuścić lub wstawić na 5 minut

Gary Bez dna
Spaghetti z mieloną wołowiną, czerwonym winem i świeżą rukolą 161

makaronu spaghetti w nieco innym wydaniu, bo z wołowiną, czerwonym winem i dużą ilością aromatycznych, suszonych ziół i czosnku. Zdrowia i niepowtarzalnego smaku doda świeża rukola zmieszana z makaronem i sosem. 400g makaronu spaghetti 400g mielonej wołowiny 1 szklanka czerwonego, wytrawnego wina 1 duża cebula 6 ząbków czosnku 750ml passaty pomidorowej  2 łyżeczki suszonej bazylii 3 łyżeczku suszonego oregano

Szefowa kuchni
Spaghetti ze szparagami 60

Spaghetti ze szparagami to pyszne, pożywne i łatwe danie. Można też szparagi podawać z ziemniakami i z dodatkiem dowolnego mięska. Szparagi charakteryzują się delikatnym smakiem i doskonale komponują się z potrawami mięsnymi, rybami, drobiem oraz z innymi warzywami. Walory smakowe, lekkostrawność, duża zawartość witamin i składników mineralnych oraz niska wartość energetyczna (100 g świeżych szparagów dostarcza zaledwie 18 kalorii!) sprawiają(...)szparagów nie powinno zabraknąć w diecie. Składniki : 1 opakowanie makaronu spaghetti zielone szparagi ( dla 2 osób zużyłam pół pęczka) śmietana 18% – mały kubeczek starty ser żółty ząbek czosnku sól pieprz 2 łyżki masła Przygotowanie : Szparagi umyć i odłamać zdrewniałe końcówki. Na patelni rozgrzać masło, dodać pokrojony na drobno czosnek oraz pokrojone w nieduże kawałki szparagi. Wlać śmietanę, przykryć patelnię

Smaczne Potrawy
Spaghetti z kurczakiem 57

Dania z makaronem są moimi ulubionymi, ponieważ zawsze się sprawdzają i każdemu smakują. Można je przygotować w krótkim czasie ze składników, które mamy w lodówce. Dzisiaj zrobiłam spaghetti z kurczakiem i warzywami. Sos do makaronu jest aksamitny i śmietankowy. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 podwójny filet z kurczaka 300g makaronu spaghetti 1 cebula 1/2 czerwonej papryki 1/2 zielonej papryki ząbek

Danka Pichci
Spaghetti z klopsikami w sosie pomidorowym 68

przygotowuję bardzo często, ponieważ w przeciwieństwie do ziemniaków makaron gotuje się szybciej, a sos można przygotować w trakcie, kiedy gotujemy makaron. Danie, które dzisiaj przygotowałam jest podobne do tradycyjnego spaghetti bolognese, jednak smakiem się różni. Polecam spróbować. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 500 g mielonego mięsa wieprzowego 1 jajko 1 cebula 1 łyżka ostrej musztardy rosyjskiej 1 kajzerka 2 ząbki czosnku(...)sól, pieprz, majeranek makaron spaghetti wg potrzeb olej do smażenia mąka do obtoczenia klopsików Sos pomidorowy: 1 puszka pomidorów w kawałkach sól, pieprz, bazylia, oregano 1/2 szklanki bulionu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Kajzerkę namoczyć w wodzie lub mleku. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, dodać 1/2 cebuli pokrojonej w kostkę i zeszklić.  2. Mięso przełożyć do miski, dodać jajko

Danka Pichci