łączymy śmietanę, jajko, sól oraz pieprz do smaku. Całość dokładnie mieszamy. Naczynie żaroodporne nacieramy odrobiną oliwy z oliwek. Przekładamy do niego makaron, następnie nakładamy kurczaka z cebulą, brokuła oraz sos śmietanowy. Całość posypujemy startym żółtym serem i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180C na 15 minut. Smacznym dodatkiem do takiej zapiekanki są również cienkie plastry bekonu
Emcia Pichcimają tendencję do oceniania przez pryzmat tego, czego nie potrafimy. Na każdym kroku przypominają nam jak wielu rzeczy nie umiemy zrobić, zapominając o tym ile już się nauczyliśmy. Przypaliłaś sos? Będą Ci wypominać tygodniami. Wyszedł Ci pierwszy w życiu suflet? Łaaał ale Ty masz fart. Czy tak ciężko komuś przełknąć fakt, że może jednak mam talent? A jak nie talent
W poszukiwaniu inspiracjiktóry możecie zabrać ze sobą do pracy czy w podróż. Czas przygotowania: 15 min. Porcja dla 10 osób Koszt przygotowania: 16,00 zł SKŁADNIKI: 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 150 g kaszy kuskus 1 puszka zielonego groszku 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 3 ogórki konserwowe 1 szalotka 3 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżka majonezu 1/2 łyżeczki
kulinarnyJakratkę i ostudzić. Lukier: Do soku z cytryny wlać wodę, a potem, porcjami, dodawać cukier puder. Żeby nie powstały grudki, kolejne porcje cukru należy dokładnie rozprowadzić trzepaczką do sosów. Otrzymany lukier musi być biały i bardzo gęsty, inaczej wsiąknie w ciasto
W SMAKwłożyć brytfankę do piekarnika Po upieczeniu wyjąć mięso z brytfanki i pozostawić na 10 min. do ostygnięcia, po czym pokroić w plastry jak na zdjęciu Wymieszać keczup z sosem powstałym w czasie pieczenia mięsa , zagotować, jeśli trzeba doprawić do smaku i polać nim roladę. Temp. pieczenia 160-180 *C, około 70 min. Tę pieczeń można też przyrządzić
Proste Potrawypomidory. Posypujemy tymiankiem. Wkładamy do piekarnika na 25-30 minut w temperaturze około 180 stopni. Makaron gotujemy w osolonej wodzie, cedzimy, skrapiamy oliwą. Po wyjęciu z piekarnika, wyciągamy z sosu mięso, patelnię stawiamy na ogniu. Dodajemy kilka łyżek śmietanki, ściągamy z ognia, dodajemy makaron i mieszamy. Po wyłożeniu na talerz posypujemy orzechami i parmezanem
BaRepasidealne. Nie wymaga specjalnych nakładów pracy. Można je wcześniej przygotować i później tylko podgrzać. Ładnie się prezentuje i smakuje prawie każdemu kto je mięso. 1 op ( 500 g ) lazani sos mięsny : 1 kg mielonego mięsa ( u mnie lopatka ) 2 cebule 1 duża marchewka 0,5 szkl czerwonego wina puszka pomidorów
Polska ZupaKurczak faszerowany bułką i natką pietruszki z chrupiącą skórką to smaczne danie które bardzo często króluje na moim stole wielkanocnym. Najlepiej smakuje podany na zimno z sosem chrzanowym , może być świetnym dodatkiem do sałatki. składniki na 5 porcji 1 sprawiony kurczak (około 1,80 kg) 2 pęczki natki pietruszki opakowanie przyprawy do kurczaka (30g) 4 ząbki czosnku 8 jajek
Smakowite DaniaFOOD dostępne są: śniadania dania główne zupy owoce proszki owocowe i warzywne - w ofercie od kwietnia W ramach współpracy otrzymałam: Gotowe posiłki: farfalle w sosie szpinakowo serowym, penne bolognese, risotto z pęczaku i soczewicy z musem z awokado, zupa grzybowa Owoce: truskawki, egzotyczna rozkosz Proszki: malina, szpinak, jarmuż LYO FOOD to miejsce, w którym znajdziecie wysokiej
Zdrowie na języku :Pszklanki prażonego słonecznika 1/2 szklanki prażonego sezamu 1 czerwona lub biała cebula 1/2 szklanki bułki tartej 1/4 szklanki oleju 3 łyżki mąki (użyłam kukurydzianej, można inną) 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 łyżeczka imbiru (lub mały kawałek świeżego, starty na tarce) 1/4 łyżeczki chili (lub mały kawałek świeżej papryczki chili, posiekany) sól, pieprz Wrzuć wszystkie składniki
Qlinarnie i Qlinarnierośnie dłużej - wtedy wydłużamy czas oczekiwania, a czasami krócej - wtedy skracamy). 5. Formę do pieczenia wyłożyć papierem i rozciągnąć na niej przygotowane, wyrośnięte ciasto. 6. Po nałożeniu sosu, dodatków przygotowaną pizzę piec w 180°C przez około 15 minut. *Suszone drożdże można zastąpić świeżymi - tj. dodajemy ich 2x więcej, czyli co najmniej 14 g. Standardowa kostka ma 100g
UgotowaćPulpeciki rybne w sosie koperkowym Składniki: pół kg filetów, np. z miruny 1 cebula 1 ząbek czosnku 3-4 łyżki bułki tartej sól, pieprz przyprawa do ryb koperek (mrożony/świeży) mąka 3 łyżki śmietany 30% 2 łyżki wody olej 1. Cebulę i czosnek obrać i drobno pokroić. Przygotowane składniki przesmażyć na rozgrzanym tłuszczu. 2. Ryby umyć, osuszyć, pokroić
Ugotowaćforemek (jeżeli nie możecie wyjąć stężonej masy, to pojemnik włóżcie na chwilę do gorącej wody). 5. Talerz obsypać ziarenkami granatu i polać sosem (tj. 3/4 ziarenek zmiksować za pomocą blendera). Od razu podawać
Ugotowaćstrogonow to danie z mięsem wieprzowym i pieczarkami w delikatnym sosie pomidorowym! Składniki: 400 g polędwicy wieprzowej 2 sztuki cebuli 150 g pieczarek sól, pieprz papryka słodka papryka ostra koncentrat pomidorowy mąka olej 1. Mięso umyć, pokroić w paski i obtoczyć w mące. 2. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Pieczarki umyć i pokroić w plasterki
Ugotowaćmięsa mielonego wieprzowo-wołowego 1/2 sztuki czerwonej papryki 2 małe cebulki 1 ząbek czosnku 1 puszka fasolki czerwonej 1/2 puszki kukurydzy 1 puszka pomidorów krojonych 2-3 łyżki sosu pomidorowego (bądź koncentratu) sól, pieprz suszona bazylia papryka ostra 1. Cebulę obrać i drobno posiekać. Czosnek pokroić w bardzo małą kostkę. Rozgrzać garnek z odrobiną oleju i najpierw przesmażyć
Ugotować