Składniki: makaron nitki 15 dag, tuńczyk w sosie własnym 2 puszki, ogórek zielony 1 mały, pomidory 2 sztuki, pieprz czarny mielony - do smaku, koperek - ile potrzeba makaron ugotować do miękkości w osolonej wodzie, na durszlaku przelać zimną wodą ogórki i pomidory pokroićw plasterki i kawałki na makaronie położyć tuńczyka wymieszanego z pomidorem i ogórkiem do smaku doprawić pieprzem i koperkiem
W Mojej Kuchni Lubięprzykryć drugim plackiem. Podgrzewać - aż tortilla lekko się zarumieni, a ser roztopi. Po tym czasie quesadillę przewrócić na drugą stronę i zapiec na chrupko. Podawać z dipem lub dowolnym sosem
Di gotujepółmisku na liściach sałaty, rzodkiewki kroimy w większą kostkę,ogórka również,szczypiorek siekamy,mieszamy to wszystko z majonezem i jogurtem,wciskamy ząbek czosnku, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. sos wylewamy na jajka i dekorujemy resztką szczypiorku i gotowe mniam..... Smacznego
Swojskie jedzonkoilością dodatków . SPÓD DO PIZZY: 2 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki wody 25 g świeżych drożdży 1/2 łyżeczki cukru 150 g gotowanych ziemniaków 1 łyżka oliwy 1/3 łyżeczki soli SOS: 3 łyżki przecieru pomidorowego sól pieprz czarny suszona bazylia DODATKI: 1/2 brokuła 4 jajka 2 00 g sera żółtego sól świeży szczypiorek Zrobić zaczyn z drożdży rozcierając je z cukrem
https:KKuchniaMniambardzo to, że nie dodawany jest do nich glutaminian sodu. Bardzo dziękuję organizatorom za zaproszenie na warsztaty i za super przydatny gadżet kuchenny do gotowania przypraw w zupach czy sosach. Dziś wylądował w garze z rosołem, wraz z przyprawami Galeo, które dostaliśmy po zakończeniu warsztatów
Kulinarne przygody Gatityprzykryciem 70 minut. Następnie zdjąć pokrywkę, przekroić rękaw i piec jeszcze 15 minut (mięso powinno się z wierzchu zarumienić). Upieczony schab wyjąć na talerz i pokroić. Ewentualnie polać sosem, który pozostał w rękawie do pieczenia. Nacinanie schabu i przygotowywanie farszu Nadziewanie schabu Upieczone mięso
Ugotowaćmięsa muszę pożreć i znowu na jakiś czas spokój. Tak było tym razem i steki z pysznego mięsa wołowego zakupiłam i do gotowania, polecam. Stek wołowy bavette w czerwonym sosie curry z bazylią. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieKolorowy, lekki obiad Składniki 2 steki z tuńczyka sól, pieprz 1 nieduży brokuł 1/2 czerwonej papryki 3 duże pieczarki 1/2 młodej cukinii przyprawa do grilla sos: 2 łyżko octu … Czytaj dalej Stek z tuńczyka z bukietem grillowanych warzyw
czarrna od kuchniPierś kaczki marynowana w imbirze z filecikami pomarańczy, ryżem jaśminowym i gremolatą z przepisu Jasepha Seelesto. 2 piersi kaczki zamarynuj w : 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki soku z pomarańczy 1 łyżeczka miodu akacjowego lub lipowego pół anyżku gwiaździstego 4 plasterki imbiru posiekanego w paseczki odrobina cynamonu Ponacinaj piersi kacze od strony skóry. Włóż do marynaty na około
AZgotuj!przypraw. Wymieszać. Zostawić pod przykryciem około 10 minut. Dodać buraka, śmietanę. Zostawić na małym ogniu. Dusić około 5 minut. Po tym czasie odkryć i bez przykrycia dusić, aż sos zgęstnieje a warzywa będą miękkie. Doprawić do smaku jeśli potrzeba. Podawać z ryżem. Smacznego
Tagebuch po polskucytryny Wykonanie: 5 kg pomidorów sparzyć, obrać, odcedzić na sicie. Następnie doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem i dusić na oliwie na wolnym ogniu aż się rozpadną, a sos zgęstnieje. Pozostałe pomidory dokładnie umyć, przełożyć do wyparzonych słoików, wlać po dwie łyżki soku z cytryny i zalać gorącym przecierem, szczelnie zamknąć i pasteryzować przez 15 minut
Tradycyjna KuchniaPLACUSZKI Z KASZY JAGLANEJ to ratunek dla rozgotowanej kaszy. Wystarczy... Artykuł PLACUSZKI Z KASZY JAGLANEJ Z SOSEM JOGURTOWYM pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEminut. Na patelni rozpuścić masło, dodać mąkę, mieszać aż składniki się połączą. Następnie wlać mleko (ok. 1 szkl.) i podgrzewać na małym ogniu cały czas mieszając. Doprawić gałką muszkatołową. Sos beszamelowy wlewać powoli do bulionu, cały czas mieszając. Jeżeli utworzą się jakieś grudki to zbieram je sitkiem. Następnie dodać pomidory z puszki i koncentrat pomidorowy. Można dodać tylko koncentrat
zadanie-gotowaniekroję w ósemki. Szczypiorek drobno siekam. 2. Wszystkie przygotowane składniki przekładam na talerz i delikatnie mieszam. 3. Majonez mieszam ze śmietaną, sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem. Przygotowanym sosem polewam sałatkę. Całość posypuję szczypiorkiem. Do przygotowania sałatki użyłam pieczarek marynowanych krojonych , które otrzymałam do testowania od firmy ORZECH . Pieczarki są bardzo wygodne do użycia. Wystarczy odsączyć je z zalewy
Tradycyjna kuchnia KasiProsta i zdrowa sałatka na bazie sałaty lodowej z pomidorami, ostrym porem i jajkami gotowanych na twardo. Do tego sos z silną nutką czosnku i dostajemy danie lekkie i bardzo smaczne. Najlepsza jest w lato, kiedy warzywa, a zwłaszcza pomidory są świeże, ale można zrobić ją też o tej porze roku. Można wtedy zastąpić pomidory pomidorkami koktajlowymi, które mają więcej
Milion Smaków