sosy - 72734 przepisów (strona:3323/4849)

Placuszki z parówką 191

Placuszki z parówką są idealne na śniadanie lub kolację. Najlepsze z dodatkiem keczupu lub sosu czosnkowego. Moje dziecko je uwielbia:) Składniki: 2 jajka 2 czubate łyżki mąki parówka olej do smażenia Sposób przygotowania: Jajka roztrzepać, dodać mąkę i dalej mieszać do uzyskania gładkiej masy. Dodać parówkę i wymieszać. Smażyć na oleju na złoty kolor, po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym

Cukiernia Pychotki
chrupiące placki cukiniowo-ziemniaczane z mąką bio gorczycową i z sosem jogurtowym... 227

oleju smażyć nieduże porcje placków na rumiany kolor, odkładać na ręcznik papierowy jogurt wymieszać z pokrojoną drobno rzodkiewką, szczypiorkiem, do smaku dać soli czosnkowej - placki są bardzo smaczne z sosem jogurtowym i syte na smaczny obiad...............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Ryba po węgiersku 160

liść laurowy, doprawić solą, pieprzem i dusić do momentu zredukowania się połowy wody. Przecier pomidorowy wymieszać ze śmietaną i wlać do papryki. Wymieszać i chwilę gotować. Usmażoną rybę zalać sosem i podawać na gorąco. ryba po węgiersku

O kuchni z uczuciem
Francuskie babeczki jajeczne z pieczarkami 457

jako drugie śniadanie do pracy lub szkoły. Babeczki można jeść zarówno na zimno, jak i na ciepło. Świetnie smakują same w sobie, lecz można ich smak wzbogacić np. sosem czosnkowym . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Francuskie babeczki jajeczne z pieczarkami – Składniki: ok. 300g ciasta francuskiego 500g pieczarek olej do smażenia 3 jajka 250ml śmietany kremówki pęczek koperku mały pęczek szczypiorku pieprz

Kulinarne Przeboje
Koreańska zupa z owocami morza (Jjamppong Jjambbong Jjampong) 339

Od jakiegoś czasu co chwila w internecie natykaliśmy się na koreańską zupę z owocami morza. I jakoś tak cały czas mieliśmy ją z tyłu głowy. Spotykaliśmy

slodkokwasnapl
GOŁĄBKI Z KASZĄ JAGLANĄ 229

żaroodpornego wykładamy liśćmi kapusty. Gołąbki układamy w naczyniu i podlewamy trochę wody. Przykrywamy pokrywą i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 45-60 min. Możemy podać z sosem pomidorowym lub grzybowym. Smacznego ! Artykuł GOŁĄBKI Z KASZĄ JAGLANĄ pochodzi z serwisu MARKOWYSMAK.COM

Markowy smak
WIOSENNA SURÓWKA Z NOWALIJEK I SOCZEWICY 180

cukru 2 łyżki wody 1/4 łyżeczki bazylii 1/4 łyżeczki oregano sól i pieprz do smaku Wykonanie: Pomidora, rzodkiewki i ogórka drobno kroimy, dodajemy pekinkę, soczewicę. Z podanych składników przygotowujemy sos, polewamy sałatkę

Z Majeczką w kuchni
Co Lila jadła w środę? 5 177

potrzebny jest jakiś specjalny sprzęt. W iesz jaki? zdradzę Ci -  patelnia ) to często robimy tortille. Tym razem jedliśmy po meksykańsku, czyli mięso mielone, czerwona fasola, kukurydza, sos pomidorowy i duuuuuuużo pietruchy. Takie nasze smaki. Lila zjadła 2 sztuki.  Podwieczorek Chipsy z jarmużu. Kolacja Ze względu na to, że jarmużu mieliśmy w tym dniu bardzo dużo

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Tajskie zielone curry z kurczakiem i warzywami 347

Jeżeli lubicie tajską kuchnię to to danie jest właśnie dla Was – lekkie i bardzo pyszne – zielone curry z kurczakiem i warzywami

Kuchenne Wariacje
,, Pieczarki w cieście naleśnikowym” 425

następnie zanurzamy w ciście, delikatnie wkładamy do garnka z rozgrzanym olejem. Smażymy z dwóch stron na złoty kolor. Gotowe układamy na papierowym ręczniku aby ociekły z tłuszczu. Podajemy z sosem słodko- ostrym. Smacznego

Podróż w kulinaria
Oszczędzanie przez gotowanie- 20 sprawdzonych trików jak zaoszczędzić na jedzeniu 175

powodzeniem hodować przez cały rok. 9. Nie bój się sklepowych marek!-  Wiele osób myśli, że smakują inaczej albo są gorsze gatunkowo. Często okazuje się wręcz przeciwnie! 10. Gotowe sosy, dipy- naucz się przyrządzać je samemu. Gotowe są drogie i często zawierają wiele zbędnych konserwantów. 11. Suchy chleb, bułki- nie wyrzucaj ich, lecz wykorzystuj np. jako bułka tarta, grzanki

Tradycyjna Kuchnia
Co Lila jadła w środę? 2 232

zupka ostatnio to taka  bzium bzium czyli krem :) Lilcia zażyczyła sobie pestki z dyni więc każdemu wsypała do miseczki. II Danie Tortilla z warzywami i indykiem. Sos - jogurt naturalny, czosnek, pietruszka. Do tej pory nie mogę uwierzyć, że kiedyś kupowaliśmy gotowe placki. Robiąc ten obiad, stwierdziłam, że OK - sobie kupimy, ale Lilce muszę coś wymyślić

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Co Lila jadła w środę? 4 187

Garść suszonych owoców i jabłko. Lilcia po tych dwóch miseczkach owsianki nie miała ochoty na dużą przekąskę. Zupa Barszcz czerwony, 2 miseczki to standard. II Danie Mix sałat z sosem (olej lniany, sok z cytryny, odrobina miodu i zioła), jajko i kasza kuskus. Lekkie i pyszne danie (nie mieliśmy ochoty na długie gotowanie). Wszystko zniknęło z tego talerzyka

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Pierożki schabowe z mozzarellą i suszonymi pomidorami 270

pierożki panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor. Podawać z ulubionymi dodatkami, u mnie ziemniaczki z koperkiem i surówka z sosem koperkowym

Monia miesza i gotuje
Pierożki „Pałki” na głębokim tłuszczu z kurczakiem 387

Wyśmienicie smakuje w towarzystwie warzyw i ziemniaków na tradycyjnych talerzu obiadowym, ale również świetnie sprawdza się jako przystawka podana z różnymi sosami. Składniki: 3 pojedyncze filety z kurczaka 4 szklanki wody 2 ząbki czosnku 2 kostki drobiowe 3 szklanki mąki 25 dag żółtego sera 2 jajka sól i pieprz do smaku bułka tarta do panierki tłuszcz do głębokiego smażenia Wykonanie

Tradycyjna Kuchnia