sosy - 72734 przepisów (strona:3324/4849)

Rzodkiewki na maśle, na ciepło 172

szczypior, solimy, pieprzymy, jeszcze raz dokładnie mieszamy i rozkładamy porcje na talerze, polewając rzodkiewki rozpuszczonym masełkiem. Na wierzch nakładamy po jednym przepołowionym jajku, obok – chrupiące grzanki do wyciągania maślanego sosu. Dla wzbogacenia można do smażenia dodać na samym początku przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku lub wysmażyć na chrupiąco kilka plasterków bekonu – z bekonem i czosnkiem wszystko smakuje jeszcze lepiej! SKŁADNIKI

Karo in the Kitchen
40 przepisów z nowalijkami 212

ziemniaczki z szynką, pomidorami, cebulą i jajkami podane na patelni Pomidorowa sałatka ze szpinakiem, młodą kapustą i oliwkami Surówka z młodej kapusty z truskawkami Botwinka z cukinią w delikatnym sosie   Chrupiąca sałatka z białej kapusty z koperkiem Zgrzewane kanapki z liśćmi botwinki Koktajl pietruszkowy Cukinia zapiekana z pomidorową passatą Pappardelle w pomidorach z orzechami włoskimi Pełnoziarnista kanapka z jajkiem

Moja smaczna kuchnia
Szpinakowe naleśniki z ryżem waniliowym na musie truskawkowym 184

ryżu. W pierwszej fazie konkursu dodałam trzy, z przepis na pikantne risotto z dynią i rodzynkami tak się spodobało, że dostałam skrzynkę pełną ryżu Uncle Ben's i gotowych sosów. O książce z autografem Josepha i fajnych gadżetach do kuchni nie wspomnę. Konkurs jednak trwa, więc dodaje kolejny przepis. Tym razem w roli głównej, obok ryżu pełnoziarnistego, świeży szpinak

Codzienna kuchnia niecodzienna
Chińskie z zielonym makaronem 351

Składniki 1 filet z kurczaka 1 czerwona papryka 1 garść grzybów mun 1/4 główki białej kapusty 150 g makaronu ryżowego 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 papryczka chili 1 łyżka sosu … Czytaj dalej Chińskie z zielonym makaronem

czarrna od kuchni
Dip czosnkowy 165

Dip czosnkowy to idealny dodatek do każdego rodzaju mięsa: do pałeczek kurczaka, skrzydełak, kiełbas a nawet szaszłyków. Do mięs podawanych na ciepło jak i na zimno

Magiczny Garnek
Surówka z kalarepy 212

Marchew obrać, umyć i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w cienkie paseczki. Rzodkiewki oczyścić, umyć i pokroić w półplasterki.. Przygotować sos: do szklanki wlać sok z cytryny, olej miód, dodać sól i pieprz, dokładnie wymieszać i polać tym surówkę, dobrze razem wszystko wymieszać. Wstawić na 30 min do lodówki

Camilla w kuchni
Krem z pomidorów na winie z szarpaną wołowiną 161

umieszczam w nim naczynie. Mięso piekę przez 8 godzin, co jakiś czas dolewam bulionu i obracam mięso. Po upieczeniu mięso z łatwością powinno dzielić się na włókna. Pozostały sos mieszam z mięsem, by nie było zbyt suche. W garnku rozgrzewam oliwę z oliwek i smażę na niej posiekaną cebulę i czosnek. Dodaję pokrojoną marchewkę i ziemniaka. Całość smażę

Mango Papaja
CZEKOLADOWE PANCAKES Z BANANAMI I ORZECHAMI 267

CZEKOLADOWE PANCAKES polane sosem czekoladowym, z dodatkiem bananów i chrupiących... Artykuł CZEKOLADOWE PANCAKES Z BANANAMI I ORZECHAMI pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Sałatka marokańska. 188

przekładamy do miski. Kromimy pomidory. Kroimy ser. Myjemy i odsączamy liście sałaty. Następnie kroimy je w paseczki. Wkładamy wszystko razem do miski. Wyciskamy sok z cytryny. Przygotowujemy sos winegret: oliwa z oliwek, sok z cytryny, pieprz. Skrapiamy nim naszą sałatkę. Ewentualnie jeszcze doprawiamy do smaku. Smacznego Pozdrawiam serdecznie Beata Sałatka meksykańska Sałatka z ciecierzycy Tabouleth Sałatka komosa ryżowa - awokado Sałatka

MODA NA BIO
Zielone kotlety ze szpinakiem i kaszą jaglaną (bezglutenowe) 327

cebula 2-3 łyżki mąki kukurydzianej + ok. 2-3 łyżki na panierkę (można tez użyć mąki z cieciorki) 1/2 szklanki ugotowanej ciecierzycy lub tej z puszki 1,5 łyżki sosu sojowego sól, pieprz Przygotowanie: Kaszę jaglaną przelewamy wrzątkiem, a następnie zimną wodą i wstawiamy do gotowania (1/2 szklanki kaszy zalewamy 1 szklanką wody). Odrobinę solimy i czekamy, aż będzie miękka

Bananowe Pole
Curry z łososia ze szpinakiem 300

Aromatyczny sos z delikatnym ryżem Składniki 400 g łososia 1 szklanka ryży białego 200 g mrożonego szpinaku w brykiecie 1 puszka mleczka kokosowego 1 mała cebulka 2 ząbki czosnku 2 … Czytaj dalej Curry z łososia ze szpinakiem

czarrna od kuchni
Zapiekanka z makaronem, tuńczykiem, szpinakiem i pieczarkami, pod parmezanem 223

jednej osoby  około 500 kcal. - 70 g makaronu suchego pełnoziarnistego - 150 g szpinaku - 5 sztuk pieczarek średnich - 2 łyżki tuńczyka w oleju lub sosie własnym - łyżka masła - sól, gałka muszkatołowa i pieprz do przyprawienia - pół szklanki tartego parmezanu Włącz piekarnik na 180 °C. Wysmaruj naczynie żaroodporne masłem. Ugotuj makaron al dente. Odsącz po ugotowaniu i przełóż do naczynia. Dodaj

Pasje Jolki
NALEŚNIKI ZAPIEKANE Z KASZĄ GRYCZANĄ I TWAROGIEM – pyszne! 296

kaszy gryczanej z cebulką. Podane ze świeżymi ziołami nie tylko cudownie smakują, ale i rewelacyjnie wyglądają! Są świetnym pomysłem na obiad, jak i kolację na ciepło. Podane z ulubionym sosami np. czosnkowym , są świetnym pomysłem na imprezę! Spróbujcie! SKŁADNIKI: ( 4 szt ) NALEŚNIKI: * mąka pszenna – 1 pełna szkl * duże jajko – 1 szt * mleko – 1 szkl * woda gazowana

Ostra na Słodko
Szparagi zapiekane w cieście francuskim 245

posypać ziarnami sezamu i siemienia. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 C i zapiekać ok 20 minut aż ciasto dobrze się przyrumieni, funkcja termoobieg. Podawać same lub z ulubionym sosem np. czosnkowym

Monia miesza i gotuje
Rolada serowa z pieczarkami i filetem z kurczaka 62901

naczynia żaroodpornego i pieczemy 30 minut w 170'C. 5. Posypujemy odrobiną sera na ostatnie 5 minut i zapiekamy, aż ser zrobi się rumiany. Świetnie smakuje z wszelkiego rodzaju sosami np czosnkowym. Smacznego

Tagebuch po polsku