sosy - 72734 przepisów (strona:3318/4849)

Rybna zapiekanka 171

minut – a w zasadzie do momentu aż wierzch lekko się zrumieni . Rybna zapiekanka gotowa " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> . Doskonale smakuje podana z sosem beszamelowym lub cytrynowym , ale sprawdza się także tzatzyki . Smacznego " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />   Post Rybna zapiekanka pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Gulasz wieprzowy z pomidorami i bazylią (z boczku) 212

www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com    Przepis autorski (mój). Sos robi się podobnie jak do spaghetti bolognese, które w moim domu jest bardzo lubiane.  Jednak odkąd zrobiłam ten gulasz... Cóż, jednym słowem jest pyszny i świetnie połączony smakowo! Zawsze kiedy robię dania z pomidorami - musi być w nich bazylia. Nieważne świeża, czy suszona, ale jej dodatek jest obowiązkowy. Dlatego

Di gotuje
Ziołowa sałatka ze szparagami 167

szparagi z sadzonymi jajkami makaron pełnoziarnisty ze szparagami omlet z zielonymi szparagami i pieczarkami risotto z białymi szparagami pizza z zielonymi szparagami sałatka ze szparagami i mozzarellą makaron z sosem szparagowym tarta ze szparagami i pomidorami najprostsza tarta z zielonymi szparagami tarta z zielonymi szparagami wiosenna sałatka ze szparagami tagliatelle ze szparagami frittata: szparagi, papryka szparagi z sezamem frittata

Kulinarne przygody Gatity
Popularne surówki do grilla 267

Sezon grillowy w pełni, spotkanie przy grillu ze znajomymi to czysta przyjemność i doskonała zabawa. Jednak oprócz takich rarytasów na grillu jak karkówki , kaszanki, kiełbasy, warto

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Schab po bałkańsku 192

smażymy schab pokrojony w plastry. Dodajemy kolejno pokrojone warzywa: cebulę zwykłą i dymkę, pieczarki, paprykę, ogórki, pomidory, czosnek oraz przyprawy, podlewamy bulionem. Mieszamy i dusimy do miękkości, czekamy aż sos się zredukuje. Doprawiamy do smaku, podajemy posypane zieleniną

Apetyczna babeczka
Surówka ze szparagami i truskawkami z szampańsko-waniliowym winegretem 189

Szparagi i truskawki to najsmaczniejszy majowy duet. Szparagi z pysznym, dietetycznym, balsamicznym sosem truskawkowym prezentowałam  tutaj . Dzisiaj również szparagi w wybornym towarzystwie truskawek, ale na surowo. Cienkie, skośnie pocięte plasterki szparagów z plasterkami truskawek, a wszystkie skropione szampańskim winegretem z dodatkiem wanilii i chrupiących orzeszków pinii. Prawdziwa uczta smaków! Jeśli pominiesz wino musujace i dodatek wanilii, a użyjesz tradycyjnego

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Tuńczyk w pomidorach z selerem naciowym 204

wspólnego, błyskawicznego pichcenia zapraszam na bloga Da yliCooking - Codzienna kuchnia niecodzienna . Składniki na 2 porcje: 1/3 paczki świderków orkiszowych od MAKARONY POLSKIE [około 130g] 1 puszka tuńczyka rozdrobnionego w sosie własnym 1 puszka pomidorów krojonych bez skórki 1 łodyga selera naciowego 2 ząbki czosnku - duże 1 cebula - mała 1 łyżeczka oliwy z oliwek - do smażenia sól, pieprz czarny, zioła prowansalskie

Grunt to przepis!
pierogi z pokrzywą i serem feta 212

środku każdego krążka kładziemy farsz, zlepiamy brzegi, wrzucamy na gotującą się osoloną wodę. Gotujemy ok. 2- 3 min. od wypłynięcia pierogów na powierzchnię. Podajemy okraszone domowym masłem klarowanym lub sosem

Domowy Smak Jedzenia
Cukinia z cieciorką na ostro 141

Cukinia i ciecierzyca to znakomite połączenie a jeśli zanurzymy je w wyśmienitym sosie to obiad będzie pyszny i pożywny. Zachęcam do wypróbowania tego przepisu. Danie jest aromatyczne, treściwe i szybko się je robi. Cukinia z cieciorką na ostro. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
8 propozycji na śniadanie. Przepisy śniadaniowe. 233

coś dla siebie. Spróbujcie: Wiosenna owsianka z musem z kiwi Nocna owsianka z owocami, chia, ziarenkami i żurawiną Grillowana tortilla z kabanosem i dodatkami Tortilla z prażoną cebulką, wędliną, sosem czosnkowym i zielonymi dodatkami Serowo-jogurtowe placuszki śniadaniowe (light) Delikatne jabłkowe placuszki z kaszy manny Kokosowy omlet z figą Tosty z patelni w ziołach i ziarenkach Smacznego i miłego dnia

Słodkie okruszki
Pieczarki zapiekane w cieście ziemniaczanym 274

piekarnika i na wierzch każdej zapiekanki nakładamy odrobinę masła. Ponownie wstawiamy do piekarnika. Upieczone wyjmujemy z piekarnika a po 2-3 minutach z foremek. Bardzo dobrze smakują z sosem czosnkowym i dowolną surówką. Smacznego

Maminek kulinarny
Filet z dorsza z białymi szparagami w ziołowym sosie serowym 192

pasują do delikatnego, wyśmienitego mięsa dorsza. Na pocieszenie mogę powiedzieć, że do tych ostatnich jeszcze powrócę. A tymczasem zapraszam na filet z dorsza w towarzystwie białych szparagów i ziołowego sosu serowego. Prosto a jednocześnie wykwitnie.” Czytaj więcej

Wiem co jem
Gulasz cielęcy z pieczarkami 217

też pomidory z puszki i przeciśnięty przez praskę czosnek oraz liść laurowy, ziele angielskie i ziarna pieprzu. Solimy do smaku. Dusimy na małym ogniu około 5 minut często mieszając. Sos gulaszowy zgęstnieje w tym czasie za sprawą obsmażonej na mięsie mąki. Do gulaszu wlewamy wino i często mieszając dusimy gulasz aż do całkowitej miękkości mięsa (około 40 minut

Trzeci talerz
Tort z ciasta francuskiego ze szparagami i łososiem wędzonym (Torta di pasta sfoglia con asparagi, salmone affumicato e ricotta) 183

proponuj ę  Wam przepyszny i wyrazisty w smaku tort z ciasta francuskiego w sosie z ricotty ze szparagami i  wędzonym  łososiem. Smacznego :) SKŁADNIKI 500 gr szparagów 400 gr ricotty 100 gr  wędzonego  łososia 30 gr parmezanu 2 opakowania ciasta francuskiego s ó l, pieprz     PRZYGOTOWANIE Szparagi po umyciu, usunięciu suchych

La grande e la piccola cuoca
Święto "małej czarnej" w Trójmieście - KAWA FESTIVAL - Alternatywnie 2016 i Espresso 2015 230

ywało niemal po talerzu. Całość miała być niby dope łniona jakimś czerwonym owocem dla kontrastu smaku - ale szukać go trzeba by ł o z lupą. Na wierzch sos , który nie wyglądał ani zachęcająco, ani apetycznie. Wszytko nieprzyjemnie ciepłe , zamiast porz ą dnie schłodzone. T otalna klapa! A szkoda, bo bywam tu czasem skorzystać ze standardowego menu i jestem zwykle mocno

Grunt to przepis!