parówką, serem i cebulką prażoną Bułeczki z pieczenią mięsną i papryczką pepperoni Bułki pszenno-żytnie z parówką i farszem pieczarkowo-paprykowym Mini-chlebki nadziane salcesonem Dziś prezentuję drożdżowe bułki z mieszaniny mąk pszennej i żytniej , nadziane nieśmiertelną parówką , pieczarkami oraz żółtym serem . Intrygującego posmaku dodają im kawałki ananasa oraz solidny chlup Sosu madziarów od Folwark . I oto pożywna doza nadzianego
Grunt to przepis!Bardzo syta mięsna zapiekanka przełożona razowymi płatami lasagne. Dzięki przyprawom jest bardzo aromatyczna. 12 razowych płatów lasagne 500 g mięsa mielonego 190 g koncentratu pomidorowego 200 g pieczarek 3 cebule 2 ząbki czosnku Sól Pieprz Słodka czerwona papryka Chilli pieprz cayeński Oregano Liść lubczyku 250 g żółtego sera Sos beszamelowy: 1 łyżka masła 2 łyżki mąki pszennej 1,5 szklanki
VioletoweKucharzenieJeżeli lubicie tajską kuchnię to to danie jest właśnie dla Was – lekkie i bardzo pyszne – zielone curry z kurczakiem i warzywami
Kuchenne WariacjeOstatnio kupiliśmy mięso mielone i zastanawialiśmy się co zrobić a że okazało się że mamy wszystkie składniki żeby zrobić coś w stylu tajskim
Kuchenne Wariacjemieć konsystencję taką, jak masa mięsna na kotlety mielone). Całość starannie doprawiamy solą i pieprzem. Łyżką nabieramy porcję masy ziemniaczanej i rękami zmoczonymi w zimnej wodzie formujemy zgrabne kotleciki. Na patelni rozgrzewamy olej i układamy partiami kotlety. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Podajemy polane gęstym naturalnym jogurtem lub ulubionym sosem i posypane zieleniną, np. natką pietruszki lub szczypiorkiem
Naturalna Kuchniajeszcze szerszą gamą wypełnienia od nadzienia mięsnego, przez warzywne, aż do słodkich bułek deserowych. Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki gorącej wody szczypta soli Farsz: 500 g mielonego mięsa wieprzowego 250 g krewetek 2 łyżki tartego świeżego imbiru pęczek szczypiorku, drobno posiekany 2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę 3 łyżki sosu sojowego 2 łyżki octu ryżowego świeżo
Smakowity Blog KulinarnyMięsny wtorek Dziś zapraszam Was na kolejne danie z kuchni tureckiej, które, jeśli lubicie grillować (w końcu niektórzy cały czas maja wakacje) idealnie nadaje się na taką okazję. Mięso należy zamarynować dzień wcześniej, aby przeszło aromatem przypraw i było soczyste. Można je podawać z dowolną surówką, sosem jogurtowo - ogórkowym lub czosnkowym. Składniki : 1kg wyfiletowanych udek z kurczaka (można zastąpić
Codzienne Gotowanieoleju z cebulą Śledź w sosie czosnkowym Roladki z francuskiego ciasta z łososiem Szpinakowe roladki z łososiem Świąteczna galantyna drobiowa Wiosenna galaretka z kurczakiem Wiosenna sałatka z groszkiem Sałatka z ryżem kurczakiem i ananasem Sałatka ziemniaczana Sałatka z kurczakiem, selerem naciowym i winogronami Klasyczna sałatka jarzynowa Domowy majonez w słoiku Pasztet mięsny Pate z drobiowych wątróbek Szynka pieczona w ziołach
Kulinarne przygody Gatitysolą, pieprzem i ziołami. 4. Wyrobić mięsną masę, dodając tyle bułki tartej, żeby dało się formować kotlety. 5. Toczyć kulki wielkości moreli (ja robiłam zwyczajne kotlety), obtaczać je w bułce i smażyć na rozgrzanym oleju. Rada: Podawać z ziemniakami, frytkami lub ryżem oraz ulubioną sałatką. Bardzo dobre są także na zimno z sosem na bazie jogurtu
Pasja SmakuJedno danie a zawiera tak wiele, makaron, mięso i warzywa. Bardzo dobra zapiekanka, pyszny pomysł na obiadek. Można również zabrać sobie do pracy na lunch.
Kuchnia Pokoleńwołowiny cebula 2 ząbki czosnku łyżka musztardy łyżeczka sosu Worcester (ewentualnie Maggi) łyżeczka zimnej wody 2 małe jajka sól, pieprz przyprawy: słodka papryka, gorczyca olej (do smażenia) Dodatkowo: domowy sos do Big Maca (z tego przepisu ) ok. 2-3 górki konserwowe 1-2 cebule sałata lodowa (do dekoracji można użyć ozdobnej) kilka plasterków sera cheddar Domowe Hamburgery - Sposób przygotowania: Bułeczki(...)minut. Burgery: Cebulę bardzo drobno kroimy (możemy również zetrzeć na tarce), podobnie postępujemy z czosnkiem. Dodajemy pozostałe składniki na hamburgery, wrzucamy po szczypcie przypraw i wyrabiamy masę mięsną do dokładnego połączenia składników. Z masy mięsnej formujemy kule, które następnie spłaszczamy tworząc płaskie "kotlety". Smażymy je na niewielkiej ilości oleju z obu stron na złoty kolor (w trakcie smażenia mięso dość
Słodka Stronaniej sięgam bo niektóre przepisy są naprawdę smaczne . Ten do takich należy . Pasztet z czerwonej soczewicy jest delikatny , sycący i absolutnie nie jest suchy . Uwielbiam go szczególnie z sosem jogurtowym lub tzatzyki . Moja rodzinka, też nim nie gardzi wręcz przeciwnie , nawet moja druga połowa pałaszuje go ze smakiem , co nie jest takie oczywiste , gdyż jest to osobnik typowo mięsożerny Polecam(...)banalnie prosty Składniki : 0,5 kg czerwonej soczewicy 4 duże cebule 1 jajko 2 l bulionu lub kostek bulionowych warzywnych ( jeśli nie jesteście wege to mogą być i mięsne ) sól , do smaku 1/2 szklanki bułki tartej 1 łyżeczka mielonego chilli ( można mniej jeśli ktoś lubi łagodniej ) łyżka oleju rzepakowego do smażenia Soczewicę zalewamy bulionem lub wodą z kostkami warzywnymi
Ogrodnik w podróżyHej! Za klasycznymi czeskimi knedlami zawsze tęskniłam. Po raz pierwszy jadłam je w uroczej knajpce w Pradze. Podano je z gulaszem i dużą ilością sosu, tak
Tylko pysznieTakie szybkie, mega szybkie danie dziś przedstawiam. Steki z ligawy cielęcej to bardzo delikatne mięso i szybko się grilluje a do nich równie przepyszna chińska kapusta
Moje Małe CzarowanieNiby pieczeń jak każda inna, ale dodatek chrupiącego boczku nadaje jej nowych walorów smakowych, a wygląda również nietuzinkowo. To doskonały pomysł na
To co kocham