 Kurczak w porach 854
Kurczak w porach 854Kurczaka w porach robiłam już kilka razy. Spotkałam się z wersją zapiekaną w piekarniku. Ja osobiście jednak wolę dusić go na patelni. Raz, dwa i gotowe
Pobite gary Barbary Zapiekanka Makaronowa Z Mięsem I Brokułami 1371
Zapiekanka Makaronowa Z Mięsem I Brokułami 1371Smaczna i pożywna zapiekanka z makaronem :) Składniki na 4 osoby makaron świderki 200 gr mięso mielone ( użyłam z łopatki ) 200 gr 1 niewielki brokuł 1 cebulka
Gotowanie...to proste ! SKRZYDEŁKA KURCZAKA W SOSIE SOJOWO- IMBIROWYM 230
SKRZYDEŁKA KURCZAKA W SOSIE SOJOWO- IMBIROWYM 230Jeśli lubicie drób i nieco ostrzejsze smaczki, koniecznie tak przyrządźcie skrzydełka. Smakują wyśmienicie i zachwycą nawet najwybredniejszych gości Składniki: 1 kg skrzydełek kurczaka sól, pieprz
Z Majeczką w kuchni Schab pieczony z jajkiem 303
Schab pieczony z jajkiem 303Idealna propozycja na wielkanocny stół. Prosty w wykonaniu, bardzo efektowny i smaczny pieczony schab z jajkiem w środku. Zawsze prowokuje pytanie: "jak włożyliście tam to jajko
Szefowa kuchni Lasagne (Lazania) od A do Zet, z przepisem na makaron i sos mięsno - pomidorowy 249
Lasagne (Lazania) od A do Zet, z przepisem na makaron i sos mięsno - pomidorowy 249Lasagne, czyli po polsku Lazania. Można ją kupić gotową w sklepie, podgrzać i zjeść, ale dla tych bardziej ambitnych, przedstawiam mój przepis, na Lazanię od A
Smakowy Raj PIERŚ KURCZAKA W FASOLCE Z SEZAMEM 381
PIERŚ KURCZAKA W FASOLCE Z SEZAMEM 381Taka mała pyszna improwizacja na napotkany sezam :) Co musiałam z nim zrobić,a że mam świeżą fasolkę i pierś kurczaka w lodówce wyszło to :) Składniki
Z Majeczką w kuchni MIODOWE PAŁKI KURCZAKA Z WARZYWAMI 258
MIODOWE PAŁKI KURCZAKA Z WARZYWAMI 258Ma być szybko i pysznie? Polecam drób i wykorzystanie jednej z mieszanek Iglotex. Z ich produk tami smacznie będzie napewno Składniki: 70 dag pałek kurczakowych 1
Z Majeczką w kuchni młode ziemniaki z czosnkiem, kotletem schabowym i mizerią na obiad... 234
młode ziemniaki z czosnkiem, kotletem schabowym i mizerią na obiad... 234Składniki: ziemniaki młode 1 kg, olej rzepakowy 1/2 szklanki, ząbki czosnku 1 główka, papryka ostra mielona 3/4, kotlety schabowe 5 małe, panierka do kurczaka Prymat, jajka
W Mojej Kuchni Lubię PULPETY W SOSIE PIECZARKOWO-CHARZNOWYM 276
PULPETY W SOSIE PIECZARKOWO-CHARZNOWYM 276PULPETY W SOSIE PIECZARKOWO-CHRZANOWYM Składniki: - 500g mięsa mielonego z indyka - 2 mini bagietki - 1 jajko - pół szklanki bułki tartej - 1 cebula czerwona - 2 ząbki czosnku - 1 łyżka majeranku - 1 łyżeczka czosnku w granulacie - 2 łyżeczki lubczyku otartego - pół łyżeczki bazylii - 3 łyżeczki musztardy delikatesowej - 500g pieczarek - 1 kostka rosołowe z lubczykiem - 1 kostka grzybowa - 2 białe cebule - 1 łyżka(...)łyżkę majeranku, 1 łyżeczkę lubczyku otartego, pół łyżeczki bazylii, 3 łyżeczki musztardy delikatesowej oraz przyprawy "Kucharek" i pieprzu czarnego mielonego do smaku. Całość dokładnie mieszamy i formujemy małe kulki mięsne. Do rondelka wkładamy jedną kostkę rosołową z lubczykiem oraz jedną grzybową i zalewamy wrzątkiem (dokładnie mieszając). Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki, dodajemy 2 poszatkowane białe cebule. Całość umieszczamy
Mentor Smaku Złote zasady przy swiątecznym stole 165
Złote zasady przy swiątecznym stole 165przygotuj aromatyczne sałatki z sosami typu winegret z dodatkiem np. oleju lnianego . Wykorzystaj świąteczny czas po to, aby porządnie wypocząć, a przy okazji zaplanuj sobie wypoczynek aktywny – przejdź się na długi spacer, pooddychaj świeżym powietrzem – niech to będzie czas refleksji i miłego spędzenia go z najbliższymi. Nie konsumuj słodkich przekąsek od razu po potrawie mięsnej bądź rybnej – pomiędzy posiłkami postaraj
MintTaste Zupa kalafiorowo-ziemniaczana z mleczkiem kokosowym i łososiowymi pulpetami 137
Zupa kalafiorowo-ziemniaczana z mleczkiem kokosowym i łososiowymi pulpetami 137dodania pulpetów, ale nie mięsnych, a rybnych. Kupiłam ładny kawałek łososia i proszę! Proste składniki połączone razem sprawiły, że obiad był niezwykły! Składniki: zupa (na duży garnek) 2 litry bulionu mięsno-warzywnego 1 kalafior 4 średniej wielkości ziemniaki 1 marchewka 1 puszka mleczka kokosowego sól, pieprz szczypta gałki muszkatołowej szczypta mielonej kolendry (opcjonalnie) sos sojowy (opcjonalnie) świeży koperek pulpety
Raj dla Podniebienia Hot dogi 177
Hot dogi 177sprzedawane były również przetwory mięsne. Hot dogi te, różniły się od tych z lat siedemdziesiątych. Bułka do hot dogów, była dużo gorszej jakości od wcześniej używanych paluszków, często była „rozparzona”. O chrupkości można było zapomnieć. O jakości parówek już nie wspomnę. Oczywiście były również sprzedawane hot dogi składające się tylko z bułki, parówki i sosu (majonez, musztarda). bułka*, parówka, majonez
królestwo garów Farszynki Z Mięsem Z Rosołu 223
Farszynki Z Mięsem Z Rosołu 223uzyskania takiej pasty mięsnej, możemy też zbindować mięso blenderem lub mikserem z końcówką blendującą. 5. Z ciasta odrywamy spore kawałki, rozpłaszczamy na dłoni i nakładamy na środek farsze. Zalepiamy szczelnie, tworząc owalny kształt bądź podłużny ;) 6. Smażymy na rozgrzanym oleju, na niewielkim gazie do momentu aż farszynki się ładnie zrumienią. Podajemy z ulubionym sosem, sałatką bądź z barszczykiem czerwonym
Gotowanie...to proste ! Pulpety z indyka w sosie śmietanowo-pieczarkowym 203
Pulpety z indyka w sosie śmietanowo-pieczarkowym 203wodę i zagotować. Z mięsnej masy uformować pulpeciki i wrzucić na wrzątek. Gdy pulpeciki zmienią kolor dodać pokrojone pieczarki. Przykryć i dusić całość aż pieczarki będą miękkie. Śmietanę zahartować gorącym wywarem z pulpetów. Następnie dodać mąkę i dokładnie wymieszać aby nie było grudek. Gdy pieczarki będą miękkie dodać mąkę wymieszaną ze śmietaną i zagęścić sos. Sos doprawić do smaku sola
Monia miesza i gotuje Pieczeń z kawałkami kurczaka 349
Pieczeń z kawałkami kurczaka 349mięsem mielonym. Masę mięsną wkładamy do podłużnej foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Dobrze uciskamy, by pozbyć się pustych miejsc, które powstaję pomiędzy kawałkami kurczaka. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C ok. 1,5 godziny. Mięso studzimy. Zimne doskonale się kroi. Może być podawane na zimno lub na gorąco do obiadu polane sosem. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie
W kuchennym oknie Ewy VADA – pączki / donaty z soczewicy / kuchnia indyjska 205
VADA – pączki / donaty z soczewicy / kuchnia indyjska 205będzie to danie mięsne …. a będą to pączki! Ale nie takie zwykłe pączki, bo w wersji na ostro, z soczewicy, o wdzięcznej nazwie VADA. Przygotowuje się je w kształcie donatów ( oponek ) i smaży na rumiano. Są świetnym pomysłem na obiad, kolację, albo imprezową przekąskę dla wielbicieli orientalnych smaków. Świetnie smakują z dodatkiem ulubionego sosu – ja polecam chutney pomidorowy
Ostra na Słodko Babeczki ziemniaczane z mięsnym farszem 220
Babeczki ziemniaczane z mięsnym farszem 220dołek (miejsce na farsz mięsny). Ugotowane mięso oddzielamy od kości i razem z ugotowanymi żołądkami i cebulą mielimy na największych oczkach. Dodajemy jajko ,doprawiamy do smaku solą ,pieprzem i ziołami prowansalskimi. Farsz wykładamy do każdej babeczki. Wierzch babeczek przykrywamy farszem ziemniaczanym. Babeczki zapiekamy w temperaturze 200°C przez 40-50 min. Całość podałem z sosem pieczarkowym i surówką z białej
R'n'G Kitchen