sos mięsny - 4565 przepisów (strona:133/305)

Kurczak w porach 831

Kurczaka w porach robiłam już kilka razy. Spotkałam się z wersją zapiekaną w piekarniku. Ja osobiście jednak wolę dusić go na patelni. Raz, dwa i gotowe

Pobite gary Barbary
Zapiekanka Makaronowa Z Mięsem I Brokułami 1338

Smaczna i pożywna zapiekanka z makaronem :) Składniki na 4 osoby makaron świderki 200 gr mięso mielone ( użyłam z łopatki ) 200 gr 1 niewielki brokuł 1 cebulka

Gotowanie...to proste !
SKRZYDEŁKA KURCZAKA W SOSIE SOJOWO- IMBIROWYM 208

Jeśli lubicie drób i nieco ostrzejsze smaczki, koniecznie tak przyrządźcie skrzydełka. Smakują wyśmienicie i zachwycą nawet najwybredniejszych gości   Składniki: 1 kg skrzydełek kurczaka sól, pieprz

Z Majeczką w kuchni
Schab pieczony z jajkiem 270

Idealna propozycja na wielkanocny stół. Prosty w wykonaniu, bardzo efektowny i smaczny pieczony schab z jajkiem w środku. Zawsze prowokuje pytanie: "jak włożyliście tam to jajko

Szefowa kuchni
Lasagne (Lazania) od A do Zet, z przepisem na makaron i sos mięsno - pomidorowy 224

Lasagne, czyli po polsku Lazania. Można ją kupić gotową w sklepie, podgrzać i zjeść, ale dla tych bardziej ambitnych, przedstawiam mój przepis, na Lazanię od A

Smakowy Raj
PIERŚ KURCZAKA W FASOLCE Z SEZAMEM 358

Taka mała pyszna improwizacja na napotkany sezam :) Co musiałam z nim zrobić,a że mam świeżą fasolkę i pierś kurczaka w lodówce wyszło to :)   Składniki

Z Majeczką w kuchni
MIODOWE PAŁKI KURCZAKA Z WARZYWAMI 236

Ma być szybko i pysznie? Polecam drób i wykorzystanie jednej z mieszanek Iglotex. Z ich produk tami smacznie będzie napewno Składniki: 70 dag pałek kurczakowych 1

Z Majeczką w kuchni
młode ziemniaki z czosnkiem, kotletem schabowym i mizerią na obiad... 215

Składniki: ziemniaki młode 1 kg, olej rzepakowy 1/2 szklanki, ząbki czosnku 1 główka, papryka ostra mielona 3/4, kotlety schabowe 5 małe, panierka do kurczaka Prymat, jajka

W Mojej Kuchni Lubię
PULPETY W SOSIE PIECZARKOWO-CHARZNOWYM 245

PULPETY W SOSIE PIECZARKOWO-CHRZANOWYM Składniki: - 500g mięsa mielonego z indyka - 2 mini bagietki - 1 jajko - pół szklanki bułki tartej - 1 cebula czerwona - 2 ząbki czosnku - 1 łyżka majeranku - 1 łyżeczka czosnku w granulacie - 2 łyżeczki lubczyku otartego - pół łyżeczki bazylii - 3 łyżeczki musztardy delikatesowej - 500g pieczarek - 1 kostka rosołowe z lubczykiem - 1 kostka grzybowa - 2 białe cebule - 1 łyżka(...)łyżkę majeranku, 1 łyżeczkę lubczyku otartego, pół łyżeczki bazylii, 3 łyżeczki musztardy delikatesowej oraz przyprawy "Kucharek" i pieprzu czarnego mielonego do smaku. Całość dokładnie mieszamy i formujemy małe kulki mięsne. Do rondelka wkładamy jedną kostkę rosołową z lubczykiem oraz jedną grzybową i zalewamy wrzątkiem (dokładnie mieszając). Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki, dodajemy 2 poszatkowane białe cebule. Całość umieszczamy

Mentor Smaku
Złote zasady przy swiątecznym stole 147

przygotuj aromatyczne sałatki z sosami typu winegret z dodatkiem np. oleju lnianego . Wykorzystaj świąteczny czas po to, aby porządnie wypocząć, a przy okazji zaplanuj sobie wypoczynek aktywny – przejdź się na długi spacer, pooddychaj świeżym powietrzem – niech to będzie czas refleksji i miłego spędzenia go z najbliższymi. Nie konsumuj słodkich przekąsek od razu po potrawie mięsnej bądź rybnej – pomiędzy posiłkami postaraj

MintTaste
Zupa kalafiorowo-ziemniaczana z mleczkiem kokosowym i łososiowymi pulpetami 115

dodania pulpetów, ale nie mięsnych, a rybnych. Kupiłam ładny kawałek łososia i proszę! Proste składniki połączone razem sprawiły, że obiad był niezwykły!   Składniki: zupa (na duży garnek) 2 litry bulionu mięsno-warzywnego 1 kalafior 4 średniej wielkości ziemniaki 1 marchewka 1 puszka mleczka kokosowego sól, pieprz szczypta gałki muszkatołowej szczypta mielonej kolendry (opcjonalnie) sos sojowy (opcjonalnie) świeży koperek pulpety

Raj dla Podniebienia
Hot dogi 153

sprzedawane były również przetwory mięsne. Hot dogi te, różniły się od tych z lat siedemdziesiątych. Bułka do hot dogów, była dużo gorszej jakości od wcześniej używanych paluszków, często była „rozparzona”. O chrupkości można było zapomnieć. O jakości parówek już nie wspomnę. Oczywiście były również sprzedawane hot dogi składające się tylko z bułki, parówki i sosu (majonez, musztarda). bułka*, parówka, majonez

królestwo garów
Farszynki Z Mięsem Z Rosołu 200

uzyskania takiej pasty mięsnej, możemy też zbindować mięso blenderem lub mikserem z końcówką blendującą. 5. Z ciasta odrywamy spore kawałki, rozpłaszczamy na dłoni i nakładamy na środek farsze. Zalepiamy szczelnie, tworząc owalny kształt bądź podłużny ;) 6. Smażymy na rozgrzanym oleju, na niewielkim gazie do momentu aż farszynki się ładnie zrumienią. Podajemy z ulubionym sosem, sałatką bądź z barszczykiem czerwonym

Gotowanie...to proste !
Pulpety z indyka w sosie śmietanowo-pieczarkowym 182

wodę i zagotować. Z mięsnej masy uformować pulpeciki i wrzucić na wrzątek. Gdy pulpeciki zmienią kolor dodać pokrojone pieczarki. Przykryć i dusić całość aż pieczarki będą miękkie. Śmietanę zahartować gorącym wywarem z pulpetów. Następnie dodać mąkę i dokładnie wymieszać aby nie było grudek. Gdy pieczarki będą miękkie dodać mąkę wymieszaną ze śmietaną i zagęścić sos. Sos doprawić do smaku sola

Monia miesza i gotuje
Pieczeń z kawałkami kurczaka 329

mięsem mielonym. Masę mięsną wkładamy do podłużnej foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Dobrze uciskamy, by pozbyć się pustych miejsc, które powstaję pomiędzy kawałkami kurczaka. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C ok. 1,5 godziny. Mięso studzimy. Zimne doskonale się kroi. Może być podawane na zimno lub na gorąco do obiadu polane sosem. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie

W kuchennym oknie Ewy
VADA – pączki / donaty z soczewicy / kuchnia indyjska 181

będzie to danie mięsne …. a będą to pączki! Ale nie takie zwykłe pączki, bo w wersji na ostro, z soczewicy, o wdzięcznej nazwie VADA. Przygotowuje się je w kształcie donatów ( oponek ) i smaży na rumiano. Są świetnym pomysłem na obiad, kolację, albo imprezową przekąskę dla wielbicieli orientalnych smaków. Świetnie smakują z dodatkiem ulubionego sosu – ja polecam chutney pomidorowy

Ostra na Słodko
Babeczki ziemniaczane z mięsnym farszem 200

dołek (miejsce na farsz mięsny). Ugotowane mięso oddzielamy od kości i razem z ugotowanymi żołądkami i cebulą mielimy na największych oczkach. Dodajemy jajko ,doprawiamy do smaku solą ,pieprzem i ziołami prowansalskimi. Farsz wykładamy do każdej babeczki. Wierzch babeczek przykrywamy farszem ziemniaczanym. Babeczki zapiekamy w temperaturze 200°C przez 40-50 min. Całość podałem z sosem pieczarkowym i surówką z białej

R'n'G Kitchen

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję