Wieprzowe zrazy, którym smaku dodają suszone pomidory, cebula i czosnek. Pesto i ser pleśniowy podczas duszenia przenikają przez mięso i razem z sokiem pomidorowym tworzą wspaniały
Trzeci talerzMoja propozycja na dziś to gulasz wieprzowy, bardzo aromatyczny . Mięso kruche, rozpadające się w ustach a do tego przepyszne dodatki czyli dynia, fasola czerwona, pomidory utworzą
Moje Małe Czarowaniedań wege do wyboru (nie wiem, jak z mięsnymi). Ceny umiarkowane i duże porcje. Serwują też genialne tofu z różnymi dodatkami oraz pyszne wino z liczi - polecam. Saigon oferuje obiady na dowóz, organizuje przyjęcia okolicznościowe i bankiety. Saigon ul. Jana III Sobieskiego 14 godziny otwarcia: codziennie 11.00-22.00 Tofu w sosie słodko-kwaśnym Wino z liczi Kalafior z pomidorami Makaron
Qlinarnie i Qlinarniepolecam dla osób, które chcą odpocząć czasami od mięsnych dań:) Jem zdrowo: Naleśniki z soczewicą i jarmużem Drukuj przepis Składniki 2 łyżki masła (klarowanego) Farsz 1,5 szklanki soczewicy 2 łyżki przecieru pomidorowego 7 liści jarmużu 1 średnia cebula 3 ząbki czosnku przyprawy sól, pieprz, bazylia, papryka ostra, oregano, majeranek Sos do zapieczenia 1 opakowanie startej mozzarelli (może być parmezan
CoolinarniePLJeśli uda się nam kupić chudziutkie żeberka, to nawet takie danie będzie lekkie, za sprawą tego, że do żeberek nie dodaję się ani grama tłuszczu, a
Kuchnia z widokiem na ogródwiększość z nas kocha kuchnie włoską. Pasty, pizza, sery wino....To wszystko od razy wprawia mnie w dobry nastrój. Dziś zapraszam na lasagne z mięsem mielonym i cukinią w sosie beszamelowym. Składniki: 2 os 500 gram mięsa mielonego ja użyłam mięsa z indyka 10 płatów makaronu lasagne 1 cukinia olej rzepakowy do smażenia 1 mała papryczka chilli czosnek kieliszek(...)około 5 min. Cukinie ścieramy na tarce o grubych oczkach i podsmażamy na oleju. Następnie dodajemy do mięsa mieszamy. W naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem układamy płat makaronu i farsz mięsny przykładamy kolejnym płatem i powtarzamy czynność do wyczerpania składników Górny płat polewamy delikatnie małą ilością przecieru pomidorowego. Pieczemy w tem 200 st około 25-30 min. W rondlu rozpuszczamy masło
NaKońcuJęzykacałą gorczycą 34 g majonezu sól i pieprz do smaku Mieszamy w misce majonez z jogurtem i musztardą, doprawiamy do smaku solą i pieprzem według swoich preferencji smakowych. Odstawiamy sos do lodówki na czas przygotowania burgerów. Piklowana cebula: ½ czerwonej cebuli kroimy w piórka i skrapiamy 15 ml octu jabłkowego (najlepiej domowej roboty), doprawiamy solą i pieprzem, zostawiamy aż cebula nabierze(...)miski dodajemy mielone mięso wołowo-jagnięce. Całość doprawiamy solą i pieprzem oraz wlewamy 50 ml zimnej wody niegazowanej, dokładnie wyrabiamy ręką wszystkie składniki aż się połączą. Z masy mięsnej formujemy dwa równej wielkości burgery, większe niż średnica bułki, gdyż podczas smażenia mięso się skurczy. Patelnię grillową smarujemy olejem. Smażymy burgery na średnim ogniu, po ok. 3-4 minut z każdej
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięwidelcem, tak aby nie powstały grube mięsne kulki, podduszamy. Dodajemy wino, gotujemy kilka minut, aby alkohol mógł odparować. Pomidory z puszki rozdrabniamy, dodajemy je do mięsa. Całość gotujemy jeszcze kilkanaście minut. Pod koniec gotowania dodajemy koncentrat pomidorowy. Przyprawiamy do smaku. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Podajemy go z sosem i dekorujemy bazylią. Jeżeli przygotowałaś
Słodki Zakątekktóre są przepyszne w wersji nie tylko mięsnej. Tym razem zdecydowałam się na wegetariańską opcję. Warzywo faszerowałam kuskusem z suszonymi pomidorami iziołami. Danie szybkie w przygotowaniu i bardzo syte, do tego naprawdę apetycznie prezentuję się na talerzu. Ci ciekawe, doskonale smakuje na ciepło i na zimno. Faszerowaną cukinię podałam z sosem jogurtowym, do którego dodałam czosnek, wędzoną i ostrą
Moja smaczna kuchniadużych oczkach maszynki, połączyć z farszem mięsnym, dodać jajko, dobrze wyrobić, rozłożyć prostokąty polędwiczki, nałożyć farsz, zwinąć, zamknąć wykałaczkami, folię aluminiową wysmarować olejem, włożyć zwinięte polędwiczki, zawinąć, piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni około 35 min., otworzyć z folii i piec około 10 min, do zrumienienia, podawać z sosem grzybowym
Kuchnia Beatyzbyt rzadkie dodać odrobinę bułki tartej. Gotową masę mięsną podzielić na tyle części, ile mamy jajek. Z każdej części mięsa uformować kulę, rozpłaszczyć ją, włożyć do środka całe jajo i delikatnie zlepić. Tak przygotowane jajka w mięsie smażyć na patelni, albo piec w piekarnik. Podawać na ciepło lub zimno, z ulubionym sosem lub chrzanem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieKounoupidi Kapama czyli przepyszny kalafior duszony w aromatycznym sosie pomidorowym. Ciężko wymówić, ale gwarantuję, że smakiem każdy się zachwyci! Danie proste, szybkie, smaczne i bardzo tanie! Zapewne znajdą się tacy, którzy dziwić będą się na widok cynamonu dodawanego do potrawy z warzyw , ale gwarantuję Wam , że cynamon w potrawach warzywnych lub mięsnych nie jest w kuchni greckiej niczym dziwacznym
Ostra na SłodkoDziś piątek więc pora na coś niemięsnego. Na pierwszy rzut oka wyglądają jak zwykłe mielone pulpeciki, jednak w środku kryją się aż dwie rybki ;). Obiad dobry, szczególnie dla dzieci, które ryby jedzą tylko w postaci smażonych paluszków rybnych z grubą panierką. Łatwo też można przemycić tam warzywa w zblendowanym sosie, polecam wszystkim bo jest pycha! Ponadto ryby są bardzo zdrowe
Idę coś wszamaćprzyrządzania wielu potraw. Dodatek sherry do potraw mięsnych czy drobiowych znacznie podnosi ich walory smakowe. Może to być dodanie niewielkiej ilość sherry do wątróbki smażonej z cebulą, do pâté z wątróbki , pasztetów drobiowych, szczególnie z kaczki czy gęsi , galantyn drobiowych . Będzie również wspaniałym składnikiem marynat do mięs lub dodatkiem do sosów, do wieprzowiny i wołowiny. Schłodzone fino będzie idealne jako
królestwo garów