sos mięsny - 4565 przepisów (strona:123/305)

Boczek pieczony w piwie 194

Publikując przepisy na boczek pieczony w winie oraz boczek z grilla obiecywaliśmy, że będzie go więcej. A więc jest – tym razem upieczony w domowym piekarniku w

Kulinarna Pokusa
Nadziewana tortilla a la pizza z mięsem mielonym, serem i sałatą 305

przykrywamy pokrywką. Nasz farsz nie ma mieć formy sosu (nie może być zbyt płynny). Zostawiamy na małym ogniu, aby mięso w pełni doszło. Na jedną tortillę, która będzie stanowić spód, wykładamy porwane liście sałaty rzymskiej. Następnie ścieramy żółty ser na dużych oczkach tarki (na całej powierzchni). Po czy wykładamy nasz mięsny farsz (bez płynnej części, jeśli taka nam zostanie

Słodkie okruszki
Mięso mielone na pomidorową nutę 159

Mało czasu na przygotowanie potrawy? Te danie przygotowałam bardzo szybko a było przepyszne. Smakuje t rochę jak spaghetti, ale nie do końca, bo nie jest to

Szefowa kuchni
Steki z wołowiny bavette z sosem rumowym 202

Wołowina bavette to najlepsza część łaty wołowej. Steki z wołowiny bavette z sosem rumowym są bardzo aromatyczne, soczyste, kruche. Najlepiej podawać je wysmażone w średnim stopniu

Pociąg Do Kuchni
Szwajcarska inspiracja na 130 lecie firmy Victorinox - Black pudding w szynce parmeńskiej 128

daniu także słynną szynkę parmeńską, czyli rarytas mięsny prosto z Włoch, ser Ementaler, który nazwę swoją wziął od doliny rzeki Emme właśnie w Szwajcarii, a także jabłko, od legendy o Wilhelmie Tellu, szwajcarskim bohaterze narodowym. Efekt wyszedł ekscentrycznie tak smakowo, jak wizualnie. Najlepiej smakuje podany na gorąco, z domowym sosem czosnkowym! 4 niezbyt duże pętka kaszanki 4 duże

Kuchenna Kontrrewolucya
Wołowina w sosie teriyaki z makaronem razowym 225

  SKŁADNIKI:  800 g łopatki wołowej 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyzeczka oregano 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego świeżo mielony pieprz 10 pieczarek 1 duża

ClauditteMissCooking
Puleciki z mięsa i kaszy gryczanej w sosie pomidorowym. 141

bardzo różnorodne. Wszystko zależy na co mamy ochotę - mięsne lub wegetariańskie. Jeżeli jesteście zainteresowani co tym razem wysmyczyłam to zapraszam Was do dalszej lektury. Do przygotowania 4 porcji (20 pulpecików) potrzebujemy:  - 1 szklankę kaszy gryczanej - 1 pierś z kurczaka - puszkę czarnej fasoli - 2 jajka - sól, pieprz - curry, bazylię, kozierdkę - domowy sos pomidorowy Kaszę gryczaną wrzucić do wrzącej wody (gotujemy

Szybko Tanio Smacznie
Zrazy wieprzowe z suszonymi pomidorami i pesto 186

Wieprzowe zrazy, którym smaku dodają suszone pomidory, cebula i czosnek. Pesto i ser pleśniowy podczas duszenia przenikają przez mięso i razem z sokiem pomidorowym tworzą wspaniały

Trzeci talerz
Gulasz wieprzowy z dynią i czerwoną fasolą 216

Moja propozycja na dziś to gulasz wieprzowy, bardzo aromatyczny . Mięso kruche, rozpadające się w ustach a do tego przepyszne dodatki czyli dynia, fasola czerwona, pomidory utworzą

Moje Małe Czarowanie
Warzywna potrawka i w Saigonie 220

dań wege do wyboru (nie wiem, jak z mięsnymi). Ceny umiarkowane i duże porcje. Serwują też genialne tofu z różnymi dodatkami oraz pyszne wino z liczi - polecam. Saigon oferuje obiady na dowóz, organizuje przyjęcia okolicznościowe i bankiety. Saigon ul. Jana III Sobieskiego 14 godziny otwarcia: codziennie 11.00-22.00 Tofu w sosie słodko-kwaśnym Wino z liczi Kalafior z pomidorami Makaron

Qlinarnie i Qlinarnie
Jem zdrowo: Naleśniki z soczewicą i jarmużem 194

polecam dla osób, które chcą odpocząć czasami od mięsnych dań:) Jem zdrowo: Naleśniki z soczewicą i jarmużem Drukuj przepis Składniki 2 łyżki masła (klarowanego) Farsz 1,5 szklanki soczewicy 2 łyżki przecieru pomidorowego 7 liści jarmużu 1 średnia cebula 3 ząbki czosnku przyprawy sól, pieprz, bazylia, papryka ostra, oregano, majeranek Sos do zapieczenia 1 opakowanie startej mozzarelli (może być parmezan

CoolinarniePL
Żeberka wieprzowe duszone z marchewką i cebulką. Smaczne i delikatne. 238

Jeśli uda się nam kupić chudziutkie żeberka, to nawet takie danie będzie lekkie, za sprawą tego, że do żeberek nie dodaję się ani grama tłuszczu, a

Kuchnia z widokiem na ogród
Lasagne z mięsem mielonym i cukinią 166

większość z nas kocha kuchnie włoską. Pasty, pizza, sery wino....To wszystko od razy wprawia mnie w dobry nastrój. Dziś zapraszam na lasagne z mięsem mielonym i cukinią w sosie beszamelowym. Składniki: 2 os 500 gram mięsa mielonego ja użyłam mięsa z indyka 10 płatów makaronu lasagne  1 cukinia olej rzepakowy do smażenia 1 mała papryczka chilli czosnek kieliszek(...)około 5 min. Cukinie ścieramy na tarce o grubych oczkach i podsmażamy na oleju. Następnie dodajemy do mięsa mieszamy. W naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem układamy płat makaronu i farsz mięsny przykładamy kolejnym płatem i powtarzamy czynność do wyczerpania składników Górny płat polewamy delikatnie małą ilością przecieru pomidorowego. Pieczemy w tem 200 st około 25-30 min. W rondlu rozpuszczamy masło

NaKońcuJęzyka
Burgery wołowo-jagnięce z marchewką 184

całą gorczycą 34 g majonezu sól i pieprz do smaku Mieszamy w misce majonez z jogurtem i musztardą, doprawiamy do smaku solą i pieprzem według swoich preferencji smakowych. Odstawiamy sos do lodówki na czas przygotowania burgerów. Piklowana cebula: ½ czerwonej cebuli kroimy w piórka i skrapiamy 15 ml octu jabłkowego (najlepiej domowej roboty), doprawiamy solą i pieprzem, zostawiamy aż cebula nabierze(...)miski dodajemy mielone mięso wołowo-jagnięce. Całość doprawiamy solą i pieprzem oraz wlewamy 50 ml zimnej wody niegazowanej, dokładnie wyrabiamy ręką wszystkie składniki aż się połączą. Z masy mięsnej formujemy dwa równej wielkości burgery, większe niż średnica bułki, gdyż podczas smażenia mięso się skurczy. Patelnię grillową smarujemy olejem. Smażymy burgery na średnim ogniu, po ok. 3-4 minut z każdej

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię