sos mięsny - 4565 przepisów (strona:118/305)

Pulpety w sosie pieczarkowym 193

masa mięsna byłą zwarta. Uformować pulpety. 3. Pulpety obsmażyć na oleju z każdej strony. 4. W międzyczasie obrane pieczarki pokroić w plasterki, dusić na niewielkiej ilości oleju aż woda odparuje, zalać świeżą wodą (1,5-2 szklanki), doprowadzić do przenia. Posmażone pulpety dodać do pieczarek, całość gotować na wolnym ogniu ok 20 minut. Wyjąć mięso. Zagęścić sos - 2 łyżki mąki

Kuchnia domowa Ani
Produkty marki Seitenbacher. 150

wariantach: klasycznym, pełnoziarnistym i z dodatkiem szpinaku. Zawiera aż 40 g białka na 100 g produktu, a jak wiadomo, białko pozwala budować masę mięśniową i wspomaga regenerację mięśni. Pełnoziarnisty posmakował mi najbardziej, zapewne za sprawą orkiszu i mąki z pszenicy durum. Po ugotowaniu ma lekko słodki smak, jest sprężysty i cudnie pachnie (jeśli jecie makaron pełnoziarnisty to zapewne(...)marchew, sól morska, cebula, korzeń kurkumy, pietruszka, por, czosnek, lubczyk, seler , papryka, melisa, koper, papryka,  musztarda. Używam go praktycznie codziennie, ponieważ świetnie nadaje się również jako baza do sosów. 11) Bio olej z pestek dyni - czyli jeden z moich ulubionych tłuszczy roślinnych. Ma piękną, ciemną barwę, bardzo mocny aromat i smak, a do tego pasuje również do dań

Poranek na słodko
Zrazy w sosie kurkowym 192

Polecam ten obiadek. Gotowanie z wnuczkiem to sama przyjemność. Obiadek pożegnalny Mięso wołowe pokroić w plastry. Dokładnie rozbić, doprawić z obydwu stron solą pieprzem i papryką

Kuchnia Pokoleń
Karkówka w sosie paprykowo – pomidorowym 202

jakże aromatycznym sosem tworzy niesamowicie pyszne danie. Napisz recenzje Zapisz przepis Drukuj Czas przygotowania 15 min Czas gotowania 55 min Czas przygotowania 1 hr 10 min Czas przygotowania 15 min Czas gotowania 55 min Czas przygotowania 1 hr 10 min Ingredients 4 grube plastry karkówki 400 g pomidorów krojonych z puszki 250 ml bulionu mięsnego 1 papryka czerwona 1 papryka(...)tymianku i liść laurowy. Dusimy pod przykryciem około 25-30 minut. Po tym czasie dodajemy pomidory i gotujemy przez kolejne 20 minut. Karkówkę ponownie wyjmujemy na talerz, usuwamy z sosu gałązki tymianku, liść laurowy i blendujemy sos. Mięso z powrotem wkładamy do sosu, dodajemy pokrojoną w cienkie paseczki paprykę, doprawiamy do smaku pieprzem, solą i cukrem. Gotujemy całość około

Wędrówki po kuchni
Spotkanie Przyjaciół Winiary – edycja 2013 150

sosem malinowym. Na terenie ich klimatycznej restauracji odbyło się spotkanie i warsztaty. Zaskoczono nas wielością niespodzianek, tradycyjnym pokazem kulinarnym szefa kuchni , zespołowym/konkursowym grillowaniem, spotkaniem z dietetykiem, zapoznano nas z nowym produktem marki Winiary, z serii Pomysł na… soczystego kurczaka w ziołach z nutą cytryny. Zapoznano nas też z produktami firmy Indykpol, który dostarczył również wszystkie mięsne produkty wykorzystywane(...)swoje kulinarne triki m.in. jak luzować kurczaka ( chętni mogli poćwiczyć pod jego czujnym okiem ) , jak wykonać Bouquet garni , czyli wiązkę warzyw i ziół dodającej smaku wywarom, zupom, czy też sosom, składającego się z zawiniętych w liść pora, natki pietruszki, liścia laurowego, selera naciowego i świeżego tymianku, obwiązane długą, białą mocną nicią, którą przywiązuje się do ucha garnka

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pak-choy - Chińska kapusta z patelni z groszkiem i kiełkami 184

Zdrowe proste i szybkie danie jakim są warzywa z patelni to bardzo modna ostatnio przekąska, dodatek do ryżu lub dania mięsnego z ryżem. Ważne aby warzyw z patelni nie poddawać zbyt długiemu podsmażaniu. Zachowają wtedy swoją chrupkość, witaminy i kolor. W ogóle podsmażane warzywa, które pozostają po podsmażeniu na wpół chrupiące są dużo bardziej smaczne. Do tej prostej potrawy skłoniła(...)groszek i kapustę. Zamieszać Dodać sos sojowy i dusić zaledwie przez 1-2 minuty. Groszek pozostanie chrupiący a kapusta chińska również nie potrzebuje długiego podduszania. Wyłączyć ogień, dodać pokrojone w plasterki rzodkiewki i kiełki. Wszystko wymieszać a na talerzu posypać ziarnem sezamowym. Podawać do potraw białego ryżu, białego ryżu z miętą lub do potraw mięsnych podawanych z białym ryżem

Sztuka gotowania w/g Samiry
Schab z pieczarkami 154

Przepisów na przygotowanie schabu jest wiele. Sposobów na przygotowanie tego rodzaju mięsa jest wiele. Schab można usmażyć w panierce , lub podać duszony w sosie . Schab duszony

Pobite gary Barbary
Naleśniki z warzywami 168

Naleśniki nadziewane warzywami można zrobić używając swoich ulubionych warzyw. Mogą być zarówno z dodatkiem kurczaka, innego mięsa jak i bez dodatku mięsa. Również sos może być

Mama Gotuje
Wegański gulasz z ciecierzycy 152

więcej warzyw, lekkich potraw i nawet mężowi podsuwam te moje nie mięsne wynalazki. O dziwo nie protestuje. Z tej ilości warzyw to ostatnio często gości u nas ciecierzyca w przeróżnych postaciach. Dzisiaj w wersji wegańsko – orientalnej, jako gulasz. Z dodatkiem cebulki, kolendry i cynamonu. W naszym ulubionym sosie pomidorowym… hmmmm jak cudnie pachnie! Do przygotowania gulaszu potrzebujemy

Szybko Tanio Smacznie
Gołąbki inaczej, szybszy sposób na pyszny obiad 317

Smak jak gołąbki a pracy mniej. Bardzo smaczne. Jak podałam jako zapiekankę, ale można serwować z ziemniakami i z boku położyć kawałek zapiekanki. Sos, możecie użyć

Kuchnia Pokoleń
Zapiekanki z gotowanymi pieczarkami i sosem Folwark 181

się wszystkie istotne dla nas informacje, które odczytujemy w klarowny sposób. Sos ten inspirowany jest kuchnią węgiersku i kryje w sobie pomidory z dodatkiem chilli, a jego posmak określamy jako słodko - kwaśny.  Z pewnością możemy polecić owy produkt nie tylko do klasycznych przekąsek ale także do dań mięsnych

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Roladki z kurczaka zawijane w szynkę w sosie szparagowym 121

Kilka dni temu prezentowałam zielone szparagi, wówczas pisałam aby zachować odłamane końcówki ( które na ogół są łykowate ) i wykorzystać je do zrobienia aromatycznego sosu. Właśnie nadszedł

Smaki Ewy
Wołowe bitki w winie 118

Pamiętam, że bitki wołowe bywały na obiedzie jak przyjeżdżaliśmy w odwiedziny do teścia. Nie były one wprawdzie w winie, ale były w klasycznym sosie. Pamiętam też

Smaki Ewy
Karkówka duszona 240

Karkówkę przyrządzamy na różne sposoby: grillowana,pieczona, smażona, duszona. Mój przepis to ostatni sposób.  Lekko podsmażana, a później duszona we własnym sosie. Bardzo dobre danie

W kuchennym oknie Ewy
Gołąbki bez zawijania z kapustą pekińską 265

Ugotowaliście już obiad? Jeśli nie macie pomysłu, co dzisiaj przygotować, zróbcie gołąbki. Są szybkie i łatwe do przygotowania. Można je podawać z ulubionym sosem. SKŁADNIKI: 1/2

Tradycyjna kuchnia Kasi
Karkówka duszona w ciemnym piwie 358

Wprost uwielbiam duszone mięsa! Są soczyste, miękkie, rozpływają się w ustach. Na moim blogu możecie znaleźć przepis na karkówkę duszoną w sosie własnym , karkówkę duszoną w

My Culinary Art
Orientalne mięsne kuleczki w bulionie z kurczaka 218

przez praskę kawałek imbiru pokrojony w plasterki sól . pieprz kuleczki mięsne  (ok 30 kulek) 500 g chudego zmielonego mięsa wieprzowego 100 g świeżego szpinaku, bardzo drobno posiekanego 4 szczypiorki z dymek drobno pokrojone 4 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę łyżeczka przyprawy 5 smaków 2  - 3 łyżeczki sosu sojowego  przygotowanie W dużej misce umieścić mięso i pozostałe składniki

Stare Gary
Kotlet jagnięcy w posypce ze świeżych ziół i pistacji 185

Składniki dla dwóch osób: 2 kotlety jagnięce masło klarowane 2 łyżki musztardy (u mnie Dijon) pomidorki koktajlowe oliwa z oliwek sos octowy owocowy (u mnie figowy

My Culinary Art
Chrupiące kulki mięsne z carry i kurkumą 182

Kulki stanowią prawdziwą ozdobę stołu i są bardzo łatwe do przygotowania. Z dużą ilością curry i kurkumy mają piękny kolor i bogaty aromat. Można je podawać

Apetyczna babeczka

Proponowane wyszukiwania