roztopionego ciepłego masła Dodatkowo: 1/2 kg borówek 8 dag roztopionego masła 8 łyżek cukru kryształu Lukier: 15-20 dag cukru pudru 4-5 łyżek wody lub soku z cytryny 1. Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku, dodajemy łyżeczkę cukru i zostawiamy na 15 minut. Mąkę, sól, masło i zaczyn drożdżowy mieszamy, dodajemy roztrzepane jajka połączone z cukrem. Zagniatamy
Apetyczna babeczkaoryginalnej wersji tego przepisu oliwki są i ładnie się tu komponują. Dalej możecie z wierzchu posypać drobno pokrojoną bazylią, doprawić do smaku, skropić oliwą z oliwek i sokiem z cytryny. Smacznego Pozdrawiam serdecznie Beata Sałatka grecka is a post from: MODA NA BIO The post Sałatka grecka appeared first on MODA
MODA NA BIOwięc do dzieła :) Składniki na 1 blat biszkoptu (będą potrzebne 4): 1 jajko 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3 łyżki cukru +fioletowy barwnik spożywczy woda i sok z cytryny na poncz Składniki na krem śmietankowy: 400 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 2 opakowania utrwalacza do bitej śmietany (np. śmietanfix) Zaczynamy
Ciastkozercyszklanki, trochę się ich zjada prosto z krzaczka, a część mrożę. 2 szklanki poziomek wsypujemy do rondelka i zasypujemy 1 szklanką cukru trzcinowego, zostawiamy na godzinę aż poziomki puszczą sok. Następnie włączamy gaz i ok. godzinę podsmażamy poziomki bez mieszania na małym ogniu, można skrócić czas wtedy dżem poziomkowy będzie jaśniejszy i ciut luźniejszy. Potem dżem szybko mieszamy i jeszcze
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięwiększych buraczków i zetrzeć na tarce jarzynowej. Doprawić do smaku solą, pieprzem i szczyptą cukru. Do smaku dodaj 1-2 łyżki zalewy z buraczków lub jeśli nie używasz buraczków soku z cytryny. Podawaj schłodzony! Smacznego! Uwagi: Gdy użyjesz składników prosto z lodówki chłodnik podasz natychmiast
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!podania: lód. Do przybrania: kwiaty lawendy, gałązki macierzanki. Przygotowanie: Lawendę i macierzankę zalać wrzątkiem, wystudzić pod przykryciem. Ogórki obrać, przeciąć na pół i usunąć nasiona, pokroić w kawałki. Dodać sok wyciśnięty z cytryny i pomarańczy, napar ziołowy. Całość zmiksować i dosłodzić. Schłodzić, podawać z lodem
SzczyptaSmaQzajmuje dużo czasu. Sposób przyrządzenia : Ukroić plasterek imbiru, obrać i zetrzec go na tarce do szklanki. Imbir zalać przegotowaną wodą. Odczekać chwile i nastepnie dodać po 2 łyżki wyciśniętego soku z cytryny i grejpfruta
Kuchenne innowacjekorzenie pokrzywy obniżają ciśnienie krwi, co wynika częściowo z ich działania moczopędnego, a także z rozkurczowego wpływu na mięśnie naczyń krwionośnych, - wspomaga trawienie przez pobudzenie żołądka do emisji soków trawiennych, - działa przeciwkrwotocznie – zapobiega drobnym krwawieniom z naczyń włosowatych w przewodzie pokarmowym, zwiększa poziom hemoglobiny i liczbę czerwonych krwinek, - obniża nieznacznie poziom cukru we krwi, - stosowana zewnętrznie sprzyja lepszemu porostowi włosów
Kuchenne innowacjegłówki młodej kapusty, posiekanej w cienkie paski 1 duża marchewka, starta na tarce Składniki na dressing: 1/2 szklanki majonezu 1/4 szklanki kwaśnej śmietany 1/4 szklanki cukru 1 łyżka miodu sok z 1/2 cytryny 1 łyżka posiekanego koperku 1 ząbek czosnku, przeciśnięty przez praskę sól i pieprz do smaku Przygotowanie: W średniej misce wymieszaj wszystkie składniki dressingu. Następnie wmieszaj kapustę
karmelowyłyżki posiekanego koperku 0,5 l kefiru sól czosnkowa Kociołek Smaków do smaku kwiaty ogórecznika do dekoracji Ogórka obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Soku, który puści ogórek nie odlewać. Rzodkiewki również zetrzeć na tarce o grubych oczkach lub ewentualnie pokroić w drobną kosteczkę. Dodać posiekany koperek. Wszystko wymieszać i dodać kefir, ponownie wymieszać
Monia miesza i gotujeDoprowadzamy do zagotowania. Zmniejszamy ogień i gotujemy przez 15 minut. Napój odstawiamy do przestygnięcia , owoce odcedzamy. Cytrynę dokładnie myjemy, a następnie przelewamy wrzątkiem i wyciskamy z niej sok. Dodajemy go do napoju i mieszamy. Wkładamy do lodówki
Kulinarne przygody Gatitycukru 2 jajka 1 łyżka wódki 350 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki mleka lukier 1 szklanka cukru pudru 2 łyżki ciepłej wody 1 łyżka soku z cytryny Wszystkie składniki utrzeć Wykonanie Masło wraz z cukrem utrzeć na gładko, a następnie cały czas ucierając dodawać pojedynczo jajka, a na koniec wódkę. Mąkę przesiać wraz
O kuchni z uczuciemoraz budyń i mieszamy. Do serowo jajecznej piany delikatnie wmieszamy pianę z białek. Na podpieczonym spodzie układamy połówki śliwek, skórką do dołu dzięki temu nie puszczą zbyt dużo soku. Na śliwki wykładamy serową masę i pieczemy ok godziny w 180 st. C. Po upieczeniu pozostawiamy w zamkniętym piekarniku do ostudzenia, dzięki temu nasz sernik nie opadnie. Czekoladowa pianka 1 tabliczka
Cynamonowe szczęściemnie antonówka) 2 łyżki cukru aromat waniliowy 1/2 szkl. wody 1 opakowanie budyniu waniliowego Owoce obrać i pokroić, wymieszać z cukrem i aromatem, odstawić na chwilę, by puściły sok. Gotować ok. 10 minut na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, by się nie przypaliły. Budyń rozpuścić w wodzie, wlać do owoców i zagotować. Ciepły budyń wyłożyć na obie części
Cynamonowe szczęściedziś napełniam samymi warzywami. Nie tędy droga, radzę zacząć małymi kroczkami, zmienić białe pieczywo na ciemne, herbatę osłodzić miodem, a najlepiej wypić zieloną lub czerwoną, nie kupować kolejnego słodkiego soku tylko sięgnąć po zdrowszy domowy itp. itd. Nie będę się tutaj rozpisywać, bo jest milion portali gdzie można zgłębić wiedzę z zakresu zdrowego odżywiania. Zachęcam do poszukiwań i wybierania rozwiązań
Cynamonowe szczęście