sera feta Sos francuski (do polania na wierzch) 2 łyżki octu balsamicznego 4 łyżki oliwy 1 łyżka miodu 1 łyżeczka musztardy dijon sok z 1/2 cytryny 1 ząbek czosnku, starty sól i pieprz do smaku Sos pomidorowy (do posmarowania na spód) puszka pomidorów bazylia, oregano, czosnek, sól i pieprz Sposób przygotowania: Na początku robimy rozczyn do ciasta. W tym celu
Pyszny Duetkapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem kalafior w pikantnym sosie pomidorowym frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków zielony koktajl z kiwi i grejpfrutem zielony koktajl z grejpfrutem wegańską szarlotkę
Kulinarne przygody Gatityleczo wegańskie wegański wywar warzywny sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem kalafior w pikantnym sosie pomidorowym frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków zielony koktajl z kiwi i grejpfrutem zielony koktajl z grejpfrutem Surówka
Kulinarne przygody Gatitydiety dr Dąbrowskiej: leczo wegańskie sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem kalafior w pikantnym sosie pomidorowym frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków zielony koktajl z kiwi i grejpfrutem zielony koktajl z grejpfrutem Wegański
Kulinarne przygody Gatityblogu znajdziecie też inne przepisy diety dr Dąbrowskiej: leczo wegańskie sałatka z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem kalafior w pikantnym sosie pomidorowym frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków zielony koktajl z kiwi i grejpfrutem zielony koktajl z grejpfrutem Sałatka
Kulinarne przygody Gatityblogu znajdziecie też inne przepisy diety dr Dąbrowskiej: leczo wegańskie sałatka z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem kalafior w pikantnym sosie pomidorowym frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków Zielony koktajl z kiwi i grejpfrutem Czas przygotowania: 10 minut Składniki
Kulinarne przygody Gatityzazwyczaj robię zupę z soczewicy mocno doprawioną i z pomidorami w jakiejkolwiek formie, jeśli nie mam świeżych pod ręką to dodaję suszone, sok, koncentrat, pomidory z puszki itp. Jednak pewnego razu nie miałam pod ręką nic pomidorowego i czegoś mi brakowało, szukałam jakiegoś zastępnika, wpadło mi w ręce kakao i niewiele myśląc wrzuciłam trochę do garnka ;) Efekt na tyle
Quinoa Raz!szklanki czerwonego wytrawnego wina 1-2 liście laurowe, 2-3 ziarna ziela angielskiego, 2-3 łyżki przecieru pomidorowego, sól, pieprz, ostra papryka, przyprawa do bigosu, olej do smażenia Kapustę odciskamy ze soku (jeśli lubimy mniej kwaśne kapustę należy przepłukać), kroimy i przekładamy do dużego garnka. Marchewkę obieramy, trzemy na tarce o dużych oczkach i dokładamy
Pelusiowa Kuchniapora (biała część) 2 ząbki czosnku 5 cm świeżego imbiru 1/3 łyżeczki kurkumy 1 łyżka koncentratu pomidorowego 2 liście laurowe 2 liście limonki kaffir (można zamienić na 2 plastry limonki bez skórki) 6-7 szkl. wody 400 ml mleka kokosowego 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka masła klarowanego lub oleju 1/2 łyżeczki kuminu sól, sos sojowy do smaku Przygotowanie(...)pomidorowy oraz 1/2 łyżeczki soli. Gdy zupa zagotuje się zmniejszyć grzanie pod garnkiem i dodać moghrabieh. Gotować zupę 30-40, aż soczewica zacznie się rozpadać, a moghrabieh będzie. Jeśli zupa będzie zbyt gęsta dodać jeszcze jedną szklankę wody. Następnie dodać mleko kokosowe, utarty na tarce o małych oczkach imbir i czosnek. Gotować jeszcze 3 minuty. Po ugotowaniu zupy dodać sok
Codziennik Kuchennykotlety mielone z pieczarkami: 50 dag mielonego mięsa (może być z kilku gatunków) duża cebula 10 dużych pieczarek kopiasta łyżka tartej bułki 1/2 szklanki mleka jajko białko łyżka koncentratu pomidorowego 2 łyżki pikantnego keczupu sól, pieprz majeranek olej tarta bułka wymieszana z utartym żółtym serem (pół na pół) do panierowania kotletów Przepis na kotlety mielone z pieczarkami. Kotlety(...)Krok 1. Na oliwie podsmażamy drobno posiekaną cebulę, gdy się zeszkli dodajemy bardzo drobno posiekane pieczarki, zasmażamy, aż wyparuje większość soku. Krok 2. Tartą bułkę zalewamy ciepłym mlekiem. Gdy napęcznieje, dodajemy pieczarki zasmażone z cebulą, jajko, białko, koncentrat pomidorowy, mięso , przyprawy. Całość wyrabiamy na gładką masę, dzielimy na 6 równych części, formujemy zgrabne kotlety , panierujemy w bułce tartej wymieszanej
Moja Książka Kucharskaziela angielskiego 2 liście laurowe 1 łyżka soli 1/4 łyżeczka pieprzu 2 łyżki cukru 2 łyżki masła 3 łyżki koncentratu pomidorowego Jak przygotować rybę po grecku . Ryba przygotowanie: rybę pokroić na 4-o centymetrowej szerokości paski. Pasy ryby skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą oraz pieprzem i obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać olej, kiedy gorący wykładać na niego płaty
mecooksDodajemy posiekaną cebulę, kolendrę, sok z limonki, oraz przyprawę chilli a także oliwki doprawiamy solą i pieprzem. Bakłażan przekrawamy wzdłuż na 2 połówki i wydrążamy miąższ. Do środka dajemy farsz z salsy a wierzch pokrywamy plastrem mozzarelli. Bakłażana pieczemy w nagrzanym piekarniku w 200 stopniach około 20 minut. Bakłażan faszerowany salsą pomidorową
Bon Appetit Małgorzatyproszku, 1/2 płaskiej łyżeczki przyprawy curry, 3 łyżki przecieru pomidorowego, 3 łyżki keczupu pikantnego, 1 płaska łyżeczka musztardy łagodnej, 2 papryki konserwowe, 6-7 plastrów ananasa ( w moim przypadku cała puszka pokrojonego ananasa ), 2 liście laurowe, 6-7 ziarenek ziela angielskiego , 2 duże cebule, 2 łyżki oleju, 3-4 łyżki soku z ananasa, Przygotowanie : Śledzie wymoczyć w mleku wymieszanym
Pysznosci Babci Basimielonego mięsa z piersi indyka 2 marchewki 1 duża żółta cebula 2 ząbki czosnku pieprz, sól, słodka papryka do smaku 4 łyżki bułki tartej 1 jajko Sos pomidorowy 1 kg pomidorów 1 cebula 4 ząbki czosnku papryka ostra szczypta cukru łyżka oregano suszonego łyżka bazylii suszonej pieprz i sól do smaku Marchewki obrać i zetrzeć na tarce, cebulę obieramy(...)jedzenie, które zabrałam ze sobą do pracy w pierwszym słoiczku serek grani z pomidorem i koperkiem, kolejny słoik to sok z ananasa, moreli, imbiru i mięty. Pysznie zdrowo i sezonowo. Pulpeciki z indyka w sosie pomidorowym
Kuchnia na wzgórzukostkę ziemniaki, cebulę, marchewkę, pietruszkę zalewamy zimną wodą i gotujemy. Gdy ziemniaki będą prawie miękkie dodajemy odciśniętą z nadmiaru soku i posiekaną na mniejsze kawałki k apustę kiszoną oraz pokrojoną w kostkę paprykę . Gotujemy razem do miękkości, doprawiamy przecierem pomidorowym i przyprawami
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała