Ajntopf1 to je super zupa, gibko2 sie jōm robi, a wiela czasu sie naszporuje3– niy trza przeca wtedy warzić drugego dania 😉 Co potrza? 1 [...] Artykuł
Chop w kuchniAjntopf1 to je super zupa, gibko2 sie jōm robi, a wiela czasu sie naszporuje3– niy trza przeca wtedy warzić drugego dania 😉 Co potrza? 1 [...] Artykuł
Chop w kuchniWyśmienite danie. Uwielbiam różnego rodzaju gulasze, a ten jest po prostu przepyszny. Polecam Wam jeden ze sposobów przygotowania gulaszu, bo wiem, ze jest ich dużo. Smacznego
Przepisy BabciW ostatnim czasie postanowiliśmy jako posiłek do pracy zabierać ze sobą różnego rodzaju zupy. Szukając inspiracji w internecie powstała pyszna zupa warzywna z soczewicą. Dodatek soczewicy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!W Anglii podaje się słynne na całym świecie „ Fish&Chips ” ale wcale nie musicie tam jechać aby skosztować smacznej, soczystej i niezwykle delikatnej
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!woka. Przygotuj składniki: 1 marchewkę, 1-2 cebule, 1 czerwoną paprykę, ½ pomarańczy, pół garści pędów bambusa, kilka plastrów ananasa z puszki, 1 pierś z kurczaka, 1 koncentrat pomidorowy, ½ szklanki soku pomarańczowego, 2-3 łyżki cukru, 1 łyżkę octu winnego, 1 łyżkę mąki ziemniaczanej, 1 łyżkę mąki pszennej, oliwę lub olej, sól, pieprz, zioła prowansalskie, imbir, słodką paprykę w proszku. Marchew
blog.moje-pasje.infoCo prawda nie obchodzę Halloween, jednakże mam dla Was fajny pomysł na dekoracje Halloweenowe. W sklepie Flying Tiger możecie kupić kieliszki do wódki w kształcie czaszki
Ana Mari's worldfarszu. Zlepiamy. Gotujemy w osolonej wodzie około 3 minut od czasu wypłynięcia na wierzch wszystkich pierogów. Pyszne polane masłem od razu. Ale mistrzostwo świata w ten sposób- salsę pomidorową lub sok warzywny z kartonu dajemy na ciepłą mocno patelnię. Dosmaczamy oliwą z oliwek, solą, bazylią. Wrzucamy pierogi, ścieramy parmezan. Przykrywamy i jakby dusimy chwilkę, aż lekko napęcznieją i wchłoną
Z Kuchni Do KuchniBezalkoholowy shot pomidorowy z natką pietruszki, jest schłodzony, pikantny, idealny na upały. Polecam też przepis na chłodni andaluzyjski – Gazpacho. Jak przygotować shot pomidorowy? Potrzebny jest blender
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięmnie filety z łososia) 1 duża cebula olej 1 ząbek czosnku 2 łyżeczki curry 250 g obranych pokrojonych pomidorów, mogą być z puszki (lub 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego) sól sok z limonki lub cytryny Na patelni o grubym dnie podsmażamy, na gorącym oleju, pokrojoną w grubą kostkę cebulę i czosnek. Dodajemy curry i smażymy często mieszając
Rozpustne gotowaniewięcej papryczek chili (wg upodobań, ostrożnie!) 200g czerwonej fasoli z puszki (odsączonej z zalewy) 200 ml bulionu wołowego (może być z kostki) 400g krojonych pomidorów w soku z puszki 2 czubate łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 czubata łyżeczka słodkiej papryki 1 płaska łyżeczka startego kminu rzymskiego (patrz uwagi) sól do smaku (ok. 1 łyżeczki) 2-3 łyżki oliwy Do podania(...)mieszając. Następnie dodajemy wołowinę i smażymy przez 8-10 minut, aż mięso się lekko zarumieni, nadal co pewien czas mieszając. Zawartość patelni zalewamy bulionem oraz krojonymi pomidorami w soku. Dodajemy koncentrat pomidorowy, słodką paprykę i kmin rzymski. Wszystko dokładnie mieszamy i przestawiamy patelnię na mały ogień. Dusimy powoli pod przykryciem do miękkości mięsa przez ok. 45 minut. W międzyczasie możemy
Kulinarna Pokusapołową niedużego korzenia selerowego 2 średnie ziemniaki 8 łyżek oleju mała biała cebula (dodałam 3 :-)) 4 ząbki czosnku 5 łyżek bułki tartej 10 drylowanych oliwek szklanka przecieru pomidorowego sól, pieprz, tabasco (opcjonalnie), sok z cytryny 4 łyżki śmietany (pominęłam) Do dzieła!!! Dorsza pokroić w dużą kostkę (tak ok. 2 cm) i skropić sokiem z cytryny, odstawić. Ziemniaki ugotować na półmiękko(...)wrzątku, odcedzić, ostudzić. W rondlu lub na patelni rozgrzać olej, dodać pokrojoną w piórka cebulę i zeszklić, następnie dodać pokrojoną paprykę i czosnek, podsmażyć i zalać masą pomidorową oraz wg uznania sokiem z cytryny. Dusić ok. 20 min. Można zmiksować, ale niekoniecznie. Przyprawić solą, pieprzem, tymiankiem i tabasco (tabasco zastąpiłam słodką papryką i cayenne) dodać pokrojony seler i dusić
sierotka maRysia w kuchnisłodko kwaśny : cebula - 2 sztuki małe papryka czerwona - 1 sztuka ananas z puszki - 4 plastry marchewka - 1 sztuka sok z ananasa - 0,5 szklanki koncentrat pomidorowy - 1 łyżka miód - 1 łyżka sok z cytryny - 1 łyżeczka sos sojowy - 2 łyżki sól i pieprz Dodatkowo : ryż - 3 woreczki ( 300 ) gram Przygotowanie: Piersi z kurczaka pokroić w grubszą kostkę, posolić solą(...)Marchewkę obrać, opłukać, pokroić w słupki, dodać do cebuli, razem podsmażyć. Paprykę umyć, pozbawić gniazd nasiennych, pokroić w paski, ananasa w kostkę, dodać do cebuli, zalać sokiem ananasowym, dodać przyprawy i koncentrat pomidorowy, mióddusić wszystko razem z kurczakiem i pieczarkami przez kilka minut. Ryż ugotować według przepisu, podanego na opakowaniu. Podawać ryż z sosem słodko kwaśnym, posypać pokrojoną natką pietruszki
Kuchnia Danusikoszt dla 2 osób: 15 zł Składniki Opakowanie makaronu penne 2 papryki czerwone Mała cebula Ząbek czosnku Garść migdałów Garść rukoli 50 g serka koziego 2 łyżki soku z cytryny Sos pomidorowy 400 ml passaty pomidorowej Pół główki cebuli 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy Łyżeczka miodu Przygotowanie Krok 1 Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Papryki myjemy i razem(...)prażymy przez 3-4 minuty. Ścigamy z patelni i drobno siekamy lub miksujemy w blenderze. Krok 4 Paprykę, cebulę i czosnek blendujemy na gładki sos. Doprawiamy sokiem z cytryny. Dodajemy sos pomidorowy oraz zmielone/posiekane migdały. Krok 5 Gotujemy makron wedle wskazań na opakowaniu. Odcedzamy i mieszamy z sosem paprykowo-pomidorowym. Dodajemy rukolę i kozi ser. Artykuł Środa: Pomidorowo-paprykowe penne
Niedzielny kucharzjeszcze przed sobą, szczerze zachęcam do wykonana ryby według tego przepisu. składniki dla trzech osób 2 świeże makrele 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego 2 ząbki czosnku sok z połowy cytryny 1 łyżka masła 1 łyżeczka płatków suszonych pomidorów sól, pieprz sposób wykonania Koncentrat pomidorowy wkładamy do miski, dodajemy płatki suszonych pomidorów(...)cytryny, drobno posiekany czosnek, sól, pieprz, oraz sok z cytryny i całość mieszamy. Tuszki makreli myjemy, usuwamy głowy, oraz płetwy, delikatnie nacinamy ich boki ostrym nożem i dokładnie pokrywamy ( również od środka) pomidorową zaprawą. Makrele odstawiamy na dwie godziny w chłodne miejsce, następnie r yby wyciągamy z lodówki, do wnętrza każdej z nich wkładając pół
Miód i pieprz