sok pomidorowy - 3097 przepisów (strona:53/207)

Śledzie w marchewce i pomidorach 115

marchewce i pomidorach Składniki: 1/2 kg śledzi matjas 2 cebule 2 marchewki 1/4 szklanki oleju 1/2 łyżeczki cukru ziele angielskie ( 2 ziarna) liść laurowy 1 łyżka przecieru pomidorowego 1 łyżeczka soku z cytryny sól, pieprz do smaku pół pęczka koperku Marchewki zetrzeć na grubej tarce, cebulę drobno posiekać. Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę, chwilę podsmażyć i dodać marchewkę, liść

Smaczny zeszyt
Ostry sos chili pomidorowy na ciepło 98

konsystencji z lekko wyczuwalną słodko-kwaśną nutą. Składniki -1 puszka pomidorów -2-3 papryczki chili - świeże lub marynowane -1/2 małej cebuli -2 ząbki czosnku -100 ml passaty pomidorowej -100ml soku pomarańczowego -2 łyżki miodu -sól, pieprz Przygotowanie Obraną i pokrojoną cebulę, czosnek i papryczki umieścić w rondlu. Dodać pomidory, passatę, miód. Całość zblendować. Dorpawić soląi pieprzem. Gotować

Zielona Kuchnia
Karkówka w sosie barbecue 125

zyskała zdecydowanie w moich oczach. Dzisiaj przepis na to mięso z sosem barbecue. Polecam ;) Karkówka w sosie barbecue  składniki: 700 g mięsa z karkówki 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 2 łyżeczki soku z cytryny 1 łyżeczka musztardy  2 łyżeczki sosu worcesterchire 5 łyżeczek brązowego cukru 1 łyżka miodu 5 łyżeczek octu jabłkowego 1,5 szklanki wody (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Delusional Trine
Zupa z fasolą 139

koperkiem. Prosta, szybka, smaczna. Dla mojej Córci (bez fasoli), całej rodziny, zdrowa, domowa, pożywna. Polecam:) SKŁADNIKI: 2 marchwie 1 cały seler puszka 420g pieczonej fasoli w sosie pomidorowym wraz z sokiem (u mnie Tesco Organic) puszka fasoli białej wraz z sokiem puszka pomidorów 1 batat 2 średnie ziemniaki 1 cebula 1 l wody + 1 szklanka (250 ml) 1 liść laurowy

Zasmakuj Kuchni
WOLNO PIECZONY UDZIEC Z INDYKA W SOSIE BARBECUE 195

można nie spróbować. Składniki : ok 2 kg udziec indyka  2 łyżki pieprzu  1 łyżeczka soli 4 łyżki oleju do smażenia  Sos barbecue: 5 łyżek przecieru pomidorowego 3 łyżki soku z cytryny  2 łyżki wędzonej papryki ostrej ( ewentualnie słodkiej) 2 łyżki miodu  1 łyżeczka soli  Składniki sosu wymieszać. Mięso umyć,osuszyć i natrzeć solą oraz

Niespełnione zdolności kulinarne
Wątróbka w marynacie marokańskiej z zielonym groszkiem. 158

wątróbki drobiowej 1 pomidor bez skórki 1 cebula biała 1 cebula czerwona 2 łyżki oliwy z oliwek Marynata; 100 ml wody 50 ml oliwy 2 łyżki przecieru pomidorowego 2 łyżki soku z cytryny 2 przeciśnięte ząbki czosnku pół łyżeczki kurkumy mielonej Skworcu łyżeczka startego imbiru łyżeczka papryki słodkiej lub odrobina chili Skworcu 1/4 łyżeczki pieprzu czarnego Skworcu 1 łyżeczka mielonego

Radość kipiąca uśmiechem.
Chili z dynią i soczewicą 135

pieprzu, słodkiej papryki i cynamonu sól (opcjonalnie) 2 liście laurowe 2 łyżki kakao puszka czarnej fasoli lub szklanka ugotowanej fasoli puszka kukurydzy (opcjonalnie) puszka pomidorów lub opakowanie passaty pomidorowej ryż i sok z limonki do podania (u mnie czarny ryż)   Jak przygotować chili z dynią i soczewicą? Soczewicę ugotować do miękkości ok 20 minut. W tym czasie przygotować sobe

Ugotowane pozamiatane
Ryż z potrawką ostro - słodką z mięsem 163

mięsem Składniki : 400 g mięsa mielonego z łopatki 1 duża biała cebula 1 duża papryka 2-3 plastry ananasa z puszki 2 ząbki czosnku 350 ml passaty pomidorowej 75 ml soku z ananasa (z puszki) olej do smażenia 200 g ryżu białego sól, pieprz, papryka ostra i słodka do smaku szczypiorek do dekoracji Przygotowanie : Cebulę i czosnek

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Sałatka ryżowa z grillowaną makrelą Rio Mare, mandarynką i papryką czyli Rybne propozycje dla zapracowanych 209

ugotowanego ryży brązowego 100 ml kukurydzy konserwowej pól czerwonej papryki pół malutkiej, białej cebulki puszka grillowanej makreli Rio Mare sól, pieprz sos: 2-3 łyżki przecieru pomidorowego lub ketchupu sok z połowy mandarynki łyżka lub dwie łyżki oliwy EV Do dużej miski wkładamy ryż, pokrojona w kosteczką paprykę, odcedzona kukurydzę, posiekaną cebulę oraz odsączona i rozdrobniona makrelę. Mieszamy składniki sosu

Dzieje kuchennej Wiewióry
KAPUSTA Z ZIEMNIAKAMI w etiopskim stylu 148

Młodą kapustę zawsze przyrządzałam w podobny sposób: z dodatkiem marchewki, cebuli, koncentratu pomidorowego, koperku i soku z cytryny. Jednak postanowiłam coś zmienić i wyszukałam przepis na etiopską wersję tej potrawy. Pomysł pochodzi ze strony veganricha.com. Czytaj więcej

Kasia Sarna
Hummus z harissą 162

łyżki oliwy 1 mała czerwona cebula, grubo posiekana 3 ząbki czosnku, grubo posiekane 3 ostre czerwone chili, pozbawione nasion i grubo posiekane 1/2 łyżki przecieru pomidorowego 2 łyżki soku z cytryny 1/2 łyżeczki soli *Przepis pochodzi z książki  Jerozolima, Yotam Ottolenghi, Sami Tamimi, wyd. Fillo Przygotowanie: Paprykę umieszczamy pod mocno rozgrzaną górną grzałką piekarnika mniej więcej na 25 minut

Smakowity Blog Kulinarny
Dietetycznie: barszcz ukraiński. 211

średnie buraki 3 podudzia z kurczaka 1 marchewka 1/2 pietruszki kawałek pora 1/4 białej kapusty 1/2 cebuli 2 ziemniaki 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki przecieru pomidorowego 2 łyżki soku z cytryny jogurt naturalny 0% sól, pieprz Fasolę płuczemy i zalewamy 1 szklanką wody. Solimy, zagotowujemy. Odstawiamy z ognia i dajemy jej odpocząć przez 2h. Następnie gotujemy do miękkości

Brzuszki Łakomczuszki
Zupa z ciecierzycą, papryką i groszkiem cukrowym 112

pieprzu. Dolewamy gorący bulion i gotujemy ok. 15 minut. Po tym czasie dorzucamy ciecierzycę i groszek cukrowy. Po ok. 5 minutach dodajemy passatę pomidorową, koncentrat i miód. Doprowadzamy do zagotowania. Doprawiamy drobno posiekaną świeżą bazylią, sokiem i skórką otartą z cytryny oraz opcjonalnie ponownie solą i pieprzem. Podajemy gorącą, opcjonalnie z dodatkową porcją świeżej bazylii. Alergeny Alergeny cytrusy , miód , seler(...)pieprzu. Dolewamy gorący bulion i gotujemy ok. 15 minut. Po tym czasie dorzucamy ciecierzycę i groszek cukrowy. Po ok. 5 minutach dodajemy passatę pomidorową, koncentrat i miód. Doprowadzamy do zagotowania. Doprawiamy drobno posiekaną świeżą bazylią, sokiem i skórką otartą z cytryny oraz opcjonalnie ponownie solą i pieprzem. Podajemy gorącą, z dodatkową porcją świeżej bazylii. [/hide] Artykuł Zupa z ciecierzycą, papryką

Pogotujmy.pl
Śledzie po kaszubsku w formie roladek 733

przegryzą).  Serdecznie pozdrawiam Pana, który w sklepie wybrał dla mnie piękne płaty śledziowe 😀 Składniki : 10 płatów śledziowych 3 spore cebule mały słoiczek (120 g) koncentratu pomidorowego łyżeczka suszonego majeranku 2 łyżeczki cukru sok z połowy cytryny pieprz grubo mielony 6 ziaren ziela angielskiego 3 liście laurowe olej do smażenia dobry olej lub oliwa Śledzie opłukać pod bieżącą wodą. Namoczyć(...)przegotowanej lub przefiltrowanej wodzie. Rano śledzie osuszyć ręcznikiem papierowym. Cebule pokroić w piórka. Na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę. Gdy zmięknie, dodać przyprawy i koncentrat pomidorowy. Pomidorową cebulę dosmaczyć cukrem, pieprzem i sokiem z cytryny. Odstawić do lekkiego ostygnięcia. Na szerszym brzegu każdego płata śledziowego ułożyć łyżkę cebulę i zwinąć śledzia w roladkę, dopinając wykałaczką, by filet się nie rozwinął. Przełożyć

Weekendy w domu i ogrodzie
Arabska zupa z soczewicy z kurczakiem i szpinakiem 104

marchewki 1/2 szklanki czerwonej soczewicy 2 łyżki oliwy z oliwek do smażenia 150 gram piersi kurczaka 200 gram świeżego szpinaku 1/2 litra bulionu lub rosołu sok z 1/2 limonki 4-5 łyżek passaty pomidorowej natka pietruszki przyprawy: sól, pieprz, szczypta kuminu, mielonej ostrej papryki, wędzonej papryki, pieprzu cayenne liść laurowy W garnku z grubym dnem rozgrzewam oliwę z oliwek(...)przekładam do miski, pozostałą ilość miksuję blenderem na krem. Ponownie podgrzewam garnek z zupą. Dodaję do niej chochlę zupy, którą wcześniej wyciągnęłam, usmażoną pierś kurczaka oraz passatę pomidorową. Całość dokładnie podgrzewam, doprawiam sokiem z limonki oraz jeśli jest taka potrzeba solą. Przed podaniem dekoruję zupę natką pietruszki. Smacznego, Klaudia

Mango Papaja