Składniki 400 g filetu okonia nilowego sól pieprz grubo mielony mąka Sos : 1 cebula pół łyżki masła półtora łyżki mąki pół szklanki wody 3 łyżki koncentratu pomidorowego pół szklanki śmietany sok z cytryny sól cukier mielona papryka olej do smażenia Przygotowanie Rybę opłukałem, osuszyłem, pokroiłem na mniejsze kawałki. Oprószyłem sola i grubo mielonym pieprzem. Odstawiłem(...)minut. W tym czasie obrałem cebulę, posiekałem, lekko zrumieniłem na tłuszczu., dodałem mąkę, zasmażyłem, rozprowadziłem wodą, dodałem koncentrat pomidorowy, zagotowałem. Wlałem śmietanę i sok cytrynowy. Doprawiłem solą, cukrem i mielona papryką. Rybę oprószyłem mąką, usmażyłem ją na silnie rozgrzanym tłuszczu, po ok.3 minuty z każdej strony. Usmażone ryby włożyłem do naczynia z sosem i chwilę poddusiłem
R'n'G Kitchensprawdzeni tak aby zaoferować klientom produkty żywnościowe o najwyższym standardzie bezpieczeństwa zdrowotnego jak i najwyższym standardzie jakości odżywczej i smakowej. W ofercie możemy znaleźć produkty żywnościowe takie jak: soki owocowe, przetwory warzywno-owocowe, żywność dla niemowląt i dzieci, czekolady, oliwy, produkty zbożowe, makarony i wiele wiele innych. A wszystko to ekologiczne! Victualia jest polskim przedstawicielem takich marek(...)zmiennych proporcjach - marchew, cebula 1%, sok z czerwonych winogron, bazylia, sól morska) Zupa pomidorowa pikantna (pomidory 96%, oliwa z oliwek extra virgin, ocet balsamiczny, skoncentrowany sok winogronowy, sól morska, chilli) Sos pomidorowy pikantny (pomidory 92%, warzywa w różnych proporcjach - marchew, cebula, seler 6,5%, sól morska, bazylia, chilli 0,5%, papryka) Sos pomidorowy z warzywami (pomidory
Zdrowie na języku :PCzyli drób! Składniki: - 1 tacka z podudziami kurczaka - cebula - 1 łyżka kuminu - szczypta chilli - 2 ząbki czosnku - sok z cytryny - garść posiekanej mięty - 2 łyżki przecieru pomidorowego Przygotowanie: Podudzia natrzeć zmieszanymi wcześniej w soku z cytryny przyprawami (kumin, chilli) i posiekaną(...)mięta oraz startym czosnkiem. Odstawić na 20 minut. Rozgrzać na patelni olej i wrzucić nasze kawałki kurczaka, kawałki pokrojonej w krążki cebuli oraz 2 łyżki przecieru pomidorowego. Przykryć pokrywkę aby cebula puściła sok a kurczak dusił się w swoim własnym sosie. Po 20 minutach wszystko gotowe. Do tego tylko roszponka, której jesteśmy ogromnymi fanami
Smaki Brazyliipokroić w słupki 1 czerwona papryka- pokroić w słupki 1 puszka ananasa- pokroić w kostkę (zachować syrop) 1 pomarańcza- wycisnąć sok 2 cytryny- wycisnąć sok 2 cebule czerwone- pokroić w piórka 500 ml przecieru pomidorowego 3/4 puszki kukurydzy 1 słoiczek pędów bambusa- pokroić w cienkie słupki 4 łyżki cukru trzcinowego spora garść grzybków mun TaoTao- zalać wrzątkiem i pokroić(...)przy woku). Ustawiłam program FRY (VEGETABLES) i czas 60 minut (więcej niż trzeba, ale nie chcę by urządzenie skończyło pracę szybciej). Do gotującego się sosu z cukru i soków dodaję przecier pomidorowy i doprawiam solą i pieprzem, Dokładnie mieszam. Gdy zacznie wrzeć dodaje wtedy marchewkę, cebulę, grzybki, kiełki i paprykę. Gdy się zagotuje dodaje resztę składników czyli ananasa, kukurydzę (odsączoną
ClauditteMissCookinglistki laurowe1 ząbek czosnku3 średnie buraczki3 podudzia z kurczakawłoszczyzna (1 marchewka, 1/2 pietruszki, kawałek pora i białej kapusty)1/2 cebuli2 ziemniaki3 łyżki posiekanej natki pietruszki2 łyżki przecieru pomidorowego2 łyżki soku z cytryny1/2 szklanki śmietany 18%1 łyżka mąkisól, pieprzMimo, że jest to jedna z moich ulubionych zup - to do tej pory nie pokusiłam się o jej wykonanie. Moje nastawienie zmieniło(...)cebulę oraz obrane i pokrojone w kosteczkę ziemniaki. Zagotować i dodać fasolkę wraz z wywarem, a po 5 minutach starte buraczki, natkę pietruszki oraz przecier pomidorowy. Jeszcze raz zagotować, zdjąć z ognia i wlać sok z cytryny (zatrzyma kolor zupy). Starać się jak najmniej zupę podgrzewać po dodaniu buraczków, gdyż spowoduje to utratę jej intensywnego koloru i przechodzenie z bordowego
Świat Domowej Kuchnitartej bułce, smażyć w gorącym tłuszczu. SOS SŁODKO-KWAŚNY Cebulę obrać pokroić w pół plastry, zrumienić na oleju, posypać wegetą. Do rondla przełożyć koncentrat pomidorowy, dodać miód , sok z cytryny, listki i olej, lekko podgrzać do połączenia się składników. Zrumienioną cebulę dodać do sosu, wymieszać, chwilę razem poddusić, ostudzić. Do ostudzonego sosu dodać rybę
Kuchnia Danusiskrzydełek 2 łyżki przecieru pomidorowego łyżka miodu łyżka oliwy z oliwek łyżka soku z limonki oregano chili papryka wędzona sól Przygotowanie W miseczce mieszamy przyprawy, przecier pomidorowy, miód, oliwę i sok z limonki. Skrzydełka myjemy, osuszamy i odcinamy lotki. Smarujemy je marynatą i odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Następnie przekładamy wraz z całą marynatą do naczynia żaroodpornego i pieczemy
e-PrzepisyKulinarneFajitas...Okrągłe, meksykańskie tortille.Kurczak, papryka i cebula w aromatycznych przyprawach.Gucamole, salsa pomidorowa i sos śmietanowy.I wszytko skropione aromatycznym sokiem z limonki.Prawdziwa, meksykańska uczta!Składniki:6 - 8 placków tortilli;2 filety z kurczaka (o wadze około 500 g);2 małe cebule;1/2 czerwonej papryki;1/2 żółtej papryki;1/2 zielonej papryki;1 czubata łyżka przyprawy do fajitas;Łyżeczka ostrej papryki(...)limonki;Limonka do podania na patelni wraz z fajitas;50 g sera cheddar startego na tarce o grubych oczkach.Guacamole:1 miękkie avokado;1/2 cebulki szalotki;1 łyżka soku z limonki;Sól.Salsa pomidorowa:2 średnie pomidory;1/2 cebuli szalotki;1 łyżka soku z limonki;1/2 papryczki chili;Sól;Pieprz.Sos śmietanowy z limonką:3 łyżki kwaśnej, gęstej śmietany o zawartości tłuszczu
Gospodyni MiejskaPoniższy przepis to tylko pewna inspiracja do przygotowania salsy pomidorowej . Salsa pomidorowa – składniki 3 pomidory cebula (najlepiej czerwona) 2 ząbki czosnku 1 papryczka chilli sól pieprz sok z 1/2 limonki Salsa pomidorowa – przygotowanie Pomidory obieramy ze skórki. Zobacz „ jak obrać pomidory ze skóry „. Jeśli są bardzo wodniste – pozbywamy się nadmiaru miąższu. Kroimy w drobną kostkę(...)Czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystkie składniki mieszamy, dodajemy sok z limonki i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Tak jak wspomniałem proporcje składników możecie dowolnie modyfikować wg. uznania. Ja osobiście wolę mniej ostre salsy, tak aby nie zdominowała smaku innej potrawy, a była jedynie dodatkiem do niej. Post Salsa pomidorowa – jak przygotować pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!mąka kukurydziana – 4 łyżeczki * czosnek – 3 ząbki * cebula – 1 szt * pomidory ( najlepiej wiśniowe ) – 200 g * cukier – 2 łyżki * passata pomidorowa ( ew. przecier ) – 2 łyżki * olej * sok z cytryny * imbir, sól, pieprz SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Filety z barweny oczyszczamy, nacinamy skórę, skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy solą oraz pieprzem. Obtaczamy w mące kukurydzianej z każdej strony(...)gotowa, odkładamy w ciepłe miejsce. Na tę samą patelnię dodajemy posiekany czosnek oraz cebulę, przesmażamy. Wrzucamy pokrojone pomidory i na wolnym ogniu gotujemy kilka minut. Zalewamy passatą pomidorową, dodajemy 2 łyżki soku z cytryny oraz łyżeczkę cukru. Redukujemy, by zgęstniał, a następnie doprawiamy szczyptą imbiru, solą i pieprzem.Podajemy gorące z przygotowaną rybą oraz świeżo posiekaną dymką. Smacznego
Ostra na Słodkoinne mięso 4 ziemniaki 2 marchewki 1 pietruszka,kawałek selera,mały por kawałek główki kapusty około 1/5 kilka suszonych grzybków 5 buraczków 2 -3 łyżki przecieru pomidorowego 3 ząbki czosnku 1 łyżka soku z cytryny(lub więcej do smaku) 4-6 łyżek kwasu z buraków 10-20 dag. fasolki szparagowej żółtej 1 liść laurowy, kilka ziaren ziela angielskiego, sól, pieprz(...)półkrązki, ziemniaki w kostkę,kapustę szatkujemy, fasolkę w kawałki około 1,5 cm. i dodajemy do zupy, gotujemy około 15 min. do miękkości warzyw, doprawiamy przecierem pomidorowym, kwasem z buraków, sokiem z cytryny, roztartym czosnkiem, cukrem, solą i pieprzem, dodajemy łyżkę kwaśnej śmietany na talerz
Kuchnia Beatyzdań. Spaghetti w sosie pomidorowym z krewetkami 12 krewetek obranych, makaron spaghetti, 4-5 ząbków czosnku, natka pietruszki, sól pieprz, 1 łyżeczka masła do smażenia, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 1 łyżeczka soku z cytryny. Spaghetti to bardzo szybkie i proste danie. Na patelni rozpuszczasz masło i wrzucasz obrane i wyczyszczone krewetki wraz z czosnkiem, smaż je około 5 minut(...)czasu do czasu mieszając. W drugim garnku ugotuj makaron al dente. Odcedź i wrzuć do krewetek dodając sok z cytryny i natkę pietruszki. Smaż przez około 5 minut, dodaj koncentrat pomidorowy i przypraw do smaku solą i pieprzem. Możesz przyozdobić garścią kiełków z buraka, roszponką lub rukolą. Szybki i zdrowy pomysł na obiad czy kolację. Post Czas na krewetki kilka
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!mułowaty". Pyszna, wyrazista zupka. Składniki: 3 szklanki rosołu drobiowego/bulionu warzywnego/wywaru z rybnego 300 gram filetu z pstrąga łososiowego, bez skóry 1 papryka czerwona 2 marchewki 250 ml passaty pomidorowej sól pieprz sok z cytryny natka pietruszki do ozdoby Gotowy bulion podgrzewamy, dodajemy pokrojoną w paski paprykę oraz marchewkę pokrojoną w plasterki. Następnie dodajemy passatę pomidorową i całość gotujemy kilkanaście minut
Mango Papaja