K urczak w słodko-kwaśnym sosie to jedno z moich ulubionych dań. Coś w tym połączeniu niesamowicie mnie kręci i to chyba jedna z tych potraw, które mógłbym jeść na okrągło. Sos zawsze robię sam. Zajmuje to niewiele więcej czasu niż odkręcenie słoiczka i odgrzanie go, a smak jest o niebo lepszy, zapewniam. Moja wersja tego dania nie bazuje na żadnym oryginalnym chińskim przepisie. Po prostu przyrządzam go tak, jak lubię najbardziej. Do sosu możecie również dorzucić pędy bambusa, ja je pomijam ze względu na to... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...