Kolejna propozycja dla miłośników pieczarek. Polecam gorąco!Składniki:2 jajka2 łyżki mleka2 łyżki mąkisól, pieprzkilka pieczarek1 cebulka3 łyżki tartego sera żółtegoszczypiorek lub zielona cebulkaewentualnie ketchupSposób przygotowania
Kuchnia domowa AniPyszna propozycja smarowidła do pieczywa. Przepis znalazłam u Izabelki.Składniki:250 g serka mascarpone3 ugotowane jajka3 łyżki zielonych oliwek (w oryginale z papryką)sólSposób przygotowania:1
Kuchnia domowa AniNaszła mnie ochota na jakieś placuszki. Idealny przepis znalazłam na blogu feed-me-better. Zapraszam! Dla nas (dorosłych) były zwykłe okrągłe, a dla naszej dwulatki - motylki
Kuchnia domowa AniTo NAPRAWDĘ szybkie gofry. Przepis znalazłam u Dusi. Wstyd się przyznać, ale od ponad 5-ciu lat jestem posiadaczką gofrownicy i dopiero użyłam jej jeden raz
Kuchnia domowa AniLubicie słodkie naleśniki jako deser, śniadanko, kolację czy nawet obiad? To te naleśniki powinny posmakować wszystkim miłośnikom połączenia sera, jabłek i cynamonu :)Składniki:Naleśniki:niepełna szklanka
Kuchnia domowa AniUwielbiam różne ciekawe pasty do pieczywa. Na tą natrafiłam u Basi. Zapraszam!Składniki:1 wędzona makrela1 cebulka2 ogórki korniszone1-2 łyżki pikantnego keczupuSposób przygotowania:1. Makrelę
Kuchnia domowa AniTa pasta to wspomnienie mojego dzieciństwa. Mama często nam taką robiła do kanapek.Składniki:200 g twarogu2-4 łyżki jogurtu naturalnegosólmielona słodka paprykaSposób przygotowania:1. Ser
Kuchnia domowa AniSkładniki:300 g mąki40 g świeżych drożdżyszczypta soli1 łyżka cukru1,5 szklanki mleka1 jajko2-3 bananyolejek waniliowyolej do smażeniacukier puder do posypaniaSposób przygotowania:1. Mąkę przesiewamy
Kuchnia domowa AniPropozycja śniadaniowa dla małych i dużych.Składniki:270 g serka naturalnego1 jajko1 łyżeczka proszku do pieczenia1 łyżeczka cukru waniliowego1 łyżeczka przyprawy korzennej150 ml mlekamiód lub cukier
Kuchnia domowa AniSkładniki:2 jajka1/2 małej cebulki3-4 łyżki zielonych oliwek (u mnie z papryką)sólolejSposób przygotowania:1. Cebulę drobno siekamy, oliwki kroimy w plasterki.2. Cebulkę podsmażamy delikatnie
Kuchnia domowa AniOto szybka i pyszna propozycja na ciepłą kolację :)Składniki:1 opakowanie ciasta francuskiego4 parówki hot-dogowekilka plasterków żółtego sera1 jajkoSposób przygotowania:1. Ciasto rozkładamy, kroimy na
Kuchnia domowa AniCoś dla osób dbających o linię. Koktajl, który poprawi naszą przemianę materii i doda sił na wiele godzin. Polecam.Koktajl wspomagający odchudzanie # 1 Drukuj przepis Składniki4 łodygi
CoolinarniePLWczoraj na obiad przygotowałam wegańską zupę tajską i z przygotowań została mi kostka tofu. Długo zastanawiałam się, jak ją wykorzystać, w końcu stanęło na paście do
My Culinary ArtZamiast zwyklego soku pomaranczowego na sniadanie,lepiej zmiksowac kilka owocow w calosci i zjesc bardzo pozywnego "drinka".Jest to wlasciwie gesta pulpa owocowa i o to chodzi.Naturalny miazsz owocow zageszcza go i dostarcza naszemu organizmowi cale bogactwo witamin, mnostwo blonnika,ktory wymiecie zlogi cholesterolowe,bedzie zbawienny dla naszej urody i szczuplej sylwetki.Pozadane jest posiadanie porzadnego miksera.Gdy owoce sa dojrzale
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Szparag z jajkiem to polaczenie smakowe- idealne.Nadaje sie zarowno na wykwintne sniadanie,jak i lekki posilek obiadowy. Nazwa szparaga pochodzi z jezyka greckiego asparagus czyli mlody ped.Kariere szparaga rozpoczeli 4500 lat temu Rzymianie.To wlasnie z Wloch szparag wyruszyl na podboj Europy.Tak przywedrowal do Niemiec. Dzis Niemcy sa wielbicielami szparagow.To one wiosna obejmuja panowanie na tutejszych stolach.Przyznam sie szczerze
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!