Przeminal juz "Hawajski weekend", ale nadal trwa zabawa "Jajka po prostu" i z tej okazji pragne podzielic sie kolejnym przepisem snadaniowym. Dzis bedzie o kanapce z
Przysmaki KarolkiW miniona niedziele wystartowala "Kuchnia Wielkanocna", a to oznacza, ze chyba czas najwyzszy pomyslec o swietach.W tym roku Swieta spedzamy we Francji, a ja przyznam sie
Przysmaki KarolkiCzym bylyby Swieta Weilkanocne bez jajek? Wszak to jajko jest symbolem nowego zycia i to wlasnie jajko kroluje w tych dniach na naszych stolach.Takie male, delikatne
Przysmaki KarolkiPo dziesiejszym dniu dochodze do wniosku, ze musze przejsc na diete. We Francji dzis swieto nalesnikow czyli mardi gras. A ja chyba za bardzo wzielam sobie
Przysmaki Karolkidziecinstwa. Bedac przedszkolakiem bardzo lubilam takie ucierane jablko z dodatkiem cukru i cynamonu. Potem bedac w szkole podstawowej az po koniec liceum czesto zabieralam jablko ze soba jako drugie sniadanie. Z czasem nauczylam sie rozpoznawac rozne odmiany, az w koncu stworzylam liste swoich ulubionych. Bo nie ograniczam sie tylko do jednego gatunku. To jakie jablko aktualnie kupuje zalezy od mojego
Przysmaki KarolkiOstatnie dni sa prawdziwie wiosenne i to nie tylko w pogodzie, ale rowniez na talerzu. Na takie chwile czekalam dosc dlugo. A wczoraj przechodzac przez podliski
Przysmaki KarolkiStało się dokładnie tak jak to przewidziałam na końcu wakacji. Zaczęłam życie w biegu. Już od kilku dni obiecuje sobie napisać tu choć parę
Przysmaki KarolkiTen przepis miał się pojawić rano ale nie zdążyłam... a szkoda bo dzisiaj na blogach oczywiście królują dynie.. a u mnie po wczorajszym wydrążaniu dyni
Bernika - moj kulinarny pamietnikO dawna chciałam zrobić to danie, odkąd zobaczyłam mocno apetyczne zdjęcie tych jajek na blogu Mniam...mniam . Potrawa pochodzi z północnej Afryki, podobno z Tunezji Składa
Bernika - moj kulinarny pamietnikJest taka restauracja niedaleko nas, którą darzymy ogromnym sentymentem i uwielbiamy tam raz na jakiś czas zjeść coś pysznego. Wśród pozycji kary menu znajdują się pyszne
Bernika - moj kulinarny pamietnikTen przepis zobaczyłam u Uli na blogu i oraz Kuchni szeroko otwartej i mnie powalił. Od razu zapragnęłam zrobić taka swojska, domowa wędlinę. Co prawda pomysł
Bernika - moj kulinarny pamietnik