Jadłam go pierwszy (i ostatni też) raz ponad rok temu u koleżanki. Od tego czasu go robię;) Najpierw nie miałam ciecierzycy, a potem dłuższy czas poszukiwałam
Zdrowa Kuchnia SowyPyszne placuszki śniadaniowe (albo na podwieczorek, czemu nie?), przygotowane wg zasad Kuchni Pięciu Przemian. Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowyPo zrobieniu (i zjedzeniu) hummusu przyszła kolej na pastę, którą znalazłam u Wegetarinki. Tym razem poszło szybko, przepis nie musiał - tak jak w przypadku hummusu - odczekać
Zdrowa Kuchnia SowyPrzyszła mi wielka ochota na jakąś kanapkową pastę w stylu pasty/smalcu z fasoli, którą niedawno robiłam. Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowyKupiłam wczoraj w Lidlu foremkę do jajka sadzonego. Nie mam pojęcia dlaczego tylko jedną, skoro nigdy nie sadzę jednego jajka. Widocznie jakieś zaćmienie mnie dopadło... Czytaj
Zdrowa Kuchnia SowyDawno, bardzo dawno nie jadłam ryżu. Kiedyś był czas, że robiłam sobie słodki ryż z dodatkiem owoców na obiad. Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowyZrobiony na szybko omlet dla córki, z wykorzystaniem resztki oscypka. Pyszny, że hej! Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowyNie wiem czy tak macie, pewnie tak, że nie wszystkie wpisy zostają opublikowane i po pewnym czasie przechodzą na dalsze pozycje w zasobach wewnętrznych bloga. Czytaj
Zdrowa Kuchnia SowyJak już wspomniałam przy okazji postu o kiełkowaniu, do tej pory kiełki spożywałam na surowo, dodając je do kanapek czy surówek. Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowyKupiłam awokado z myślą o wykorzystaniu go do przepisu z nadziewanymi jego połówkami. Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowyJadam ostatnio sporo jajek w różnej postaci, ale zapomniałam całkiem o śniadaniowych rarytasach z ich udziałem, czyli plackach/naleśnikach/omletach. Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowyNiedługo skończy się sezon na rabarbar, a ja jadłam go tylko raz w formie musu. Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowyZostało mi po obiedzie trochę ryżu i zastanawiałam się jak go wykorzystać. Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowyNowy sezon na jagody już się zaczął, a u mnie jeszcze paczuszka z zeszłego została w zamrażalniku. Najwyższa więc pora, aby ją wykorzystać. Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowyDawno nie robiłam pasty do chleba, więc jak przy którymś z rzędu przeglądaniu mojej ulubionej książki "Jedz i żyj zgodnie z porami roku" natrafiłam
Zdrowa Kuchnia Sowy