Jakiś czas temu brałam udział w akcji na Durszlaku i zaprezentowałam swój całodzienny jadłospis. Ten wpis cieszył się sporym zainteresowaniem, więc pomyślałam wtedy, że przecież nie
Zdrowa Kuchnia SowyKupiłam awokado i namoczyłam ciecierzycę w zamiarze zrobienia tej pasty. Ale sięgając po sezam zwróciłam uwagę na orzeszki ziemne, które czekały na jakiś mój pomysł na
Zdrowa Kuchnia SowyZostało mi trochę szpinaku po tym daniu, więc pomyślałam, że zrobię jajecznicę ze szpinakiem, czyli odwrotnie niż kiedyś, kiedy to zrobiłam szpinak z dodatkiem jajka, który
Zdrowa Kuchnia SowyPrzeglądając ostatnie wpisy na moim blogu zauważyłam, że prawie same słodkości serwuję - chyba to tęsknota za wiosną tak mnie ku słodkiemu skłania;) Dzisiaj jeszcze deser, a
Zdrowa Kuchnia SowyKasza jaglana w śniadaniowej (lub deserowej), bardzo kokosowej odsłonie:) Kiedyś za kokosem nie przepadałam, teraz używam go częściej, a w tej jaglance zapragnęłam mocno poczuć kokosowość
Zdrowa Kuchnia SowyTakie koktajle piję codziennie od 2-3 tygodni, czyli odkąd pokazał się świeży szpinak. Teraz dorzuciłam inne świeże zielone warzywa. Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowyPasta z cyklu: wszystko mini, czyli jajeczka przepiórcze, liście z zaczątkiem rzodkiewki (przerywałam zasiewy) i maleńkie jeszcze listki rukoli. Składniki mini, ale w smaku maxi:) Czytaj
Zdrowa Kuchnia SowyZostało mi z obiadu kilka łyżek ugotowanej zielonej soczewicy i uduszonych z cebulą i przyprawami pieczarek. Pomyślałam, że najprościej będzie przerobić je na pastę. Pasta wyszła
Zdrowa Kuchnia Sowy...mała przerwa w zajadaniu się truskawkami;) Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowyMała przerwa się zrobiła na blogu (i nie zaglądałam prawie na inne blogi też, ale zaraz to nadrobię), a to za sprawą końcowych prac nad książką
Zdrowa Kuchnia SowyNie umiem się kompletnie oprzeć tym kolorowym straganom, kupiłabym najchętniej wszystko po kolei nie zważając na fakt, że mam ograniczone możliwości konsumpcyjne;) Ostatnio kupiłam czarną porzeczkę
Zdrowa Kuchnia SowyKurek nie jadłam chyba od czasów dzieciństwa. Za grzybami generalnie nie przepadam, ale jak na wielu blogach ostatnio zaczęły się pojawiać właśnie dania z kurkami (i
Zdrowa Kuchnia SowyOj, jak dawno nie robiłam takiego deseru! Kiedyś na co dzień bywał u mnie w różnych kombinacjach. Z przyjemności go zrobiłam po długiej przerwie i to
Zdrowa Kuchnia SowyPierwszy raz ten omlet (z dodatkiem jabłka) jadłam dwa lata temu, wtedy tak bardzo mi posmakował, że robiłam go kilka razy pod rząd. I od tego
Zdrowa Kuchnia SowyZa każdym razem kiedy robię pastę z awokado staram się zrobić jakąś inną jej wersję. Dzisiejsza pasta jest na bazie ziół (z miętą włącznie) z dodatkiem
Zdrowa Kuchnia Sowy