Shakshuka czyli jajka z północnej Afryki

Shakshuka czyli jajka z północnej Afryki

Shakshuka czyli jajka z północnej Afryki

Przepis na : śniadanie

O dawna chciałam zrobić to danie, odkąd zobaczyłam mocno apetyczne zdjęcie tych jajek na blogu Mniam...mniam . Potrawa pochodzi z północnej Afryki, podobno z Tunezji  Składa się z jajek, papryki, pomidorów, cebuli, chilli, a wszystko przyprawione kuminem. Bosko kolorowe danie, do tego szybkie i bardzo smaczne. Zapraszam. Czytaj więcej » czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bernika - moj kulinarny pamietnik

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
wiosenka27, 19 stycznia 2013 12:50:50

Takie apetyczne zdjęcia, że gdyby nie to że niedawno zjadłam śniadanie natychmiast bym zrobiła to danie:)

Goa, 19 stycznia 2013 12:53:31

kolorów i smaków tu ci dostatek:)

Malwinka, 19 stycznia 2013 20:43:28

Wygląda niesamowicie apetycznie! :)

Izaa, 19 stycznia 2013 22:32:17

muszę znów zrobić, zdjęcie mega apetyczne ;))

Justyna Bąk, 20 stycznia 2013 00:21:40

cudowne śniadanie, mega apetyczne zdjęcia:)

Antenka, 20 stycznia 2013 20:12:29

zamawiam takie jutro na śniadanko:) extra!:D

Bernadeta, 20 stycznia 2013 23:46:28

wiec polecam następnym razem warto.

Bernadeta, 20 stycznia 2013 23:46:54

i smaczne. polecam.

Bernadeta, 20 stycznia 2013 23:47:11

i tak smakuje. pozdrawiam.

Bernadeta, 20 stycznia 2013 23:47:32

dzięki za inspiracje.

Bernadeta, 20 stycznia 2013 23:47:52

i tak smakuje. polecam. warto zrobic.

Bernadeta, 20 stycznia 2013 23:48:24

jak sie wprowadzisz to czemu nie. pozdrawiam.