śniadania - 47913 przepisów (strona:1266/3195)

Jak zorganizować imprezę w stylu PRL? 114

bigos , mielone i schabowe w panierce . Jeśli chodzi o słodkości był niezapomniany blok czekoladowy , babka oraz kolorowa galaretka z bitą śmietaną, o której zapomnieliśmy i jedliśmy ją wszyscy na śniadanie ;). Do picia była kawa tzw. plujka, herbata sypana i kompot. Jeśli ktoś miał dostęp do oranżady to dopiero był luksus! Mnie się oranżady nie udało kupić, wiecie takiej

CookYourself
Wielkanocne bułki drożdżowe w kształcie króliczków 131

Czyż one nie są piękne? Widzicie je już w swoich wielkanocnych koszyczkach, bądź w koszyczku z pieczywem, na wielkanocnym śniadaniu? Bułeczki są mięciutkie i przechowywane w szczelnym pojemniku-długo utrzymują swoją świeżość. Składniki (przepis na 9 króliczków) : – 3 szklanki mąki pszennej (510g) – 1 opakowanie drożdży instant (7g) – 1 szklanka ciepłej wody (250ml) – 1 łyżka cukru

CookYourself
Gwiezdny twarożek 202

Dzis twarożek w wersji z chwastami. Polecam szczegolnie na śniadanie. A główny dodatek do serka znajdziemy w ogródku. Delikatne listki i male biale kwiatuszki sa znane kazdemu ogrodnikowi. Raczej nikt nie uprawia tej roslinki. Rozrasta sie błyskawicznie. Pomimo pielenia wszędzie jej pełno.  Gwiazdnica pospolita jako chwast dostępna jest w naszym coraz cieplejszym klimacie właściwie przez cały rok. Kiedy

prawdziwe jedzenie
WIOSENNE CIASTO DROŻDŻOWE Z TRUSKAWKAMI I KRUSZONKĄ 135

Robię z nich kompoty, koktajle, a także ulubione u nas w domu ciasto drożdżowe. Na weekend jak znalazł. Wyśmienicie smakuje z ciepłym mlekiem i pasuje nie tylko na niedzielne śniadanie. Składniki zaczyn 50 g świeżych drożdży 1 łyżka cukru waniliowego 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki mąki pszennej 250 ml ciepłego mleka ciasto 100 g cukru pudru

Raj dla Podniebienia
Placki z twarogiem, kurczakiem i suszonymi pomidorami 125

składników wychodzi ok. 12 sporych placków. Ciepłe smakują wyśmienicie z ketchupem z cukinii czy ajvarem. Możecie podać je także ze świeżą sałatką czy dużą ilością warzyw. Sprawdzą się na śniadanie, lunch czy obiad. Wszystko zależy od Was! Ich włoski charakter podkreśla świeża bazylia i parmezan, który tworzy lekko chrupiącą skorupkę i nadaje wyjątkowy smak. Są naprawdę pyszne! Placuszki

Cooking Monster
Sok z jabłkiem i imbirem – idealny na poranek 136

Uwielbiam niedzielne poranki. Śniadania z koktajlami stały się już rytułałem, a odkrywanie nowych smaków to prawdziwa przyjemność. Tym razem potrzebna była spora dawka energii, więc w sokowirówce wylądowały… wszystkie witaminki jakie były w domu. I to był strzał w dziesiątkę! Jeśli lubicie imbir i smak ostrości, to dzisiejszy przepis na sok z jabłkiem i imbirem będzie

Czynniki pierwsze
placki z batata 139

mówią czas wracać i na szczęście pogoda też wróciła bo już ponownie burzowo się zrobiło. Tym czasem gdy nie macie pomysłu na obiad czy też późne śniadanie to serdecznie polecam placki z batata. Są bardziej słodsze niż zwykłe placki ziemniaczane, ale to oczywiście jego zasługa. Jednak jak dla mnie są mega pyszne i są wspaniałą odmianą gdy już zwykłe

Gotowanie z pasją
placki z batata 149

mówią czas wracać i na szczęście pogoda też wróciła bo już ponownie burzowo się zrobiło. Tym czasem gdy nie macie pomysłu na obiad czy też późne śniadanie to serdecznie polecam placki z batata. Są bardziej słodsze niż zwykłe placki ziemniaczane, ale to oczywiście jego zasługa. Jednak jak dla mnie są mega pyszne i są wspaniałą odmianą gdy już zwykłe

Gotowanie z pasją
Placki waniliowe (bezglutenowe) 153

Podzielę się z Wami bardzo prostym przepisem na pyszne, ekspresowe placki waniliowe. Placki te robią się błyskawicznie, a znikają jeszcze szybciej Moje dzieci je uwielbiają. Spróbujcie

Smaki Armine
Gofry bananowe 146

Dzień dobry :-) Dziś mam dla Was przepis na pyszne gofry bananowe. Są chrupiące, delikatne, idealne na śniadanie i nie tylko. Posmakują Wam na pewno, nie musimy do nich dodawać cukru, bo całą słodycz dają banany. Z podanego przepisu wychodzi około 8 sztuk to na dużej gofrownicy. Jeśli macie do mniejszych gofrów to wyjdzie na pewno więcej :-) Przepis znalazłam tutaj

kruche babeczki
Puszysta chałka z ricottą (Treccia di pan brioche con ricotta) 127

powiecie na takie rozpoczęcie dnia? Ciepła domowa chałka obsypana cukrem w granulkach z  dodatkiem domowych konfitur lub kremu czekoladowego, koniecznie z filiżanką kawy. Takie śniadanie poprawi humor każdemu, nawet w pochmurny poranek.  Dodatek ricotty w cieście drożdżowym sprawia, że chałka nabiera niesamowitej delikatności i lekkości  jak piórko.   Miłego dnia :) **** Che ne dite di iniziare

La grande e la piccola cuoca
Łosoś pod ziołową pierzynką z kuskusem i szparagami 142

się dobrem jest przyrządzenie dla kogoś... czegoś dobrego. A cóż może być lepszego niż potrawa z przepełnionym dobrem łososiem  ? Sprawdź, jak dobrze mogą wyglądać (i smakować)... Twoje obiady, śniadania i kolacje. Dodaj do nich łososia MOWI , którego fantastyczny kolor i doskonały smak świadczą o wysokiej zawartości Omega-3 i witamin. Łosoś MOWI jest tak dobry, bo my jesteśmy

Szalona Kuchnia Eweliny
Placki na maślance 179

Puszyste, mięciutkie placki na maślance. Nie za słodkie, idealne na podwieczorek lub leniwe weekendowe śniadanie. Koniecznie podawać ze świeżymi owocami - chociaż i bez nich są pyszne! Składniki: 3/4 szklanki maślanki, 3 łyżki mąki, łyżeczka proszku do pieczenia, 1 jajko, płaska łyżka cukru, łyżka oleju maliny, borówki amerykańskie Przygotowanie: Do maślanki dodajemy jajko, olej i cukier, mieszamy. Następnie dodajemy przesiane

Lena Gotuje
Placki żytnie z cukinią i mozzarellą 114

Prosto, szybko i smacznie. Tak lubię. Dziś na obiad, jutro na kolację. A może śniadanie? Lekkie placki to dobry pomysł na każdy posiłek. 2 porcje: 1 mniejsza cukinia, ok. 200-250 g 1 jajko 3 czubate mąki żytniej 1 kulka sera mozzarella przyprawy: sól, pieprz ziołowy, majeranek łyżka oleju do smażenia Cukinię wraz z mozzarellą ścieramy na tarce

Kucharzyca
Drożdżowe babeczki 115

Drożdżowe babeczki robię dość często bo super nam się sprawdzają na śniadania albo do lunchboxów. Od razu można upiec więcej i zamrozić a potem wyjmować sobie po jednej sztuce kiedy najdzie nas ochota. Musze przyznać, że jako świeżo upieczona mama trójki dzieci cenię sobie takie rozwiązania – raz zrobić więcej, zamrozić i mieć na zaś, na dni kiedy czasu

Dorota Smakuje

Proponowane wyszukiwania