Sałatka Orzo – z makaronem, szynką i warzywami Smaczna i kolorowa sałatka, która idealnie sprawdzi się zarówno na kolację jak i jako drugie śniadanie w pracy albo dodatek do grilla. Polecam! Składniki: 200g makaronu orzo (makaron w kształcie ryżu) 1/2 szklanki kukurydzy konserwowej 1/2 szklanki groszku konserwowego 1 czerwona papryka 1 długi ogórek pęczek szczypiorku
Blog z ApetytemUwielbiam wszelkiego rodzaju placki. Dziś, w wyniku tzw sprzątania lodówki powstał kolejny pyszny placek, który na pewno będzie często gościł na moim stole. Polecam Składniki: –
Smaki ArmineSzybkie i łatwe do przygotowania Dyniowe pankejki z masłem orzechowym , polecają się na śniadanie ,deser, lub kolację. Potrzebujemy 200 g puree z dyni 2 łyżki jogurtu 2 jajka M 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka miodu (lub 2 łyżki cukru) 200 g mąki pszennej 1 łyżeczka przyprawy do piernika lub cynamonu 2 łyżki oleju Masło orzechowe
Andzia PichciGofry wytrawne to fajny sposób na urozmaicenie śniadania czy kolacji. Przepis przypadnie do gustu tym którzy nie przepadają za posiłkami na słodko.Gofry wytrawne możemy podawać z różnymi ulubionymi składnikami. Tutaj podane z rukolą szynką i jajem sadzonym.Ale to mogą być różnego rodzaju pasty, twarożki,wędliny, ryby wędzone czy sery i warzywa. 1 szklanka maki pszennej tortowej 3/4 szklanki
Andzia PichciSłodka zupa mleczna z dodatkiem żółtek doprawiona cukrem i wanilią podana z parzonymi na mleku ubitymi białkami. Ach... Smaki mojego dzieciństwa.Banalnie prosta, idealna dla łasuchów na śniadanie czy deser. 500 ml. mleka 2 jajka L 1 łyżka cukru waniliowego lub ziarenka z laski wanilii 1 łyżeczka cukru Białka ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli, można dodać
Andzia Pichciwpływać na stan zdrowia, energię, życie seksualne, tuszę, nastawienie do życia i starzenie się. Proponują nam kilka prostych zasad, które mają zmienić nasze życie: – dostarczać większość niezbędnych kalorii podczas śniadania bądź lunchu – nie jeść po zmroku, wyjątkiem mogą być surowe warzywa – pościć co najmniej 10–12 godzin na dobę – jeść codziennie posiłki tej samej wielkości i typu – nie ulegać
365 dni dookoła kuchniNie jest żadna tajemnicą, że jestem placuszkarą. Uwielbiam placuszki, pancakes, naleśniki – mogłabym je jeść cały czas i to nie tylko na słodko. Uwielbiam je też
Flymetothespoonsię przede wszystkim minimalną ilością dodatków - czasami wystarczą same przyprawy i zioła lub kilka oliwek. Może być świetnym urozmaiceniem zamiast chleba do kanapek jak i oryginalną przekąską na drugie śniadanie lub kolację. U podnóża lata zapraszam Was na moją wersję tego chlebka ze szparagami, pomidorkami oraz rozmarynem. Buon appetito Focaccie z tego przepisu można upiec w całości
My simple kitchenzawartości błonnika. To jest również bardzo ważny aspekt w zdrowym odżywianiu. Cały artykuł znajdzie TUTAJ Planujecie wykonać pieczywo domowe roboty? Wybierz mąkę, która ma najwięcej błonnika, a Twoje śniadanie na pewno będzie pożywne i smaczne. Przechodząc dalej, wykonałam zestawienie różnych rodzajów mąk, skupiając się bardziej na tych zdrowszych odmianach i do użytku w codzienności niż na tych wyspecjalizowanych
Zdrowie i pysznie na talerzusmaku, ale możemy także przygotować je dzień wcześniej przed podaniem. A podałam je na nowych waflach ryżowych z kaszą gryczaną Sonko. W towarzystwie gotowanych jajek takie kanapki stanowiły pyszne śniadanie. Polecam :) 2 opakowania wafli superfoods ryżowych z kaszą gryczaną Sonko 3 jajka sól, pieprz natka pietruszki marchewki marynowane na ostro: 2 młode marchewki 2 łyżki oliwy łyżka soku
Mienta blogUwielbiam truskawki - mogłabym je jeść na śniadanie, obiad czy też kolację 😍 W związku z tym, że już w warzywniakach pojawiły się polskie truskawki (słodko-kwaśne) postanowiłam przygotować ciasto na zimno - trójkolorowe, nie za słodkie i nieco "odchudzone". Poniższe ciasto składa się z trzech warstw: czekoladowej - przygotowanej na bazie budyniu śmietankowego oraz gorzkiego kakao, białej - z jogurtów greckich i czerwonej
UgotowaćTaka surówka będzie super dodatkiem do obiadu, grillowanego mięsa lub po prostu jako drugie śniadanie do pracy. Polecam bo jest nie tylko zdrowa ale rewelacyjnie smakuje :) mała główka młodej kapusty kiść czerwonych winogron 1 szkl siekanych orzechów pekan łyżka majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego sól świeżo zmielony pieprz Kapustę drobno poszatkować. Winogrona umyć, osuszyć i przekroić na połówki
Smakołyki Asiszybką sałatkę. Poza głównym składnikiem jakim jest kuskus mamy tutaj jeszcze wędzonego pstrąga, pomidory i cebulkę dymkę, która doskonale zaostrza całość. Taką sałatkę z powodzeniem możecie zabrać na drugie śniadanie do pracy, tym bardziej, że po nocy spędzonej w lodówce jest jeszcze lepsza. Pierwotnie sałatka ta miała być jedynie z dodatkiem czosnkowej oliwy z cytryną, kiedy jednak jej spróbowałam
Smaki Na Talerzusosów, mięs, jako bułki na kanapki, lub zajadać same, wybór zależy od osoby podającej/zjadającej. Przepis wybrałam do naszego cotygodniowego wspólnego wypiekania na FB czyli Wypiekania na śniadanie. Polecam i Wam do wypróbowania. Proziaki z Podkarpacia. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieswojej kochanej Babci, która mimo swojego wieku ( 88 lat ) jest moim powiernikiem i przyjacielem, na którym zawsze mogę polegać. Kiedyś i u niej pachniało drożdżówkami z jagodami, a śniadanie zaraz po przebudzeniu czekało już na mnie na stole. Dziś to ja zawożę jej słodkości i lubię patrzeć na uśmiech na jej twarzy. A mądrości przekazane mi jako nastolatce teraz
Z Majeczką w kuchni