Sezon na truskawki trwa, więc dziś prosty przepis na pyszne muffinki owsiane. W sam raz na deser, ale także śniadanie czy przekąskę w pracy lub podróży. Muffinki są bez cukru, z niewielką ilością oleju.Można je też przygotować w wersji wegańskiej, bo jajko śmiało można pominąć i dodać np. jeszcze jednego banana. Przepis jest dość uniwersalny, zamiast truskawek można
Healthy food explorerSkładniki /1 porcja: – 1 duży pomidor np. malinowy lub 1/3 puszki pomidorów krojonych z puszki – 3 zielone szparagi – 2 jaja wiejskie – łyżka białej fasolki z
I LOVE LIFEniej znaleźć mnóstwo fantastycznych przepisów na różne okazje. Wydanie książki było więc świetnym pomysłem aby podzielić się swoimi przepisami szerszemu gronu odbiorców. Książka podzielona jest na kilka rozdziałów: - Śniadania - Zupy - Dania główne - Naleśniki - Sałatki - Słodkości tradycyjne - Słodkości w wersji fit - Przekąski Znajdziecie tutaj mnóstwo przepisów na każdą okazję, a każdy z nich opatrzony jest pięknymi fotografiami i szczegółowym opisem
Smakołyki AsiDziś mam dla Was kolejną super propozycję na śniadanie. Jedliście jajecznicę zapiekaną w piekarniku ? Nie ? To czas to nadrobić. Jajecznica jest delikatna i puszysta. Nowa forma podania bardziej ciekawa niż standardowa jajecznica z patelni. Do jajecznicy podałam bułkę i śniadaniową klasyczną Bielmar Zapiekana jajecznica z szynką i cebulą
Ewa w kuchninowość - książkę z prostymi i praktycznymi przepisami autorstwa Joanny Małagowskiej, autorki bloga Po Prostu Pycha. W książce znajduje się prawie 90 przepisów, które podzielone są na różne kategorie np. śniadania, zupy, dania główne, naleśniki, słodkości (również w wersji fit) czy przekąski. Przepisy wydają się proste, a składniki na potrawy są łatwo dostępne. Do tego bardzo ładne fotografie i świetny
Kuchnia domowa AniPrzychodzi taki dzień, kiedy placuszkowy potwór (czyt. ja) musi przejśc na dietę bez glutenu, bez laktozy, a idealnie to rozdzielną i niskowęglowodanową. No i bez cukru
FlymetothespoonKoktajlowy twist mango ze szpinakiem. Pyszny, prosty koktajl, to idealne rozwiązanie na panujące upały lub zdrowe, szybkie drugie śniadanie. Ja bardzo często miksuje najróżniejsze zielone listki z owocami lub warzywami. To taki mój szybki sposób na dostarczenie organizmowi cennych witamin. Moje dzieci równie ochoczo piją ze mną różne koktajle i smoothie. A jak jest u Was? Lubicie koktajle
Słodkie okruszkiCoś szybkiego , prostego i smacznego na śniadanie.Pyszne bułeczki jedzone na ciepło lub na zimno, u mnie na ciepło , widać nawet na zdjęciu jak śniadaniowa klasyczna rozpuszcza się na ciepłej bułeczce.Ja swoje ciasto robiłam w robocie hoffen ale można także tradycyjnie. 100 g rodzynek 150 g mleka 2 jajka 50 g cukru 1/2 łyżeczki
Moje domowe kucharzeniebardziej polecam te krótkie, wtedy łyżka w dłoń i smacznego:) Dodatkami mogą być ser feta, parmezan, suszone pomidory. Wersja wege, którą polecam wręcz o każdej porze dnia, nawet na śniadanie! praktykowałam z dodatkiem jajka, pycha! Makaron ze szpinakiem SKŁADNIKI: 340 g szpinaku liście (mrożonego) 2 łyżki oleju 1 łyżka jogurtu greckiego sól, pieprz, gałka muszkatołowa 2 ząbki czosnku
Zasmakuj Kuchnizdrowe przepisy nie tylko, na co dzień” poprowadził Łukasz Konik . Szef Kreatywny specjalizujący się w kuchni molekularnej. którego często można zobaczyć w Telewizji Polskiej w programie 2 "Pytanie na śniadanie" oraz w porannym paśmie w TVP1 "Dzień dobry Polsko" oraz w TVN, TVN 24 czy Polsat. Podczas warsztatów przekonywał uczestników, że warzywa mogą być smaczne, a dzięki właściwej kompozycji
Moniki SmakołykiZawsze szukałam takiego przepisu. Czasami nie mamy maślanki ani jogurtu a chce się właśnie takich naleśników. Grube puszyste jak amerykańskie naleśniki. I to właśnie jest taki
Kuchnia Pokoleńlosie, takie to było pyszne! Wielkie uznanie dla szefa kuchni, rzadko się zdarza, by każde serwowane danie smakowało mi tak, jak smakowała cała kolacja w Pałacu Poraj. A na śniadanie… naleśniki! Jak tu wybrać, gdy jedne serwowane są z orzechami (taaaakie pyszne!), a drugie z truskawkową konfiturą? No, trzeba zjeść dwie porcje. I znowu się kulać ze szczęścia
KucharzycaTaki wypasiony omlet z pewnością sprawdzi się na śniadanie. Dostarczymy do organizmu sporej dawki odżywczej, którą spożytkujemy w ciągu dnia. By zrobić omlet potrzebna też jest oczywiście dobra patelnia, która nie przywiera i równomiernie rozprowadza ciepło podczas smażenia. Ja taką patelnie posiadam jest to patelnia stalowa Zwilling, którą oczywiście w pełni wam polecam. Ktoś powie, że droga. Owszem spory
Ala piecze i gotujeSezon na szparagi jest krótki. I właśnie dobiega końca. Nie wiem ile kilogramów tych zielonych badyli zjadłam w tym roku, ale myślę, że padł rekord. Szparagi były na śniadania, obiady i kolacje. A dziś przedstawiam najlepszy, a jednocześnie najmniej pracochłonny obiad, który powstał w mojej kuchni. Składniki: - dwa, w miarę równej wielkości labraksy - szparagi, ile jesteśmy w stanie zjeść
Cook&LoveKoktajl z truskawek i kiwi jest dobry na wszystko! – ten z dodatkiem maślanki, kremowy, schłodzony, pyszny. Jak dla mnie drugie śniadanie, przez ten upał w sam raz syci, chłodzi, dodaje energii. Dodajcie kostkę lodu lub kulkę sorbetu, np. truskawkowego, malinowego lub mango a dodatkowy efekt chłodzenia murowany Na zdrowie! SKŁADNIKI: 300 g truskawek 1 kiwi 1/3 szklanki maślanki
Zasmakuj Kuchni