śniadania - 47913 przepisów (strona:1262/3195)

Sałatka Orzo – z makaronem, szynką i warzywami 428

Sałatka Orzo – z makaronem, szynką i warzywami Smaczna i kolorowa sałatka, która idealnie sprawdzi się zarówno na kolację jak i jako drugie śniadanie w pracy albo dodatek do grilla. Polecam!     Składniki: 200g makaronu orzo (makaron w kształcie ryżu) 1/2 szklanki kukurydzy konserwowej 1/2 szklanki groszku konserwowego 1 czerwona papryka 1 długi ogórek pęczek szczypiorku

Blog z Apetytem
Placek owsiany z nektarynką i serem 172

Uwielbiam wszelkiego rodzaju placki. Dziś, w wyniku tzw sprzątania lodówki powstał kolejny pyszny placek, który na pewno będzie często gościł na moim stole. Polecam Składniki: –

Smaki Armine
Placuszki dyniowe 158

Szybkie i łatwe do przygotowania   Dyniowe pankejki z masłem orzechowym , polecają się na śniadanie ,deser, lub kolację. Potrzebujemy 200 g puree z dyni 2 łyżki jogurtu 2 jajka M 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka miodu (lub 2 łyżki cukru) 200 g mąki pszennej 1 łyżeczka przyprawy do piernika lub cynamonu 2 łyżki oleju Masło orzechowe

Andzia Pichci
Gofry wytrawne 144

Gofry wytrawne to fajny sposób na urozmaicenie śniadania czy kolacji. Przepis przypadnie do gustu tym którzy nie przepadają za posiłkami na słodko.Gofry wytrawne możemy podawać z różnymi ulubionymi składnikami. Tutaj podane z rukolą szynką i jajem sadzonym.Ale to mogą być różnego rodzaju pasty, twarożki,wędliny, ryby wędzone czy sery i warzywa. 1 szklanka maki pszennej tortowej 3/4 szklanki

Andzia Pichci
Zupa Nic 108

Słodka zupa mleczna z dodatkiem żółtek doprawiona cukrem i wanilią podana z parzonymi na mleku ubitymi białkami. Ach... Smaki mojego dzieciństwa.Banalnie prosta, idealna dla łasuchów na śniadanie czy deser. 500 ml. mleka 2 jajka L 1 łyżka cukru waniliowego lub ziarenka z laski wanilii 1 łyżeczka cukru Białka ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli, można dodać

Andzia Pichci
Warte polecenia. Książki na czerwiec 225

wpływać na stan zdrowia, energię, życie seksualne, tuszę, nastawienie do życia i starzenie się. Proponują nam kilka prostych zasad, które mają zmienić nasze życie: – dostarczać większość niezbędnych kalorii podczas śniadania bądź lunchu – nie jeść po zmroku, wyjątkiem mogą być surowe warzywa – pościć co najmniej 10–12 godzin na dobę – jeść codziennie posiłki tej samej wielkości i typu – nie ulegać

365 dni dookoła kuchni
Bezglutenowe placuszki ze szparagami i wędzonym pstrągiem w sosie ziołowo – szpinakowym 161

Nie jest żadna tajemnicą, że jestem placuszkarą. Uwielbiam placuszki, pancakes, naleśniki – mogłabym je jeść cały czas i to nie tylko na słodko. Uwielbiam je też

Flymetothespoon
Focaccia ze szparagami, pomidorkami i rozmarynem 161

się przede wszystkim minimalną ilością dodatków - czasami wystarczą same przyprawy i zioła lub kilka oliwek. Może być świetnym urozmaiceniem zamiast chleba do kanapek jak i oryginalną przekąską na drugie śniadanie lub kolację. U podnóża lata zapraszam Was na moją wersję tego chlebka ze szparagami, pomidorkami oraz rozmarynem. Buon appetito Focaccie z tego przepisu można upiec w całości

My simple kitchen
Rodzaje mąk i ich zastosowanie w zdrowej kuchni 200

zawartości błonnika. To jest również bardzo ważny aspekt w zdrowym odżywianiu. Cały artykuł znajdzie TUTAJ Planujecie wykonać pieczywo domowe roboty? Wybierz mąkę, która ma najwięcej błonnika, a Twoje śniadanie na pewno będzie pożywne i smaczne. Przechodząc dalej, wykonałam zestawienie różnych rodzajów mąk, skupiając się bardziej na tych zdrowszych odmianach i do użytku w codzienności niż na tych wyspecjalizowanych

Zdrowie i pysznie na talerzu
Kanapki z wafli z jajkiem i marynowaną na ostro marchewką 136

smaku, ale możemy także przygotować je dzień wcześniej przed podaniem. A podałam je na nowych waflach ryżowych z kaszą gryczaną Sonko. W towarzystwie gotowanych jajek takie kanapki stanowiły pyszne śniadanie. Polecam :) 2 opakowania wafli superfoods ryżowych z kaszą gryczaną Sonko 3 jajka sól, pieprz natka pietruszki marchewki marynowane na ostro: 2 młode marchewki 2 łyżki oliwy łyżka soku

Mienta blog
Ciasto na zimno z jogurtów greckich, masą budyniową i galaretką z truskawkami 205

Uwielbiam truskawki - mogłabym je jeść na śniadanie, obiad czy też kolację 😍 W związku z tym, że już w warzywniakach pojawiły się polskie truskawki (słodko-kwaśne) postanowiłam przygotować ciasto na zimno - trójkolorowe, nie za słodkie i nieco "odchudzone". Poniższe ciasto składa się z trzech warstw: czekoladowej - przygotowanej na bazie budyniu śmietankowego oraz gorzkiego kakao, białej - z jogurtów greckich i czerwonej

Ugotować
Surówka z młodej kapusty z winogronami 175

Taka surówka będzie super dodatkiem do obiadu, grillowanego mięsa lub po prostu jako drugie śniadanie do pracy. Polecam bo jest nie tylko zdrowa ale rewelacyjnie smakuje :) mała główka młodej kapusty kiść czerwonych winogron 1 szkl siekanych orzechów pekan łyżka majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego sól świeżo zmielony pieprz Kapustę drobno poszatkować. Winogrona umyć, osuszyć i przekroić na połówki

Smakołyki Asi
Sałatka z kuskusem i wędzonym pstrągiem 171

szybką sałatkę. Poza głównym składnikiem jakim jest kuskus mamy tutaj jeszcze wędzonego pstrąga, pomidory i cebulkę dymkę, która doskonale zaostrza całość. Taką sałatkę z powodzeniem możecie zabrać na drugie śniadanie do pracy, tym bardziej, że po nocy spędzonej w lodówce jest jeszcze lepsza. Pierwotnie sałatka ta miała być jedynie z dodatkiem czosnkowej oliwy z cytryną, kiedy jednak jej spróbowałam

Smaki Na Talerzu
Podkarpackie proziaki 116

sosów, mięs, jako bułki na kanapki, lub zajadać same, wybór zależy od osoby podającej/zjadającej. Przepis wybrałam do naszego cotygodniowego wspólnego wypiekania na FB czyli Wypiekania na śniadanie. Polecam i Wam do wypróbowania. Proziaki z Podkarpacia. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
NA STRUNACH ŚWIATŁA 168

swojej kochanej Babci, która mimo swojego wieku ( 88 lat ) jest moim powiernikiem i przyjacielem, na którym zawsze mogę polegać. Kiedyś i u niej pachniało drożdżówkami z jagodami, a śniadanie zaraz po przebudzeniu czekało już na mnie na stole. Dziś to ja zawożę jej słodkości i lubię patrzeć na uśmiech na jej twarzy. A mądrości przekazane mi jako nastolatce teraz

Z Majeczką w kuchni